יאיר כתב:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U6YbHahYh7kJ:https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A8+&hl=&ct=clnk
אחד כתב:הבנתי שזה סוג של גלגל שמגלגלים אותו והוא ממשיך להתגלגל הרבה זמן (סיב). משהו בסגנון.. לא?..
יאיר כתב:אחד כתב:הבנתי שזה סוג של גלגל שמגלגלים אותו והוא ממשיך להתגלגל הרבה זמן (סיב). משהו בסגנון.. לא?..
אכן. מה הכוונה סיב?
זה עובד עם 3/4 ברזלים עגולים (ראו בתמונה).
אחד כתב:יאיר כתב:אחד כתב:הבנתי שזה סוג של גלגל שמגלגלים אותו והוא ממשיך להתגלגל הרבה זמן (סיב). משהו בסגנון.. לא?..
אכן. מה הכוונה סיב?
זה עובד עם 3/4 ברזלים עגולים (ראו בתמונה).
למה משמשים הברזלים?
אריה ענק משער האריות כתב:http://m.tomtop.com/search/Spinner.html?_fta=Spinner
אריה ענק משער האריות כתב:http://m.tomtop.com/search/Spinner.html?_fta=Spinner
יאיר כתב:כבר אמרנו שהעולם השתגע?...
חבצלת השרון כתב:יאיר כתב:כבר אמרנו שהעולם השתגע?...
מה רואים פה?
אחד כתב:ממציאת הספינר: "רציתי להביא שלום בין ישראל לפלסטינים"
האמריקנית שפיתחה את הצעצוע שכבש את העולם מספרת כי מטרתה המקורית למצוא תעסוקה לילדים פלסטינים שראתה אותם מיידים אבנים כאשר ביקרה בישראל
קתרין הטינגר, אמריקנית בת 63 שהמציאה את ה"ספינר" – הצעצוע שכבש את לבבות הילדים ברחבי העולם, סיפרה כי הרעיון לייצור הצעצוע נולד בכלל בישראל, והמטרה היתה שייצור שלום בין ישראל לפלסטינים.
בשיחה ל''גרדיאן'' הבריטי, סיפרה הטינגר כי בשנות ה-80 ביקרה אצל אחותה בישראל, כאשר יום אחד ראתה נערים פלסטינים זורקים אבנים על שוטרים ועל עוברי אורח. באותו רגע החלה לחשוב על המצאה שתעסיק את הנערים ואת הילדים הפלסטינים, ושבמקום להתפרע ישחקו איתו.
הרעיון הראשוני שלה היה לייצר אבן רכה שאותה יוכלו להשליך ביחד עם תסכוליהם, אבל בסופו של דבר היא ויתרה על זה. קתרין חזרה הביתה לאורלנדו שבארה"ב שם חיכתה לה בתה בת ה-7, ילדה מלאת האנרגיה. אז עלה הרעיון שכבש היום את העולם: הטינגר המציאה את ה"ספינר".
''ספינר'' הוא צעצוע קטן בצורת משולש מעוגל. כשמחזיקים במרכזו אפשר לסובב אותו. ילדים רבים אוהבים להתחרות ביניהם מי יכול לסובב את ה''ספינר'' שלו למשך הזמן הארוך ביותר. הצעצוע גם מספק לילדים תעסוקה לידיים, בדומה לצעצוע ה"יו-יו" שהיה להיט בעבר.
"בהתחלה רציתי למצוא דרך לעזור לקדם שלום בין ישראלים לפלסטינים", סיפרה קתרין. "אחר כך רציתי למצוא משהו שיסיח את דעתה של הבת שלי כי הייתי חולה ולא יכולתי לאסוף את הצעצועים שלה או לשחק איתה הרבה, אז התחלתי לשים דברים בתוך עיתון סגור בנייר דבק".
"זה אפילו לא היה אב טיפוס, היא הייתה משחקת עם זה ובכל פעם הצורה הייתה משתנה. זה הרגיע אותה והעסיק אותה. מזה הצלחנו לפתח את הספינר", היא הוסיפה. "אני קצת לא מבינה למה אחרי 20 שנה זה פתאום כזה להיט, אבל אני שמחה שילדים נהנים מזה".
אפשר היה לחשוב שכמי שהמציאה את הלהיט הזה תעבור קתרין לגור בטירה מפוארת, תיסע במכוניות יוקרה ותקנה לעצמה יאכטה. אבל לא כך: היא עדיין חיה בצנעה בפלורידה, ולא הרוויחה אפילו חצי דולר מהצעצוע שנמכר לאחרונה בקצב מסחרר, כאשר אף הספקים לא מצליחים לעמוד בביקוש. בראיון, סיפרה כי היא החזיקה בזכויות על הפטנט במשך שמונה שנים, אבל ויתרה עליו לפני 12 שנה משום שלא הייתה יכולה להרשות לעצמה לשלם 400 דולר לחידוש הרישיון.
קתרין מתעקשת על כך שלמרות ההחמצה הענקית היא לא כועסת ולא מרירה: "אנשים שואלים – 'את לא רותחת? הפסדת כל כך הרבה כסף ותראי איפה את עכשיו'. אבל אני רק מרוצה שמשהו שתכננתי הוא משהו שאנשים מבינים ועוזר להרבה ילדים".
אחד ויחיד כתב:זה משהו הזוי שהפך את זה ללהיט הפך למליארדר
אחד ויחיד כתב:את הרעיון של הספינר המציאה בחורה סטודנטית יש בזה מסר עמוק של שלום עולמי לא יודע בדיוק מה אבל היא שכחה לרשום את הפטנט ואיש עסקים אחד הלך לקח את הרעיון לעצמו והתחיל לשווק את זה לאלפים ועד מהרה זה הפך ללהיט ואותו זה הפך למליארדר
יאיר כתב:הספרן מחפס להתפרסם/להתפרנס עם התמונות של הספינר? (בגלל החתימה בתמונות)
עוד מילים
פרס
פרסה
פרוסה
להתפרס
..........
יצחק הספרן כתב:יאיר כתב:הספרן מחפס להתפרסם/להתפרנס עם התמונות של הספינר? (בגלל החתימה בתמונות)
עוד מילים
פרס
פרסה
פרוסה
להתפרס
..........
רק מי שבודק רואה,
אם הייתי רוצה להתפרנס הייתי שם כיתובית במרכז התמונה,
נכון להיום אין לי צל של מושג איך מתפרנסים מזה ואין לי צל של רצון להתפרנס מזה,
רק סתם נחמד לראות לאן זה מתגלגל.
אחד ויחיד כתב:זה משהו הזוי שהפך את זה ללהיט הפך למליארדר
אריה ענק משער האריות כתב:
אריה ענק משער האריות כתב:
אחד ויחיד כתב:כן גם אני חשבתי על זה זה באמת מצמרר
חבצלת השרון כתב:
אחד ויחיד כתב:חבצלת השרון כתב:
הוא תמיד מסתבך עם הלהיטים גם בפוקמן גוי הוא הצטלם משחק במשחק
יאיר כתב:איזה ילד כתב בויקיפדיה:
"ספינר זה משחק כיפי שעוזר בקשב וריכוז מעביר שעמום אבל ממכר ויקר סתם שאפשר לבנות את זה בכלות"...
יאיר כתב:https://www.hidabroot.org/article/220417
יאיר כתב:רגיעון מסתובב או סיבובון מרגיע...
יאיר כתב:לכל דבר צריך שיהיה שם בעברית...ככה הם רוצים...
א פשוטער יוד כתב:בשבת היה מפליא לראות את כל הילדים עם הספינרים בידיים,
כמה שזה נכנס חזק, לא יאומן,
dd9744 כתב:עזוב
זה אחד שרוצה לעשות כסף
המציא כל מיני תיאוריות שזה לקשב וריכוז ועוד
אחד ויחיד כתב:התמכרות זה בטח לא ,
פעמון זהב ורימון כתב:לא עברתי על האשכול, אבל הוכרחתי להכנס לפה להביע את שאט הנפש מההיסחפות של הציבור שלנו אחרי הטרנדים החיצוניים, נשברו המחיצות!
פעם היה שגור על לשון כל מחנך זוטר המילים "אנחנו לא הרחוב" "להיבדל מהרחוב" וכו'.
איך זה נכנס לאנ"ש אם לא שהרחוב כבר סוחף את בתינו?
עלה זית כתב:מסכים עם העיקרון, כמובן, אבל לא עם הראיה.
הספינר התפשט אצלנו מפני שמוכרי הכל בשקל מילאו את חנויותיהם בו, ואנשים קנו כי הוא זול וגם חמוד.
ב"ה הציבור החרדי עדיין שמור, אם כי פחות מפעם.
אגב, אני עכ"פ לא חזיתי באברכים שמכירים את השיר המטופש על הגשם.
עלה זית כתב:מסכים עם העיקרון, כמובן, אבל לא עם הראיה.
הספינר התפשט אצלנו מפני שמוכרי הכל בשקל מילאו את חנויותיהם בו, ואנשים קנו כי הוא זול וגם חמוד.
ב"ה הציבור החרדי עדיין שמור, אם כי פחות מפעם.
אגב, אני עכ"פ לא חזיתי באברכים שמכירים את השיר המטופש על הגשם.
זאבי כתב:נמצא ספינר מימי הבעש"ט והוא נראה לראשונה בציבור בטיש פסח שני
משולש כתב:האם יש שטות שסוחפת את הגויים יושבי הקרנות בזימבבואה ולא אוחזת כאש בשדה קוצים בכל הקבוצות החרדיות?
יצחק הספרן כתב:dd9744 כתב:עזוב
זה אחד שרוצה לעשות כסף
למה, זה דווקא "עוזר" לקשב וריכוז,
בחור די בוגר אמר לי שכשהוא ניסה לשחק בזה,
זה ריכז אותו בזה וניתק אותו מהעולם יותר מהרבה דברים אחרים,
איך קוראים לזה בשפה אחרת ! התמכרות ;-(
יצחק הספרן כתב:זאבי כתב:נמצא ספינר מימי הבעש"ט והוא נראה לראשונה בציבור בטיש פסח שני
הערה חשובה !
צדיק זה לא החזיק ספינר אלא קופסת טבק,
וזד לץ שרצה לשימו ללעג ערך בפוטו שופ כאילו הוא מחזיק בידו ספינר!.
גאליציינער כתב:יצחק הספרן כתב:dd9744 כתב:עזוב
זה אחד שרוצה לעשות כסף
ואני מכיר עשרות בחורים שלא יכולים להתרכז עכשיו בלימוד כי הם משחקים כל הזמן עם הספינר...
אם זה באמת עשוי לריכוז אז מקומו הוא בבית מרקחת ליד הריטלין, ולא בחנויות הצעצועים, כל הבדותא הזאת שהוא עוזר לריכוז מגיע מחברות הצעצועים, הם ראו איזה אישה שהמציאה מוצר והיא טוענת שזה עוזר לריכוז, מייד הם קנו את הרעיון והחלו לשווק את זה, לא דובים ולא יער..
מחר אני יגיד שאם יקנו כפית מיוחדת מהחברה שאני אייצר - האוכל יהיה יותר טעים והעולם גולם יקנו את זה - אם זה יפורסם טוב...
אחד ויחיד כתב:גאליציינער כתב:יצחק הספרן כתב:dd9744 כתב:עזוב
זה אחד שרוצה לעשות כסף
ואני מכיר עשרות בחורים שלא יכולים להתרכז עכשיו בלימוד כי הם משחקים כל הזמן עם הספינר...
אם זה באמת עשוי לריכוז אז מקומו הוא בבית מרקחת ליד הריטלין, ולא בחנויות הצעצועים, כל הבדותא הזאת שהוא עוזר לריכוז מגיע מחברות הצעצועים, הם ראו איזה אישה שהמציאה מוצר והיא טוענת שזה עוזר לריכוז, מייד הם קנו את הרעיון והחלו לשווק את זה, לא דובים ולא יער..
מחר אני יגיד שאם יקנו כפית מיוחדת מהחברה שאני אייצר - האוכל יהיה יותר טעים והעולם גולם יקנו את זה - אם זה יפורסם טוב...
בעצם המשחק נועד לילדים הפלסטינים, שיהיה להם מה לעשות, ויהיה להם קל להתרכז, להם באמת מותר,
אבל לבחורי ישיבות זה אסור, שמעתי על הרבה ישיבות שאסרו את זה
חבצלת השרון כתב:אחד ויחיד כתב:גאליציינער כתב:יצחק הספרן כתב:dd9744 כתב:עזוב
זה אחד שרוצה לעשות כסף
בעצם המשחק נועד לילדים הפלסטינים, שיהיה להם מה לעשות, ויהיה להם קל להתרכז, להם באמת מותר,
כבר נבהלתי...
בוא נדייק: "לא מומלץ"
גאליציינער כתב:יצחק הספרן כתב:זאבי כתב:נמצא ספינר מימי הבעש"ט והוא נראה לראשונה בציבור בטיש פסח שני
הערה חשובה !
מעניין שרק אליו הדביקו את הספינר...
רק שאתה צודק.
יצחק יוסף כתב:גאליציינער כתב:יצחק הספרן כתב:זאבי כתב:נמצא ספינר מימי הבעש"ט והוא נראה לראשונה בציבור בטיש פסח שני
הערה חשובה !
מעניין שרק אליו הדביקו את הספינר...
רק שאתה צודק.
אני שמעתי שפשוט זה מה שהילד ביקש לאפיקומן והוא נתן לו את זה על המקום
אחד ויחיד כתב:חבצלת השרון כתב:אחד ויחיד כתב:גאליציינער כתב:יצחק הספרן כתב:dd9744 כתב:עזוב
זה אחד שרוצה לעשות כסף
כבר נבהלתי...
בוא נדייק: "לא מומלץ"
בא נאמר את האמת : אתה צודק
משתמשים הגולשים בפורום זה: 1010, [G], המוזיקאי, יעבץ ו־92 אורחים