אכילת בשר אדום ובשר מעובד תורמים למחלת כבד לא אלכוהולית

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

אכילת בשר אדום ובשר מעובד תורמים למחלת כבד לא אלכוהולית

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 22 אפריל 2018, 19:22

השמנת יתר, עמידות לאינסולין וגורמים גנטיים הינם גורמי סיכון להתפתחות מחלת כבד שומני לא אלכוהולית (NAFLD). מחקרים הראו קשר בין צריכת בשר אדום ובשר מעובד וסיכון לסוכרת מסוג 2.

חוקרים ישראלים ביצעו מחקר בקרב 800 מטופלים, שעברו קולונוסקופיה כבדיקת סקר, כדי לבדוק את השפעת צריכת בשרים על התפתחות NAFLD ועמידות לאינסולין.

מהנחקרים נלקחו דגימות דם בצום, ובוצע אולטרה סאונד כבד. הם מילאו שאלוני תדירות מזון.

לאחר שקלול גורמים כמו פעילות גופנית, BMI , עישון, אלכוהול, צריכת שומן וכולסטרול, נמצא, כי צריכת בשר אדום או מעובד קשורה בסיכון מוגבר ל- NAFLD ולעמידות לאינסולין (OR, 1.47; 95% CI, 1.04–2.09 ו- OR, 1.55; 95% CI, 1.07–2.23 , בהתאמה).

נמצא, כי הקשר תלוי מינון.
High Red and Processed Meat Consumption is Associated with Non-alcoholic Fatty Liver Disease and Insulin Resistance

J Hepatol 21/04/2018
http://www.journal-of-hepatology.eu/art ... 68-8278(18)30058-8/fulltext
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2000
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים