חוקרים מאיטליה סקרו את הספרות לבדיקת השפעת צריכת קקאו על הקוגניציה, ומצאו, כי צריכה יומית של קקאו משפרת תפקוד קוגניטיבי בעיקר בקשישים בעלי התחלת ירידה בזיכרון.
צריכת קקאו לאורך זמן (5 ימים עד 3 חודשים) באופן יומיומי בקשישים הביאה לשיפור תפקוד קוגניטיבי. קשב, מהירות עיבוד, זיכרון עבודה ושטף דיבור הם הדברים, שהשתפרו במיוחד.
הדבר היה ניכר בעיקר בקשישים בעלי התחלת ירידה בזיכרון או בעלי הפרעה קוגניטיבית קלה.
Enhancing Human Cognition with Cocoa Flavonoids
Frontiers in Nutrition 01/07/2017
http://journal.frontiersin.org/article/ ... 00019/full
החוקרים מדגישים, שצריכת קקאו בצורת שוקולד פחות טובה בגלל הוספת חלב וסוכר. אכן, שוקולד בריא כל עוד מדובר בשוקולד מריר פרווה עם אחוזים גבוהים של קקאו.
כמובן, ניתן פשוט לשתות משקה קקאו או להוסיף קקאו לסולת או לשיבולת שועל וכיו"ב.