רגע לפני האפצ'י הבא קבלו 6 מיתוסים ותרופת סבתא אחת.
1. הצטננות מתרחשת בחורף בגלל הקור
לא נכון. הסיבה שאנו נוטים להידבק יותר בחורף היא לא הקור, אלא העובדה שהקור גורם לנו לשבת יחד בחללים סגורים עם פחות אוורור, מה שגורם לנו להיות חשופים יותר לווירוסים אם מישהו בסביבתנו הקרובה חולה.
2. ליחה ירוקה היא בעייתית יותר.
לא נכון. ליחה ירוקה מעידה על כך שהגוף נלחם בנגיפים ושמערכת החיסון עובדת כהלכה ובמלוא הכוח. הצבע הירוק נובע מאנזימים המכילים ברזל, וככל שהליחה ירוקה יותר, סימן שמערכת החיסון מגיבה בצורה טובה יותר. ליחה שקופה לעומת זאת, מעידה על ההפך, ועל כך שמערכת החיסון לא עובדת כראוי.
3. סבון אנטי בקטריאלי מונע הדבקה
לא נכון. מדובר בווירוסים, לא בחיידקים. שימוש באלכוהול לחיטוי לעומת זאת יכול לעזור ולעשות את העבודה ביעילות יתרה.
4. כדאי לקחת תוספים של ויטמין C
לא מדויק. מחקר מקיף בסיפריית קוקראן שכלל מעל 11,350 נבדקים, מצא שנטילת ויטמין C לא תעזור למנוע התקררות באוכלוסייה רגילה. בנוסף, המחקר מצא כי נטילת הוויטמין במהלך המחלה לא מזרזת את ההחלמה באופן מהותי. אצל ילדים שלקחו אותו לפני המחלה הוא קיצר אותה בכ-14%.
הוא יכול לסייע עד 50% במניעת הצטננות רק עבור מי שגר במקומות קרים במיוחד, או למי שנמצא בדרך קבע בפעילות פיזית מאומצת כמו ספורטאים.
למה הוא כן טוב? "ויטמין C הוא נוגד חמצון, ולכן מפחית את האפקט ההרסני של הרדיקלים החופשיים שגורמים להרס חלבונים ו-DNA בגוף, הנזק שהם גורמים יכול להתבטא במחלות לב, שבץ ואף סרטן. הוא פועל גם לגירוי ועידוד מערכת החיסון במידת מה, ומומלץ לוודא שהוא לא חסר בגוף, ואם כן, אפשר לקחת תוסף, בהתייעצות עם רופא".
5. אבץ לא קשור להצטננות ולא מסייע
לא נכון. דווקא אבץ הוא מינרל חיוני לא רק להתפתחות וגדילה, אלא גם לחיזוק המערכת החיסונית. "אבץ מסייע לתאי הדם הלבנים להילחם בחיידקים ווירוסים", מסבירה כהן. "הוא יכול לעזור נגד הצטננות, כאבי גרון ואפילו שפעת. המינון המומלץ הוא 15-25 מיליגרם ליום וליטול אותו לפני השינה, בלי לערבבו עם תוספים אחרים".
6. קינוח אף אגרסיבי יסייע לפתוח את האף הסתום
לא נכון. זו לא הליחה שסותמת את האף, אלא התנפחות של כלי הדם שמואצת במהלך הצינון. קינוח חזק מדי עלול לדחוף את הנוזל באף אל תוך הסינוסיטיס ולגרום לדלקת כואבת, ולהצטברות של חיידקים בנוסף לווירוסים המעיקים גם ככה. קנחו בזהירות, ובעדינות.
אז מה כן?
מחקרים שנעשו מצאו שאכן אכילת מרק עוף מסייע במניעת והקטנת הדלקות שנוצרות בגלל הנגיפים. הסיבה לכך נותרה עלומה, אבל עם יעילות לא מתווכחים.
לסיכום: רק לסבתא יש להקשיב!!!
ומה הסבתא שלכם אומרת? רשמו כאן...