על ידי יעל טוקצ'ינסקי » 26 דצמבר 2017, 10:45
למה מסוכן מונוסודיום גלוטאמאט?
נתחיל מזה שזה חומר ממכר. על כך היה מבוסס שימוש בו: אחרי שאכלת משהו בתוספת החומר - כל מזון עם תוספת שלו כבר נראה טעים. מאחר והחומר הוסף למזון מעובד - ברור למה תעשיית מזון מעובד כה הצלילה. אז התחילו להוסיפו בדברים נוספים והוא קידם את המכירות של כל דבר מאותה הסיבה. למשל, אבקות מרק - הרי זה תערובת מגעילת טעם של חומרים מזיקים, אבל תערובת הזאת הייתה כמעט בכל בית, כי בהתחלה היא כן, מגעילה, אבל לאחר כמה שימומים בודדים - כבר נראית טעימה ומבקשת לחזור אליה. זה בדיוק כמו קפה שבפעם הראשונה מר ומגעיל ועישון שבפעם הראשונה גורם לבחילות ושיעול - עד שהם ממכרים.
וזהו הנזק השני: החומר מרחיק מהאדם את טעמו הטבעי של המזון, במילים אחרות - דוחף לאכול לא בריא.
מונוסודיום גלוטאמאט או MSG או E621 או סודיום גלוטאמאט - חשוד בגרימת שורה ארוכה של מחלות כרוניות. בהתאם לכמות הנצרכת מדובר בפגיה במערכת המרכזית, מערכת העיכול, מחלות אלצהיימר, פרקינסון, סרטן, עליית כולסטרול מחומצן ("רע"), לחץ דם גבוה. להתפתחות מחלות הללו נדרשים 20 שנה בממוצע, והחומר לעולם לא נבדק למשך הזמן, לכן מדובר בחששות בלבד. אך חומר הזה פועל בגוף כמטווח בין תאי העצב, כלומר, משפיע ישירות לתאים שונים במוח ועלול לגרום לנזקים שגם הם לא נבדקו, אך הוא חשוד בהם. כך, הפרעות התנהגות, תוקפנות, היפראקטיביות, הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים הינם תופעה של פגיעה מוחית מוקדמת המתרחשת עוד בבטן האם ויש דיעה שהסיבה לכך - אכילת האם מזונות שהכילו MSG. לא חושבת, שמישהו ילך להוכיח את זה: אין מחקרים ללא מימון, ומי ילך לממן מחקר שתוצאותיו עלולים לגרום למבול ל תביעות יקרות?
אך הוא נבדק לנזק מיידי. ב-1995 FASEB (האיחוד העמותות האמריקאיות לניסויים ביולוגיים) בחן את החומר ויצא עם התוצאות: החומר עלול לגרום לצרבת, קהות או כאבים בחזה/גב/צוואר עם קרינה לזרועות; חולשה בזרועות/גב, תחושת לחץ על הפנים וכאבי ראש, בחילות, דופק מהיר, נמנום וחולשה, אצל סובלים מאסתמה - קושיי נשימה. אנשים שסובלים מאסתמה עלולים לפתח תסמינים של סכנת חיים ממש.
בנוסף, MSG גורם לאנשים להיות רגישים למחלות כמו חרלת, אסתמה, מיגרנה, אלרגיות. שימוש ממושך גורם להפרעות במערכת העצבים ובמערכת האנדוקרינית, חרדה, דיכאון ובמקרים קשים אפילפסיה, מחלות ניווניות. כאשר אתם משתמשים כל החיים באבקת מרק או אכלים כל החיים נקניקיות מהסופר (ולא אלה עשיתם לבד, כפי שסבתות שלכן עשו) - זה נקרא שימוש ממושך.
יש גם לציין, שאין חוק המחייב לציין את כמות החומר בכל מוצר, ורוב אנשים, כולל גם את אלה שבודקים את הרכיבים על גבי התוויות, לא עושים חשבון של כמות החומר שנצרך, מה גם שנראה שכל כמות של חומר זה מזיק לגוף, מאחר וגוף מכיר בו ולכן לא מפריש.
בישראל מותר להניס 10 גר' של חומר לכל קילוגרם של המזון ויש חובה לציין על גבי האריזה שהחומר נמצא.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
-
יעל טוקצ'ינסקי
-
- הודעות: 1941
- הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב
-