עוד מחקר, שמצא עליית תחלואה בשימוש בממתיקים מלאכותיים

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

עוד מחקר, שמצא עליית תחלואה בשימוש בממתיקים מלאכותיים

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 23 אפריל 2017, 21:03

במחקר תצפיתי המתפרסם בכתב העת Strok במשך יותר מ- 10 שנות נעשה מעקב, צריכה לאחרונה וצריכה מצטברת של ממתיקים מלאכותיים במשקאות קלים.
משקאות עם ממתיקים מלאכותיים נמצאו קשורים בעלייה בסיכון לשבץ מוחי ולדמנציה, לעליית הסיכון לשבץ איסכמי , דמנציה מכל סיבה ומחלת אלצהיימר.

Sugar- and Artificially Sweetened Beverages and the Risks of Incident Stroke and Dementia. A Prospective Cohort Study
Stroke 22/04/2017
http://stroke.ahajournals.org/content/e ... 116.016027
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1807
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוד מחקר, שמצא עליית תחלואה בשימוש בממתיקים מלאכותיים

הודעה שלא נקראהעל ידי yehuda » 24 אפריל 2017, 16:52

השאלה הגדולה היא: מה יותר גרוע, האם ממתיקים מלאכותיים, או סוכר לבן?
כמה פעמים אנו מבקשים וטהר לבנו לעבדך באמת?


הבה לא נזהם אותו... כי לב יש לנו רק אחד!
סמל אישי של המשתמש
yehuda
מנהל
 
הודעות: 1250
הצטרף: 24 יוני 2015, 05:36
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוד מחקר, שמצא עליית תחלואה בשימוש בממתיקים מלאכותיים

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 24 אפריל 2017, 19:05

בכל מקרה, תחליפי סוכר טבעיים הרבה יותר טובים משניהם
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 1807
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוד מחקר, שמצא עליית תחלואה בשימוש בממתיקים מלאכותיים

הודעה שלא נקראהעל ידי כרם » 25 אפריל 2017, 10:40

אז אם הברירה היא בין סוכר רגיל לסוכרלוז = מה להעדיף?
כֶּרֶם אָדָם חֲסַר לֵב (משלי כד ל)
כרם
 
הודעות: 75
הצטרף: 08 נובמבר 2012, 23:53
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוד מחקר, שמצא עליית תחלואה בשימוש בממתיקים מלאכותיים

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 25 אפריל 2017, 18:37

סוכרלוז ספציפית מיוצר מסוכר לבן רגיל.
הוא נבדק על בעלי חיים בלבד והורשה לשימוש במינון של 1.1 מ"ג לקילוגרם משקל ( (2000) «Repeated dose study of sucralose tolerance in human subjects». Food Chemical Toxicology 38 (Supplement 2): S123–S129..
).http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 1500000351

סוכרלוז בשימוש רק משנת 1998, כלומר עוד לא עבר מספיק זמן כדי לדעת על השפעתו לטווח ארוך. כידוע, כל מה שאנחנו יודעים היום על התכונות המסוכנות של תחליפי סוכר אחרים - לא ידענו לפני 20-30-40 שנה...
כבר היום יש אנשים שמדווחים על הפרעות במערכת העיכול, מיגרנה, סחרחורת, התכווצויות, טשטוש ראייה, תגובות אלרגיות, עלייה ברמת סוכר בדם, עליית משקל הגוף ועוד - כתוצאה משימוש בסוקרלוז.


כל (או כמעט כל) הבדיקות נעשו ע"י החברה המייצרת - זה לא לטובתו.

בבדיקות נמצא שסוכרלוז לא עובר לחלב אם ולא שלייה והוא גם נמצא (לפחות בינתיים) לא מסוכן לחולי סוכרת.- שזה לטובתו. אם כי כל המחקרים הללו נעשו על בעלי חיים בלבד. אף צחקר לא נעשה על נשים בהריון או מניקות.

כמו כן, נמצא באותם מחקרים ש-85% ממנו הגוף מצליח להפריש. כלומר - לרוב לא נאגר. גם זה טוב. אם כי לפחות 15% כן נשאר בגוף ומאחר וגוף לא מכיר בחומר הזה ולא יודע לפרק אותו, הוא נשאר שם. ואנחנו לא יודעים בינתיים למה זה גורם.
באחד המחקרים שנעשו על בני אדם, הנחקרים נבדקו - מתי וכמה הם מפרישים סוכרלוז שקיבלו. אחד המשתתפים לא הפריש בכלל (0%) סוכרלוז גם אחרי שלושה ימים. איש לא יודע מדוע ולמה. איפה סוכרלוז הזה ומה עושה בגופו של אותו אחד. במילים אחרות - תמיד יכולה להיות תגובה אישית בלתי צפוייה, אנחנו לא רובוטים והחומר - לא טבעי, שזה אומר - לא מוכר לגוף וגם גוף עצמו לא תמיד יודע איך הוא יתנהג אתו.


החברה המייצרת טוענת שעשתה 100 בדיקות של חומר - אבל רק 6 מהם על בני אדם, מתוכן הגיעו לסיום ופורסמו - רק 2.


כתוצאה ממבחנים הטובים הללו סוכרלוז נמצא יחסית בטוח ולכן הוא בשימוש מאד נרחב היום בתעשיית המזון. את זה צריך לקחת בחשבון כאשר אתם מחשיבים כמה סוכרלוז עוד ניתן לצרוך ביום זה או אחר.
סוכרלוז נמצא במשקאות מוגזים ולא מוגזים דייאט, בפודינגים, יוגורטים ז'לטין ותוספי מזון אחרים, במיצים תעשייתיים, ברוטבים מוכנים, סירופים, תמציות סירופים, מסטיקים... כל מוצר עם סימון "דייט" או "לייט" כדאי לבדוק כחשוד לממתיק מלאכותי, והיום קרוב לוודאי זה יהיה סוכרלוז.
במהלך חמשת השנים האחרונות כמות אנשים שמשתמשים בסוכרלוז עלה מ-3% לפני 5 שנים ל- 20%. במהלך שנה אחת רווחי החברה ממכירת סוכרלוז הגיעו למעל 177 מליון דולר - לעומת 62 מיליון דולר ממכירות אספרטאם ו-52 מיליון דולר - סכרין. 2 ממתיקים הללו ישנים בשוק, רעילותם כבר ידועה ומכירות שלהם ירדו.


אם אתם אוכלים בבית ולא צורכים כלל שום מזון מעובד - אז קודם כל, כל הכבוד, ולשאלתכם: אם במצב כזה השאלה היא כפית סוכר בכוס תה או סוכרלוז בכוס תה - תלוי על כמה כוסות כאלה ביום מדובר ואם יש עוד מקורות לסוכר בתפריט (למשל, עוגות, גלידות וכיו"ב) וכמה, וכמו כן - אם יש סוכרת ברקע.
אם יש עוד מזון תעשייתי בתפריט ובמיוחד אם יש מוצרי "לייט" ו"דייט" (הם מסוכנים במיוחד) - הייתי הולכת על סוכר. ואם אפשר - סוכר חום בהיר.

אם כי היום, כשיש כבר מודעות לדבר וכתוצאה מכך מבחר מוצרים רחב הרבה יותר מפעם - אני לא ממש מבינה איפה אתם גרים ואיך הגעתם למצב שכל המבחר אצלכם - רק בין 2 אופציות הללו?..
אולי לקנות בטלפון וישלחו בדואר?
יש גם קונים באינטרנט. אני לא מבינה בזה, אבל אומרים שזה גם זול יותר.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 1807
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים