פעמון זהב ורימון כתב:הפסקתי.
כמעט לא התייחסתי אליהם, והפסקתי להכנס לאשכולות של מחלוקת והתגרות יצרי הויכוחים.
אבל תאמין לי דבר אחד - המילים הלא יפות שאתה משחרר עליהם לא מכבדים את הצד שאתה רוצה לייצג, "הצד השפוי והנורמלי וההוגן והמכובד מדורי דורות".
באיזה שהוא מקום אתה שגריר גרוע, שלא משרת את האינטרס המפלגתי/קבוצתי נאמנה.
רוצה להיות טוב כתב:נמאס!
אין לי מילה אחרת, נמאס מהחולירות של עץ, בעלי המחלוקת מדורי דורות, אנשים שרוממות א-ל בגרונם וחרב פיפיות בידם.
אני מתחייב לא להגיב להם, ואני מתחנן לכל השפויים, אל תתיחסו, אל תגיבו, ואפילו אל תיכנסו לאשכולות האלה.
אין סיכוי לשנות אותם וודאי לא דרך טוקבק ברשת, ולכן נמאס מהסיפור הזה ובפרט שזה גורם לחילול ה' נורא וגובל ממש בלפני עיור (ושוטה).
בבקשה מכולם (אני לא פונה לאוילים האלה ואני לא משחית את דבריי אליהם) אל תגיבו להם ותורידו את הנושא מהשיח פה.
בבקשה
משולש כתב:
האם אתה תמים או מיתמם? האם אתה באמת סבור שהפלס מעוניינים "רק" לשמוע בקול רבותיהם??
יהודי אחד כתב:משולש כתב:
האם אתה תמים או מיתמם? האם אתה באמת סבור שהפלס מעוניינים "רק" לשמוע בקול רבותיהם??
לא, אינני תמים ואינני מיתמם, אך אני כן יודע כי בעוד הם מפרסמים מודעות, יש אחרים שמפילים ופוצעים רבנים.
קשוט עצמך תחילה
משולש כתב:יהודי אחד: חולירות זה אנשים שמבזים את תלמידי החכמים ומנהיגי הדור. ובאמת אתה צודק שזו מילה שלא הולמת את מנהיגי עולם הפלס, כי היא עדינה מידי בשבילם. רק משום הרחק מן הכיעור משתמשים במילים עדינות קצת.
נמאס כבר לשמוע את הקלישאה החד צדדית "תאפשרו לשמוע לדעת רבותיו" כאשר אנו יודעים מי הוא זה שמפרסם מודעות בכל הריכוזים החרדים "לא מתייצבים!" וכותב שם כינויי גנאי מחרידים על אלו שמורים להתייצב.
אור השמש כתב:אכן
אלו שהפילו והיכו את הגרב"ד פוברסקי שליט"א ראש ישיבת פוניבז'.
אלו שתקפו ופצעו את הגרח"פ ברמן שליט"א ראש ישיבת פוניבז'.
שלא יבואו היום להתבכיין בדמעות תנין
הם ייצרו את השיטה! וכהיום היא מתנקמת בהם.
שש משזר כתב:אוקיי, הבנתי.
האיש שתקף את מורינו הגראי"ל שטיינמן שליט"א - הוא בעצם חולה נפש.
האיש שתקף את הגרח"פ ברמן שליט"א - הוא ג"כ חולה נפש.
האיש שתקף את הגרי"ג אדלשטיין שליט"א - מן הסתם ג"כ חולה נפש.
אההה, קלטתי את העניין!
אנשי עץ/נצח/הפלס/הפלג הירושלמי/המחבלים הם חולי נפש.
שלמה קוסטליץ כתב:ועוד והוא העיקר:
האיש שתקף את הגר"א דויטש שליט"א - אינו חולה נפש...
חיים שיש בהם כתב:מזמן לא ראיתי אשכול שתוכנו כה מנוגד לכותרתו...
אההה, קלטתי את העניין!
אההה, קלטתי את העניין!
עלה זית כתב:שש משזר כתב:אוקיי, הבנתי.
אההה, קלטתי את העניין!
לייק
mmw כתב:שש משזר כתב:אוקיי, הבנתי.
אההה, קלטתי את העניין!
לייק
שים שלום כתב:שש משזר כתב:אוקיי, הבנתי.
אההה, קלטתי את העניין!
לייק
אההה, קלטתי את העניין!
משולש כתב:אני לא למדתי בפוניבז ולא קשור למחלוקת של המחבלים והשונאים. (וכן רבותי ושלוחיהם).
למה אנחנו אשמים בכל מה שקורה במריבות שם?
האם אתם באים לומר שבעצם מפלגת נצח היא באמת המשך של קבוצת אוהדי ר' ש' מרקוביץ? (כי דגל התורה בוודאי לא הוקמה על ידי קבוצת האוהדים של ר' לייזר).
אם כן, אתם מחזקים את הטענה שמדובר בקבוצת אוהדים שחיפשה נושא משותף לקבוצה ומצאה את "גזירת הגיוס" (או האמונה במשיח, וכו').
רק חבל שכל הציבור החרדי צריך לסבול מהתסכול של הקבוצה הכושלת הזו.
קקטוס כתב:כבר כתבתי וכעת אפרט יותר, מישהו מהצד שלך הכניס את כל הסיפורים שהתרחשו לפני שנים עוד לפני מחלוקת זו ומכאן זה עלה באוב. תפנה איליו.
המקרה של תקיפת הגר"א דויטש היה יכול לקרות גם אילולי המחלוקת האחרונה, רק שלא תקיפה ברמה של פציעה ממשית, מה שקרה רק בגלל אוירת השנאה של השנה האחרונה. רוצה תחלוק ע"כ.
משולש כתב:אתה לא מבין מה הקשר???
כל הזמן צועקים עלינו שאנחנו דוחפים את הגר"א דויטש, ואנחנו יורקים על הרב מרקוביץ,
ונצח זורקים לבן על הגרי"ג וכו'.
מה כל המריבות שקורות בפוניבז הפכו להיות מריבות רשמיות של דגל מול נצח?
האמת כתב:והנה עוד שקר:
סיפרו כמה מהנוכחים באסיפה למען שארית ישראל שפנו אליהם להזמין אותם לא הזכירו להם את ההכשר שארית ישראל, אלא אמרו להם שמדובר באסיפת חירום בעניין רבנות ירושלים, ולכן הגיעו להשתתף.
האמת כתב:והנה עוד שקר:
סיפרו כמה מהנוכחים באסיפה למען שארית ישראל שפנו אליהם להזמין אותם לא הזכירו להם את ההכשר שארית ישראל, אלא אמרו להם שמדובר באסיפת חירום בעניין רבנות ירושלים, ולכן הגיעו להשתתף.
עלה זית כתב:חידה: מה משותף לניקים האמת וגדול הדור?
שניהם אוחזים שטיינמן=קוק...
עלה זית כתב:חידה: מה משותף לניקים האמת וגדול הדור?
שניהם אוחזים שטיינמן=קוק...
איירתן כתב:לגבי דיונים אחרים ייתכן שהם מקצינים אבל לגבי הרב שטרן והרב אליהו זה באמת לא מובן מה ראו החרדים לתמוך בהרב אליהו יותר מהרב שטרן וכן לא לתמוך בהרב עמאר???
אם לא מסיבות פוליטיות נטו....
איירתן כתב:לגבי דיונים אחרים ייתכן שהם מקצינים אבל לגבי הרב שטרן והרב אליהו זה באמת לא מובן מה ראו החרדים לתמוך בהרב אליהו יותר מהרב שטרן וכן לא לתמוך בהרב עמאר???
אם לא מסיבות פוליטיות נטו....
משולש כתב:התשובה לכל השפריצים המטונפים של "השקר" היא שהוא טעה בדבר אחד: ביתד נאמן אין את המושג המוכר לו "לבלרים מנהיגי הדור".
אלא הלבלרים כותבים את מה שגדולי הדור מורים להם ולא להיפך.
השקר כתב:אמנם דעתי שאינו מיודע לכל מה שאנשים מסביבו מחוללים, ואדרבה דווקא אלו שכל דבר משייכים למרן שליטא הם המבזים הגדולים של מרן.
האמת כתב:אף אחד לא אמר שמרמים אותו, רק כתבתי שלא כל מה שאנשי דגל ויתד נאמן זה הרב שטינמן בעצמו
לא כל מאמר מערכת בעיתון זה הרב שטינמן כתב או שכתבו בשמו
ולא כל הפגנה שהם מארגנים הוא עומד מאחורי זה
ולא כל פרסום של יתד נאמן זה עבר את עיניו של מרן שליט"א
קל לחזור כמו תמיד על הסיסמאות משכילים ומבזים, אבל חלילה לא לכך היתה כוונתי.
האמת כתב:אף אחד לא אמר שמרמים אותו, רק כתבתי שלא כל מה שאנשי דגל ויתד נאמן זה הרב שטינמן בעצמו
לא כל מאמר מערכת בעיתון זה הרב שטינמן כתב או שכתבו בשמו
ולא כל הפגנה שהם מארגנים הוא עומד מאחורי זה
ולא כל פרסום של יתד נאמן זה עבר את עיניו של מרן שליט"א
קל לחזור כמו תמיד על הסיסמאות משכילים ומבזים, אבל חלילה לא לכך היתה כוונתי.
האמת כתב:יתד נאמן לאן??
לאחר שלקחו לשוקי לרר את הכרטיס מצלמה כדי שח"ו אף אחד לא יוציא תמונה טובה של מרן הגר"ש.
הבוקר ראינו איך שהם גם הפכו לחפש בכרטיס מצלמה את התמונה הכי מבזה שהוא יושב בצד לבד.
יתד נאמן לאן??? הלא היה צריך לגנוב את היתד רק בגלל שלא כבדו שם את כל גדו"י, איזה יופי כמה שעכשיו מכבדים.![]()
ואתם התמימים אלו שעדיין נשארתם מהבודדים המנויים לעיתון הלא נאמן יגידו לכם מה אתם רוצים הנה תראו אפי הכנסנו תמונה.
לדעתי כתב:לא רק ה"מעודדים" עשו בזיונות, פתאום אחרי ארבעה חודשים מתברר שועד הישיבות הוא בכלל לא שייך לצה"ל או שמא כן, מה שבטוח המשנה לא סדורה, נעבור לציטוט:
הרב אויערבך, מנהיג הפלג הקיצוני בציבור הליטאי, ממשיך לחדד מלחמה נגד המתייצבים לצו ראשון בלשכות הגיוס.
בהקלטה שהודלפה מישיבה שהתקיימה אמש בביתו של הרב אויערבך בסוגיית הגיוס, המשיך הרב אויערבך להורות לבחורי הישיבה הכפופים אליו שלא להתייצב כלל ועיקר, ואף האשים את 'ועד הישיבות' – הגוף הרשמי העומד בין צה"ל לישיבות – בשיתוף פעולה עם הצבא תוך הכפפה מוחלטת אליו.
"הם אינם מתכוונים לטובה, הם מתנכלים לנו - 'העיקר לבוא' ולא להיות חופשיים מהם", נשמע הרב אויערבך בהקלטה שחלקים ממנה הובאו באתר החרדי 'בחדרי חרדים'.
בהמשך עבר לתקוף את 'ועד הישיבות' וטען כי הם כפופים לצה"ל באופן מוחלט. "הם ביקשו לתת יותר כסף לוועד הישיבות כדי שזה יהיה יותר רשמי...ועד הישיבות כבר שייכים להם".
"יש כאלו שבגלל פיתויים והבלי עולם מדומים רוצים להשפיע ׳לתפוס את מה שיש׳. הם הרי משקיעים מיליארדים בשביל להבין איך להשפיע עלינו. לא להאמין".
לאחר שלקחו לשוקי לרר את הכרטיס מצלמה כדי שח"ו אף אחד לא יוציא תמונה טובה של מרן הגר"ש.
הבוקר ראינו איך שהם גם הפכו לחפש בכרטיס מצלמה את התמונה הכי מבזה שהוא יושב בצד לבד.
יתד נאמן לאן??? הלא היה צריך לגנוב את היתד רק בגלל שלא כבדו שם את כל גדו"י, איזה יופי כמה שעכשיו מכבדים.![]()
ואתם התמימים אלו שעדיין נשארתם מהבודדים המנויים לעיתון הלא נאמן יגידו לכם מה אתם רוצים הנה תראו אפי הכנסנו תמונה.
שר המודיעין כתב:האמת כתב:יתד נאמן לאן??
היום היה ביתד תמונה מכובדת מאד של הגר"ש שליט"א
כנראה שאיסור מוציא שם רע לא בדיוק מעניין אותך !
האמת כתב:שר המודיעין כתב:האמת כתב:יתד נאמן לאן??
היום היה ביתד תמונה מכובדת מאד של הגר"ש שליט"א
כנראה שאיסור מוציא שם רע לא בדיוק מעניין אותך !
לאחר נקיון הנזקים שגרם להם פרסום תמונה של אתמול
אין ברירה חייבים לתקן
הגיון כתב:אנו נגד הכנסת, אבל היקמנו מפלגה להשפיע, כך הגר"ש השתתף בכנס ועד הישיבות וידע שישפילו אותו, אל אף שוועד הישיבות נכבש בידי אנשי חצר ידועים, אבל חשוב לא להפקיר את השטח ולהמשיך להשפיע בועד הישיבות.
ראש ישיבת סלונים שצורף הוא משוללי ההתייצבות, כך שההשפעה גברה.
הגיון כתב:אנו נגד הכנסת, אבל היקמנו מפלגה להשפיע,
אני כותב שוב, אני בכלל לא ליטאי אלא שייך לאגודת ישראל, וכל פעם מחדש נדהם מההיתממות ואגרסיביות של דוברי ועסקני הגריא"ל כאילו וכולם איתו למעט הגר"ש.
הגיון כתב:ברור לכולם, הגראי"ל אדם גדול וכו' מי אני לשבח אותו, אבל הוא מנהיג בסך הכל פלג ליטאי מסויים, וממש לא מנהיג 'כל הציבור החרדי' כפי שדובריו מפמפמים בוקר וערב, הציבור החסידי והספרדי ושליש ליטאי לא מונהגים תחתיו.
נהיה מציאות, בגלל שדרכו של הגראיל מתונה ביחס לאחרים, ונמנע ממאבקים, ומאבקים לא מאוחדים אין סיכויי הצלחה טובים, כי אז החילונים מבצעים הפרד ומשול, לכן נוצר מצב שיש לגראיל ווטו על כל מאבק, כי הוא האחרון שיוצא למאבקים (למעט נגד בני תורה), למשל עצרת המיליון יכל לצאת לאור כבר שנה קודם, רק עד אז לא היה הסכמה ממרן הגראיל.
אני הקטן והשפל לא מעיז להתקרב לקרסולי קרסוליו, ולא מעיז להכניס ראשי בין הרים אלו, ומי יכול בכלל להבין את גודל המשא והאחריות המונחות על כתפיו בכל החלטה והחלטה, מדובר פשוט בפיקוח נפש המוני ממש, רק כחסיד אני מרגיש צורך לדייק בכך שישנם ציבורים וגדולי תורה ומנהיגי הדור אחרים מחוץ לדגל התורה.
הגיון כתב:אגב, בתקופת הרב שך היה אותו מצב, שמיעוט ליטאי ניסה להשתלט על רוב הציבור החרדי החסידי והספרדי כאחד.
עלה זית כתב:לניק האמת,
לו היית טורח לקרוא את גוף הכתבה דהיום,
עס שטייט מפורש שהמכתב מקורו ב'קרן השביעית',
אבל לך זה לא ישנה בלאו הכי,
כי העיקר לכתוב נגד יתד...
הגיון כתב:זה שאתה זועם ויוצא מהכלים ומקלל, מראה שוב בדלות טיעוניך, תיארתי לעצמי שיהיו כאלה שישיבו בעצבנות, אבל זעם קיצוני וחסר טיעונים הגיוניים מאפיין אותך מאז ומתמיד.
'היקמנו מפלגה' שכתבתי זה אגודת ישראל ההיסטורית, שאף על פי שכול גדולי ישראל היו נגד הכנסת(המדינה) אבל כאשר הייתה עובדה מוגמרת פנו לאפיקי השפעה במקום אי הכרה חסרת ריאליות.
וכך אפשר להבין את הגר"ש שהשתתף בועד הישיבות (להבדיל אע"ה בין זה לכנסת) יש לו ביקורת קשה, אבל להפקיר את השטח יותר קשה, ומה שנכון שראש ישיבת סלונים אינו דוגל בקו המתון של מנהיג דגל התורה הגראי"ל.
אני עפר תחת כפיו רגליו, שלו ושל כל גדולי ישראל וזה לא סותר שעמדותיו הציבוריות מתונות ואינם מקובלות על רבים ממנהיגי הציבורים האחרים, מה כאן מצדיק השתלחות זועמת???
וכתוספת הבאתי הוכחה ממנהיג דגל הראשון הרב שך, שאף שם אנשיו היו בטוחים שכל היהדות החרדית, הרוב המשמעותי שאינו ליטאי, חייבת להיכפף תחתיהם, ואת זה אני כותב כאגודיסט.
אם עדיין אתה לא מסוגל לענות עניינית ובצורה מכובדת, גש לבית מרקחת וקנה כמה כדורים, זה יעזור לך.
שש משזר כתב:הגיון כתב:ברור לכולם, הגראי"ל אדם גדול וכו' מי אני לשבח אותו, אבל הוא מנהיג בסך הכל פלג ליטאי מסויים, וממש לא מנהיג 'כל הציבור החרדי' כפי שדובריו מפמפמים בוקר וערב, הציבור החסידי והספרדי ושליש ליטאי לא מונהגים תחתיו.
נהיה מציאות, בגלל שדרכו של הגראיל מתונה ביחס לאחרים, ונמנע ממאבקים, ומאבקים לא מאוחדים אין סיכויי הצלחה טובים, כי אז החילונים מבצעים הפרד ומשול, לכן נוצר מצב שיש לגראיל ווטו על כל מאבק, כי הוא האחרון שיוצא למאבקים (למעט נגד בני תורה), למשל עצרת המיליון יכל לצאת לאור כבר שנה קודם, רק עד אז לא היה הסכמה ממרן הגראיל.
אני הקטן והשפל לא מעיז להתקרב לקרסולי קרסוליו, ולא מעיז להכניס ראשי בין הרים אלו, ומי יכול בכלל להבין את גודל המשא והאחריות המונחות על כתפיו בכל החלטה והחלטה, מדובר פשוט בפיקוח נפש המוני ממש, רק כחסיד אני מרגיש צורך לדייק בכך שישנם ציבורים וגדולי תורה ומנהיגי הדור אחרים מחוץ לדגל התורה.
והחוט המשולש לא במהרה ינתק. אי השפיות של מר אי הגיון הוא מן הפלאות! מצד אחד לא מעיז להתקרב לקרסולי קרסיליו ומי אני לשבח אותו, ומצד שני בארסיות משכילית כותב - כאילו בדרך אגב, בסוגריים - שהוא האחרון לצאת למאבקים למעט נגד בני תורה. הבנתם?
שקרן 'נצח'י, נמאסת!!!
חוקר האמת כתב:ר' שש: בקשר למועצת האחרונה. אני יודע ממקור מוסמך, כי המועצת החליטה - מגיעים להגראי"ל שליט"א ושואלים אם רוצה ללכת בחזית אחידה, ואם לא, תלך אגו"י לבד.
(לפי הפרשנות שלי: מבינים שהרוב אתו והוא קובע אבל לא מסכימים לדרך ההתנהלות)
הרבי מסלונים דיבר קשות נגד ביה"ס בביתר ותגובת הרב שטיינמן שם לעומת תגובתו הוא.
אני לא חושב שזה מצביע על הערכה גבוהה מידי.
כמובן במישור הרעיוני ודרכי המאבק. במישור האישי - כמעט כולם סוברים אותו לאדם גדול . מי אני לתארו ולתת עליו ציונים.
נ.ב. חגגתם על המשלחת העומדת להתייעץ עמו ולשמוע דעתו. מה נשאר מכל המשלחת הזאת???
עלה זית כתב:ובכלל, את החסידים מעניין דבר אחד: צניעות, צניעות, צניעות. נתת להם את זה- כל השאר בסדר.
שש משזר כתב:הגיון כתב:זה שאתה זועם ויוצא מהכלים ומקלל, מראה שוב בדלות טיעוניך, תיארתי לעצמי שיהיו כאלה שישיבו בעצבנות, אבל זעם קיצוני וחסר טיעונים הגיוניים מאפיין אותך מאז ומתמיד.
'היקמנו מפלגה' שכתבתי זה אגודת ישראל ההיסטורית, שאף על פי שכול גדולי ישראל היו נגד הכנסת(המדינה) אבל כאשר הייתה עובדה מוגמרת פנו לאפיקי השפעה במקום אי הכרה חסרת ריאליות.
וכך אפשר להבין את הגר"ש שהשתתף בועד הישיבות (להבדיל אע"ה בין זה לכנסת) יש לו ביקורת קשה, אבל להפקיר את השטח יותר קשה, ומה שנכון שראש ישיבת סלונים אינו דוגל בקו המתון של מנהיג דגל התורה הגראי"ל.
אני עפר תחת כפיו רגליו, שלו ושל כל גדולי ישראל וזה לא סותר שעמדותיו הציבוריות מתונות ואינם מקובלות על רבים ממנהיגי הציבורים האחרים, מה כאן מצדיק השתלחות זועמת???
וכתוספת הבאתי הוכחה ממנהיג דגל הראשון הרב שך, שאף שם אנשיו היו בטוחים שכל היהדות החרדית, הרוב המשמעותי שאינו ליטאי, חייבת להיכפף תחתיהם, ואת זה אני כותב כאגודיסט.
אם עדיין אתה לא מסוגל לענות עניינית ובצורה מכובדת, גש לבית מרקחת וקנה כמה כדורים, זה יעזור לך.
אם עדיין אתה לא מסוגל לענות על טענותי, במקום ללכת סחור סחור, אז גש לבית מרקחת ותרכיב ותבלל תשובה יותר טובה.
האם לא התחצפת בדבריך וכפי שהערתי?!שש משזר כתב:הגיון כתב:ברור לכולם, הגראי"ל אדם גדול וכו' מי אני לשבח אותו, אבל הוא מנהיג בסך הכל פלג ליטאי מסויים, וממש לא מנהיג 'כל הציבור החרדי' כפי שדובריו מפמפמים בוקר וערב, הציבור החסידי והספרדי ושליש ליטאי לא מונהגים תחתיו.
והחוט המשולש לא במהרה ינתק. אי השפיות של מר אי הגיון הוא מן הפלאות! מצד אחד לא מעיז להתקרב לקרסולי קרסיליו ומי אני לשבח אותו, ומצד שני בארסיות משכילית כותב - כאילו בדרך אגב, בסוגריים - שהוא האחרון לצאת למאבקים למעט נגד בני תורה. הבנתם?
שקרן 'נצח'י, נמאסת!!!
מה ההשתמטות הזאת???!!
גם על יתר דברי לא ענית עניינית, אלא כדרך גדול הדור בנושא הר"ק.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אני פה, ברוך, חויזר, שוע ו־100 אורחים