אורז בריא ? או לא ?

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי esti1 » 13 יולי 2017, 21:28

שמעתי לאחרונה שאורז לא כ"כ בריא, ידוע למישהו ?
esti1
 
הודעות: 9
הצטרף: 04 יולי 2017, 20:36
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי דובדבן » 13 יולי 2017, 21:52

הכל באופן יחסי...
יש אורז לבן ויש אורז מלא, כמובן שהמלא הרבה יותר בריא.
כל דבר שצורכים בצורה מוגזמת יכול להגיע ללא בריא.
דובדבן
 
הודעות: 63
הצטרף: 09 יולי 2017, 21:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 13 יולי 2017, 22:23

כמו כל הדגנים, אורז בריא
בגדול - אורז מלא בריא יותר מלבן, אם כי ישנם אנשים שלא מעכלים אותו .

מה גם, התכונות של אורז לבן ומלא - שונות. למשל: אורז לבן מאית את תנועתיות המעיים ואורז מלא - לא.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי נחל » 14 יולי 2017, 00:55

בתוך האורז יש חומר שנקרא ארסן והחומר הזה יכול לגרום למחלות קשות אם אוכלים הרבה מזה
נחל
 
הודעות: 178
הצטרף: 16 ינואר 2015, 04:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 14 יולי 2017, 01:52

נחל כתב:בתוך האורז יש חומר שנקרא ארסן והחומר הזה יכול לגרום למחלות קשות אם אוכלים הרבה מזה



אכן זה רעל, אבל זה לא נמצא באורז, זה אחד המזהמים שנמצאים באורז.
היום, לצערינו, אין מזון ללא מזהמים. הנה, בדו"ח שפורסם בארה"ב נמצאה רשימה שלמה של פירות וירקות בהם יש 17 רעלים קשים במינון מסוכן ביותר (כל אחד מהם!). שלא לדבר על אלה שנמצאו במינון פחות מסוכן... אבל זה לא גורם לנו להמליץ להינזר מפירות וירקות, כי הרי משהו צריך לאכול. מי שיכול - שיאכל את מה שנקרא אורגני. מי שלא...

כאשר אנחנו ממליצים על מזון זה או אחר, זה לא בגלל שאין בו רעלים (איפה נמצא דבר כזה היום?..) אלא מפני שיש בו תועלת.

דגנים היו למזון בסיסי לאוכלוסיית העולם במשך דורות רבים. יש בהם הרבה תועלת. אני לא מדברת כרגע על אנשים רגישים או אלרגים לגלוטן, כמובן. לכל מזון יהיה מישהו רגיש/אלרגי.
לעומתם, למשל, ניתן להביא דוגמת טבק, למשדל, שאין בו תועלת, אך יש בו הרבה נזק. לכן, על הדגנים ממליצים ועל הטבק - לא.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 21 יולי 2017, 01:48

שמעתי עצה טובה לנטרל חלק מהחומרים הרעילים שבפירות וירקות: להשרות אותם במים לרבע שעה.[מכללת אילימה- רחל שירה חכמון]
ניסיתי זאת על ענבים שלא היו אכילים מרוב ריסוס. לאחר שהדחתי אותם בסבון, השריתי במים נקיים מהקולר, ועזר מאד!
חיננית
 
הודעות: 3062
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי לאה » 21 יולי 2017, 08:14

איך הרגשת שזה לא אכיל?
(את כל הפירות ממילא צריך לשטוף
מענין מה נותנת ההשריה של 3 דקות כשזה בלי חומרי ניקוי מיוחדים
ויש איזה חומר לשטיפת ירקות ופירות נראה לי קוראים לו סטרילי
" כָּל עֲמַל הָאָדָם לְפִיהוּ, וְגַם הַנֶּפֶשׁ לֹא תִמָּלֵא " (קהלת ו ז)
סמל אישי של המשתמש
לאה
 
הודעות: 7855
הצטרף: 06 נובמבר 2012, 23:32
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 21 יולי 2017, 08:35

חיננית כתב:שמעתי עצה טובה לנטרל חלק מהחומרים הרעילים שבפירות וירקות: להשרות אותם במים לרבע שעה.[מכללת אילימה- רחל שירה חכמון]
ניסיתי זאת על ענבים שלא היו אכילים מרוב ריסוס. לאחר שהדחתי אותם בסבון, השריתי במים נקיים מהקולר, ועזר מאד!


יש שיטה כזאת, היא שנויה במחלוקת וגם בעייתית. קצת ארחיב.

נתחיל מזה, שלא כל הרעלים יכולים לצאת בשיטה הזאת, אלא רק חלק קטן מהם.
שנית, כל שיטה שמוציאה רעלים מהמזונות - מוציאה מהם גם וויטמינים ועוד יותר - מינרלים. לכן קיימת מחלוקת על כדאיות השיטה.
סיבה נוספת שאני לא ממליצה על השיטה הזאת - זה היכרות עם האנשים: אנשים לא מוכנים לעשות דברים הרבה יותר פשוטים ודורשים הרבה פחות זמן ומביאים הרבה יותר תועלת - הם יעשו את זה?...



ובכן,
נתחיל מזה, שרעלים שונים מגיעים לפירות וירקות במהלך כל גדילותם: מהאדמה ומבחוץ. דישון כימי, הרביצידים, פסטיצידים, פונגיצידים, זואוצידים, איסקטיצידים.
קראתי פעם, שכמות הרעים שמופעלים על התפוח לא אורגני עד שמגיע לחנות - 28. ושם עוד שוטפים אותו בחומר לניקוי החלונות (או חומר אחר, ניקוי חלונות - זה היה פעם בסופר אצלי באזור, לא יודעת מה קורה היום...) - שיבריק. כדי שטל/גשם לא יסירו את החומרים יש להם מרקם שמנמן. את השכבה הזאת וכ מה שבתוכה וטרם חדר פנימה מנסים להסיר בהשרייה.
לדעתי האישית יש בפעולה זו הרבה מאפקט פלסבו. מה שבטוח - כמות הוויטמינים ובמיוחד מינרלים אחרי ההשרייה פוחתים ביותר. לא סתם תמיד אמרו שהרבה יותר מירקות שבמרק ירקות חשוב לאכול את המרק עצמו....
בכל מקרה, פרטי השיטה למעוניינים:

זמן השרייה במים (כותבת מינימום של הזמן):
ת"א - 12 שעות.
כל שאר שורשים - לא פחות מ-3 שעות.
חשוב להחליף מים בתדירות מקסימאלית ולא פחות מכל שעה, עדיף תדירות גבוה יותר, אחרת לא עשיתם כלום.

חסה ושאר עלים ופירות - לפחות שעה. גם עם החלפה תדירה של מים.
מים צריכים להיות קרים.
מי שהולך לעשות את זה - אל תשכחו להבריש היטב אחרי ההשרייה.

במקום מים ניתן להשרות בתמיסה של חומץ: 4 חלקי מים לחלק אחד של חומץ.

אפשר גם בתמיסת מלח שולחן.

את הבשר משרים או במי מלח קרים או במי לימון. כמובן - במקרר, אחרת זה פשוט יתקלקל. בבשר, אגב, לפחות אין חשש לאיבוד הוויטמינים כי ממילא אין שם.


ניטרטים מתרכזים בקליפות, בחלק האמצעי, בקצוות ובגרעינים. מכאן השיטה הבאה - להסיר את כל אלה. אין ברירה אלא להדגיש שמדובר בדיוק במקומות בהם מתרכזים גם וויטמינים ומינרלים.

בישול ממושך מוציא גם הוא חלק מהרעלים. יש חושבים - חלק ניכר, יש חושבים - לא. יחד עם זה, בישול ממושך הורס את כל התועת שבאותם פירות וירקות ואם מדובר בבשר - הופך את חלבון הבשר למזיק.

מי שהולך על שיטת הבישול - אל תשכחו שנוזל הבישול (מרק ירקות, מרק עוף, מרק בשר, אם תרצו...) הופך לרעל ממש המרכז רעלים שונים בריכוז גבוה. נוזלים אלה ידועים כגורמים לאלרגיות.

עוד עצה, ועל זה אני באמת ממליצה: אל תאכלו שום דבר שלא בעונתו. כל מה שמגדלים לא בעונה לא רק חסר מבחינת הטעם, אלא גם חסר מאד מבחינה תזונתית, אך מכיל הרבה יותר חומרי הדברה וחומרים רעילים אחרים.
זה - קל ביותר ליישום ובאמת מועיל בהקטנת הרעלים.

עוד דבר שאני יכולה להציע: להרבות באכילת מזונות בהם אנחנו לא אוכלים חלקים מרכזים את הרעלים. למשל, אבטיח: כל הרעלים מרוכזים בקליפה ירוקה ויש קצת בחלק לבן של הקליפה, אין בכלל בבשר האדום. אז פשוט נוותר על אכילת הקליפה אלא אם כן האבטיח אורגני (אני, למשל קניתי אבטיחים אצל ידידי הדרוזי שגידל אותם בצורה "אורגנית". בזמן שחיכיתי שיארוז גם ראיתי לא פעם איך נעשה אצלו דישון: ע"י תרנגולות שהסתובבו שם. וחיות אחרות, אני מניחה. במקרה כזה - אין חשש לשימוש בקליפה גם.
דוגמא אחרת: אבוקדו. הן קליפתו והן הגרעין לא ראויים לאכילת אדם והם אלה שמרכזים את כל הרעלים.
במסגרת הפורום אין מקום להרחיב יותר, בספרי האחרון יש פרק שלם המודגש לנושא, מי שמעוניין.

לעומת זאת, אצל למשל, מלפפונים רעלים נמצאים בכל הפרי, אך רובם - בקליפה. מכאן יש מקלפים אותם לפני השימוש. זה בהחלט עוזר להיפטר מהרעלים, אך בדיוק באותה מידה - גם מכל המזינים שבו. יש אומרים שלא נשאר כלום. זה לא מדוייק: נשארים בהחלט סיבים תזונתיים וקסימני המזינים.

ושימו לב: כפי שאצל בני אדם העמים שונים - כך גם פירות וירקות. כל סוג - זה סיפור אחר. למשל, כרוב (גם לבן וגם סגול) את הניטרטים (דישו כימי) אוגר בחלק הקשה הפנימי אליו מחוברים את כל העלים. ואת כל הריסוסים למיניהם - ב-2-3 שכבות של עלים חיצוניים. פשוט וויתרו עליהם! זה הרבה יותר מועיל מהשרייה (וגם פחות מאמץ...).

2 עצות אחרונות: אם רואים כתמים צהובים אצל עגבניות, מלפפונים, קישואים - אל תאכלו או לפחות תסירו, זה מקומות ריכוז גבוה של ניטרטים.
ואם יש אפשרות לבחור בין פרי מבריק ללא מבריק - תנו קידמה ללא-מבריק.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 21 יולי 2017, 08:36

לאה כתב:איך הרגשת שזה לא אכיל?
(את כל הפירות ממילא צריך לשטוף
מענין מה נותנת ההשריה של 3 דקות כשזה בלי חומרי ניקוי מיוחדים
ויש איזה חומר לשטיפת ירקות ופירות נראה לי קוראים לו סטרילי



3 דקות? - כלום. אולי הרגשה טובה. או אפשרות לעשות בינתיים משהו אחר...
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי נחל » 21 יולי 2017, 13:20

יעל טוקצ'ינסקי כתב:
נחל כתב:בתוך האורז יש חומר שנקרא ארסן והחומר הזה יכול לגרום למחלות קשות אם אוכלים הרבה מזה



אכן זה רעל, אבל זה לא נמצא באורז, זה אחד המזהמים שנמצאים באורז.
היום, לצערינו, אין מזון ללא מזהמים. הנה, בדו"ח שפורסם בארה"ב נמצאה רשימה שלמה של פירות וירקות בהם יש 17 רעלים קשים במינון מסוכן ביותר (כל אחד מהם!). שלא לדבר על אלה שנמצאו במינון פחות מסוכן... אבל זה לא גורם לנו להמליץ להינזר מפירות וירקות, כי הרי משהו צריך לאכול. מי שיכול - שיאכל את מה שנקרא אורגני. מי שלא...

כאשר אנחנו ממליצים על מזון זה או אחר, זה לא בגלל שאין בו רעלים (איפה נמצא דבר כזה היום?..) אלא מפני שיש בו תועלת.

דגנים היו למזון בסיסי לאוכלוסיית העולם במשך דורות רבים. יש בהם הרבה תועלת. אני לא מדברת כרגע על אנשים רגישים או אלרגים לגלוטן, כמובן. לכל מזון יהיה מישהו רגיש/אלרגי.
לעומתם, למשל, ניתן להביא דוגמת טבק, למשדל, שאין בו תועלת, אך יש בו הרבה נזק. לכן, על הדגנים ממליצים ועל הטבק - לא.

ומה תעני על הכתבה הזאת
http://www.rambam-medicine.org.il/categ ... estigation
נחל
 
הודעות: 178
הצטרף: 16 ינואר 2015, 04:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 21 יולי 2017, 15:04

נחל כתב:
יעל טוקצ'ינסקי כתב:
נחל כתב:בתוך האורז יש חומר שנקרא ארסן והחומר הזה יכול לגרום למחלות קשות אם אוכלים הרבה מזה



אכן זה רעל, אבל זה לא נמצא באורז, זה אחד המזהמים שנמצאים באורז.
היום, לצערינו, אין מזון ללא מזהמים. הנה, בדו"ח שפורסם בארה"ב נמצאה רשימה שלמה של פירות וירקות בהם יש 17 רעלים קשים במינון מסוכן ביותר (כל אחד מהם!). שלא לדבר על אלה שנמצאו במינון פחות מסוכן... אבל זה לא גורם לנו להמליץ להינזר מפירות וירקות, כי הרי משהו צריך לאכול. מי שיכול - שיאכל את מה שנקרא אורגני. מי שלא...

כאשר אנחנו ממליצים על מזון זה או אחר, זה לא בגלל שאין בו רעלים (איפה נמצא דבר כזה היום?..) אלא מפני שיש בו תועלת.

דגנים היו למזון בסיסי לאוכלוסיית העולם במשך דורות רבים. יש בהם הרבה תועלת. אני לא מדברת כרגע על אנשים רגישים או אלרגים לגלוטן, כמובן. לכל מזון יהיה מישהו רגיש/אלרגי.
לעומתם, למשל, ניתן להביא דוגמת טבק, למשדל, שאין בו תועלת, אך יש בו הרבה נזק. לכן, על הדגנים ממליצים ועל הטבק - לא.

ומה תעני על הכתבה הזאת
http://www.rambam-medicine.org.il/categ ... estigation



מה פשט "תעני"?

אם יש לך שאלה/ות - תשאל ואענה.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 22 יולי 2017, 23:09

כתוב שם שיש כמויות גדולות של ארסן באורז המיובא לארץ, משמע שהאורז הנמכר בארץ אינו בריא.
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
הודעות: 12313
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 23 יולי 2017, 01:11

יאיר כתב:כתוב שם שיש כמויות גדולות של ארסן באורז המיובא לארץ, משמע שהאורז הנמכר בארץ אינו בריא.

בכל העולם יש בעיה עם זיהומי מזון.
ארסן באורז - על כך מדברים כבר לפחות עשור.
זה לא בעיה של הארץ - זה בכל העולם.
בעיקר הבעיה במזון תינוקות, כי כידוע תינוקות זקוקים למינון הרבה יותר קטן כדי להינזק והנזק גדול יותר.

אורז צריך לשטוף טוב מאד, בהרבה מאד מים - וזה ידוע. אורז גם דגן הכי מלוכלך ולאורז לבן גם מוסיפים טלק שצריך לשטוף ממנו. וגם חלק מהרעלים, כולל ארסן, נשטפים. כמובן, לא הכול.
וצריך לבשל בהרבה מים, זה מקטין את כמות הארסן בדיסת אורז.

וצריך לאכול לא רק אורז.
נגיד, אחת הארוחות ביום זה ביצה ועוד אחת - שיבולת שועל. אז יש בסה"כ 6 ארוחות במהלך השבוע. כוסמת, שעועית, גריסים, אפונה, עדשים, קינואה, פסטות למיניהם, פטיטים, תפוח אדמה, בישולי ירקות - כבר יצא יותר....
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי נחל » 23 יולי 2017, 01:22

יעל טוקצ'ינסקי כתב:
נחל כתב:
יעל טוקצ'ינסקי כתב:
נחל כתב:בתוך האורז יש חומר שנקרא ארסן והחומר הזה יכול לגרום למחלות קשות אם אוכלים הרבה מזה



אכן זה רעל, אבל זה לא נמצא באורז, זה אחד המזהמים שנמצאים באורז.
היום, לצערינו, אין מזון ללא מזהמים. הנה, בדו"ח שפורסם בארה"ב נמצאה רשימה שלמה של פירות וירקות בהם יש 17 רעלים קשים במינון מסוכן ביותר (כל אחד מהם!). שלא לדבר על אלה שנמצאו במינון פחות מסוכן... אבל זה לא גורם לנו להמליץ להינזר מפירות וירקות, כי הרי משהו צריך לאכול. מי שיכול - שיאכל את מה שנקרא אורגני. מי שלא...

כאשר אנחנו ממליצים על מזון זה או אחר, זה לא בגלל שאין בו רעלים (איפה נמצא דבר כזה היום?..) אלא מפני שיש בו תועלת.

דגנים היו למזון בסיסי לאוכלוסיית העולם במשך דורות רבים. יש בהם הרבה תועלת. אני לא מדברת כרגע על אנשים רגישים או אלרגים לגלוטן, כמובן. לכל מזון יהיה מישהו רגיש/אלרגי.
לעומתם, למשל, ניתן להביא דוגמת טבק, למשדל, שאין בו תועלת, אך יש בו הרבה נזק. לכן, על הדגנים ממליצים ועל הטבק - לא.

ומה תעני על הכתבה הזאת
http://www.rambam-medicine.org.il/categ ... estigation



מה פשט "תעני"?

אם יש לך שאלה/ות - תשאל ואענה.

סליחה מחילה
נחל
 
הודעות: 178
הצטרף: 16 ינואר 2015, 04:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 23 יולי 2017, 01:26

מה פשט "תעני"?

אם יש לך שאלה/ות - תשאל ואענה.[/quote]
סליחה מחילה[/quote]

אין על מה. הכול בסדר. אם יש שאלה - אכן אשתדל לענות.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: אורז בריא ? או לא ?

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 30 אוקטובר 2017, 09:12

לכל המתעניין בנושא- יצא מחקר חדש שקובע שתמיסה עם סודה לשתייה יעילה ממים לניקוי פירות וירקות מחומרי הדברה.
החוקרים שמו על תפוחי גאלה אורגניים 2 חומרי הדברה נפוצים - thiabendazole ההורג פטריות וקוטל חרקים ו-phosmet.

לאחר מכן, התפוחים נשטפו ב-3 נוזלים שונים: מי ברז, תמיסת מים עם אחוז אחד של סודה לשתייה ותמיסה מסחרית לניקוי ירקות ופירות המאושרת בארה"ב.

תמיסת הסודה לשתייה הייתה היעילה מכולן. לאחר 12 ו-15 דקות, 80% מה-thiabendazole ו-96% מ-phosmet הוסרו.

ההבדל נובע מיכולת החדירה הטובה יותר של ה-thiabendazole לפרי.
המסקנה: תמיסה עם סודה לשתייה יעילה ממים לניקוי פירות וירקות מחומרי הדברה.

כפי שהבנתם, במחקר זה לא נבדקו חומרים אחרים ושיטות שטיפה אחרות.


Effectiveness of Commercial and Homemade Washing Agents in Removing Pesticide Residues on and in Apples
 
J Agricultural Food Chemistry 28/10/2017
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.7b03118
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1794
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־19 אורחים