שש משזר כתב:האמת שאין כאן מקומו, רק היות ואין מקום מיוחד לדבריי הבאים החלטתי להביאם כאן, ויהיו נקראים "פיטפוטי דברים":
סיפור חסידי [הייתי אומר: ביזארי].
כתוב בספר "ספרן של צדיקים": איתא בספר עטרת יעקב וישראל, שאליהו הנביא זכור לטוב היה רגיל לבוא לבעש"ט במוצ"ש ולומר לו "שבוע טוב". פעם בא לומר לו שבוע טוב, והבעש"ט היה יושב אז תפוש ברעיונותיו עמוק ביראה עילאה, ומגודל הפחד ברח אליהו הנביא זכור לטוב. ע"כ מספר "ספרן של צדיקים".
מה תאמרו על הסיפור הלז, אני מאוד פוחד להגיד מה דעתי על הסיפור...
שוב חשבתי לתרץ אגדה זו ע"פ אגדה חסידית אחרת: ידוע שהבעש"ט למד וקיבל תורה מפי אחיה השילוני, ואחיה השילוני הוא רבו של אליהו הנביא, נמצא שהבעש"ט ואליהו הנביא הם חברים מבית מדרשו של אחיה השילוני, כך שפחדו של אליהו הנביא מחבירו הבעש"ט מובן...
ועפ"ז מובן גם מה שאליהו הנביא היה מגיע אליו רק מוצ"ש כדי לומר לו "שבוע טוב". ולכאורה תמוה, הרי ידוע ששאר גדולי ישראל שזכו לגילוי אליהו למדו עמו ולא רק החליפו ברכת "שבוע טוב", אולם לאור כל הנ"ל מובן היטב, שאליהו הנביא היה רק ריע ולא רבו של הבעש"ט, ולכן יכל גם יכל לפחוד מהבעש"ט... [כמובן שאני לא מחווה את דעתי כלל, וח"ו לא ארצה בזה להתלוצץ ולזלזל בקדושים אלו, רק הסיפור מאוד קרץ לי].
אגב, יש לי באמתחתי עוד סיפור מוזר שמשום מה גם את זה תלו באליהו הנביא, וקשור ל"באבא סאלי". אולי אביאו בפעם הבאה...
שש משזר כתב: עכשיו החלטתי להביא את סיפורו של אליהו הנביא עם בבא סאלי:
סיפר לי אבי מורי, שבשנת פטירתו של באבא סאלי יצא לאור ספר מלא בסיפורי הוד ומופת על הבאבא סאלי, מה שראו עיני המשב"ק שלו. הסיפור הכי הכי של הספר הוא סיפור ה"סטירה של אליהו הנביא"...
וכה סיפר המשב"ק: פעם אחת היה תור ארוך להיכנס אל הבאבא סאלי, ומישהו היה בחדרו של הבאבא סאלי ופשוט לא יצא. עבר זמן רב ועדיין לא יצא. המשב"ק - שהגיע בינתים לבית הבאבא סאלי, שמע מהמקרה והחליט שיש 'לזרז' את הבן אדם שבפנים לצאת.
הגיע המשב"ק לפתח החדר של הבאבא סאלי ונקש על הדלת. ואף אחד לא עונה. שוב פעם נקש על הדלת. ואף אחד לא ענה. הכריז הגבאי ואמר מי שנמצא בפנים שיצא, ואף אחד לא ענה. החליט הגבאי שצריך לדחוף את הדלת ולהיכנס.
דחף הגבאי את הדלת ולא היה יכול לפתוח את הדלת כי אם בקושי, והיה נראה שמישהו עומד שם ואינו מניחו להיכנס. התרגז הגבאי והחליט לתת דחיפה חזקה ויהי מה. דחף הגבאי את הדלת בחוזקה, ופתאום--- הוא מרגיש סטירה על הפנים, והוא לא רואה איש. מיד יצא הגבאי מן החדר והחליט להמתין ולראות מה יקרה.
לאחר שעבר קצת זמן פתח הבאבא סאלי את הדלת, קרא לגבאי ואמר לו בבת שחוק: תדע לך, שאליהו הנביא היה כאן ודיברתי עמו והוא היה עומד בדיוק אצל הדלת. כאשר החלטת לדחוף את הדלת, למעשה דחפת את אליהו הנביא, כעס אליהו על החוצפה וסטר לך על פניך.....!
ועל זה אמרו האומרים: אשרי המאמין... [ובאמת אם הוא יכול לפחוד, למה שלא יוכל לכעוס?!...].
שלום ושלום כתב:דרך אגב, האם אני צודק שהתרגום המילולי של "ביזארי" הוא "מוזר"?
חקרן כתב:יצחק הספרן כתב:
נראה קצת לא ככ מתאים...
פעם חשבתי כתב:המילה פיזי לא נורא. הבעיה היא שכתוב שם את המילה "דאס" בפירוש!
נו.
צונאמי כתב:איפה זה??
יצחק הספרן כתב:רק באמריקה
זהו המקרה המשפטי המדהים ביותר השנה, העשור וכפי הנראה גם בכל המאה!
עו"ד מהעיירה שרלוט שבצפון קרוליינה, רכש קופסא של סיגרים נדירים ויקרים וביטח אותם כנגד אש בין שאר הדברים. חודש לאחר מכן, כאשר סיים לעשן את כל חפיסת הסיגרים הנהדרים הללו ומבלי ששילם עדיין את התשלום הראשון עבור פרמיית הביטוח, הגיש העו"ד תביעה כנגד חברת הביטוח. בתביעתו, ציין העו"ד כי הסיגרים אבדו "בסדרה של דליקות קטנות". חברת הביטוח סירבה לשלם, בטענה ברורה כי האיש צרך את הסיגרים באופן הנורמלי.
העו"ד תבע ... וזכה !!!
בפסיקתו, הסכים השופט עם חברת הביטוח כי טענת התביעה היא חסרת-ערך. אך יחד עם זאת, ציין השופט שהעו"ד החזיק בפוליסת ביטוח מטעם החברה שבה צוינה אחריות כי הסיגרים מבוטחים וכן הובטח ביטוח כנגד אש, מבלי להגדיר מה נחשב כאש בלתי מקובלת, וחייב את הנתבעת לשלם בהתאם לכתב התביעה.
במקום לסבול ממהלך ארוך ובזבזני של ערעור, קיבלה חברת הביטוח את תוצאות המשפט ושילמה 15,000 דולר לעו"ד בגין אובדן הסיגרים הנדירים ב"דליקות".
ועתה לחלק המעניין של הסיפור:
לאחר שהעו"ד פדה את ההמחאה, חברת הביטוח הביאה למעצרו תחת ציון 24 סעיפי אשמה בגין "הצתה בזדון" כאשר תביעתו המקורית ועדותו במשפט הקודם משמשים כנגדו. העו"ד הורשע באשמת שריפה במזיד של רכושו המבוטח ונגזרו עליו 24 חודשי מאסר וקנס בסך 24,000 דולר.
יענקלה לולו כתב:יצחק הספרן כתב:רק באמריקה
זהו המקרה המשפטי המדהים ביותר השנה, העשור וכפי הנראה גם בכל המאה!
עו"ד מהעיירה שרלוט שבצפון קרוליינה, רכש קופסא של סיגרים נדירים ויקרים וביטח אותם כנגד אש בין שאר הדברים. חודש לאחר מכן, כאשר סיים לעשן את כל חפיסת הסיגרים הנהדרים הללו ומבלי ששילם עדיין את התשלום הראשון עבור פרמיית הביטוח, הגיש העו"ד תביעה כנגד חברת הביטוח. בתביעתו, ציין העו"ד כי הסיגרים אבדו "בסדרה של דליקות קטנות". חברת הביטוח סירבה לשלם, בטענה ברורה כי האיש צרך את הסיגרים באופן הנורמלי.
העו"ד תבע ... וזכה !!!
בפסיקתו, הסכים השופט עם חברת הביטוח כי טענת התביעה היא חסרת-ערך. אך יחד עם זאת, ציין השופט שהעו"ד החזיק בפוליסת ביטוח מטעם החברה שבה צוינה אחריות כי הסיגרים מבוטחים וכן הובטח ביטוח כנגד אש, מבלי להגדיר מה נחשב כאש בלתי מקובלת, וחייב את הנתבעת לשלם בהתאם לכתב התביעה.
במקום לסבול ממהלך ארוך ובזבזני של ערעור, קיבלה חברת הביטוח את תוצאות המשפט ושילמה 15,000 דולר לעו"ד בגין אובדן הסיגרים הנדירים ב"דליקות".
ועתה לחלק המעניין של הסיפור:
לאחר שהעו"ד פדה את ההמחאה, חברת הביטוח הביאה למעצרו תחת ציון 24 סעיפי אשמה בגין "הצתה בזדון" כאשר תביעתו המקורית ועדותו במשפט הקודם משמשים כנגדו. העו"ד הורשע באשמת שריפה במזיד של רכושו המבוטח ונגזרו עליו 24 חודשי מאסר וקנס בסך 24,000 דולר.
חזק ביותר.... זה סיפור... סיפור... וואו כמה מסרים הייתי מוציא מכאן אילו הייתי משגיח....
פעמון זהב ורימון כתב:מאז שהחתן הגיע לגיל גיוס ועד לאירוסין לא יכלו להתפטר מהכדורים הללו?!
הבלתי אין פחי אשפה בישראל?!
ולכן נראה לומר, ולדעתי שמעתי את זה מקול שפוי אשר אינני מכירו, רק מזהה עליו שהוא כנה מאוד -
שהם הוכנסו במכוון לבין האלבומים של התמונות כדי להכשיל את המחותנת האורחת ולבוחנה אם תיפול בפח, וכך יתגלה עד כמה חטטנית היא, וזה יהיה אות לזהירות מפניה להמשך עשרות השנים הבאות. הרי אם תעלעל בתמונות ודאי תראה את הכדורים עם התווית המתקילה, ובלי ספק תרצה לבטל את השידוך ולא תוכל לשתוק ולכסות על פשע חיטוטה והתערבות קצה חוטמה הארוך בארונות המחותנים...
שווה להדביק כאלו כדורים עם שם החתן, רק בשביל המבחן הזה.
יוסי וויס כתב:מוזר שהם בכלל קנו את הכדורים... אני למשל מיד שיצאתי מחדר הפסיכיאטר למטה זרקתי את המרשמים לפח ענק לא לפני שקרעתוהו לגזרים ממש
יוסי וויס כתב:מוזר שהם בכלל קנו את הכדורים... אני למשל מיד שיצאתי מחדר הפסיכיאטר למטה זרקתי את המרשמים לפח ענק לא לפני שקרעתוהו לגזרים ממש
שלום ושלום כתב:הכניסה את האף שלה לחתיכת גיליוטינה, הא?
פעמון זהב ורימון כתב:זה לא ביזארי...
מי עובד במצות? בחורים שנפלטו מהישיבות, וב"ה לא משוטטים ברחובות.
אז אם הם במסגרת, לפחות עבודה חרדית, טוב מאוד שמתנים להם את העבודה והכסף בתנאים כאלו ששומרים על שיירי הרוחניות לבל יתדרדרו עוד יותר.
פעמון זהב ורימון כתב:בכוונה כתבת וחעב במקום ותעב?
זה לא ביקורת זו רק שאלה, חבר!
ענת כתב:כנראה שרק אם יכפו עליהם לאכול לחם עם חזיר צלוי בפסח שחל בשבת, אז בבית היהודי יגידו שיש כאן חשש לכפיה דתית. ואולי יבקשו להעביר זאת לבדיקה ליועץ המשפטי כדי שהוא יחליט.
שש משזר כתב:גשם מוזר פקד את רחובות דובאי לאחרונה:
3 מיליוני דולרים התעופפו ברחובות וגרמו לנהגים לצאת מהמכוניות וללקט אותם מהרצפה.
לפני חודשיים נרשם "גשם" דומה גם בהונג קונג.
יש קליפ ב'כיכר השבת'.
שש משזר כתב:בושה וחרפה!
יצחק הספרן כתב:
פעם חשבתי כתב:יצחק הספרן כתב:
אתה חושב שאת הקרטונים מדפיסים באיסרו חג? ודאי שזה מודפס מראש. ואולי בכלל מלפני כמה שנים.
הלא במדפי המכולת והצרכניה, לקונים, לא מגיע מארז קרטון זה אלא הפריטים הבודדים. לכן השאלה החשובה היא מה מודפס על האריזות עצמם - מה שצמוד לשורת תאריך הייצור, או האם ח"ו הודבקו מדבקות של נאפה לאחר וכו'.
כמו שלא יהיו טענות אם על הקרטון יהיה ציור של בייגלך, ובפנים יהיה תכולה של שמן. זה עניין של המוביל איך ובמה לארוז.
שלמה קוסטליץ כתב:שש משזר כתב:בושה וחרפה!
בושה וחרפה??? זהו מנהג צאנז, והם כבר עשו כך, אינספור פעמים. חכמים, הזהרו בדבריכם!
פעם חשבתי כתב:שלמה קוסטליץ כתב:שש משזר כתב:בושה וחרפה!
בושה וחרפה??? זהו מנהג צאנז, והם כבר עשו כך, אינספור פעמים. חכמים, הזהרו בדבריכם!
הבושה שבוטאה היא על השורה שלפני זה. לא על כל הפוסט.
אכן בושה.
יצחק הספרן כתב:
יענקלה לולו כתב:יצחק הספרן כתב:
ראה ספרן הוזהרת בבקשה תפסיק להביא כאן רעיונות לעסקני הצדקה עושר וכבוד
גם ככה אנו טובעים בים של סגולות, המצאות עלונים חתימות וכו'...
שש משזר כתב:הידעתם? נביא ה' בקרבינו:
האדמו"ר מרימינוב, שביקר בפלורידה בקהילות המורכבות מיהודי דרום אמריקה ומהגרים מצרפת, נתן הוראה חד משמעית ליהודים לעזוב ולעלות לארץ וטען כי תפרוץ מלחמת אזרחים בארה"ב.
האדמו"ר אמר: "תעזבו כל זמן שעוד ניתן. המצב יחמיר ויהיה קשה לנוע ממדינה למדינה, אחרי מלחמת העולם השניה באו הניצולים ושאלו למה גדולי ישראל ואדמו"רים לא הורו ליהודי אירופה לעזוב בזמן ולהגר לישראל או לארה"ב בטרם פרצה המלחמה? והאמת צריכה להיאמר: אמרו ועוד איך אמרו, התחננו ליהודים אנא ברחו מאדמה הבוערת, אבל חלק מהגזירה היה 'שלא הקשיבו'.
"היום", אמר הרבי מרימינוב, "תקשיבו לי טוב טוב יהודים יקרים, מי שבידו לקום ולנסוע ולעלות לארץ הקודש שיקום ויעשה זאת בהקדם כשעדיין ניתן, זה כולל חלקים נרחבים מדרום אמריקה ורובה של אירופה.
"גם ארה"ב תהיה מקום סכנה במלחמה ועדיין מוקדם להורות לאיזה מדינה בתוך ארה"ב תשרוד, אבל חלקים רבים יחרבו וירעלו, גם מלחמת אזרחים תפרוץ בתוך ארה"ב ומדינות יתנתקו מהממשל הפדרלי. ארה"ב לא תשמש כמקום פליטה אבל כן ישאר כאן שארית הפליטה. ארץ ישראל תהיה המקום הבטוח ביותר לשרוד את המלחמה, אף על פי שגם שם יעברו קשיים נוראים",
לגבי שליחי חב"ד אמר האדמו"ר כי הם יכולים להישאר עדיין במקומם, כל זמן שיש להם מה לעשות בפועל ממש, אך עליהם לעודד את היהודים לעלות לארה"ק ולברוח, יש לשקול ולהתייעץ כל מקום שהפעילות תסתיים - השליחות מסתיימת ועליהם לקום ולעזוב את העיר בו הם פעלו,
"לו הייתי יכול בעצמי לעשות זאת הייתי קם ועולה לארץ ולחונן את עפרה אבל מה אעשה שאין לי רשות לעשות זאת - מהשמים מעכבים אותי בנתיים להישאר כאן בארה"ב".
בנוסף הסביר הרבי ואמר: "אני הגבר מהיחידים בזמננו שיכול לומר זאת כי כבר התפרסם בכל העולם שעיני צופות למרחקים, כמו איתור הילד לייבי קלצקי הי"ד ושלושת הבחורים בחלחול ועוד עשרות נעדרים, במקום שאחרים אין להם רשות לראות ולהורות, ונשתלתי בדור הזה על ידי הקב"ה ובהשגחה פרטית וכמפורסם שכשאני נאלץ לדבר לרבים ולתת הוראות אני עושה זאת כשהשכינה מדברת מתוך גרוני, ובכל מקום ששמי מגיע, כבר ידוע שהמקשיבים לי ישכונו בטח".
מקורבי האדמו"ר מדגישים כי השיחה נאמרה לקומץ קטן של מתפללים אחרי תפילת שחרית בבית כנסת מקומי של יוצאי דרום אמריקה וצרפת.
מסתקרן כתב:מי זה האדמו"ר הזה?
מי היה רבו?
מה שמו ושם משפחתו?
האם יש לו חסידים?
הרושם שלי שמישהו חמד לצון על חשבונו
מסתקרן כתב:האדמו"ר מרימנוב גילה את הילד האבוד
המופת עם הילד לייבי קלצקי
לייבי קלצקי היה בנם של נחמן ואסתר קלצקי, ואח לארבע אחיות. משפחת קלצקי הם חסידי הרב בנימין אייזנברגר רב קהילת 'היכל התפילה'. ביום שני, 11 ביולי 2011, בשעות הצהריים, סיכם עם אמו שיצעד מהקעמפ היומי של בויאן המתקיים בשכונה, בו הוא לומד, ויפגש עמה באמצע הדרך, אך לא הופיע.
לאחר שלא הגיע למקום המפגש, ובמיוחד עקב העובדה שזה היה לו היום הראשון שהוא צועד לבדו ברחוב, החלו חיפושים נרחבים אחריו, שהשתתפו בהם כאלף שוטרים ממשטרת ניו יורק ואליהם הצטרפו כעשרת אלפים מתנדבים מברוקלין הפועלים בארגון החרדי "שומרים". המשטרה והארגון ניסו לעלות על עקבותיו של לייבי, בעיקר על ידי צפייה בסרטי אבטחה של החנויות לאורך רחובות השכונה. בתחילה ברחובות שבהם היה אמור לצעוד, ואחר כך התווספו עוד רחובות בשכונה במעגלים. מאמצים אלו נעשו על ידי מתנדבים רבים הן בהשגת הקלטות מבעלי החנויות והן בשעות הצפייה המרובות.
אנשים רבים שרצו לעזור בכל הדרכים, התחילו לאסוף כסף כפרס עבור מי שיביא את הידיעה שתוביל למציאתו של לייבי. בתחילה היה הסכום 5,000$ שעלה ל- 25,000$ ולבסוף הגיע ל- 100,000$.
קצה החוט שהוביל למציאתו היה האדמו"ר מרימינוב שליט"א, שניבא במדויק היכן יימצא הילד לייבי ז"ל.
"האדמו"ר יצא לחפש את לייבי, יחד עם אלפי המחפשים", סיפר אחד האברכים, "הוא מיקד את החיפושים ברחוב בו נמצא בסופו של דבר לייבי, ואף ביקש מהמשטרה עזרה וסיוע של כלבי גישוש. השוטרים לא התייחסו ברצינות לבקשותיו של האדמו"ר, ובשל כך התעכבה מציאת הגופה".
לקראת השעה 22:00 בלילה, נפגשו בלשי המשטרה עם האדמו"ר בביתו של סבו של לייבי ז"ל. בפגישה שרטט האדמו"ר לבלשים את המיקום המדויק של הדירה בה נמצא לייבי. לפני שיצא מבית הסבא ערך האדמו"ר תפילה מיוחדת ואמר: "עד שיפציע השחר יהיו חדשות".
3 שעות לאחר מכן, פרצו בלשי המשטרה לביתו של הרוצח הנתעב וגילו את גופת הילד, ויהי לנס.
זאבי כתב:מסתקרן כתב:האדמו"ר מרימנוב גילה את הילד האבוד
המופת עם הילד לייבי קלצקי
לייבי קלצקי היה בנם של נחמן ואסתר קלצקי, ואח לארבע אחיות. משפחת קלצקי הם חסידי הרב בנימין אייזנברגר רב קהילת 'היכל התפילה'. ביום שני, 11 ביולי 2011, בשעות הצהריים, סיכם עם אמו שיצעד מהקעמפ היומי של בויאן המתקיים בשכונה, בו הוא לומד, ויפגש עמה באמצע הדרך, אך לא הופיע.
לאחר שלא הגיע למקום המפגש, ובמיוחד עקב העובדה שזה היה לו היום הראשון שהוא צועד לבדו ברחוב, החלו חיפושים נרחבים אחריו, שהשתתפו בהם כאלף שוטרים ממשטרת ניו יורק ואליהם הצטרפו כעשרת אלפים מתנדבים מברוקלין הפועלים בארגון החרדי "שומרים". המשטרה והארגון ניסו לעלות על עקבותיו של לייבי, בעיקר על ידי צפייה בסרטי אבטחה של החנויות לאורך רחובות השכונה. בתחילה ברחובות שבהם היה אמור לצעוד, ואחר כך התווספו עוד רחובות בשכונה במעגלים. מאמצים אלו נעשו על ידי מתנדבים רבים הן בהשגת הקלטות מבעלי החנויות והן בשעות הצפייה המרובות.
אנשים רבים שרצו לעזור בכל הדרכים, התחילו לאסוף כסף כפרס עבור מי שיביא את הידיעה שתוביל למציאתו של לייבי. בתחילה היה הסכום 5,000$ שעלה ל- 25,000$ ולבסוף הגיע ל- 100,000$.
קצה החוט שהוביל למציאתו היה האדמו"ר מרימינוב שליט"א, שניבא במדויק היכן יימצא הילד לייבי ז"ל.
"האדמו"ר יצא לחפש את לייבי, יחד עם אלפי המחפשים", סיפר אחד האברכים, "הוא מיקד את החיפושים ברחוב בו נמצא בסופו של דבר לייבי, ואף ביקש מהמשטרה עזרה וסיוע של כלבי גישוש. השוטרים לא התייחסו ברצינות לבקשותיו של האדמו"ר, ובשל כך התעכבה מציאת הגופה".
לקראת השעה 22:00 בלילה, נפגשו בלשי המשטרה עם האדמו"ר בביתו של סבו של לייבי ז"ל. בפגישה שרטט האדמו"ר לבלשים את המיקום המדויק של הדירה בה נמצא לייבי. לפני שיצא מבית הסבא ערך האדמו"ר תפילה מיוחדת ואמר: "עד שיפציע השחר יהיו חדשות".
3 שעות לאחר מכן, פרצו בלשי המשטרה לביתו של הרוצח הנתעב וגילו את גופת הילד, ויהי לנס.
אני לא יודע!!!
אני זוכר דבר אחד שמאז שה-FBI נכנסו לתמונה (לצערינו זה לקח מס' ימים) הם פרצו לביתו של הרוצח תוך 3 שעות מאז שקיבלו לידם את הטיפול בתיק ולא המשטרה, ככה שאני זוכר ג"כ אז שאמרו שהוא ישב עם המפקד וכו' אבל הוא ישב ממש לא עם האנשים שמצאו אותו, וציבור גדול את בבורו פארק גיחך על בנו שלקח את הקרדיט לאביו בתואנה שהוא זה שגילה אותו, אבל זה היה רחוק מאד מלהיות מדויק כמו שהוא ניסה לשווק.
קטןודל כתב:בפרשת לייבי קלצקי ע"ה (הי"ד?) שמעתי לראשונה את שמו, ושמעתי אז שהוא גר בב"פ ויש לו שם בית מדרש, הוא הולך בשבת בספודיק (כמו הגערערס), ומתנהג בגינוני קבלה וכדו'.
חומת מגן כתב:קטןודל כתב:בפרשת לייבי קלצקי ע"ה (הי"ד?) שמעתי לראשונה את שמו, ושמעתי אז שהוא גר בב"פ ויש לו שם בית מדרש, הוא הולך בשבת בספודיק (כמו הגערערס), ומתנהג בגינוני קבלה וכדו'.
שש משזר כתב:לא יודע אם שם משפחתך וסרטייל, או שמא סתם הזוי אתה. עד שהחלטת לפתוח ניק רק כדי שתוכל לכתוב דברי הערכה על הרבי המשונה.
אבל כל דבריך הזויים בהחלט.
מכיר אני את הרימנוב'ע רבי, ויודע אני מה ה'רחוב מדבר עליו', כמו שאני יודע בדיוק כמה 'קבלת קהל' יש לו 'עד לשעות הלילה', וכפי שהוא מוכר כצדיק ופועל ישועות.
די! הישראלים לא צריכים להתרגש מכל מילה שנאמרה ע"י מישהו. על מישהו. כשאין ממש בדבריו.
דורש טוב כתב:ברור שנעשה כאן עוול , האדמו''ר לפי ההזמנות לשמחת צאצאיו שהזמנה הודבק על הלוח בספינקא לפני חודש בנישואי בנו , יחוסו : בעל הנודע ביהודה כמו כל משפחת קאפ [ לעלוב ברנוביץ ] בעל האוהב ישראל מאפטא ובעל השפתי כהן הש''ך כמו רוב משפחת סאמט , שלפי הנ''ל הוא גם מצאצאי הבר ריב''א מערלוי , והשלש הנ''ל מחברים אותו לבעל מגלה עמוקות [ שהרמ''מ מרימנוב מתיחס ] והש''לה הק' ככה שיחוס בכלל לא המדובר כאן ,
נעשה כאן עוול כי בכתבה כתוב שהשיחה היה שיחת מרעים אחרי התפילה , וכי למה מקומו ברבים על הנט. בפירסום ? ממתי כבר אין פרטיות בשיחות כגון דא ? אולי זה היה שיחה סתמית ניתוח פולטי ותו לא ? ממתי אסור לרבי להביע דעה ולהתערב בשיחה על מצב פולטי אי שם בפלורידה לפני קומץ תושבים כשכל אחד מנתח הבחירות בארץ נאום נתניהו וכו' וכו' [ לפי התאריך של השיחה ] המצב בעולם אז גם הרבי נוטל חלק בשיחה ? לפי דעתי המקלל נמצא מברך ! לא היינו נחשפים לדעתו של הרבי לו הפירסום ,האדמו''ר צנוע ושקט מאוד בשכונה בקושי שומעים ממנו , הוא יהודי צדיק נשגב וצדקה וחסד לא פוסק מביתו בשבת סועדים אצלו רבים , אורחים מאר''י וסתם יהודים גלמודים וכדומה , הוא אינו מתערב בשום דבר ונושא בשכונה וממעטים בכלל לראותו , הוא הולך בדרכו ויש אצלו קבלת קהל רצוף כל יום , עד שעות הלילה המאוחרות , תנוחו לבני ישראל אם באים אליו סימן שהם נושעים אצלו .
נכתב ערב שבת בחו''ל
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־41 אורחים