כאבי מצות

לדעת ולדון על הנעשה והנשמע בציבור החרדי.

המנהלים: יאיר, אחד, המפצח

כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי משולש » 21 מרץ 2018, 20:42

שלום לכולם
מישהו מכיר את התופעה שהשרירים של הלעיסה כואבים אחרי שאוכלים מצות כמה ימים? (ה"שוק" הראשון הוא בליל הסדר: 5 כזיתים קשים שנאכלים במהירות, ואחר כך מצטרפת עוד מצה ועוד מצה, עד שכבר אין כוח ללעוס את הקשה הקשה הזה).
סמל אישי של המשתמש
משולש
 
הודעות: 12334
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 22:24
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי מנחם » 21 מרץ 2018, 21:55

לכן, לכבוד יו"ט ולכבוד קיום המצוה, כדאי להשקיע עוד 100 ש"ח לק"ג מצות ולקנות מצות חצי ציטרין או ציטרין [או בריסקר מצות], שהם כל כך דקים עד שמתפוררים בפה ואין מאמץ כלל באכילתם,פשוט עונג יו"ט.
מנחם
 
הודעות: 29
הצטרף: 03 מרץ 2013, 01:08
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי משולש » 21 מרץ 2018, 22:26

מנחם כתב:לכן, לכבוד יו"ט ולכבוד קיום המצוה, כדאי להשקיע עוד 100 ש"ח לק"ג מצות ולקנות מצות חצי ציטרין או ציטרין [או בריסקר מצות], שהם כל כך דקים עד שמתפוררים בפה ואין מאמץ כלל באכילתם,פשוט עונג יו"ט.

100 זה השקעה מטורפת, חוץ מזה שאני אוכל מכונה
סמל אישי של המשתמש
משולש
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 12334
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 22:24
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי אני פה » 21 מרץ 2018, 23:29

יש לי טיפ נהדר (כבר התפרסם אך לא כולם מודעים לזה) לאלו שסובלים מכאבי בטן מאכילת מצות יד. עיקר הסיבה כי המצות לא נאפות מבפנים אלא מיד מתנפחים מהמכת חום הגדולה שמקבלים במאפיה, ולכן מומלץ להניח את המצה מעל האש (במרחק של 10-20 ס"מ) כחצי דקה מכל צד ואז המצות פריכות וטעימות.
סמל אישי של המשתמש
אני פה
 
הודעות: 2067
הצטרף: 12 דצמבר 2015, 21:46
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי אבן הפינה » 21 מרץ 2018, 23:57

משולש כתב:
מנחם כתב:לכן, לכבוד יו"ט ולכבוד קיום המצוה, כדאי להשקיע עוד 100 ש"ח לק"ג מצות ולקנות מצות חצי ציטרין או ציטרין [או בריסקר מצות], שהם כל כך דקים עד שמתפוררים בפה ואין מאמץ כלל באכילתם,פשוט עונג יו"ט.

100 זה השקעה מטורפת, חוץ מזה שאני אוכל מכונה

תשנה את תמונת הפרופיל למצה מרובעת
הייתה לראש פינה
סמל אישי של המשתמש
אבן הפינה
 
הודעות: 883
הצטרף: 06 ינואר 2015, 18:29
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי ברי עדיף » 22 מרץ 2018, 01:19

תקנה מצות מכונה חצי ציטרין
כל הכתבות המצוטטות מאתר בח"ח הם זבל של שקרים, לפעמים זדוניים ומרושעים
אל תאמינו למילה שמעתיקים משם
ברי עדיף
 
הודעות: 655
הצטרף: 03 יולי 2015, 00:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי זרעא דיוסף » 22 מרץ 2018, 12:54

אני פה כתב:יש לי טיפ נהדר (כבר התפרסם אך לא כולם מודעים לזה) לאלו שסובלים מכאבי בטן מאכילת מצות יד. עיקר הסיבה כי המצות לא נאפות מבפנים אלא מיד מתנפחים מהמכת חום הגדולה שמקבלים במאפיה, ולכן מומלץ להניח את המצה מעל האש (במרחק של 10-20 ס"מ) כחצי דקה מכל צד ואז המצות פריכות וטעימות.


בכלל????
אז אם כן מהיכן ההיתר ליטאים לאכול שרויה
יש אנשים שהם כמו יין, לא שהם משתבחים עם השנים... אלא שצריך לנעול אותם במרתף!

אם אתה מרגיש שהקב"ה רחוק ממך תזכור לא הוא זה שזז
זרעא דיוסף
 
הודעות: 1343
הצטרף: 01 ספטמבר 2015, 16:12
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי מנחם » 22 מרץ 2018, 13:26

אני פה כתב:יש לי טיפ נהדר (כבר התפרסם אך לא כולם מודעים לזה) לאלו שסובלים מכאבי בטן מאכילת מצות יד. עיקר הסיבה כי המצות לא נאפות מבפנים אלא מיד מתנפחים מהמכת חום הגדולה שמקבלים במאפיה, ולכן מומלץ להניח את המצה מעל האש (במרחק של 10-20 ס"מ) כחצי דקה מכל צד ואז המצות פריכות וטעימות.


אתה מדבר על מצות בית שמש או יד בנימין לשעבר, או ירושלמי, שהם נפוחות ומלאות בלונים. אבל מצות הלפרין ומצות פאר הם כמעט כמו מצות יד, אין נפיחות כמעט, הם ישרות ופריכות. ונאפות מצויין מבפנים. וגם המצות עם הבלונים הרבים, לא נראה לי שהם לא אפויות, הם נמצאים כמעט דקה שלימה בתנור לוהט והם כל כך דקות שאין סיבה בעולם שהם לא יאפו לגמרי.
מנחם
 
הודעות: 29
הצטרף: 03 מרץ 2013, 01:08
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי ברי עדיף » 22 מרץ 2018, 13:52

זרעא דיוסף כתב:
אני פה כתב:יש לי טיפ נהדר (כבר התפרסם אך לא כולם מודעים לזה) לאלו שסובלים מכאבי בטן מאכילת מצות יד. עיקר הסיבה כי המצות לא נאפות מבפנים אלא מיד מתנפחים מהמכת חום הגדולה שמקבלים במאפיה, ולכן מומלץ להניח את המצה מעל האש (במרחק של 10-20 ס"מ) כחצי דקה מכל צד ואז המצות פריכות וטעימות.


בכלל????
אז אם כן מהיכן ההיתר ליטאים לאכול שרויה


ומה ההיתר של כל האשכנזים לאכול בכלל מצות, הרי בפניים זה בצק שלא נאפה, א"כ מחמיץ אחר כך
כל הכתבות המצוטטות מאתר בח"ח הם זבל של שקרים, לפעמים זדוניים ומרושעים
אל תאמינו למילה שמעתיקים משם
ברי עדיף
 
הודעות: 655
הצטרף: 03 יולי 2015, 00:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי יעבץ » 22 מרץ 2018, 15:59

ברור שזה נאפה גם מבפנים - מספיק מבחינה הלכתית (קרימת פנים/ אין חוטין נמשכים).
אבל לא מספיק בשביל להקל על העיכול.

גם אני שמעתי על עצה זו - (לאפות שוב) שהופיעה ב'פטנט רשום' בהמודיע, ואכן זה הועיל הרבה.

אבל זהירות. א - אם משאירים יותר מדי זמן בתנור. זה נשרף והופך למר. ולכן להזהר להשאיר רק זמן מועט.

ב' - לאחר האפיה החוזרת המצות נהיות פריכות מאוד, ונשברות בכל מגע יד. ולכן מצות הנצרכות להשאר שלימות, עדיף לאפותם פחות זמן.
סמל אישי של המשתמש
יעבץ
 
הודעות: 277
הצטרף: 26 אפריל 2017, 16:37
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: כאבי מצות

הודעה שלא נקראהעל ידי טוב ומטיב » 22 מרץ 2018, 18:00

משולש כתב:
מנחם כתב:לכן, לכבוד יו"ט ולכבוד קיום המצוה, כדאי להשקיע עוד 100 ש"ח לק"ג מצות ולקנות מצות חצי ציטרין או ציטרין [או בריסקר מצות], שהם כל כך דקים עד שמתפוררים בפה ואין מאמץ כלל באכילתם,פשוט עונג יו"ט.

100 זה השקעה מטורפת, חוץ מזה שאני אוכל מכונה

בשבילך
https://www.dropbox.com/s/sk7zk7js1l4lo ... 4.mp4?dl=0
טוב ומטיב
 
הודעות: 403
הצטרף: 25 יולי 2017, 23:17
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל חרדים לדעת

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: 1010, [G], Iam1, אני פה, ביטחון, יעבץ, לב טוב, שוע ו־131 אורחים