האם זה נכון שגלוטן (וממילא כל לחם העשוי מחיטה ואפילו בייתי) מזיק לשכבה המגינה על הקיבה (שהחומצות לא יפרקו אותה [ב]עצמה)
אם זה נכון, יוצא שכל לחם הוא בעצם לא בריא (אא"כ עשוי מקמח תפו"א/תירס/חומוס וכדומה).
מנהל: יעל טוקצ'ינסקי
יאיר כתב:כן אבל אני שמעתי (מאיש 'הצלה') שהגלוטן מזיקצת לכולם...
תודה.
יאיר כתב:אגב, סיבים תזונתיים ותירס למשל, בריאים כי הקיבה לא מעכלת אותם ומתאמצת לנסות לעכל אותם וזה מועיל לקיבה (כמו 'אימון')?
יאיר כתב:בזה הרגע שמעתי שישנם אנשים שאינם חולי צליאק ואינם רגישים לגלוטן ובכל זאת מקפידים מטעמי בריאות לא לאכול גלוטן.
אני לא מנסה להטיף לאי אכילת גלוטן אלא מעוניין ומבקש לדעת ולנסות להעמיד דברים על דיוקם.
יאיר כתב:לפחות במקרה הזה, מדובר באנשים שלא קראו זאת באנטרנט.
אריה ענק משער האריות כתב:ללא גלוטן
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים