ביטחון כתב:אה, הבנתי, לכן יתד לא מסייע ביד העצרת בתפוצת השלישי שלו, כי הם עומדים לתמוך במועמדים שיהיה אכפת להם מהשבת כמו שלברקת היה אכפת מההקצאות שלהם בשכונות המעורבות
פך שמן כתב:המחאה האדירה על חילולי השבת בעיר בני ברק באמצעות עשרות פועלים סיניים בפרויקט הרכבת הקלה צוברת תאוצה וזאת לאחר קריאתם של גדולי ישראל ובראשם מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל להשתתף בעצרת ולזעוק את חילול השבת.
כפי שפורסם הבוקר מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל פרסמה מכתב ובו היא קוראת לכל תושבי בני ברק להשתתף בעצרת המתוכננת לשבת הקרובה ערב חג הסוכות וזאת לאחר שחברת נת"ע ממשיכה להעסיק עשרות פועלים בעיצומו של יום השבת רח"ל.
בעקבות כך התקיימה בשעה האחרונה ישיבת היערכות ראשונה בהשתתפות ראש העיר חנוך זייברט ונציגים מסייעת ש"ס ובני תורה ובה דנו באופן המחאה ודרכי הפעולה.
לאחר הישיבה הוחלט כי המוחים יתפרסו על ציר ז'בוטינסקי עד כביש גהה וכל קהילה תקיים מנין בנפרד לאורך רחוב ז'בוטינסקי.
משטרת ישראל אישרה את קיום העצרת והודיעה כי היא תסגור את כביש ז'בוטינסקי באזור בני ברק על אף הודעתו של זייברט כי העצרת לא אמורה להיות אלימה ואין צורך בהימצאותם של שוטרים.
פך שמן כתב:המחאה האדירה על חילולי השבת בעיר בני ברק באמצעות עשרות פועלים סיניים בפרויקט הרכבת הקלה צוברת תאוצה וזאת לאחר קריאתם של גדולי ישראל ובראשם מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל להשתתף בעצרת ולזעוק את חילול השבת.
כפי שפורסם הבוקר מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל פרסמה מכתב ובו היא קוראת לכל תושבי בני ברק להשתתף בעצרת המתוכננת לשבת הקרובה ערב חג הסוכות וזאת לאחר שחברת נת"ע ממשיכה להעסיק עשרות פועלים בעיצומו של יום השבת רח"ל.
בעקבות כך התקיימה בשעה האחרונה ישיבת היערכות ראשונה בהשתתפות ראש העיר חנוך זייברט ונציגים מסייעת ש"ס ובני תורה ובה דנו באופן המחאה ודרכי הפעולה.
לאחר הישיבה הוחלט כי המוחים יתפרסו על ציר ז'בוטינסקי עד כביש גהה וכל קהילה תקיים מנין בנפרד לאורך רחוב ז'בוטינסקי.
משטרת ישראל אישרה את קיום העצרת והודיעה כי היא תסגור את כביש ז'בוטינסקי באזור בני ברק על אף הודעתו של זייברט כי העצרת לא אמורה להיות אלימה ואין צורך בהימצאותם של שוטרים.
פך שמן כתב:ביטחון כתב:אה, הבנתי, לכן יתד לא מסייע ביד העצרת בתפוצת השלישי שלו, כי הם עומדים לתמוך במועמדים שיהיה אכפת להם מהשבת כמו שלברקת היה אכפת מההקצאות שלהם בשכונות המעורבות
תענה ענייינית, מי אלו שהביאו לנו את הצרה של ברקת בקדנציה הראשונה ואח"כ נמשיך לדון על ההקצאות שגור בעלז וסלונים קבלו מברקת תמורת תמיכה בו קדנציה שניה , ובסופו של דיון נדון על הרדיפות והסבל שהליטאים עוברים בשכונות ,
ה-א-ח-ר-ו-נ-י-ם- שיכולים לדבר על חילולי שבת אלו הצבועים חסידי גור ועיתון המודיע,
1010 כתב:פך שמן כתב:ביטחון כתב:אה, הבנתי, לכן יתד לא מסייע ביד העצרת בתפוצת השלישי שלו, כי הם עומדים לתמוך במועמדים שיהיה אכפת להם מהשבת כמו שלברקת היה אכפת מההקצאות שלהם בשכונות המעורבות
תענה ענייינית, מי אלו שהביאו לנו את הצרה של ברקת בקדנציה הראשונה ואח"כ נמשיך לדון על ההקצאות שגור בעלז וסלונים קבלו מברקת תמורת תמיכה בו קדנציה שניה , ובסופו של דיון נדון על הרדיפות והסבל שהליטאים עוברים בשכונות ,
ה-א-ח-ר-ו-נ-י-ם- שיכולים לדבר על חילולי שבת אלו הצבועים חסידי גור ועיתון המודיע,
סליחה, וכי למה שבגור בעלז וסלונים יתמכו בברקת בחינם? ברור שהבטיחו להם בתמורה הקצאות...
וכמו שמשה ליאון הבטיח לדגל התורה ולש"ס ולעוד.
רק הבעיה הוא אחד, שניר ברקת נבחר וסוף כל סוף הוא חילוני ופעל עפ"י האגנ'דה שלו, לו זכינו ומשה ליאון היה נבחר היינו רואים שהוא לא מרבה חילולי שבת (כמו שלופליאנסקי לא הרבה) והיינו עדים להעברת חוק עזר המכריחה את החילונים לצפות בסרטים ביום ראשון ולבוא לקבלת שבת לבית הכנסת וכהנה וכהנה.
פך שמן כתב:1010 כתב:פך שמן כתב:ביטחון כתב:אה, הבנתי, לכן יתד לא מסייע ביד העצרת בתפוצת השלישי שלו, כי הם עומדים לתמוך במועמדים שיהיה אכפת להם מהשבת כמו שלברקת היה אכפת מההקצאות שלהם בשכונות המעורבות
סליחה, וכי למה שבגור בעלז וסלונים יתמכו בברקת בחינם? ברור שהבטיחו להם בתמורה הקצאות...
וכמו שמשה ליאון הבטיח לדגל התורה ולש"ס ולעוד.
רק הבעיה הוא אחד, שניר ברקת נבחר וסוף כל סוף הוא חילוני ופעל עפ"י האגנ'דה שלו, לו זכינו ומשה ליאון היה נבחר היינו רואים שהוא לא מרבה חילולי שבת (כמו שלופליאנסקי לא הרבה) והיינו עדים להעברת חוק עזר המכריחה את החילונים לצפות בסרטים ביום ראשון ולבוא לקבלת שבת לבית הכנסת וכהנה וכהנה.
התם.. ומתמם ....... אני מקווה באמת שאני לא צריך לענות לך
ובעז"ה כמו שיוסי דייטש לא ירבה חילולי שבת ויכפה על כל החילונים לבוא למסעדות רק בימי ראשון....
עקיב'לה כתב:מחאה זה לא בשביל לעשות למישהו איכפת. והאופי האלים של הפגנות הפלג זה משהו חדש לגמרי, לצערינו. צאו לכם בעקבי הצאן באיזה אופן ביצעו מחאות כל הדורות, עצרות תפילה וזעקה והתאספויות חיזוק וכו'.
ליטאי כתב:מצחיק לראות איך 'עלה זית' מסביר בדברי חכמה והבל מדוע לא צריך לצאת לעצרת, ואילו היתה הוראה מהמועצת הליטאית לצאת - הוא היה מסביר להיפך ממש.
חויזר כתב:מארגני ההפגנה הגדולה הצפויה בליל שבת בציר ז'בוטינסקי בו נערכים עבודות הרכבת בשבת מסרו הערב את ההוראות לקיומה של עצרת התפילה. "תושבי בני ברק לאלפיה אנשים נערים וטף יוצאים מחר ליל שבת לתפילת שבת המונית על ציר חילול השבת כשאומנות אביהם בידיהם. לעורר בתפילה ולמחות על החילול שבת המחפיר הנעשה ברחובותיה של העיר", נאמר בהודעה.
על פי המארגנים, בכל בתי המדרשות ובתי הכנסיות יתאספו לתפילת מנחה של ערב שבת. "אחרי מנחה יצאו יחד כל מתפללי בית המדרש יחד עם הנערים והטף כדי לחנכם במצוות ובכדי שירגישו איך נבנתה חומת השבת בבני ברק", נמסר.
גבאי בתי המדרשות יקבלו ביום שישי סידורי תפילה מיוחדים שהודפסו מראש למעמד בכדי להקל על הציבור מלטלטל סידורים.
מטעם רב העיר הגאון הרב משה יהודה לייב לנדא וחתנו רב העירוב, הרב בלינוב, סודר העירוב באופן המחמיר שיקיף את כל מתחם המחאה שאלו המחמירים יוכלו גם לטלטל.
לאורך כביש גהה ודרך ז'בוטינסקי יוקמו מס' מתחמים מרכזיים שם יהיו כיסאות וסטנדרים וכן טליתות לבעלי תפילה של כל בית מדרש קהילה וחוג.
אדמור"י ורבני העיר שליט"א יתמקמו יחד עם חסידיהם ותלמידיהם בצמתים המרכזיים של קוקה קולה, גשר רמת אלחנן, צומת גהה, צמתי ז'בוטינסקי הרב שך, סוקולוב ורבי עקיבא.
המארגנים מתמודדים גם עם הטענות בנוגע לחילול השבת של כוחות הביטחון ואמרו כי "בהודעת ראש העיר לראשי המשטרה הובהר שמבחינת ארגון הסדרי תפילה אין צורך בשום שמירה או אבטחה משטרתית בפרט עקב פריסת המחאה על רדיוס רחב כ"כ. מטרת התפילה היא לצאת ידי מחאה ותפילה לאדון כל שיפתח את ליבם של היהודים לטעום את טעם השבת".
לאחר התפילה יוצבו שקיות גניזה מיוחדות שם יוכלו להניח את סידור התפילה החד פעמי שהודפס לאלו החפצים בכך.
תפילות השבת יתפרסו במשך כמעט 3 שעות מכניסת השבת כשכל חוג וקהילה תקיים מנהגיה כמו בבתי מדרשם.
כיכר השבת
ליטאי כתב:מקומם הזלזול של הפך שמן בעצרת שאורגנה ע"י גדולי האדמורי"ם, גם אני לא חסיד אבל מבין שיש דעות אחרות מהרבנים שלי, מי שלא מבין הוא כנראה או ספק מצומצם או ספק הדיוט וכנראה שניהם.
פעמון זהב ורימון כתב:לגופה של העצרת.
אני מרגיש פיספוס גדול מאוד שעוטפים את המחאה עם הבהרות מראש שלא תהיה שום אלימות ח"ו וזה מוגדר לשעת ערבית והכל יוכל להיות כרגיל ואפילו מיותר שמשטרה תשגיח על הסדר וכו'.
לא שאני בעד התפרעויות. להיפך. אבל כל הכוח של מחאה זה שאין הסכמות ואין לגיטימציה לשום חילול השב"ק, ולא הרגעה שמשמעותה, תפסיקו רק לשעת הערב וביום אתם יכולים לעשות כבר כשבוע שעבר [אשתקד במקרה שלנו...], כי המחאה נגמרה.
חסרה לנו זעקת שאבעעעס של רבי עמרם בלוי [שהחזון איש אמר עליו "השבת יושבת בכלא"].
אם המועצת הכריזה אני מציית. ללא ערעור. אבל על הפרסומות המרגיעות מסביב אני מיצר מאוד.
עקיב'לה כתב:שלום לכולכם.
למה הליטאים לא נוטלים חלק בעצרת? האם אכן בגלל שהרב לנדא עומד מאחוריה? אם כן הרי זה סיפור עגום. הרב לנדא כמה ששתו לו את הדם עשרות בשנים הוכיח שכוונותיו טהורות ומעשיו רצויים. אם הייתה הפגנה מאורגנת ע"י פוליטיקאים הייתי מנסה להבין את שני הצדדים כי כל הפוליטיקה עניינה רק לפתור את שאלת ''מי אמלוך'', אבל נחה דעתי כשראיתי שזה כבר הרב לנדא והוא ב"ה רחוק מפוליטיקה כרחוק כביש גהה מראש פינה.
עקיב'לה כתב:אני הייתי בכביש גהה והתקדמתי לכיוון ז'בוטינסקי עד צומת השומר וראיתי הרבה אנשים גם ספרדים ותימנים ובעיקר חסידים מהרבה קהילות. כשהסתכלו מהשומר לכיוון הגשר למטה היה שחר בעיניים. שמעתי שבגהה לכיוון קוקה קולה היה ציבור גדול וגם בז'בוטינסקי לכיון ר' עקיבא סוקולוב וכו' היו רבבות.
עקיב'לה כתב:איפה העירייה כתבה את זה? בחשבוננות הארנונה?
ביטחון כתב:גם עצרת ברחובה של עיר זה כלי על שמירת היהדות, חבל מאוד שבדגל התורה זנחו לגמרי את הכלי הזה, עד שגם במינון שזקוקים לו - לא נשמע קולם. לאט לאט הפלג נכנס לקונצנזוס במקום דגל התורה שמסתבכת בכל מקום - כעת בבחינה פוליטית.
כמובן בלי להיכנס להרים הגבוהים, גדולי התורה ארזי הלבנון, חברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה, שאם זו הייתה החלטתם, שלא להשמיע קולם לגבי העצרת בבני ברק - עפר אני תחת כפות רגליהם.
מצד שני ר' אברהם רובינשטיין כן היה בין החותמים בתחילת השבוע לקריאה לעצרת.
פך שמן כתב:אתה בטוח שעיתון המודיע שהמליך את ניר ברקת לראש עיירית ירושלים על מוטו של חילולי שבת המוניים רח"ל בעיר הקודש מוסמך לזעוק את זעקת השבת, אתמהה????
ביטחון כתב:אה, הבנתי, לכן יתד לא מסייע ביד העצרת בתפוצת השלישי שלו, כי הם עומדים לתמוך במועמדים שיהיה אכפת להם מהשבת כמו שלברקת היה אכפת מההקצאות שלהם בשכונות המעורבות
פך שמן כתב:ליטאי כתב:מקומם הזלזול של הפך שמן בעצרת שאורגנה ע"י גדולי האדמורי"ם, גם אני לא חסיד אבל מבין שיש דעות אחרות מהרבנים שלי, מי שלא מבין הוא כנראה או ספק מצומצם או ספק הדיוט וכנראה שניהם.
אצטט משפט שנאמר הערב מאחד מאתרי החדשות ע"י אנשי שלומי אמונים ותעתיק אותו לעניינו
יש לך ספק שמי שבחש בתמיכה בליאון אלו העסקנים ולא הרבנים....
האמת שלי אין ספק, אך גם לגבי קיום ההפגנה אין לי ספק שההוראה היא ע"י בחישת העסקנים וד"ל
מה שכשר אצלכם כשר גם אצלינו
עקיב'לה כתב:שלום לכולכם.
למה הליטאים לא נוטלים חלק בעצרת? האם אכן בגלל שהרב לנדא עומד מאחוריה? אם כן הרי זה סיפור עגום. הרב לנדא כמה ששתו לו את הדם עשרות בשנים הוכיח שכוונותיו טהורות ומעשיו רצויים. אם הייתה הפגנה מאורגנת ע"י פוליטיקאים הייתי מנסה להבין את שני הצדדים כי כל הפוליטיקה עניינה רק לפתור את שאלת ''מי אמלוך'', אבל נחה דעתי כשראיתי שזה כבר הרב לנדא והוא ב"ה רחוק מפוליטיקה כרחוק כביש גהה מראש פינה.
עצמיי כתב:ביטחון כתב:גם עצרת ברחובה של עיר זה כלי על שמירת היהדות, חבל מאוד שבדגל התורה זנחו לגמרי את הכלי הזה, עד שגם במינון שזקוקים לו - לא נשמע קולם. לאט לאט הפלג נכנס לקונצנזוס במקום דגל התורה שמסתבכת בכל מקום - כעת בבחינה פוליטית.
כמובן בלי להיכנס להרים הגבוהים, גדולי התורה ארזי הלבנון, חברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה, שאם זו הייתה החלטתם, שלא להשמיע קולם לגבי העצרת בבני ברק - עפר אני תחת כפות רגליהם.
אם אתה "עפר תחת כפות רגליהם" כלשונך, איך אתה מעיז לכתוב את הנ"ל?!
ביטחון כתב:עצמיי כתב:ביטחון כתב:גם עצרת ברחובה של עיר זה כלי על שמירת היהדות, חבל מאוד שבדגל התורה זנחו לגמרי את הכלי הזה, עד שגם במינון שזקוקים לו - לא נשמע קולם. לאט לאט הפלג נכנס לקונצנזוס במקום דגל התורה שמסתבכת בכל מקום - כעת בבחינה פוליטית.
מאיזה אוב העלית את זה, חצי שנה לאחר שזה נכתב? הנה עוד ליטאי שמחפש איפה להוריד את הזבל שלו. הלו, גם בבני ברק יש היום פחי אשפה, תלך קרוב לשם, אל תפחד מחתולים, וטמון את האשפה הממוחזרת שלך. לא מצאת זבל חדש? אל תעשה את זה כאן
ביטחון כתב:עצמיי כתב:ביטחון כתב:גם עצרת ברחובה של עיר זה כלי על שמירת היהדות, חבל מאוד שבדגל התורה זנחו לגמרי את הכלי הזה, עד שגם במינון שזקוקים לו - לא נשמע קולם. לאט לאט הפלג נכנס לקונצנזוס במקום דגל התורה שמסתבכת בכל מקום - כעת בבחינה פוליטית.
מאיזה אוב העלית את זה, חצי שנה לאחר שזה נכתב? הנה עוד ליטאי שמחפש איפה להוריד את הזבל שלו. הלו, גם בבני ברק יש היום פחי אשפה, תלך קרוב לשם, אל תפחד מחתולים, וטמון את האשפה הממוחזרת שלך. לא מצאת זבל חדש? אל תעשה את זה כאן
פונביצ'ער כתב:ביטחון כתב:עצמיי כתב:ביטחון כתב:גם עצרת ברחובה של עיר זה כלי על שמירת היהדות, חבל מאוד שבדגל התורה זנחו לגמרי את הכלי הזה, עד שגם במינון שזקוקים לו - לא נשמע קולם. לאט לאט הפלג נכנס לקונצנזוס במקום דגל התורה שמסתבכת בכל מקום - כעת בבחינה פוליטית.
אפשר לחשוב, מה כבר עשיתי... אבל האמת היא שכיוון שהאשכול הזה חזר, הגבתי בלא לבדוק את התאריך.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־76 אורחים