על ידי יעל טוקצ'ינסקי » 14 מאי 2018, 23:34
קודם כל - ברכות על גמילה מעישון! עשית צעד גדול למען עצמך ולמען בעלך וילדיך.
עליה במשקל לאחר גמילה מעישון זוהי תופעה ידועה שמקורה ברצפטורים של טעם: הם מדוכאים מהעישון ולאחר גמילה מעישון אדם מרגיש יותר טוב טעם המזון וזה מגביר לו את התיאבון. בד"כ התוםעה קצרת זמן (מתרגלים...) ועולים בממוצע 3-5 קילו בלבד.
אימוני כוח לא גורמים ירידה במקשל. אמונים יחידים שגורמים ירידה במשקל - זה אימונים אירוביים. יש לכך הסבר פיזיולוגי שלא כאן מקום להביא, אבל יש.
ארוחות ללא פחמימות - זה דבר גרוע, במיוחד לאישה.
לצורך ירידה במשקל כדאי להוריד שומנים, במיוחד שומן מין החי. אבל אם תזונתך צמחונית בריאה, אז הסיבה אינה בתזונה.
לפי התסמינים שאת מתארת נשאלת השאלה: האם תמיד צרכת כמות גדולה של מזון צמחי? כי אם זה חידוש עבור גופך, יתכן והוא פשוט לא מלומד לעכל את זה. מעבר לתזונה צמחונית אמור להיות הדרגתי ע"מ לתת לגוף זמן להסתגל לשינויים. יתכן שגופך לא מייצר כמות מספקת של אנזימי עיכול מסוימים או שאת רגישה לאיזה ירק או פרי שלא אכלת הרבה קודם וכעת הפך לדומיננתי.
אם את רוצה להוריד משקל או לשמור עליו עליך בהחלט צריך להיגמל מחלב ומוצריו ולהימנע מצריכת מזון שומני (אפילו אם הוא לא עתיר שומן) - זה ברור.
לגבי סולניים ופירות הדר - לא ידוע לי שהם מעלים את המשקל או מפריעים בירידה במשקל.
בעצם, לרדת במשקל פשוט מאד, צריך רק לשמור על מספר כללים פשוטים. אבל זה נכון לאדם בריא ולא לאדם שיש לו בעיות הורמונליות או זיהום פיטרייתי - דברים אלה דורשים טיפול וכל עוד לא טופלו אין סיכוי לרדת במשקל ולשמור עליו.
כמו כן, ישנם תרופות שגורמות לעליה במשקל (למשל, תרופות פסיכיאטריות, תרופות הורמונליות ועוד.)
לגבי הליקובקטר. קודם כל חבל שיצאת למלחמה נגדו: רוב אוכלוסיית העולם חיים אתן בשלום. אצל אותו מיעוט שהוא שגשג וחשוד בהתנהגות לקויה ניתן לאזן אותו בדרכים טבעיים ולא להרעיל את עצמך באנטיביוטיקה. מה גם, תוך 3 שנים אחרי טיפול אנטיביוטי הוא תמיד מרים ראש מחוזק.
אני מקווה שלפחות את נוטלת עכשיו פרוביוטיק? את צריכה ליטול פרוביוטיק מסוג אסידופילוס על בסיס קבוע. כל יום, אחרי ארוחת ערב מבלי לפספס יום אחד. מאד חשוב.
כמו כן, על סמך תסמינים שאת מתארת, הייתי מאד ממליצה לך לעשות בדיקות דם כמה שיותר מקיפות ולהיבדק אצל רופא גסטרו.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
-
יעל טוקצ'ינסקי
-
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב