צריכה גבוהה של מזון אורגני הפחיתה סיכון לסרטן אצל נשים

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

צריכה גבוהה של מזון אורגני הפחיתה סיכון לסרטן אצל נשים

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 28 אוקטובר 2018, 19:18

מחקר, המתפרסם ב- JAMA מצא, כי צריכה גבוהה של מזון אורגני קשורה בסיכון מופחת ללימפומה ולסרטן אצל נשים.

כמעט 70,000 מבוגרים צרפתיים דיווחו באיזו תכיפות הם צרכו 16 מצרכי מזון אורגניים (כמו: פירות, ירקות ומוצרי חלב), ונערך מעקב של כ-5 שנים.

לאחר שקלול התזונה הכוללת ומשתנים אחרים, נמצא, כי הסיכון לסרטן ירד עם העלייה בצריכת מזון אורגני. במיוחד נמצא, כי אנשים בעלי הצריכה הגבוהה ביותר של מזון אורגני נהנו מירידה של 24% בסיכון לסרטן, בהשוואה לבעלי הצריכה הנמוכה ביותר.


מבקרי המאמר מציינים, כי מזון אורגני הוא יקר ואינו נגיש לאוכלוסיות רבות.

המסקנה: צריכה גבוהה של מזון אורגני הפחיתה סיכון ללימפומה ומפחיתה סיכון לסרטן אצל נשים.

JAMA Internal Medicine 27/10/2018
https://jamanetwork.com/journals/jamain ... le/2707948
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2129
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים