סטיביה

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי נחל » 14 יוני 2017, 15:27

מה יש לגברת יעל לענות על דברי הפרופסור הזה חיים גמליאל
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j ... SaguplW06A
נחל
 
הודעות: 170
הצטרף: 16 ינואר 2015, 04:22
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 15 יוני 2017, 22:36

נחל כתב:מה יש לגברת יעל לענות על דברי הפרופסור הזה חיים גמליאל
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j ... SaguplW06A



שום דבר.
אני בשום אופן לא מתכוונת לענות למאמרים של אף אחד ובטח לא להתווכח עם אף אחד.
ואני שומרת לכל אחד זכות להשתמש במה שהוא רוצה.
וזכותכם לשמוע דעות שונות ולהחליט בעצמכם מה אתם אישית עושים - בנושא זה כמו בכל נושא אחר.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1735
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 16 יוני 2017, 00:28

אם תרצו, עוד קצת מידע על סטיביה וסכרין:

הסכרין הוכנס לשוק בזמן מלחמת העולם הראשונה כאשר הונהג קיצוב לסוכר. ואנשים התרגלו אליו מהר מאד.
לגבי סכרין יש כיום הרבה חששות (כלומר, האשמות שהציגו חוקרים בעבר אך אחר-כך החליטו שהאשמות לא מספיק מבוססות): שהוא פוגע בכליות, מהווה גורם סיכון לסוגים שונים של סרטן אצל נשים וגורם לסרטן שלפוחית השתן אצל מכרסמים (שהיו חיות מעבדה לאותו מחקר). עקב סכנה מוחשית שבחומר FDA אסר ב-1977 כל שימוש בסכרין, אבל העם האמריקאי כבר התרגל אליו ורצה אותו, ואז התערב הקונגרס ואישר שימוש בו בתנאי שתצוין אזהרה בדבר סיכונים שבצריכתו על גבי האריזה (כמו שעושים על סיגריות).
לכן יצרני מזון רבים החליפו סכרין לאספרטייט שגם הוא התגלה עם הזמן כמסוכן.
על רשויות הבריאות באמריקה וקנדה ועל הארגון הבריאות העולמי הופעל לחץ כבד לאפשר שימוש חופשי בסכרין בטענה, שלמרות שהוא הוכח כגורם לסרטן שלפוחית השתן אצל מכרסמים, אבל אדם - זה לא מכרסם ולכן התוצאות אינן תקפות לגבי אדם. בסופו של דבר בשנת 2000 נענו רשויות הבריאות של ארה"ב והוציא את החומר מרשימת חומרים מסרטנים. (אל תשכחו שמדובר בהרבה מאד כסף). אבל עדיין ישנן מוצרים שמכילים סכרין ויש עליהם את סימון האזהרה. בכל אופן, מאחר וחומר ממש מסוכן בכמויות גדולות הכריזו על כמות המקסימלית לשימושו: עד 5 מג' לקילו משקל אדם.
כל זה בשימוש קצר טווח.
סכרין פוגע בספיגת ביוטין, מדכה חיידקים פרוביוטיים במעיים. לכן שימוש ממושך של סרין בכל מקרה לא מומלץ, כי הוא גורם סיכון להיפרגליקמיה.


סטיביה. צמח זה שימש אינדיאנים בדרום אמריקה אלפי שנים. הוא נחקר במאה ה-16 ע"י רופא וחוקר איטלקי Petrus Jacobus Stevus שגם נתן לו את שמו האירופאי.
היום יש מלא מחקרים על סטיביה. וכל יום מתווסף מחקר חדש. הנה, למשל על תוצאות טובות בשימוש בסטיביה בטיפול בהשמנה:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27471327
או על השפעה חיובית של סטיביה בטיפול ביתר לחץ דם:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11939668

תוכלו למצוא לבד, יש גם באינטרנט.

ראיתי מאמרים על סטיביה שמדברים על כך שסטיביה
- לא מעלה רמת סוכר בדם
- לעומת ממתיקים אחרים לא גורמת לעלייה במשקל
- מורידה תאבון
- בעלת רמת רעילות בין הנמוכות ביותר בין הממתיקים הקיימים
- מחזקת מערכת החיסון
- אנטי-פטרייתי (ומטפלת בקנדידה)
- משפרת מראה העור
- מאזנת לחץ דם
מזרז את תהליכי איחוי רקמות
- אנטי-זיהומית
- אנטי-חיידקית
- עוזרת בטיפול באקנה (חצ'קונים)
- עוזרת לתינוקות בתקופת צמיחת השיניים
- משפרת חילוף חומרים של הפחמימות
- משפרת השפעת האינסולין שניקח כתרופה
- מקטינה סוכויים להתפתחות סיבוכים מאוחרים של סכרת
- מקטינה סיכויים להתפתחות קומה סוכרתית


ב-1931 2 כימאים צרפתים הצליחו לודד 2 גליקוידים (סוג של חומרים כימיים) שנותנים לסטיביה את טעמה המתוק. הם קראו להם steviosides ו-rebaudiosides. הרגשת המתיקות שנגרמת ע"י טיביה נשמרת בפה יותר זמן ביחס לממתיקים אחרים והיא לא מעלה סוכר בדם ולכן מומלצת לחולי סכרת, לשומרי משקל וכיו"ב.
בתחילת שנות ה-70 לאחר שממתיקים מלאכותיים התגלו כמסרטנים או חשש מסרטנים, יפנים התחילו לגדל את סטיביה. בתור ממתיקים הם משתמשים בעלים עצמם, בתמצית סטיביה ובגליקוידים המוזכרים מבודדים מהצמח. החל משנת 1977 40% מכלל המתקה ביפן נעשית ע"י בסטיביה. בערתה ממתיקים משקאות קלים, מזון ושמים אותה על השולחן.
כלומר, אנחנו מדברים על 40 שנה רצופים. במשך כל הזמן הזה לא התגלו שום תופעות לוואי לצמח זה.
משנת 1984 סטיביה נמצאת בשימוש נרחב ביותר גם בסין, תאילנד, מלייסיה, קוריאה, טאיוואן, ארצות דרום אמריקה, אוקריינה ורוסיה.
המייצר הגדול של סטיביה - סין.
ב-2006 האירגון העולמי לבריאות חקר את המחקרים האחרונים על סטיביה שנעשו על בעלי חיים ועל בני אדם והגיע למסכנה שלא גליקוזידים של סטיביה ולא תוצאות פירוק שלהם לא רעילים לא בתנאי מעבדה ולא בתנאים טבעיים ( stevioside and rebaudioside A are not genotoxic in vitro or in vivo and that the genotoxicity of steviol and some of its oxidative derivatives in vitro is not expressed in vivo)
D.J.Benford. Safety Evaluation of Certain Food Additives: Steviol Glycocides. WHO Food Additives Series. World Health Organization Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) 2006

הם גם לא מצאו סימנים לכך שחומרים מסרטנים
ומצאו "אפקט פרמקולוגי מסוים" אצל חולי סכרת מסוג2 וחולי יתר לחץ דם (stevioside has shown some evidence of pharmacological effects in patients with hypertension or with type-2 diabetes )

בנוסף לסטיביה-צמח ןגליקוזידים שלו, יש עוד דברים בעלי שמות מסחריים שונים שמקורם בסטיביה. הנה כמה מהם:
Rebiana - זה תמצית מאד מזוקקת של סטיביה . חברת Coca-Cola Company קיבלה על כך פטנט בזמנו אך מכרה אותו לחברת Cargill שמאז זה המותג שלה, ואילו קולה הישאירו לעצמם זכות הוספת סטיביה למשקאות שלהם.
Truvia - גם מוצר של Coca-Cola , ממתיק מבוסס על סטיביה בתוספת תוספי מזון טבעיים.


יש לציין, שישנם אנשים בעלי רגישות אישית לצמח (כמו לכל צמח אחר), לכן גם יש שממליצים להיזהר ולא להשתמש בסטיביה בתקופת הריון והנקה.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1735
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי נחל » 16 יוני 2017, 00:50

יעל טוקצ'ינסקי כתב:אם תרצו, עוד קצת מידע על סטיביה וסכרין:

הסכרין הוכנס לשוק בזמן מלחמת העולם הראשונה כאשר הונהג קיצוב לסוכר. ואנשים התרגלו אליו מהר מאד.
לגבי סכרין יש כיום הרבה חששות (כלומר, האשמות שהציגו חוקרים בעבר אך אחר-כך החליטו שהאשמות לא מספיק מבוססות): שהוא פוגע בכליות, מהווה גורם סיכון לסוגים שונים של סרטן אצל נשים וגורם לסרטן שלפוחית השתן אצל מכרסמים (שהיו חיות מעבדה לאותו מחקר). עקב סכנה מוחשית שבחומר FDA אסר ב-1977 כל שימוש בסכרין, אבל העם האמריקאי כבר התרגל אליו ורצה אותו, ואז התערב הקונגרס ואישר שימוש בו בתנאי שתצוין אזהרה בדבר סיכונים שבצריכתו על גבי האריזה (כמו שעושים על סיגריות).
לכן יצרני מזון רבים החליפו סכרין לאספרטייט שגם הוא התגלה עם הזמן כמסוכן.
על רשויות הבריאות באמריקה וקנדה ועל הארגון הבריאות העולמי הופעל לחץ כבד לאפשר שימוש חופשי בסכרין בטענה, שלמרות שהוא הוכח כגורם לסרטן שלפוחית השתן אצל מכרסמים, אבל אדם - זה לא מכרסם ולכן התוצאות אינן תקפות לגבי אדם. בסופו של דבר בשנת 2000 נענו רשויות הבריאות של ארה"ב והוציא את החומר מרשימת חומרים מסרטנים. (אל תשכחו שמדובר בהרבה מאד כסף). אבל עדיין ישנן מוצרים שמכילים סכרין ויש עליהם את סימון האזהרה. בכל אופן, מאחר וחומר ממש מסוכן בכמויות גדולות הכריזו על כמות המקסימלית לשימושו: עד 5 מג' לקילו משקל אדם.
כל זה בשימוש קצר טווח.
סכרין פוגע בספיגת ביוטין, מדכה חיידקים פרוביוטיים במעיים. לכן שימוש ממושך של סרין בכל מקרה לא מומלץ, כי הוא גורם סיכון להיפרגליקמיה.


סטיביה. צמח זה שימש אינדיאנים בדרום אמריקה אלפי שנים. הוא נחקר במאה ה-16 ע"י רופא וחוקר איטלקי Petrus Jacobus Stevus שגם נתן לו את שמו האירופאי.
היום יש מלא מחקרים על סטיביה. וכל יום מתווסף מחקר חדש. הנה, למשל על תוצאות טובות בשימוש בסטיביה בטיפול בהשמנה:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27471327
או על השפעה חיובית של סטיביה בטיפול ביתר לחץ דם:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11939668

תוכלו למצוא לבד, יש גם באינטרנט.

ראיתי מאמרים על סטיביה שמדברים על כך שסטיביה
- לא מעלה רמת סוכר בדם
- לעומת ממתיקים אחרים לא גורמת לעלייה במשקל
- מורידה תאבון
- בעלת רמת רעילות בין הנמוכות ביותר בין הממתיקים הקיימים
- מחזקת מערכת החיסון
- אנטי-פטרייתי (ומטפלת בקנדידה)
- משפרת מראה העור
- מאזנת לחץ דם
מזרז את תהליכי איחוי רקמות
- אנטי-זיהומית
- אנטי-חיידקית
- עוזרת בטיפול באקנה (חצ'קונים)
- עוזרת לתינוקות בתקופת צמיחת השיניים
- משפרת חילוף חומרים של הפחמימות
- משפרת השפעת האינסולין שניקח כתרופה
- מקטינה סוכויים להתפתחות סיבוכים מאוחרים של סכרת
- מקטינה סיכויים להתפתחות קומה סוכרתית


ב-1931 2 כימאים צרפתים הצליחו לודד 2 גליקוידים (סוג של חומרים כימיים) שנותנים לסטיביה את טעמה המתוק. הם קראו להם steviosides ו-rebaudiosides. הרגשת המתיקות שנגרמת ע"י טיביה נשמרת בפה יותר זמן ביחס לממתיקים אחרים והיא לא מעלה סוכר בדם ולכן מומלצת לחולי סכרת, לשומרי משקל וכיו"ב.
בתחילת שנות ה-70 לאחר שממתיקים מלאכותיים התגלו כמסרטנים או חשש מסרטנים, יפנים התחילו לגדל את סטיביה. בתור ממתיקים הם משתמשים בעלים עצמם, בתמצית סטיביה ובגליקוידים המוזכרים מבודדים מהצמח. החל משנת 1977 40% מכלל המתקה ביפן נעשית ע"י בסטיביה. בערתה ממתיקים משקאות קלים, מזון ושמים אותה על השולחן.
כלומר, אנחנו מדברים על 40 שנה רצופים. במשך כל הזמן הזה לא התגלו שום תופעות לוואי לצמח זה.
משנת 1984 סטיביה נמצאת בשימוש נרחב ביותר גם בסין, תאילנד, מלייסיה, קוריאה, טאיוואן, ארצות דרום אמריקה, אוקריינה ורוסיה.
המייצר הגדול של סטיביה - סין.
ב-2006 האירגון העולמי לבריאות חקר את המחקרים האחרונים על סטיביה שנעשו על בעלי חיים ועל בני אדם והגיע למסכנה שלא גליקוזידים של סטיביה ולא תוצאות פירוק שלהם לא רעילים לא בתנאי מעבדה ולא בתנאים טבעיים ( stevioside and rebaudioside A are not genotoxic in vitro or in vivo and that the genotoxicity of steviol and some of its oxidative derivatives in vitro is not expressed in vivo)
D.J.Benford. Safety Evaluation of Certain Food Additives: Steviol Glycocides. WHO Food Additives Series. World Health Organization Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) 2006

הם גם לא מצאו סימנים לכך שחומרים מסרטנים
ומצאו "אפקט פרמקולוגי מסוים" אצל חולי סכרת מסוג2 וחולי יתר לחץ דם (stevioside has shown some evidence of pharmacological effects in patients with hypertension or with type-2 diabetes )

בנוסף לסטיביה-צמח ןגליקוזידים שלו, יש עוד דברים בעלי שמות מסחריים שונים שמקורם בסטיביה. הנה כמה מהם:
Rebiana - זה תמצית מאד מזוקקת של סטיביה . חברת Coca-Cola Company קיבלה על כך פטנט בזמנו אך מכרה אותו לחברת Cargill שמאז זה המותג שלה, ואילו קולה הישאירו לעצמם זכות הוספת סטיביה למשקאות שלהם.
Truvia - גם מוצר של Coca-Cola , ממתיק מבוסס על סטיביה בתוספת תוספי מזון טבעיים.


יש לציין, שישנם אנשים בעלי רגישות אישית לצמח (כמו לכל צמח אחר), לכן גם יש שממליצים להיזהר ולא להשתמש בסטיביה בתקופת הריון והנקה.

יישר כוח על התגובה המפורטת
נחל
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 170
הצטרף: 16 ינואר 2015, 04:22
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי ררבב » 18 יוני 2017, 10:30

שמעתי המלצה על אריתריתול, כתחליף לסוכר.
מה אומרים על זה?
ררבב
 
הודעות: 4706
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 11:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 18 יוני 2017, 13:40

ררבב כתב:שמעתי המלצה על אריתריתול, כתחליף לסוכר.
מה אומרים על זה?



האריתריתול הינו פוליאול המוכר גם בשמו המסחרי Zerose הוא מוגדר כטבעי ע"י ה- FDA

הוא שונה מסוכרים ומפוליאולים polyols אחרים בכך שאריתריתול אינו עובר מטבוליזם בגוף: ממערכת העיכול הוא נספג לדם, עובר ישירות לכליה ומופרש בשלמותו בשתן.
כתוצאה מכך אריתריתול אינו משפיע על רמת הגלוקוז והאינסולין בדם.
בנוסף- גם אינו תורם קלוריות.
האריתריתול נספג במלואו במעי הדק, בניגוד לפולאולים אחרים שמגיעים למעי הגס, ולכן גם אינו גורם להפרעות במערכת העיכול.

עובדות נוספות
קיים באופן טבעי בפטריות, יין, בירה ופירות
מופק בתעשיה מסוכרוז וגלוקוז ע"י התססה של שמרים
אינו גורם לעששת
70% מתיקות ביחס לסוכר לבן

מאוחר וממתיק טבעי, אין הגבלות בשימוש מצד רשויות הבריאות שקובעות את הגג בשימוש לדברים מזיקים.

לא ידוע על תופעות לוואי בשימוש פה ושם, בשימוש ממושך מעלה סיכויים להשמנה וסכרת
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1735
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי ררבב » 18 יוני 2017, 14:08

תודה על המידע.
לפי המשפט האחרון, בעצם הוא אינו מתאים לשמש כתחליף סוכר לחולי סכרת, נכון?
ררבב
 
הודעות: 4706
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 11:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 18 יוני 2017, 14:39

ררבב כתב:תודה על המידע.
לפי המשפט האחרון, בעצם הוא אינו מתאים לשמש כתחליף סוכר לחולי סכרת, נכון?


משתמשים בו גם חולי סוכרת.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1735
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי ררבב » 18 יוני 2017, 14:43

יש לו איזשהי עדיפות בשבילם על האופציות האחרות?
איזה בעצם הכי עדיף עבור חולה סכרת?
ררבב
 
הודעות: 4706
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 11:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 18 יוני 2017, 15:15

ררבב כתב:יש לו איזשהי עדיפות בשבילם על האופציות האחרות?
איזה בעצם הכי עדיף עבור חולה סכרת?


אני אישית בעד סטיביה.
לגבי ממתיק זה - נחשב מהטובים.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1735
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי ררבב » 18 יוני 2017, 15:28

תודה רבה.
ררבב
 
הודעות: 4706
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 11:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 19 יוני 2017, 07:19

אגב, סטיביה מאושרת ע"י האגודה הישראלית לסוכרת.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1735
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי ררבב » 19 יוני 2017, 08:46

במה, לדעתך, סטיביה עדיפה על האריתריטול?
(אני צריכה לרכוש עבור אורח כמעט קבוע, ורוצה לבחון מה עדיף)
ררבב
 
הודעות: 4706
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 11:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: סטיביה

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 19 יוני 2017, 10:06

ררבב כתב:במה, לדעתך, סטיביה עדיפה על האריתריטול?
(אני צריכה לרכוש עבור אורח כמעט קבוע, ורוצה לבחון מה עדיף)



זאת דעתי האישי. מבחינתי היא עדיפה מ-2 סיבות: אריתריטול - זה מוצר חדש. כל יום צצים מוצרים חדשים שאחר-כך דחוף מסירים מהמדפים. ח"ו אני לא אומרת שזה מה שיקרה עם המוצר הזה. ובינתיים לא שומעים עליו מילה רעה. זה גם ממתיק מקבוצת הכוהלים, כפי ששומעים מהשם, והקבוצה הייתה פחות בעייתית עד עכשיו. אבל אני נוטה להיזהר, ולכן אילו הייתי צריכה עבור מישהו יקר לי - הייתי ממתינה לראות מה עוד כמה שנים יגידו.
וסטיביה בשימוש מסיבי כבר מעל 40 שנה ויפנים טוענים שחקרו אותה מכל הכוונים ולא מצאו בה שום פגם. הם שמים אותה לעוגות, לכוס קקאו/תה ולכל דבר ואיש לא נפגע במרוצת השנים הללו.

ודבר שני: ניסיון אישי חיובי עם סטיבייה וחוסר ניסיון עם המוצר השני.


אבל אם זה כבור אורח, הייתי שואלת אותו וזה מ-2 סיבות: א. אולי יש לו העדפה/רטייה אישית; ב. אולי יש לו, ח"ו רגישות/אלרגיה לאחד מהמוצרים או הוא לא אוהב טעם לוואי של סטיביה.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1735
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: [G] ו־15 אורחים