השמנת יתר, עמידות לאינסולין וגורמים גנטיים הינם גורמי סיכון להתפתחות מחלת כבד שומני לא אלכוהולית (NAFLD). מחקרים הראו קשר בין צריכת בשר אדום ובשר מעובד וסיכון לסוכרת מסוג 2.
חוקרים ישראלים ביצעו מחקר בקרב 800 מטופלים, שעברו קולונוסקופיה כבדיקת סקר, כדי לבדוק את השפעת צריכת בשרים על התפתחות NAFLD ועמידות לאינסולין.
מהנחקרים נלקחו דגימות דם בצום, ובוצע אולטרה סאונד כבד. הם מילאו שאלוני תדירות מזון.
לאחר שקלול גורמים כמו פעילות גופנית, BMI , עישון, אלכוהול, צריכת שומן וכולסטרול, נמצא, כי צריכת בשר אדום או מעובד קשורה בסיכון מוגבר ל- NAFLD ולעמידות לאינסולין (OR, 1.47; 95% CI, 1.04–2.09 ו- OR, 1.55; 95% CI, 1.07–2.23 , בהתאמה).
נמצא, כי הקשר תלוי מינון.
High Red and Processed Meat Consumption is Associated with Non-alcoholic Fatty Liver Disease and Insulin Resistance
J Hepatol 21/04/2018
http://www.journal-of-hepatology.eu/art ... 68-8278(18)30058-8/fulltext