מחקר, שנערך על ידי חוקרים מקליפורניה ומצרפת, השווה בין צריכת חלבון מהחי ומהצומח.
נמצא, כי חלבון בשר קשור בעלייה חדה של 60% בסיכון למחלת לב קרדיווסקולארית ([98.75% CI, 1.12 2.32; P-trend < 0.001] HR=1.61), בעוד שחלבון מאגוזים ומזרעים מועיל ללב האדם ומפחית תחלואה קרדיווסקולארית ב- 40% (HR=0.6, 98.75% CI, 0.42 0.86; P-trend < 0.001).
המחקר כלל 81,000 איש.
באופן מסורתי, תזונאים התייחסו לשומן טוב ורע, אך המחקר מראה, כי ישנו גם חלבון בריא וחלבון מזיק.
Patterns of Plant and Animal Protein Intake are Strongly Associated with Cardiovascular Mortality: The Adventist Health Study-2 Cohort
https://academic.oup.com/ije/advance-ar ... 30/4924399
Published: 02 April 2018