חומת מגן כתב:שני ידידים נפגשו ברחוב משני צדדיו,
כל אחד במדרכה אחרת .
שואל אז האחד את השני :
"תאמר לי, איך עוברים מכאן לצד השני"?
עונה לו חברו : "למה לעבור? אתה כבר נמצא בצד השני"! ...
יאיר כתב:צביקי כהן כתב:איש אחד טייל ברחוב וצעק: "מדינה על
הפנים! מדינה על הפנים!" שוטר אחד ששמע
אותו רץ לכיוונו ושאל: "מה אמרת?" האיש
ענה: "על הפנים של מדינה!" השוטר עצר את
האיש, קשר אותו באזיקים ולקח אותו לתחנת
המשטרה, באשמת ניבול פה והוצאת מילות
גנאי על המדינה. יום למחרת, בבית המשפט,
האיש אמר: "מה?! לא דיברתי בכלל על המדינה
שלנו! דיברתי על מדינה אחרת! את המדינה
שלנו אני אוהב! אין עליה!!!" השופט כעס על
השוטר שסתם בזבז מזמנו והאשים אדם חף
מפשע ובנוסף לכך - הוא גזר עליו קנס כספי
גבוה על ניצול סמכויותיו. כשהם יצאו מבית
המשפט אמר השוטר: "איך זה שאתה מבזה
את המדינה ואני ככה מקבל קנס?!" האיש השיב
בחיוך: "לא אמרתי לך? מדינה על הפנים..."[חוט של חסד]
מה בדיוק רצית לומר בזה? רק להוסיף את המילים ''חוט של חסד''?...
ממש כתב:בדיחות רבות מכאן נמצאות בספר'צוחקים שוב'
שוה להשיג ולקרוא
משולש כתב:איפה כל הצדיקים התמימים?
רק לצעוק אתם יודעים?
יאיר כתב:משה חיים עזב 2 דקות אחרי שהגיב..
אבל צריך לערוך גם פה:
viewtopic.php?f=1&t=17&start=440#p38030
ופה:
viewtopic.php?f=1&t=17&p=38047#p38040
משה חיים כתב:הבעיה שאחרי כמה דקות אתה כבר לא יכול לערוך ולמחוק אז כרגע אין לי אפשרות למחוק רק לבקש למנהלים למחוק את הציטוטים
פעם חשבתי כתב:הפניה למחוק - יותר ישיר מלינקים זה ע"י דיווח (לחיצה על ה- !) באותה תגובה ולפרט שם את סיבת הבקשה, אם זה בקשת הכותב עצמו או מישהו אחר.
תודה.
יאיר כתב:פעם חשבתי כתב:הפניה למחוק - יותר ישיר מלינקים זה ע"י דיווח (לחיצה על ה- !) באותה תגובה ולפרט שם את סיבת הבקשה, אם זה בקשת הכותב עצמו או מישהו אחר.
תודה.
אחרי שכבר דווח בכל זאת אביא לינקים להודעות:
viewtopic.php?f=1&t=17&start=440#p38028
viewtopic.php?f=1&t=17&start=440#p38030
משום מה מחקת רק מההודעה של משולש...
משה חיים כתב:לא הלכתי לישון הייתי צריך לנסוע לאיזה מקום וחזרתי מאוחר
עם הארץ כתב:
דיי עם הניסויים בבעלי חיים!!! (אשתו של חיים)
יש לי גזים! (קולה)
אם תדליק אותי אני אהרוג אותך! (סיגריה)
עצור או שאני יורה (הגשם הראשון)
לידיעת משרד האוצר:
כל פעם שאתם מעלים מס, גם אני מעלים מס.
המראה היא בעצם החבר הכי הטוב של האדם,
היא אף פעם לא צוחקת כשאתה בוכה...
עם הארץ כתב:זוג צעיר החליטו שהגיע הזמן לילד... מה עושים? הולכים לחנות של ילדים
ניגשים למוכר: שלום אנחנו רוצים בבקשה ילד
מוכר: חשבתם על משו מסוים?
זוג: האמת שמדובר בילד ראשון חשבנו שתמליץ לנו
מוכר: בבקשה...
ב- 95₪ יש לנו ילד אשכנזי- ילד טוב וחכם לא מפריע ולא מתחצף
ב- 85₪ ילד פרסי - בסך הכל טוב אבל לעת זקנה כנראה שתישארו רעבים
ב -75₪ ילד מרוקאי - בסדר עד שמתעצבן
וב- 65₪ ילד כורדי - ילד טוב אך בלי שכל בכלל
הזוג חושבים ומתייעצים ובסוף מגישים למוכר שטר של 100₪ ואומרים לו ילד ראשון החלטנו להשקיע תארוז לנו בבקשה ילד אשכנזי
מוכר: קודם כל תתחדשו... אתם רוצים עודף או כמה תימנים מהסלסלה בחוץ?
תשוש כתב:צ'אלמער אחד ל"ע התקלקל ויצא לתרבות רעה.
לפרנסתו החליט לפתוח מסעדה לשקצים ורמשים כגון סרטן ושאר פירות ים ל"ע
הצ'אלמר הזמין ותלה שלט ענק:
מסעדת ה'יענע מחלה' ועוד
חומת מגן כתב:תשעה באב זה כמו בית מלון :
מסתובבים כל היום עם נעלי בית ,
ומדברים כל הזמן על אוכל...
(בשם הרב יענקל'ה גלינסקי שיחי')
מחנך כתב:חומת מגן כתב:תשעה באב זה כמו בית מלון :
מסתובבים כל היום עם נעלי בית ,
ומדברים כל הזמן על אוכל...
(בשם הרב יענקל'ה גלינסקי שיחי')
כמדומני שהוא השווה את זה לבית החלמה
3128000 כתב:ועל זה היו עיניו של אחד מגדולי הדור זולגות דמעות רותחות בקוראו את שיר השירים בהגיעו לפסוק: "הנך יפה רעייתי הנך יפה עינייך יונים" שהסביר בזה פשט לר' ארי'ה לוין, שהמציאות של עם ישראל זה כמו הגמ' המפורסמת על גוזל יונה שמדדה מהקן שלו עד ארבעים אמה וכל הזמן שומר על קשר עין ולא מתרחק יותר מארבעים אמה. כך עם ישראל אפילו שנראה שכאילו הם רחוקים אך ליבם "עינייך יונים" שומרים אפי' על משהו שמשהו שבו יש קשר אמיץ וישיר לאבאל'ה שבשמים ולא מתרחקים לגמרי.
את הסיפור הנ"ל על ר' אריה לוין שמעתי מהגראמר המרגש ר' שמואל גריינימן ואח"כ ראיתיו גם מסידרת הספרים המרתקת "מעיין השבוע" של הרב וולך.
מחנך כתב:3128000 כתב:ועל זה היו עיניו של אחד מגדולי הדור זולגות דמעות רותחות בקוראו את שיר השירים בהגיעו לפסוק: "הנך יפה רעייתי הנך יפה עינייך יונים" שהסביר בזה פשט לר' ארי'ה לוין, שהמציאות של עם ישראל זה כמו הגמ' המפורסמת על גוזל יונה שמדדה מהקן שלו עד ארבעים אמה וכל הזמן שומר על קשר עין ולא מתרחק יותר מארבעים אמה. כך עם ישראל אפילו שנראה שכאילו הם רחוקים אך ליבם "עינייך יונים" שומרים אפי' על משהו שמשהו שבו יש קשר אמיץ וישיר לאבאל'ה שבשמים ולא מתרחקים לגמרי.
את הסיפור הנ"ל על ר' אריה לוין שמעתי מהגראמר המרגש ר' שמואל גריינימן ואח"כ ראיתיו גם מסידרת הספרים המרתקת "מעיין השבוע" של הרב וולך.
מי שרוצה לשמוע את הסיפור הזה מהבעל מנגן ר' שמואייל, מוזמן להוריד.
זה יפה ומדהים.
http://www.jumbomail.co.il/Downloads.as ... 454B6D553D
אולי בהמשך הביה"ז נעלה כאן עוד כמה קטעים של שמואל גריינימן באם יהיה מספיק ביקוש.
שמואל כתב:מחנך כתב:3128000 כתב:ועל זה היו עיניו של אחד מגדולי הדור זולגות דמעות רותחות בקוראו את שיר השירים בהגיעו לפסוק: "הנך יפה רעייתי הנך יפה עינייך יונים" שהסביר בזה פשט לר' ארי'ה לוין, שהמציאות של עם ישראל זה כמו הגמ' המפורסמת על גוזל יונה שמדדה מהקן שלו עד ארבעים אמה וכל הזמן שומר על קשר עין ולא מתרחק יותר מארבעים אמה. כך עם ישראל אפילו שנראה שכאילו הם רחוקים אך ליבם "עינייך יונים" שומרים אפי' על משהו שמשהו שבו יש קשר אמיץ וישיר לאבאל'ה שבשמים ולא מתרחקים לגמרי.
מי שרוצה לשמוע את הסיפור הזה מהבעל מנגן ר' שמואייל, מוזמן להוריד.
זה יפה ומדהים.
http://www.jumbomail.co.il/Downloads.as ... 454B6D553D
אולי בהמשך הביה"ז נעלה כאן עוד כמה קטעים של שמואל גריינימן באם יהיה מספיק ביקוש.
אני מבקש,
בעיקר את המעשה של 'אי אי אי, בן אדם לא מגיע מאירופה לאמריקה, רק בשביל לתפור כפתורים'!!!!!
3128000 כתב:אני פותח אשכול הקלטות מקומזיצים וקורא לכולם להביא שם סרטוני קומזיץ וכן הקלטות (של אחיינו של הרב סופר מכף החיים, ושמוליק גרינימן ודומיהם.)
אגב, דעו לכם שהלחנים הכי מרגשים וטהורים נמצאים בתוככי הישיבות ברשותם של מלחיניהם.
אני בטוח שמי שיתמקד שם יוכל למצוא אוצרות יקרים שלא נופלות באיכותם מיצירות הכי מדהימות בהיסטוריה של המוזיקה החסידית.
ואציין כאן אנקדוטה קטנה שאירעה לי אישית.
בבחרותי עשיתי בשביל ההתאוורות כמה ימים שטייגען בישיבת פוניב'ז וערב אחד כשנכנסתי לאוצר להוציא איזה ספר, אני שומע בחור אחד מזמזם לעצמו איזה שיר רגש שהמיס לי את הלב, והמילים היו על הפסוקים ונשמח כי הם חיינו וכו'. אני לעולם לא אשכח איך מגודל המתיקות והערבות פשוט הוצמתתי למקומי והכריתי אוזני, וכשהוא סיים ניגשתי אליו בהתפעלות ושאלתיו של מי השיר והוא עונה לי בשיא הטבעיות: סתם איזה שיר שהלחנתי פעם."
לדעתי הפשט בזה הוא, ששיר שמולחן על ידי בחור שבתוך ההשתוקקות העזה שלו לזכות להבנה ישרה בפשט הגמרא או ברשב"א עמוק, פורץ מתוכו הביטוי למאוויו על ידי ניגון, זה יהיה שיר כל כך טהור וזך. כשבחור נמצא בדרגה רוחנית כזו, טבעי ביותר שיצא ממנו כזה שיר מתוק עורג וכוסף בגעגועים והשתוקקות.
שלמה קוסטליץ כתב:צרפתי, אנגלי וישראלי נתפסים על ידי קניבלים ומושלכים לסיר הבישול.
"אנחנו מודרניים", אומר הצ'יף, "ולכן ניתנת לכם זכות המשאלה האחרונה".
הצרפתי מבקש יין טוב ואחד הקניבלים נשלח אל מעבה הג'ונגל וחוזר עם היין המבוקש.
האנגלי מבקש 'פיש אנד צ'יפס', הקניבל רץ לג'ונגל וחוזר עם המבוקש.
הישראלי מבקש מהצ'יף שייתן לו בעיטה אדירה. "מה ?!!!", נדהם הצ'יף. הישראלי מתעקש. הצ'יף בועט בו ומעיף אותו למרחק. הישראלי מסתובב, מוציא אקדח, יורה בצ'יף ובאנשיו ומשחרר את הצרפתי והאנגלי.
"אם היה לך אקדח כל הזמן, למה לא השתמשת בו עד עכשיו ?" "השתגעתם ?", אומר הישראלי, "שיגידו שיריתי בלי שום התגרות ?"
ארץ ישראל כתב:ברוכים הבאים לחומת מגן.
הקפצתי לך אותו מעמוד 4!!!!
חומת מגן כתב:
כל האוכל חמין בשבת - חייב מיטה![]()
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G] ו־73 אורחים