חלבון מהצומח בריא ללב, וחלבון בשרי מזיק לו - מחקר חדש

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

חלבון מהצומח בריא ללב, וחלבון בשרי מזיק לו - מחקר חדש

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 08 אפריל 2018, 17:12

מחקר, שנערך על ידי חוקרים מקליפורניה ומצרפת, השווה בין צריכת חלבון מהחי ומהצומח.

נמצא, כי חלבון בשר קשור בעלייה חדה של 60% בסיכון למחלת לב קרדיווסקולארית ([98.75% CI, 1.12 2.32; P-trend < 0.001] HR=1.61), בעוד שחלבון מאגוזים ומזרעים מועיל ללב האדם ומפחית תחלואה קרדיווסקולארית ב- 40% (HR=0.6, 98.75% CI, 0.42 0.86; P-trend < 0.001).

המחקר כלל 81,000 איש.

באופן מסורתי, תזונאים התייחסו לשומן טוב ורע, אך המחקר מראה, כי ישנו גם חלבון בריא וחלבון מזיק.

Patterns of Plant and Animal Protein Intake are Strongly Associated with Cardiovascular Mortality: The Adventist Health Study-2 Cohort
https://academic.oup.com/ije/advance-ar ... 30/4924399
Published: 02 April 2018
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 1968
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים