על ידי יעל טוקצ'ינסקי » 12 יוני 2014, 21:54
אני שמחה מאד שמידע שמצאת באינטרנט עזר לך, אבל ברוב המקרים ההפך הוא הנכון.
אם לחזור למקרה שלך - הרופא שלך עשה כמיטב יכולתו: הוא דאג לאבחן את הילד ולשלול את כל הסיבות הקשות והסביר לך שלא מדובר במשהו מסוכן על אף שזה נראה נורא מפחיד וזה יחלוף מעצמו. לגבי מידע חדש, ישנה דרך ממחקר עד ליישום. אחרי מחקר ראשוני באים מחקרים נוספים בנושא, שלא תמיד מחזקים את המחקר הראשון, לפעמים הם דוקא שוללים אותו. לפעמים מחקרים שונים בנושא סותרים אחד לשני. ובכל מקרה, לא חושבת שרופא ימליץ לך על דרך ניסיונית שטרם הומלצה ע"י משרד הבריאות ונחשבת לבטוחה. ברוך ה', במקרה שלך הכול הסתיים טוב, אבל לא תמיד זה כך. ראיתי אנשים שהפכו את עצמם או את קרוביהם לשפני ניסויים והתוצאות היו ממש לא משמחות.
ואגב, לקיחת ברזל כשאין מחסור בו גורמת לשקיעת ברזל ברקמות הגוף וזה דבר שלילי ביותר.
ראיתי ילדים כמו הבן שלך שמכחילים בבכי. זה בהחלט קשה לראות ולא פלא שזה מלחיץ את ההורים, במיוחד בפעמים הראשונות שזה קורה.
אם אין סיבה רפואית לכך (מום בלב, בעיות נוירולוגיות, מחסור בויטמין D, מחסור בסידן, מחסור בויטמין B6)ואם זה לא ילד הסטרי, עד כמה שידוע לי מדובר באפנואה ילדים (Breath-holding spells) - מצב של הפסקת נשימה שקורה אצל כ-5% מהילדים בגיל בין 1/2 שנה ל-18 חודשים, לפעמים עד 3 שנים, נדיר - עד 5. עובר עם הגיל. הסיבה היא גירוי יתר של המוח באזור מרכז הנשימה. זה יכול לקרות כתוצאה מכל רגש ואף מניסיון להאכיל כנגד רצונו של התינוק. נשימה נאצרת ותינוק מכחיל. כתוצאה מהיפוקסיה של המוח יתכן איבוד הכרה והתכווצויות ברגליים.
מה שצריך לעשות זה להיות רגועים, ליצור שקט, לדאוג לתנועת האוויר (לנשוף לפני התינוק, לרוץ איתו לחלון, להפעיל לידו מאוורר, לנער אותו, לפזר עליו מים, לתת קלות מכות על הלחיים...)
פעם יצא לי לשמור על תינוקת שהתנהגה בצורה כזאת. קודם לכן היא נבדקה בבית חולים ולא נמצאה אצלה שום בעיה, כך שיצאתי מנקודת ההנחה שמדובר בהתנהגות הסטרית, אף שתינוקת נראתה רגוע ביותר.
כשהיא היתה מתחילה לבכות ולהכחיל הייתי לוקחת אותה על הברכיים, אבל לא נותנת לה יחס אישי. הייתי שומרת עליה בשדה הראיה שלי אבל לא מתעסקת בה אלא בדברים אחרים. לא נתתי לה ברזל ולא שום טיפול אחר (כי הרי לא אובחנו אצלה שום בעיות בריאותיות), כעבור שלושה ימים התופעה חלפה, כאשר ביום ראשון זה קרה כמה פעמים במשך היום והתקפים היו ממושכים, אבל ביום שלישי היה התקף אחד קצר בלבד.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
-
יעל טוקצ'ינסקי
-
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב