קמח מלא?

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 02 נובמבר 2016, 15:27

שאלה קצת מוזרה אך בכל זאת.

האם שוה לשלם כפול על לחם קמח מלא (כשהמצב הכלכלי לא מי יודע מה...)?
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
הודעות: 12330
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 02 נובמבר 2016, 21:23

יאיר כתב:שאלה קצת מוזרה אך בכל זאת.

האם שוה לשלם כפול על לחם קמח מלא (כשהמצב הכלכלי לא מי יודע מה...)?



כן. זה מאד חסכוני.
זה חוסך הרבה סבל (מהמחלות ומהתקשורת עם רפואה ומתופעות לוואי של התרופות וכו').
חוסך הוצאות רפואה. להזכירך: רפואה בארץ - זה לא חינם.
חוסך נטילת תוספי תזונה.

בעניין התרופות, להזכירך: כדור ראשון - זה תחילת הסוף. כפי שעברה גוררת עברה - בדיוק כך כדור גורר כדור. הרי אין כדור ללא תופעות לוואי. ואין בכוחות ל אף כדור להבריא - במקרה הטוב, רק להקל על התסמינים. ..
כך שבהחלט עדיף לא להיכנס למעגל הכדרים הזה, ומעבר מקמח מזוקק לקמח מלא בהחלט עור בכך.
אני בכוונה לא אומרת "לחם", כי קמח מלא - זה לא רק לחם. זה גם פסטה, עוגות ועוגיות, פיתות, לחמניות, סולת, קוסקוס....

עוד דבר: אני מכירה כמה אנשים שכדי לעבור ללחם מקמח מלא קנו אופה לחם. אופים לבד בבית. מאד פשוט, מאד טעים, מאד נוח ומאד חסכוני.
יתרון נוסף בפתרון זה: אתה יודע שלחם הזה לא מכיל תוספי מזון ואתה יודע בדיוק מה הוא כן מכיל. הוא גם לא נפל על הרצפה, וגם שום ידיים מלוכלכות לא נגעו בו וכאלה יתרונות...
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 02 נובמבר 2016, 21:28

יישר כח!

אם כבר, אני ממליץ למי שרוצה, לקנות של חברת 'דוידוביץ' הטעם די זהה ללחם רגיל.

[אני לא אוהב לחם ביתי...]
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 12330
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 02 נובמבר 2016, 23:36

יאיר כתב:יישר כח!

אם כבר, אני ממליץ למי שרוצה, לקנות של חברת 'דוידוביץ' הטעם די זהה ללחם רגיל.

[אני לא אוהב לחם ביתי...]



צריך לבדוק את הרכיבים. פעם קניתי אצלם לחם מקמח מלא והוא לא התייבש ולא הצמיח עובש. זה חשוד מאד.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 03 נובמבר 2016, 09:34

אכן נראה שיש 'קצת' בעיה עם הרכיבים שם... download/file.php?id=37932&t=1 (תמונה מלאה בלינק)
20161103_075529.jpg
עדיין שוה לקנות כזה [דוקא] במחיר כפול?...
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 12330
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 03 נובמבר 2016, 09:52

וואו! איזו רשימה! תשאל את אשתך, כמה מרכיבים יש ברשימה אצלה כשהיא אופה חלות!
וכן, יש כאן חומרים משמרים וחומרים מתחליבים ותוספי מזון אחרים... ומה זה בשורה שניה אחרי מים? נראה כמו חלב, אבל זה לא יכול להיות חלב, כי הרי לחם פרווה...

אבל מבחינת הקמח, אכן, נראה שהם עושים מקמח מלא.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 03 נובמבר 2016, 10:06

יאיר כתב:אכן נראה שיש 'קצת' בעיה עם הרכיבים שם... download/file.php?id=37932&t=1 (תמונה מלאה בלינק) עדיין שוה לקנות כזה [דוקא] במחיר כפול?...
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 12330
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 03 נובמבר 2016, 18:26

בהחלט
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי ארוך ארוך » 03 נובמבר 2016, 23:56

אני בנתיים אוכל מלא-קמח במקום קמח-מלא...
ארוך ארוך
 
הודעות: 107
הצטרף: 31 אוקטובר 2016, 20:48
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 03 נובמבר 2016, 23:58

פעם ראיתי מישהו שנוהג לאכול לחם עם קמ"ח - קטשופ, מיונז וחומוס...
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 12330
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי הדובדבן שבקצפת » 04 נובמבר 2016, 00:24

יאיר כתב:פעם ראיתי מישהו שנוהג לאכול לחם עם קמ"ח - קטשופ, מיונז וחומוס...


חזק ! :lol::
מה שחשוב לבדוק בלחם מלא מה הקלוריות בפועל,
מבדיקה יש הפרשים משמעותיים... כך שלא מספיק התגית של לחם מלא...
ואם כבר לשלם יותר לפחות לקבל תמורה הולמת...
סמל אישי של המשתמש
הדובדבן שבקצפת
 
הודעות: 1855
הצטרף: 20 ספטמבר 2016, 21:23
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי קלונימוס הזקן » 04 נובמבר 2016, 00:26

מה שחשוב זהבריאות, לא הקלוריות! תשאל את הד"ר!

[בטח חמ"ו הוא זה שאכל את הקמ"ח...]
סמל אישי של המשתמש
קלונימוס הזקן
 
הודעות: 1029
הצטרף: 09 אוקטובר 2016, 13:12
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי הדובדבן שבקצפת » 04 נובמבר 2016, 05:37

קלונימוס הזקן כתב:מה שחשוב זהבריאות, לא הקלוריות! תשאל את הד"ר!

[בטח חמ"ו הוא זה שאכל את הקמ"ח...]


הקלוריות זה חלק מהבריאות,

ד"ר יעל, מה את אומרת ע"כ?
סמל אישי של המשתמש
הדובדבן שבקצפת
 
הודעות: 1855
הצטרף: 20 ספטמבר 2016, 21:23
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 04 נובמבר 2016, 11:58

הדובדבן שבקצפת כתב:
קלונימוס הזקן כתב:מה שחשוב זהבריאות, לא הקלוריות! תשאל את הד"ר!

[בטח חמ"ו הוא זה שאכל את הקמ"ח...]


הקלוריות זה חלק מהבריאות,

ד"ר יעל, מה את אומרת ע"כ?



אני לא חסידה של שיטת הקלוריות. אני בעד תזונה בריאה ומאוזנת, שתייה נכונה ומספקת ושליטה על המתחים. ואז אדם לא צורך מעבר לצורך.
ישנם מצבים בהם גוף זקוק ליותר קלוריות, למשל, אחרי המחלה, בתקופת השיקום אחרי הניתוח, אישה בזמן ההנקה, מצבים הורמונליים מסוימים ועוד, יש מצבים - שפחות, לשל בעת המחלה - כל זה אצל אותו אדם. לאנשים שי קצב חילוף חומרים שונה, אופי שונה, הרגלי אכילה שונים (וזה לא אומר שהם לא נכונים! יש הרגלי אכילה שונים שהם נכונים!), גודל קיבה שונה...

ניצול של אותן קלוריות שונה מגוף ולגוף.

אופי של קלוריות - שונה: יש קלוריות איכותיות פחות ואיכותיות יותר וגם קלוריות מה שנקרא "ריקות", כלומר חסרות ערך תזונתי כלל (כמוכל דבר שיוצא ממיקרוגל, למשל)...

בקיצור, אני אישית לא חסידת השיטה. אף פעם לא ספרתי לאנשים קלוריות. הביאו לי פעם בחור בן 15 עם משקל 120 ק"ג וגובה 163 ס"מ. אני מקווה שכולכם תסכימו אתי שהבחור היה בעודף משקל. אמא שלו לא הייתה באותה דיעה וטענה שזה עניין של תורשה. היא הביאה אותו עם בעיה רפואית מסוימת, ואני מצאתי שהסיבה לבעיה שלו - זה השמנה (את המילה הזאת אמא שלו מ-א-ד לא אהבה). היא אמרה שזה לא שייך, שהכול - תורשה והביאה לי אלבום משפחתי להוכחה. כל המשפחה באמת נראו באותו סגנון. אבל אני הוכחתי לה בעזרת אלבום התמונות המשפחתי שלה שזה לא תורשה, אלא הרגלי אכילה במשפחה. ושיניתי לבחור תזונה - ללא הגבלות כמות וללא ספירת קלוריות כלל - לצרכי ההרזיה. אני גם המלצתי לאמא להצטרף כדי לתת לו תמיכה, שלא ירגיש בודד בסיפור. הבטחתי לה שאם תצטרף, היא לא תיצטרך ל-2 כיסאות לשבת ותוכל להיכנס לכורסה נוחה שהייתה לי בקליניקה (בביקורם הראשון רק התיק שלה ניכנס לשם). הבחור הגיע בקלות למשקל 68 מבלי לשמוע מילת "קלוריות" ובטח מבלי לספור אותם. נפטר מהבעיות שלו דאז (מה קורה לו היום אני כבר לא יודעת) וגם התגלה כבעל תואר יפה.

כך שמי שאוהב את שיטת הקלוריות - שישתמש, אבל אני לא חבקה בקהילה הזאת.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי כתבן » 04 נובמבר 2016, 17:30

הדובדבן שבקצפת כתב:
יאיר כתב:פעם ראיתי מישהו שנוהג לאכול לחם עם קמ"ח - קטשופ, מיונז וחומוס...


חזק ! :lol::
מה שחשוב לבדוק בלחם מלא מה הקלוריות בפועל,
מבדיקה יש הפרשים משמעותיים... כך שלא מספיק התגית של לחם מלא...
ואם כבר לשלם יותר לפחות לקבל תמורה הולמת...
יש 'מלא' ויש 'קל' ויש 'מלא קל'.
מלא בריא יותר לכולם, קל נחוץ לירידת/שמירת משקל.
ובעיקר לסוכרתי שצריך לספור פחמימות.
כתבן
 
הודעות: 736
הצטרף: 13 ינואר 2015, 16:15
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 05 נובמבר 2016, 19:28

כתבן כתב:
הדובדבן שבקצפת כתב:
יאיר כתב:פעם ראיתי מישהו שנוהג לאכול לחם עם קמ"ח - קטשופ, מיונז וחומוס...


חזק ! :lol::
מה שחשוב לבדוק בלחם מלא מה הקלוריות בפועל,
מבדיקה יש הפרשים משמעותיים... כך שלא מספיק התגית של לחם מלא...
ואם כבר לשלם יותר לפחות לקבל תמורה הולמת...
יש 'מלא' ויש 'קל' ויש 'מלא קל'.
מלא בריא יותר לכולם, קל נחוץ לירידת/שמירת משקל.
ובעיקר לסוכרתי שצריך לספור פחמימות.




"קל" - זה סתם עבודה בעייים".

לסוכרתיים צריך לא לספור קלוריות, אלא לשמור על דיאטה סוכרתית ומה שהם צריכים לבדוק - זה אידקס גליקמי ולא קלוריות. יכול להיות ערך קלורי נמוך, אבל אינדקס גליקמי גבוה ולהפך, ומה שחשוב לסוכרתיים - זה אינדקס גליקמי.

לגבי שמירת משקל, לפי המחקרים הסטטיסטיים, רק 3% מאלה שניסו להוריד משקל ולשמור על משקל החדש בעזרת שיטה זו הצליחו.
רובם לא הצליחו, מאלה שהצליחו - אחרי 3 שנים לא רק שחזרו, אלא אף הוסיפו משקל לעומת המקל שהיה לפני הדיאטה. חוץ מזה, דיאטת קלוריות עושה את האנשים אובססיביים לגבי האוכל.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי כתבן » 05 נובמבר 2016, 20:25

נו באמת......

אז האגודה לסוכרת, זה עבודה בעיניים.
ומה שהם כותבים 'X פרוסות = למנת פחמימות במסגרת יעוץ תזונתי.. הכל שקר.
וכל המושג מנת פחמימות, עבודה בעיניים.
וכל התזונאים, בלוף. הרי הא ב שהם אומרים לסוכרתי זה X פחמימות לארוחה.

לדברייך אפשר לאכול בארוחה 3-4 אשכוליות, הרי האינדקס הגליקמי שלהם נמוך, סוכרתי שיעשה זאת יקפיץ את הסוכר שלו לשמים.

הא ב זה כמות הפחמימות, קצב פירוק הפחמימות(= אינדקס גליקמי) הוא חשוב אבל רק לאחר שמירה על כמות הפחמימות.

חוץ מזה אין שום ספק שהפחתת פחמימות מפחיתה משקל, כל דיאטה כוללת הפחתה בכמות הפחמימות, ולא, ממש לא עולה חזרה מי שממשיך לשמור על כמות הפחמימות.

נ. ב. הגבת על קלוריות אולם בתגובתי דברתי על פחמימות.
כתבן
 
הודעות: 736
הצטרף: 13 ינואר 2015, 16:15
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי ארוך ארוך » 05 נובמבר 2016, 20:35

מלבד זאת שקשה להחזיק מעמד בדיאטה, גם זה שכל יום שומעים דברים חדשים, מה שהיה אתמול בריא נהיה מסוכן ומה שהיה משמין נהיה שורף קלוריות, זה אומר כך וזו אומרת אחרת, כאן כתוב כך ושם מובא להיפך - גם זה מסתכל... מרוב דעות כבר לא יודעים מה באמת טוב.
ארוך ארוך
 
הודעות: 107
הצטרף: 31 אוקטובר 2016, 20:48
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 06 נובמבר 2016, 01:17

כתבן כתב:נו באמת......

אז האגודה לסוכרת, זה עבודה בעיניים.
ומה שהם כותבים 'X פרוסות = למנת פחמימות במסגרת יעוץ תזונתי.. הכל שקר.
וכל המושג מנת פחמימות, עבודה בעיניים.
וכל התזונאים, בלוף. הרי הא ב שהם אומרים לסוכרתי זה X פחמימות לארוחה.

לדברייך אפשר לאכול בארוחה 3-4 אשכוליות, הרי האינדקס הגליקמי שלהם נמוך, סוכרתי שיעשה זאת יקפיץ את הסוכר שלו לשמים.

הא ב זה כמות הפחמימות, קצב פירוק הפחמימות(= אינדקס גליקמי) הוא חשוב אבל רק לאחר שמירה על כמות הפחמימות.

חוץ מזה אין שום ספק שהפחתת פחמימות מפחיתה משקל, כל דיאטה כוללת הפחתה בכמות הפחמימות, ולא, ממש לא עולה חזרה מי שממשיך לשמור על כמות הפחמימות.

נ. ב. הגבת על קלוריות אולם בתגובתי דברתי על פחמימות.



לא אמרתי שלסוכרתיים לא צריך להפחית פחמימות! בשום אופן לא אמרתי את זה.
כל הבעיה עם סוכרת - זה בעיה שיש לגוף עם פחמימות.
וחייבים לוותר על פחמימות פשוטות. ולהגביל פחמימות מורכבות.
ועוד יותר מפחמימות מורכבות - שומנים.

עבודה בעיניי אמרתי רק לגבי "לחם קל" בהקשר להרזיה.
לגבי סוכרתיים - יש לחם עם סימון סוכרתי - וזה מה שהכי בטוח לאכול מבחינת הלחם.

לגבי הרזיה - יש המון שיטות, וכל שיטה טובה במשהו ולא טובה במשהו, וכל שיטה למישהו עזרה ולמישהו לא.

ואפילו לגבי הסוכרת יש כמה דיאטות שונות, ולכל אחת מהן יש את החסידים שלה ואת המתנגדים לה.

דיאטת הרזיה ללא פחמימות - היא אחת הגרועות. כי גוף חייב פחמימות.
בכל מקרה, מה שבטוח זה:

1.לא צריך לעשות הכללות

2. יש להבדיל בין דיאטת הרזיה ודיאטה סוכרתית. זה ממש לא אותו דבר.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 06 נובמבר 2016, 01:18

ארוך ארוך כתב:מלבד זאת שקשה להחזיק מעמד בדיאטה, גם זה שכל יום שומעים דברים חדשים, מה שהיה אתמול בריא נהיה מסוכן ומה שהיה משמין נהיה שורף קלוריות, זה אומר כך וזו אומרת אחרת, כאן כתוב כך ושם מובא להיפך - גם זה מסתכל... מרוב דעות כבר לא יודעים מה באמת טוב.



אתה כ"כ צודק...
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 06 נובמבר 2016, 01:46

לכל המעוניין אני מכניסה טבלה עם כמות הקלוריות בסוגים שונים של לחם. תוכלו לבד להשוות ולהסיק את המסקנות. אל תשכחו גם, שלחם מלא הרבה יותר משביע (תאכלו אותו פחות באופן טבעי) והרבה יותר בריא (תקבלו ממנו יותר תועלת) וגם מכיל יותר סיבים תזונתיים (יותר טוב לפעילות מערכת העיכול) ואינדקס גליקמי של לחם מלא נמוך יותר גם אם יש בו יותק קלוריות לעומת לחם מקמח מלא (חשוב לסוכרתיים ולשומרי משקל). יש להשוות בין לחמים של אותה חברה, כמובן. כמות הקלוריות - ל-100 גר'.

הרדוף, לחם מלא אורגני 170
בראשית
שבעה דגנים 178

אלומה, לחם כוסמין אורגני 210

דגנית עין הבר, לחם קל 173

אנג'ל, שבעה דגנים 169

אנג'ל 100 , לחם קל 172

ברמן, קל לעניין 154

אנג'ל, עינן קל 170

אנג'ל באלאנס 198

ודש, לחם כנען פרוס 228

אנג'ל 100, 247

אנג'ל ג'פיתה קמח מלא 189

וודש כפרי קל 190

לחם עינן מחיטה מלאה 255

דגנית עין הבר לחם חיטה מלאה 263

פולנסקי לחם חיטה נבוטה 231

דגנית עין הבר לחמניה קלה 200

אנג'ל חלה קלה 165

אחדות לחם סנדוויץ' 241

אחדות שיפון של פעם 213

אנג'ל לחמניה מלאה 257

אנג'ל לחם חי 243

בונזור לחמניית כריך חיטה מלאה 285

אנג'ל פיתה 219

אנג'ל אחיד פרוס 237

אנג'ל חלה פרוסה 248

דגנית עין הבר לחם שחור פרוס 268

בונז'ור לחמנית כריך שחור 285

בונז'ור ג'בטה 290

בונזו'ר באגט 300

דגנית עין הבר לחמניית ביסים 300

ודש לחם לבן פרוס 265

כפי שאתם רואים: אנז'ל דגנים - 169 קלוריות, אנז'ל קל - 172...
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי כתבן » 06 נובמבר 2016, 05:29

יעל טוקצ'ינסקי כתב:
כתבן כתב:נו באמת......

אז האגודה לסוכרת, זה עבודה בעיניים.
ומה שהם כותבים 'X פרוסות = למנת פחמימות במסגרת יעוץ תזונתי.. הכל שקר.
וכל המושג מנת פחמימות, עבודה בעיניים.
וכל התזונאים, בלוף. הרי הא ב שהם אומרים לסוכרתי זה X פחמימות לארוחה.

לדברייך אפשר לאכול בארוחה 3-4 אשכוליות, הרי האינדקס הגליקמי שלהם נמוך, סוכרתי שיעשה זאת יקפיץ את הסוכר שלו לשמים.

הא ב זה כמות הפחמימות, קצב פירוק הפחמימות(= אינדקס גליקמי) הוא חשוב אבל רק לאחר שמירה על כמות הפחמימות.

חוץ מזה אין שום ספק שהפחתת פחמימות מפחיתה משקל, כל דיאטה כוללת הפחתה בכמות הפחמימות, ולא, ממש לא עולה חזרה מי שממשיך לשמור על כמות הפחמימות.

נ. ב. הגבת על קלוריות אולם בתגובתי דברתי על פחמימות.



לא אמרתי שלסוכרתיים לא צריך להפחית פחמימות! בשום אופן לא אמרתי את זה.
כל הבעיה עם סוכרת - זה בעיה שיש לגוף עם פחמימות.
וחייבים לוותר על פחמימות פשוטות. ולהגביל פחמימות מורכבות.
ועוד יותר מפחמימות מורכבות - שומנים.

עבודה בעיניי אמרתי רק לגבי "לחם קל" בהקשר להרזיה.
לגבי סוכרתיים - יש לחם עם סימון סוכרתי - וזה מה שהכי בטוח לאכול מבחינת הלחם.

לגבי הרזיה - יש המון שיטות, וכל שיטה טובה במשהו ולא טובה במשהו, וכל שיטה למישהו עזרה ולמישהו לא.

ואפילו לגבי הסוכרת יש כמה דיאטות שונות, ולכל אחת מהן יש את החסידים שלה ואת המתנגדים לה.

דיאטת הרזיה ללא פחמימות - היא אחת הגרועות. כי גוף חייב פחמימות.
בכל מקרה, מה שבטוח זה:

1.לא צריך לעשות הכללות

2. יש להבדיל בין דיאטת הרזיה ודיאטה סוכרתית. זה ממש לא אותו דבר.


כתבת ש'קל' זה עבודה בעיניים, ומאד התפלאתי.
אז א. תודה על ההבהרה שלגבי סוכרתי זה ממש לא עבודה בעיניים.
ב. דברתי על דיאטה של הפחתת פחמימות (כמעט כל דיאטה כוללת את זה) בלי פחמימות כלל - מתים.
(גם ב'דיאטה ללא פחמימות' יש בתפריט מעט פחמימות, אבל פחות מהנדרש וזה מביא לחולשה.)
ג. דיאטת ההרזיה שהוכיחה עצמה יותר מכל דיאטה אחרת היא הדיאטה הסוכרתית, אין כמעט סוכרתי שמשקלו היה גבוה מהרצוי שלא יספר שכאשר החל בדיאטה הסוכרתית הוריד ממשקלו. ומי שהמשיך לשמור עליה לא עלה חזרה. (הסיבה שהרבה עולים חזרה כי לא מתמידים בדיאטה)
כתבן
 
הודעות: 736
הצטרף: 13 ינואר 2015, 16:15
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 06 נובמבר 2016, 10:34

הסיבה שהרבה חוזרים במשקל אחרי דיאטה - שהגוף מסתגל לגזרות.
זה שלא מתמידים - גם נכון, כי דיאטת קלוריות עושה את האדם אוזבססיבי לגבי האוכל ובמקום לחשוב על אוכל פחות - הוא חושב יותר. ועוד כל מיני סיבות פסוכולוגיות... וסוכרתי פשוט לא יכול להרשות לעצמו להפסיק לשמור על דיאטה. זה לכל החיים.
ולא לשכוח שסוכרתיים חיבים לצמצם עד למינימום האפשרי שומנים. שומנים! זה עניין בהרזיה ולא פחמימות. ומי שמביא את עצמו לחולשה בדיאטה - צריך לדעת שעושה משהו לא נכון.
אגב, פחמימות - זה לא רק עניין של אנרגיה. המוח והכליות חיים מפחמימות בלבד. וירידת IQ אצל הסוכריים קשורה לגבלה בפחמימות. אז לאדם לא סוכרתי כדאי לחשוב לפני שהוא מגביל את עצמו בפחמימות פעמיים.
לסוכרתיים מורידים מוצרי חלב: גם כי הם פוגעים ברגישות לאינסולין, גם כי מעקבים תרופות נגד סוכרת וגם כי מכילים הורמונים נשיים שמעורבים בחילוף חומרים של שומנים. אבל כל זה טוב גם לכל אדם שומר משקל!
סוכרתיים מעבירים ללחם מקמח מלא, כי הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר, כי הוא בריא יותר וכי הוא משביע יותר. אבל זה גם טוב לשומרי משקל!
לסוכרתיים מוציאים מהתפריט פחמימות ריקות ופחמימות פשוטות, כי הם אלה שמקפיצים להם סוכר. אבל אלה הם גם אלה שמשמינים. לכן גם זה נכון וטוב לגבי גל שומר משקל. אבל אדם שאין לו סוכרת לא צריך להגביל את עצמו בפחמימות מורכבים!
והעיקר דיאטה סוכרתית - לעקוב אחרי אינדקס גליקמי. לא אחרי קלוריות, אגב, לעקוב אחרי קלוריות - זה גישה ישנה שמזמן כבר עזבו אותה כי לא הוכיחה את עצמה מצד שני וכי מצאו לה תחליף, מצד שני. והתחליף - זה אינדקס גליקמי. כלומר, להוציא מהתפריט מזונות שמקפיצים סוכר בדם, כלומר, שמזעזעים את מערכת חילוף חומרים של סוכרים.
בקיצור, יש סיבות אובייקטיביות שבגללם דיאטת סוכרתיים טובה להורדת משקל לאדם לא סוכרתי. דוקא לסוכרתיים, עד כמה שנתקלתי (ותנקלתי הרבה מאד) קשה מאד לרדת במשקל. נכון שיש כאלה שיורדים, אבל רוב - עולים למרות הדיאטה. יורדים יותר את אלה שהתחילו בדיאטה לא כאשר כבר היו סוכרתיים, אלא כאשר היו במצב טרום-סוכרתי. א כי יש סוג של סוכרת (לסוכרת יש כמב סוגים) שיורדים.

יש כמה דיאטות שונות לטיפול בסוכרת. אחת מהם בכלל לא מגבילה בצריכת פירות וירקות ללא שום קשר לאינדקס גליקמי. כלומר אנשים אוכלים אפילו ענבים ללא הגבלה. אבל מגבילה קשות צריכת שומנים, אפילו ממקור צמחי וכל מזון מין החי, ללא הגבלה. כלומר, תזונה טבעונית נטו. בשיטה הזאת אין ספירה של שום דבר ואין הגבלות למעט שמן. ויש ביסוס מחקרי טוב ויש הצלחות טובות. זאת אינה דיאטה שמחלקים בקופת חולים, כך שאולי פחות שמעתם עליה. למעוניינים ממליצה לקרא את הספר של ד"ר ניל ברגרד, MD, "לנצח את הסוכרת בדרך טבעית". הספר כולל אף מתכונים. לתשומת לבכם: הספר אינו מתייחס לסוכרת מסוג1, רק לסוכרת מסוג2.

לחם קל" כמו כל מזון "דאייט" - זה סיפור מאד שווקוי, אך מאד לא כחם לצרכן. לחם של סוכרתיים לא מכיל תוספת סוכר, מכיל לרוב סיבים תזונתיים. זה העניין. אבל לחם קל גם פחות משביע ומכיל הרבה יותר שמרים, שגורם לבעיות עיכול לאנשים רבים והתרבות פטריות בגוף.
זאת אחת הסיבות, שאני בעד אפייה ביתית, לא רק בגלל שזה הרבה יותר טעים ונעים לאכול: בלחם ביתי אתם לא תשימו שומני תרנס, תוספי מזון מיותרים, סוכר, מלח - בקיצור, לא תשימו שום דבר מיותר ומזיק.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: קמח מלא?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 06 נובמבר 2016, 15:58

עוד משהו קטן לגבי לחם "קל":
בחקירה עיתונאית שעשה תוכנית טלוויזיה בשם "כולבוטק" נמצא שמרבית סוגי לחם קל בארץ אינם עונמדים בערכים שלהם התחייבו ונרשמו והבעיה היותר גדולה היא שאגודת איל נותנת את חותמתה לכל המרבה במחיר ולא דורשת ציון כמויות לכל פריט מזון מסומן.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־17 אורחים