גזים במעבר לתזונה טבעית

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי לאה » 09 ינואר 2017, 15:28

איך אפשר למנוע תופעה של גזים בקיבה בתזונה טבעית
שמתבססת על פירות, ירקות וללא מוצרי חלב?
בינתים זה רק מחמיר...
" כָּל עֲמַל הָאָדָם לְפִיהוּ, וְגַם הַנֶּפֶשׁ לֹא תִמָּלֵא " (קהלת ו ז)
סמל אישי של המשתמש
לאה
 
הודעות: 5899
הצטרף: 06 נובמבר 2012, 23:32
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 10 ינואר 2017, 05:16

קשה לדעת מבלי להכיר את פרטי המקרה, כמו את האדם ואת פירטי תזונתו עכשיו וקודם וכו'..
באופן כללי, לא עוברים לטבעונות אלא דרך צמחונות. כל מעבר חייב להיות הדרגתי.
אביא דוגמא: אם אדם מעשן ומפסיק את העישון. נכון שעישון זה לא בריא, ונכון שאדם ירגיש הרבה יותר טוב ללא עישון, אך נכון גם שאני אומרת את זה בעתיד, כי בשלב ראשון הוא בכלל לא ירגיש טוב, אלא יסבול מכל מיני תופעות. לכן ממליצים להיגמל מעישון בצורה הדרגתית: לעשן 15 סיגריות במקום 20, אחר-כך 10 במקום 15 וכו'.
בדומה לכך, גם מעבר מתזונה לתזונה לא נעשה ביום אחד ויש שיטה איך לעשות את זה. המעבר חייב להיות הדרגתי ועדיף גם מבוקר ע"י איש מקצוע.

מבלי להכיר במקרה, אני יכולה להמליץ על נטילת אנזימי עיכול ופרוביוטיק וגם לאכול יותר ירקות מבושלים מאשר חיים. לאכול יותר דגנים ולהנביט קטניות.

ובכל מקרה, אני ממליצה לפנות לנטורופת או לפחות לתזונאית כדי לברר מה סיבת התופעה ולטפל בה.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1497
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי לאה » 13 ינואר 2017, 12:08

לא דיברתי על טבעונות וצימחונות
ובטח לא מעבר חד אליהם
אלא על תזונה טבעית
כלומר עברתי לתזונה מעוטת סוכר ומוצרי חלב ויותר דגנים מלאים פירות וירקות
ניסיתי להפסיק את הקטניות לכמה ימים אבל זה לא עזר
השאלה האם זה מוכר ואם יש מוצרים חוץ מקטניות שג"כ יכולים לגרום לגזים?
" כָּל עֲמַל הָאָדָם לְפִיהוּ, וְגַם הַנֶּפֶשׁ לֹא תִמָּלֵא " (קהלת ו ז)
סמל אישי של המשתמש
לאה
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 5899
הצטרף: 06 נובמבר 2012, 23:32
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 13 ינואר 2017, 13:34

לאה כתב:לא דיברתי על טבעונות וצימחונות
ובטח לא מעבר חד אליהם
אלא על תזונה טבעית
כלומר עברתי לתזונה מעוטת סוכר ומוצרי חלב ויותר דגנים מלאים פירות וירקות
ניסיתי להפסיק את הקטניות לכמה ימים אבל זה לא עזר
השאלה האם זה מוכר ואם יש מוצרים חוץ מקטניות שג"כ יכולים לגרום לגזים?



אה, אני חושבת שהבנתי. עברת מתזונה לא בריאה לבריאה קצת יותר.
אם כן, התשובה היא - בהחלט כן. ברוב המקרים זה בעיית שילובי המזון, אך גם מחסור באנזימי עיכול ופרוביוטיק ורגישויות. לפעמים מדובר גם במחלות שונות של מערכת העיכול.

לגבי הקטניות - אחרי שמנביטים אותם או משרים במים לילה ומבשלים הרבה זמן בד"כ אין שום בעיות, כי מקור הבעיות בחוסר יכולת של מערכת העיכול שלנו לפרק כרום הקטניה. מה שלא מפורק - נרקב. ומה שנרכב - עושה גזים, נפיחות בבטן וריח של ריקבון. והשריה/הנבטה עושים עבורנו את העבודה.

נסי להתחיל את הארוחה חלבונית מפלח של אננס, וארוחות אחרות - מסלטים חמוצים או חריפים (לפי מה שמותר לך לאכול): כרוב כבוש, מטבוחה, חציל פיקנטי וכיו"ב.
עשי גם דיאטת אלומינציה כדי להבחין איזה בדיוק מזונות גורמים לך את זה. גדנים? אם כן - איזה? ירקות טריים? אם כן - איזה? פירות ? - איזה?...
ירקות ופירות אפויים/מבושלים בד"כ לא עושים בעיות.

במקום להמעיו בכוסר - עברי לסוכר בריא. אלא אם כן צרכת כמויות גדולות באמת.
במקום להמעיט בחלבי - תגמלי מזה בדחיפות. תחליפי למזון בריא שאת לא רגישה אליו. חלב צמחי, מעדני סויה, ממרחי B&D או ממרחים ביתיים וכיו"ב.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1497
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי לאה » 15 ינואר 2017, 11:04

תודה.
הפסקתי סוכר וקמח לבן לגמריי
יכול להיות שהירקות החיים באמת עושים לי את זה
אני אנסה לאכול אותם בתוך הארוחה ולא בהתחלה כפי שעשיתי עד כה
יכול לעזור?

מוצרי חלב - מלבד קוטג', שקשה לי להיגמל ממנו, כרגע אני לא אוכלת כלום
מקוה לאט לאט להצליח גם בזה

לפי איך שאני מבינה
לקיחת פרוביוטיקה מסייעת גם לגזים?

כרגע אני נוטלת חומצה פולית וויטמין C בגלל החורף
אולי גם ויטמינים גורמים לגזים?
" כָּל עֲמַל הָאָדָם לְפִיהוּ, וְגַם הַנֶּפֶשׁ לֹא תִמָּלֵא " (קהלת ו ז)
סמל אישי של המשתמש
לאה
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 5899
הצטרף: 06 נובמבר 2012, 23:32
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 15 ינואר 2017, 11:14

עודף וויטמין C יכול.

אם אין לך מספיק אנזימי עיכול לפרק את הירקות מכל סיבה שלא תהיה (למשל, בגלל שהגוף לא רגיל לייצר) - פרוביוטיק יכול לעזור, כי חיידקים עוזרים בפירוק, ואנזימי עיכול יכולים לעזור, כי זה תוספת אנזימים.
יש המון אנשים שכל ארוחתם - ירקות חיים, כך שלא זה העניין. אבל תבדקי שאת לא שותה בארוחות ובצמוד והפרשי זמן מפירות.
ישר כוח!
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1497
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי לאה » 15 ינואר 2017, 11:59

תודה רבה!!
" כָּל עֲמַל הָאָדָם לְפִיהוּ, וְגַם הַנֶּפֶשׁ לֹא תִמָּלֵא " (קהלת ו ז)
סמל אישי של המשתמש
לאה
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 5899
הצטרף: 06 נובמבר 2012, 23:32
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי שושנה » 15 ינואר 2017, 12:40

שמעתי מכמה שחצילים גורמים להם לתופעה.
סמל אישי של המשתמש
שושנה
 
הודעות: 4307
הצטרף: 20 ינואר 2014, 12:30
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: גזים במעבר לתזונה טבעית

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 15 ינואר 2017, 12:57

שושנה כתב:שמעתי מכמה שחצילים גורמים להם לתופעה.


הדברים הנפוצים - זה קטניות וכרוב חי.

אבל, כמובן, אצל כל אדם יכול להיות משהו עליו הוא אישי רגיש מסיבה זו או אחרת.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1497
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים