עשב חיטה

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

עשב חיטה

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 07 פברואר 2019, 12:01

שלום ד"ר יעל,
האם עשב חיטה ראוי לצרוך רק כמיץ?
למה לא להכין ממנו לביבות או קציצות כמו כל ירק אחר?
האם זה אפשרי?
תודה
חיננית
 
הודעות: 3464
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עשב חיטה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 07 פברואר 2019, 23:55

חיננית כתב:שלום ד"ר יעל,
האם עשב חיטה ראוי לצרוך רק כמיץ?
למה לא להכין ממנו לביבות או קציצות כמו כל ירק אחר?
האם זה אפשרי?
תודה

לא, לא רק כמיץ. אפשר למשל להוסיף לסלט, למאכלי ירקות, למרק..מיליון דברים. בטח, גם לביבות. למשל, עם קישוא וטימין - צימעס!

אביא לך כמה מרשמים לדוגמא, את מוזמנת להוסיף רשמים שלך.





משקה נבטי חיטה
מצרכים: לכוס נבטי חיטה - 12 כוסות מי שתיה.
אופן ההכנה:
להכניס את נבטי חיטה לצנצנת זכוכית ולהוסיף מים.
לסגור ל-3 ימים.
זהו. מוכן. גם מאד טוב לכל אדם צמא וגם מפוצץ בוויטמינים ומינרלים.:)

משקה אחר
250 גר' נבטי חיטה
150 גר' צימוקים
1 ל' מים
אופן ההכנה:
להשרות צימוקים לחצי שעה ואז לערבב עם נבטי חיטה. להוסיף מים ולהקציף בבלנדר.
את המשקה ניתן לשתות מיד וניתן גם לשמור במקרר עד יומיים.



דייסה

מצרכים:
כוס נבטי חיטה
תפוז אחד
כפית דבש
כף שמן זית
מלח ואבקת ג'ינג'ר - לפי הטעם
אופן ההכנה:
לכסות נבטים במים ולהביא לרתיחה.
להוסיף ג'ינג'ר, לערבב ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך מלא.
אז להוסיף את כל השאר, לערבב ולהגיש.

מעדן עם נבטי חיטה

צריך:
מעדן סויה ללא תוספות
תפוח אחד שטוף וחתוך לחתיכות קטנות
שליש כוס נבטי חיטה
וכפית דבש
אופן ההכנה: לערבב את הכול ולהגיש

סלט
צריך:

כוס נבטי חיטה,
2 תפוחים
1 תפוז
4 עלי חסה
2 כפות שקדים טחונים (אפשר גם כל סוג אחר של אגוזים לטעמכם)
2 כפות שמן זית
חצי קופסת ממרח צמחי (אני מעדיפה מקוקוס במרקם שמנת לצורך זה, אבל, כמובן - לטעמכם)
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה: לערבב את הכול

סלט אחר

צריך:
100 גר' נבטי חיטה
1 גזר גדול מגורד על פומפייה גסה
4-6 עלי חסה חתוכים
כפית דבש מעורבב עם כפית חרדל ו-3 כפות שמן זית.
אופן ההכנה:
לערבב את הכול ולהגיש.



עוגיות עם נבטי חיטה
צריך:

1.5 כוס נבטי חיטה
100 גר' שזיף מיובש
2 כפות פרג
אופן ההכנה:
להעביר את השזיפים והנבטים דרך המטחנה ולהוסיף פרג.
לערבב את הכול ולייצר עוגיות קטנות שטוחות.
לייבש את העוגיות בתנור אפייה או טוסטר-אופן, כ- 5 דקות מכל צד.



מרק פטריות עם נבטי חיטה

צריך:

כוס נבטי חיטה
גזר 1
100 גר' גריסים
קופסת פטריות (כ-300 גר')
3 תפוחי אדמה בינוניים
בצל 1
מלח, פלפל שחור, שמן זית
3 ל' מים
אופן ההכנה:
לטגן קלות את הגריסים בשמן זית
להוסיף בצל חתוך דק וגזר מגורד ולערבב. להחזיק כמה דקות תחת מכסה סגור ואז להוסיף פטריות ולערבב את הכול.
בסיר נפרד לבשל במשך 5 דקות נבטי חיטה עם תפוח אדמה.
כעבור 5 דקות להוסיף תערובת עם פטריות, מלח ופלפל (לפי הטעם) ואז לבשל עוד 10 דות. לכבות את האש ולהשאיר על הכיריים בכלי סגור. לא להגיש מיד: המרק חייב "להתבשל".
מומלץ לפזר עלים ירוקים לצלחת בעת ההגשה.



מכינים עם נבטי חיטה גם עופות ודגים, אך אני לא ממליצה: מדובר בהכנה בגריל, וחום גבוה הורס את כל המזינים.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2146
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עשב חיטה

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 14 פברואר 2019, 14:33

תודה רבה!!
כבר התיאשתי מלנסות לצרוך את זה. זה במקרר כבר כשבועיים.
נבטי חיטה - את מתכוונת לעשב חיטה שמוכרים כשהוא קצור?
חיננית
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 3464
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עשב חיטה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 14 פברואר 2019, 15:27

חיננית כתב:תודה רבה!!
כבר התיאשתי מלנסות לצרוך את זה. זה במקרר כבר כשבועיים.
נבטי חיטה - את מתכוונת לעשב חיטה שמוכרים כשהוא קצור?



אני מתכוונת לזרעי חיטה מונבטים. את יכולה להנביט לבד או לקנות בחנות טבע שיש בה מקרר. חנות טבע ללא מקרר לא יכולה להחזיק.
זה שאת סוחטת מיץ ממנו.
אגב, את המיץ את יכולה לערבב עם מיצי ירקות, יוצא קוקטייל בריא במיוחד.:)

ואסור להתייאש כלל. שכחת?:):):)
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2146
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עשב חיטה

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 14 פברואר 2019, 18:46

:)
הבעיה שהבנתי שצריך מטחנה מיוחדת כדי לסחוט את זה
חיננית
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 3464
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עשב חיטה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » אתמול, 04:23

חיננית כתב::)
הבעיה שהבנתי שצריך מטחנה מיוחדת כדי לסחוט את זה


לא טוחנים עשבים, עשבים חותכים או מעבירים בבלנדר או במסחטה.
טוחנים זרעים. ולשם כך לא צריך מטחנה מיוחדת, יש הרבה מטחנות שונות, כולם מתאימות. למשל, מטחנת קפה :)
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2146
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עשב חיטה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » אתמול, 12:55

דוגמא לעשב חיטה,
לא מביאה בור המלצה לסוג זה דוקא, אלא בתור דוגמא בלבד, שיהיה ברור על מה אנחנו מדברים, לאור שאלה לגבי טחינת העשב.
קבצים מצורפים
עשב חיטה.jpg
עשב חיטה.jpg (109.24 KiB) נצפה 20 פעמים
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2146
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים