יאיר כתב:בדיוק אתמול ראיתי סרטון אנימציה יפה שמטרתו להדגיש את חשיבות לימוד התורה ובקשה לתמוך באברכים הסרוגים כדי שלא 'ינשרו' מהכולל.
פעמון זהב ורימון כתב:צודק הרב מחשבה טובה!
איפה היית מאז הרשמך ועד הלום?
הגמד הענק!! כתב:יאיר כתב:בדיוק אתמול ראיתי סרטון אנימציה יפה שמטרתו להדגיש את חשיבות לימוד התורה ובקשה לתמוך באברכים הסרוגים כדי שלא 'ינשרו' מהכולל.
שבוע טוב!
אתה מציג את זה יפה מאוד "סרוגים" "שלא ינשרו" זה לא המטרה של ארגון "אחד לאחד" "שלא ינשרו", מטרתם היא לגדל יותר תלמידי חכמים ושיהיו יותר גדולי דור מקרב הציבור הציוני דתי. זה לא שאין, פשוט החרדים השתלטו על כל מקום שאפשר לכהן בו כתפקיד רבני ציבורי(ודרך אגב מי שלא יודע הרבנות הראשית הוקמה על ידי מי?? הראי"ה הרב אברהם הכהן קוק זצוק"ל במילים אחרות הציונות הדתית, נכון שזה קצת מוזר והרסתי לכם איזה מיתוס קטן אבל זו האמת) וזו הנקודה שמפריע לציונות הדתית שכשאומרים "גדולי דור" מה שישר עולה בראש זה "רבנים חרדים"!, ואף אחד מהציבור החרדי לא יודע באמת שיש לציונות הדתית גדולי דור ענקים!! פשוט הם לא יכולים להתקדם ושישמעו עליהם כי במקום למנות דיין מהציבור הציוני דתי (רב מבוגר שהגיע קרוב לגיל 60 כמו שאמרו חז"ל שיש לו יותר השתבחות בתורה) ממנים אחד צעיר חרדי בדרך של קומבינות, זה לא יפה להתנהג כך וזו לא דרכה של תורה!!
סך הכל הציבור של הציונות הדתית מבקשת להחזיר באמת עטרה ליושנה, ושגם רבנים מהזרם שלהם ישמעו בארץ ויבקשו תורה מפיהם, ושלא ידחקו אותם לפינה!
יאיר כתב:היכן הוא גר?
יאיר כתב:בדיוק אתמול ראיתי סרטון אנימציה יפה שמטרתו להדגיש את חשיבות לימוד התורה ובקשה לתמוך באברכים הסרוגים כדי שלא 'ינשרו' מהכולל.
פעמון זהב ורימון כתב:צודק הרב מחשבה טובה!
איפה היית מאז הרשמך ועד הלום?
יאיר כתב:איחליף ליה הר' עובדיה בר' שך...
משולש כתב:עלה זית, המיינסטרים החרדי הוא רוב רובם של גדולי ישראל שתוכל לראות באשכול המיוחד לזה מה היתה דעתם על הרב הנ"ל.
ציטוט: "מטו משמיה דהרב שך" שהוא היה אדם גדול.
אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, אם דעתו של הרב שך היא ההיפך ולהיפך מהרב הנ"ל מכל וכל, ורבותיו המובהקים של הרב שך סברו שאותו רב היה אפיקורס.
עלה זית כתב:משולש כתב:עלה זית, המיינסטרים החרדי הוא רוב רובם של גדולי ישראל שתוכל לראות באשכול המיוחד לזה מה היתה דעתם על הרב הנ"ל.
אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, אם דעתו של הרב שך היא ההיפך ולהיפך מהרב הנ"ל מכל וכל, ורבותיו המובהקים של הרב שך סברו שאותו רב היה אפיקורס.
א. מאיפה אתה יודע שרוב רובם של גדו"י ככה אחזו? מפיו ומפי כתביו של אדון חזן. נפלא מאוד. (ואיך שלא יהיה,מאוד מסתבר שגדולי ישראל שגרו בחו"ל ולא הכירו אישית את הרב קוק, הוטעו בידי אינשי דלא מעלי מסוגו של חזן. צא ולמד איך היום הזה ממש ישנם אנשים בבני ברק שבטוחים שמרן הגראי"ל רוצה לחלן את הדור. למה? כי ככה הלבלרים 'מכרו' להם, וזה עוד באותה העיר!)
ב. וכי צריך לומר שהרב שך ושאר גדו"י אחזו בהשקפה להיפך מהראי"ה? מה השאלה בכלל. אבל זה לא אמור להפריע להערכה אישית,
וכה קראתי לפני כמה וכמה שנים במוסף שב"ק של יתד, בטורו של ר' ישראל שפיגל ז"ל (זוכר?) שהרב שך אמר שלושה דברים בקשר לרב קוק: א. הוא היה אדם גדול. ב. גם אדם גדול יכול לטעות. ג. גם אדם גדול שטעה נשאר אדם גדול. כל כך נכון, כל כך בריא, מאוזן!!
ואדרבה, הלא מפיהם של הגרשז"א והגריש"א אנחנו חיים, הלא כן?! נסה לברר אצל בני משפחתם מה הם, שהכירו אישית את הרב קוק, אחזו ממנו. והדברים ידועים.
ולכל יפי הנפש החרדים לכבודו של חזן, אם לו מותר ללכלך אדם ענק כהראי"ה בכל האופנים שרק אפשר, ק"ו שלי מותר ללכלך אדם פשוט כאדון חזן...
קלף טאקי חדש כתב:מטריד אותי שהרבה מהיחס שחזן מביא שהיה בין החזו"א לראי"ה (הוצאה בקונטרס נפרד) ידועות כעובדות מאוד אמינות אצל תלמידי החזו"א
משולש כתב:עלה זית, אל באפך, כל ה"טענות" שלך נידונות באשכול הנ"ל ואין שום צורך לחזור ולטחון מים טחונים הדק היטב.
דרכי נועם כתב:משולש כתב:עלה זית, אל באפך, כל ה"טענות" שלך נידונות באשכול הנ"ל ואין שום צורך לחזור ולטחון מים טחונים הדק היטב.
הטענות של עלה זית הן טענות אמתיות כמו הכבוד של הרב שך לגדולתו של הראי"ה כפי שסיפר ישראל שפיגל החרדי-ליטאי. וכמו הכבוד הרב של הרב אוירבך והרב אלישיב
לגבי הרב אוירבך העיד עיתונאי חרדי אחר, יעקב ב' פרידמן מהקהילה שהרב אוירבך אמר לו על הראי"ה: הרי הוא היה קדוש עליון, אך אם אומר זאת ברחוב יזרקו עלי אבנים". הדברים שבהם לפני דברי הגרש"ז בסופם מובאים דברים על גדולתו שדל הראי"ה מובאים במדור "דברים כחרבות" במוסף "קולות בגיליון כ' אייר תשס"ט.
ואני ראיתי מאמר שלו בגיליון של "סיני" שהוקדש למלאת 25 שנים לפטירת הראי"ה ובראש המאמר כתב "לזכר נשמת רבנו הגדול מרא דארעא קדישא, מרן הגאון מוהרא"י הכהן קוק זצ"ל, למלאת כ"ה שנה לפטירתו".
לגבי הרב אליישיב, כשבאו לפניו בני תורה היה מראה להם את אגרתו של הראי"ה לאחיו ששבכרך א' של 'אגרות הראי"ה' שבו כתב הראי"ה שיש לחזור לפחות עשר פעמים על הלימוד.
שניהם היו מבאי ביתו של הראי"ה שערך את החופה והקידושין של שניהם ואצל שניהם שאמרו "הרב" הכוונה הייתה לראי"ה.
ויחסם זה לדמותו של הראי"ה הוא המייצג את יחס כלל גדולי היהדות החרדית לראי"ה ולא היחס של קנאים קיצונים כמו הרבי מסטמר.
הטענות שלך לפי חזן הן "טענות"!!!
יאיר כתב:עלה זית..שלא תטעה. אני נוטה להסכים עם דבריך.
משולש כתב:עלה זית, המיינסטרים החרדי הוא רוב רובם של גדולי ישראל שתוכל לראות באשכול המיוחד לזה מה היתה דעתם על הרב הנ"ל.
רבנן בתראי כתב:משולש כתב:עלה זית, המיינסטרים החרדי הוא רוב רובם של גדולי ישראל שתוכל לראות באשכול המיוחד לזה מה היתה דעתם על הרב הנ"ל.
רבי איסר זלמן?!
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G], אני פה, חכם מכל אדם, חמו, יוסים, מישהי מירושלים, משה 10, שוע ו־82 אורחים