מנהל: יהודה גרינבויים
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40931
שלום לכבוד הרב הגאון שליט"א
אני מכיר את האיסורים שהרב חוזר ואומר לגבי חסידויות שונות לספרדים...
ישנה חסידות מסויימת שמחלקת כל שבוע גיליונות עם דברי האדמו"רים שלהם, בנוסף לגמרא, משנה, תורה (פרשת השבוע) ועוד.
האם מותר ללמוד מחוברת זו?
כל טוב לרב
תשובה
כל תגובה שאגיב תתפרש על ידי אנשים שונים כפגיעה אישית או מגמתית, ולכן אני מבקש לא להגיב.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 101179
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
השתמשתי בשירותי אינטרנט כי למדתי עבודה סוציאלית במכללה חרדית האם אני יכולה להשאיר אינטרנט בבית עם חסימה של אתרוג רק להשאיר אתרים של יהדות ומייל
תשובה
בהחלט לא.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 100322
לגביי גיל בשיער מותר בשביל לסדר תפיאות
תשובה
מה עושה ג׳ל עם פיאות הראש, זה שעטנז.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 100271
שלום לכבוד הרב
בשיעורו של הרב הרב לימדונו שהנמר הוא ממזר, הוא כלאיים."בא חתול על הלביאה ומביא ממנה נמר". האם הרב זוכר המקור בספרי חז"ל לזה?
שלום!
תשובה
חיים חיים חיים, ביקשתי ממך עשרות פעמים להתחיל ללמוד תורה, תורה זה הלכות לך אישית חסירות הרבה, ולא מחקרים שונים בזואולוגיה ובכימיה ואסטרונומיה ועוד.
חודש אלול עתה וחבל.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 104304
לכבוד הרב
בגלל בעיה בריאותית אני עייף כל הזמן, בא לשיעור תורה בערב ונרדם.
הולך לישון מוקדם וקם לתקנ"ח ונרדם באמצע.
יש לרב עצה נגד העייפות? האם פעילות גופנית =ביטול תורה?
תשובה
פעילות גופנית חצי שעה כל יום, מניעת אכילת קמח לבן, סוכר, לאכול פירות וירקות טבעיים, פירות יבשים, שקדים ואגוזים, אומגה 3 , מגה ויטמינים, ולהיות שמח.
משולש כתב:אני שאלתי את הרב איך להתייחס לפסקים של רבנים שאומרים עליהם שהם נחתמו רק על ידי עסקנים.
אז הוא ענה לי: "אני לא עובד במשרד פרסום".
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 104299
שלום הרב מוצפי
אברך אמר לי אמש שתפילת ערבית אפשרי להתפלל גם עם 3 אנשים ולא צריך מניין עשרה??!!!! יש כדבר הזה באמת?
תשובה
הבל הבלים אמר לך, ואינו ראוי כלל להקראות אברך. תאמר לו שלפני בקושי שבוע היה יום הכיפורים והתוודינו על כך, וכי מי התיר להתפלל יחיד?
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 104278
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
נקניק בהשגחת האם אפשר לסמוך? מה דעת הרב מאד חשוב לי דעתך.
תשובה
אין לסמוך רק על של הרב לנדא או העדה החרדית או השגחה אישית שלי שאני אישית מפקח.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 109871
שלום לכבוד הרב קיבלתי פרס מהרדיו שתי דיסקים האם אני צריך לחשוש שלא הייתי אמור לקבל רק דיסק אחד ולהודיע שקיבלתי שניים
תשובה
מי בכלל משתמש בדיסקים?
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 41002
לכבוד הרב שלום רב
האם מותר להשתמש בכרטיסית נוער(עד גיל 18)שמחירה מחיר מוזל יותר מכרטיסייה רגילה אף שעברתי את גיל 18.
תשובה
תשאל באגד.
האם הם לא חומסים את הציבור???![]()
![]()
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 41192
נכון כבוד הרב שאסור להלין שכר עובד ואיך יתכן שדווקא ישנם בעלויות פרטיות השייכות למגזר החרדי מאפשרים זאת לעצמם באופן חופשי ובאין מפריע?וזוהי דרך ההתנהלות הקבועה שלהם.האם בהשלמה והמשך עבודה אנו מאפשרים להם את ההנהלות הנ"ל ואז מסייעים ביד עוברי עבירה?
תשובה
כתב הגר"א באבן שלימה, למגזר החרדי יש יצר הרע יותר חזק מכל מגזר אחר.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 41147
לכבוד הרב
מה עדיף? לקנות 2 חלות לכבוד שבת ואת החלה הנותרת להקפיא ואחכ זורקים אותה או להשתמש בחלה קפואה נניח כשבועיים שבעלי טוען שהיא לא ניתנת לאכילה ובכך מבזה את שולחן השבת?
תשובה
תקנו פיתות.
גדול הדור כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 104278
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
נקניק בהשגחת האם אפשר לסמוך? מה דעת הרב מאד חשוב לי דעתך.
תשובה
אין לסמוך רק על של הרב לנדא או העדה החרדית או השגחה אישית שלי שאני אישית מפקח.
הכשרים רציניים ידועים נוספים שסומכים עליהם גדולי תורה הם גם בד"ץ "יורה דעה" בראשות הגאון הרב מחפוד שליט"א, בד"ץ "בית יוסף", בד"ץ "מחזיקי הדת" (של בלז), חוג חת"ס בני-ברק ופ"ת, בד"ץ "שארית ישראל" ובד"ץ מהדרין של רבה של רחובות הגאון הרב שלמה הכהן קוק שליט"א וראש מחלקת הכשרות של רבנות רחובות הגאון הרב רובין שליט"א
משולש כתב:משולש כתב:ואוסיף שכל עדות האשכנזים נהגו כולם שעה אחת מזמן הראשונים ועד זמן המהרש"ל שכתב ש"מי שיש בו ריח תורה ראוי להחמיר שש שעות" וזה גרם להתעוררות רבתי בכל מדינות אירופה להחמיר כמנהג הספרדי שש שעות (ובגרמניה ובנותיה שלוש שעות), רק שלא ידעו שרבינו תם אמר בדיוק ההיפך, שהמנהג של שש שעות הוא נתקן לאנשים שאינם בני תורה. (כפי שהיו יהודי ספרד בתחילת זמן הראשונים). ואכן בהולנד היחידים שנשארו נאמנים למנהג הישן.
מישהו ביקש ממני את המקור ברבינו תם.
אז זה נמצא בספר הישר חלק החידושים סימן תעב. (ומצוטט בספר המנהיג ברלין תרטו עמ' 38 ניתן לראות את המנהיג כאן: http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?re ... 79&hilite= )
בכל אופן הקטע מרבינו תם מצורף פה, ותודה ליאיר על סיועו הנדיב בעניין.
חיים שיש בהם כתב:אימי מפצירה בי לקנות טלית בטענה שזה מקרב את הזיווג, לקנות?
תשובה
תן מטבע לצדקה. זה קשקוש של סחטני כספים.
משולש כתב:אני מוחה בצורה הלא מכובדת שבה לינקזצר מביע את דעתו מול דעת רב גדול בישראל.
גדול הדור כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 109871
שלום לכבוד הרב קיבלתי פרס מהרדיו שתי דיסקים האם אני צריך לחשוש שלא הייתי אמור לקבל רק דיסק אחד ולהודיע שקיבלתי שניים
תשובה
מי בכלל משתמש בדיסקים?
במציאות חרדים רבים המקפידים על קלה כחמורה שומעים תקליטורים, בין אם של שיחות ושיעורים של רבנים, ובין אם של מוזיקה חסידית ופיוטים.
ובכל מקרה גם אם לא היו משתמשים, לכאורה היה מקום לענות תשובה הלכתית עניינית לשאלה.
גדול הדור כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 100322
לגביי גיל בשיער מותר בשביל לסדר תפיאות
תשובה
מה עושה ג׳ל עם פיאות הראש, זה שעטנז.
מעבר להומור, האם ישנה בעיה הלכתית בג'ל בשיער?
האח הקטן כתב:משולש כתב:משולש כתב:ואוסיף שכל עדות האשכנזים נהגו כולם שעה אחת מזמן הראשונים ועד זמן המהרש"ל שכתב ש"מי שיש בו ריח תורה ראוי להחמיר שש שעות" וזה גרם להתעוררות רבתי בכל מדינות אירופה להחמיר כמנהג הספרדי שש שעות (ובגרמניה ובנותיה שלוש שעות), רק שלא ידעו שרבינו תם אמר בדיוק ההיפך, שהמנהג של שש שעות הוא נתקן לאנשים שאינם בני תורה. (כפי שהיו יהודי ספרד בתחילת זמן הראשונים). ואכן בהולנד היחידים שנשארו נאמנים למנהג הישן.
מישהו ביקש ממני את המקור ברבינו תם.
אז זה נמצא בספר הישר חלק החידושים סימן תעב. (ומצוטט בספר המנהיג ברלין תרטו עמ' 38 ניתן לראות את המנהיג כאן: http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?re ... 79&hilite= )
בכל אופן הקטע מרבינו תם מצורף פה, ותודה ליאיר על סיועו הנדיב בעניין.
תודה רבה לך וגם ליאיר על המאמץ.
אבל לא ראיתי בכל הדברים הנ"ל דיבור בנוגע לשעות. לא שש ולא שלוש
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 115190
לכבוד הרב שלום רב
בישוב בו התארחתי גר
האם הרב מתיר ללכת לרב הנ"ל?
מספרים שהוא ממש גוזר וה' מקיים.
שכמ"ה.
תשובה
שוטה גמור ומפורסם.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 119012
הרב היתי אמורה להתחתן בעוד חודש וחצי הכל היה סגור הרב של הבחור אמר לנו להתחתן ופתאום הרב החליט שלא והבחור לא עונה לי וביטל הכל רב הרב מכיר בבקשה נותרתי בצער רב
תשובה
זה רב שוטה גמור.
חיים שיש בהם כתב:לכבוד הרב,שמעתי בהרצאה של רב כי יש עניין לבקש מצדיק גדול שיתן לי זכות שלו על מנת שאוושע בזיווג, פרנסה וכו'.
האם יש מקור לדבר ויש לנהוג כך?
תשובה
קשקוש גמור, שום אחד לא יכול לתת כלום, זה מפורש בפוסקים וגם ביביע אומר.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40898
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
נולדה לי בת בשעה טובה אבקש מכבודו לעזור לי לבחור שם בן השמות הבאים: "קרן אור", "אגם", "שקד" , "בר"
תודה מראש
ארז אברהם פרידמן
תשובה
שרה רבקה רחל לאה צפורה שולמית אלישבע בת שבע אילה נועה חגלה מילכה שושנה אסתר אביגיל.
חיים שיש בהם כתב:לכבוד הרב שלום רב: לחבר שלי יש פלאפון כשר והוא מטיף מוסר על זה לכולם,אבל מצד שני הוא שומע בטלפון זה זמרים שמרקידים מעורב
מה דעת הרב האם מותר לשמוע והאם יש לו זכות להעיר?
תשובה
טלפון המשמיע זמרים מרדנים הוא טרף.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40931
שלום לכבוד הרב הגאון שליט"א
אני מכיר את האיסורים שהרב חוזר ואומר לגבי חסידויות שונות לספרדים...
ישנה חסידות מסויימת שמחלקת כל שבוע גיליונות עם דברי האדמו"רים שלהם, בנוסף לגמרא, משנה, תורה (פרשת השבוע) ועוד.
האם מותר ללמוד מחוברת זו?
כל טוב לרב
תשובה
כל תגובה שאגיב תתפרש על ידי אנשים שונים כפגיעה אישית או מגמתית, ולכן אני מבקש לא להגיב.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40994
שלום לכבוד הרב שליט"א
הרב רבי אמנון יצחק שליט"א אסר לקנות מוצרים של עלית-שטראוס
בגלל חילול שבת ושתמכו במצעד התועבה
האם יש צד להחמיר ולא לקנות?
תודה.
תשובה
כדאי בהחלט.
גדול הדור כתב:1. האם גם לדברי גדולים וצדיקים שתמכו בציונות ובמדינה וגם שנים רבות לאחר הקמתה תתייחס כטמטום? למשל דברי רבי ישראל מהוסיאטין שקרא לתרום לקק"ל, ודברי הגרצ"פ פרנק שהניצחון במלחמת השחרור זו אתחלתא דגאולה
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 109761
כבוד הרב שליט"א תרבח ותסעד א אם אני יכול לומר את חזרת הש"ץ בישיבה ולדקלם מילה במילה כולל ברוך אתה השם
ב. האם בערב ר"ח אייר הבעל"ט אפשר לעלות להר המנוחות ולעשות ברכות בחוץ ל30
תשובה
א, לא הבנתי את המשפט בפקיסטנית שכתבת. ב, אין מדקלמים חזרת הש״צ וברכותיה בגלל איסור הזכרת שם שמים לבטלה. ג, אסור לעלות בחודש ניסן. ד, אסור להביא מוצרי מזון לסביבת בית הקברות, זה מנהג גרוע ויש להפסיקו, והוא בזיון למתים.
גדול הדור כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 109761
כבוד הרב שליט"א תרבח ותסעד א אם אני יכול לומר את חזרת הש"ץ בישיבה ולדקלם מילה במילה כולל ברוך אתה השם
ב. האם בערב ר"ח אייר הבעל"ט אפשר לעלות להר המנוחות ולעשות ברכות בחוץ ל30
תשובה
א, לא הבנתי את המשפט בפקיסטנית שכתבת. ב, אין מדקלמים חזרת הש״צ וברכותיה בגלל איסור הזכרת שם שמים לבטלה. ג, אסור לעלות בחודש ניסן. ד, אסור להביא מוצרי מזון לסביבת בית הקברות, זה מנהג גרוע ויש להפסיקו, והוא בזיון למתים.
מה המשפט שהרב התייחס אליו כמשפט בפקיסטנית?
לגבי ג': נהגו גם במשפחות יראות לאלוקים לתת כיבוד ביום השלושים וביום השנה (אצל הרבה ספרדים ואצל החסידים נהוג לעשות ממש סעודה, אך זה לא בבית העלמין, אלא בבית כנסת) מחוץ לגדר בבית העלמין וישנם שולחנות מיוחדים לכך.
ראו על כך כאן עם מקורות: http://www.chabad.org.il/Magazines/Arti ... oryID=1542
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40656
שלום כבוד הרב..
אני חולמת הרבה פעמים על אותו חלום שחוזר על עצמו..יש בזה מסר כלשהו?
תשובה
החיים כנראה מעניינים.
פעם חשבתי כתב:דוקא הגרצפ"פ כן היה מתאים לו לומר אתחלתא דגאולה.
איני יודע משום מקור אם זה מה שאמר, ולטענות נוגעים בדבר מחוגי המזרחי אי אפשר להאמין, באותה מידה זו יכולה להיות המצאה מאוחרת שלהם מיובל שנים אחרי שהגרצפ"פ כבר נפטר.
מי שלומד את הספר החדש בן 2 הכרכים על הגרצ"פ - וחושב שזה ממצה את דמות והשקפת הגרצפ"פ, טועה.
הספר העביר את אישיותו ופעליו במסננת דקה. ואכמ"ל.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 118910
לכבוד הרב מוצפי שליט"א. שלום רב. אחי ז"ל נפטר לפני כחודש בן חמישים ושלוש.האם רצוי לעשות תיקון נפטרים?
תשובה
ללמוד תורה ךעילוי נשמתו וזה התיקון הכי נכון. ובשמים לא פועלים על פי קווי 1800. ולא מתפעלים מהפירסומים השונים.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40334
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
האם מותר ללכת לחתונה שהישיבה בה מעורבת אבל יש בה מחיצה במיוחד למשפחה החרדית ?
שבתוכה הם יושבים ונמצאים שם כל הארוע ?
תשובה
לא שמעתי שהחרדים מצורעים.
שאלה - 40395
שלום לכבוד הרב
כבוד הרב התכוונתי מחיצה במיוחד למשפחה החרדית כי בעלי הארוע הם לא כל כך חרדים אז מותר לשבת במחיצה ?
תשובה
תבין, אנחנו לא מצורעים. ואיך אתה מוכן להשתתף באירוע כזה נורא. אנחנו בני אברהם יצחק ויעקב.
משולש כתב:מי זה אביהם של ישראל?
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40184
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
רבינו ומורינו:
בביתנו מתקיים שיעור שבועי ע"י רב.
הקהל: גברים ונשים(יושבים בניפרד)
האם יש פסול בדבר?
תודה רבה לרב
תשובה
ויצר הרע הודיע לכם שהוא לא יבקר שם ???
פעם חשבתי כתב:חידוש מוזר. הול"ל להניח שמיכות על הרמקולים. או להתבייש שיש לו רדיו!
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40753
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
יש לי חבר שהוא חושב שהוא המשיח,הוא אומר שהוא רואה דברים,עושה תיקונים,הוא אומר שהוא עולה למעלה ומתנתק ואז חוזר אלינו לעולם הזה...האם להאמין לדבר כזה?
תשובה
פתי יאמין לכל דבר. ואתה לא.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 41247
לכבוד הרב שלום רב
חיפשתי חנייה לחבר באיזה מקום ,וכאשר מצאתי שמרתי לו עד שיגיע עם המכונית שלו,לבנתיים מישהו הגיע לפניו ורצה להיכנס לחנייה ומנעתי ממנו.הוא טען שאני עושה חילול ד' ,האם זה נכון?
תשובה
הוא עשה חילול השם, כי אתה נשלחת לשמור חניה ואתה קודם.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40466
לכבוד הרב שלום וברכה!
שמעתי שהרב בן ציון אבא שאול זצק"ל היה אומר הלל בברכה ביון ירושלים, רציתי לשאול דבר זה נכון כי ידוע לי שכבוד הרב הכיר את הרב בן ציון עליו השלום היטב וברצוני לדעת אם שמועה זו ששמעתי נכונה.
תודה!
תשובה
שקר גמור ומוחלט.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40585
שלום לרבינו מורנו שליט"א .איך אני רואה נשים חרדיות שהולכות עם פאות? מה הם לא יודעים את ההלכה?כל הרבים יוצאים נגד זה..רק חב"ד מתירים,לא?
תשובה
הם לא חרדיות כלל.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
לינקזעצער כתב:חיים שיש בהם כתב:לכבוד הרב שלום רב: לחבר שלי יש פלאפון כשר והוא מטיף מוסר על זה לכולם,אבל מצד שני הוא שומע בטלפון זה זמרים שמרקידים מעורב
תשובה
רוב הפוסקים חולקים עליו ודעתו בטילה בשישים, כולם מתירים לשמוע זמרים.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 119177
שלום הרב,
בתי (עדות המזרח)לומדת בביה"ס תורני (מטעם ש"ס)בכיתה א',
נתבקשנו לרכוש סידור נוסח ספרד (חסידי)כדי שתהיה אחידות בין בנות,
זה מאוד מפריע לנו,
מה הרב מציע לעשות?
תשובה
זו שערוריה ממדריגה ראשונה, מטעם ש״ס ונוסח חסידי. זה כמו שריפת חמץ במדורת ל״ג לעומר, ומשלוח מנות בחג השבועות.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 102816
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
הייתי אצל הרב ... שמעתי שיש צל של ספק לגבי רב... ורציתי לדעת אם הרב יודע משהו לגביו?
תשובה
האתר נועד להשיב על שאלות בהלכה או ענינים דחופים ולא מיועד לחדר מיון לבאבות,
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 102729
לכבוד הרב
האם מותר לדבר לשון הרע או דברים בגנותם של הזמרים הפסולים?
כי כל פעם אני שומע בארועים מעורבים שזמר פלוני היה "והיה קידוש ה" ואז אני מתחיל לדבר לא יפה על אותם זמרים?
תשובה
חייבים כל עם ישראל להתריע להזהיר להתרחק מאותם ששרים באירועים מעורבים של אנשים ונשים ומרקידים אותם.
כל מי שמוח לו בקדקודו ונשמתו יהודית וקרובה להשם יתברך יודע כמה עצומה ונוראה ההתדרדרות של פושעים אלה המחטיאים את הרבים שאין להם מחילה. והם ממשיכים בעזות מצח ועזות פנים למרוד בתורה הקדושה ואחריתם מרה ונוראה, וכל החס על נפשו ונפשות בני ביתו ינוס על נפשו ויתרחק מהם.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 102500
מה פירוש רתחא דאוריתא? כשאני עושה עבירה בשוגג מבלי ידיעה כלל שזו עבירה בעלי כועס ואני נפגעת ובוכה. הוא טוען שכך יש לנהוג שכן עברתי עבירה וזה רתחא דאוריתא מה דעת הרב?
תשובה
אל תבצעי עבירות, ובעלך יפסיק לכעוס ולרתוח ולתרץ התנהגותו במקורות תורה.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 102407
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
לבוש עם מכנס שחור ארוך ורוצה לעשות ספורט אפשר ללבוש מכנס קצר לריצה בעיר?
תשובה
אדם נבון וירא אלקים לא ירוץ בעיר כנזכר בדברי הרמב״ם ז״ל.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 102392
שלום לכבוד הרב- האם אני יכולה להשתמש באינטרנט כשר בבית הורי לדברי קדושה ? האם מותר לאחי בן 12 לשחק פוקר בשבת ובחול. מה הדין של בנות +12 לגבי שאר המשחקים (פוקר וכדו) בחול.
תשובה
א, וכי יש אינטרנט כשר? תפסיקו ךהאמין לשקרים. ב, שבת קודש היא השכינה הקדושה ואינה יום של משחקים אלא של התקרבות לאבינו שבשמיים.
גדול הדור כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 102392
שלום לכבוד הרב- האם אני יכולה להשתמש באינטרנט כשר בבית הורי לדברי קדושה ? האם מותר לאחי בן 12 לשחק פוקר בשבת ובחול. מה הדין של בנות +12 לגבי שאר המשחקים (פוקר וכדו) בחול.
תשובה
א, וכי יש אינטרנט כשר? תפסיקו ךהאמין לשקרים. ב, שבת קודש היא השכינה הקדושה ואינה יום של משחקים אלא של התקרבות לאבינו שבשמיים.
א. יש אינטרנט חסום לדברים פסולים ואסורים של אינטרנט רימון, נתיב ואתרוג.
ב. אין חולק שיש להסביר לילדים את חשיבות השבת וקדושתה, אך פוסקים רבים, וכך בשש"כ, פסקו שמותר לילדים שאינם בני מצווה ובנות שאינן בנות מצווה לשחק במשחקים בשבת, כמובן שמגיל חינוך יש ללמדם לא לשחק כאשר זה גורם לאיסור כמו בכדורגל על דשא.
גדול הדור כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 102407
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
לבוש עם מכנס שחור ארוך ורוצה לעשות ספורט אפשר ללבוש מכנס קצר לריצה בעיר?
תשובה
אדם נבון וירא אלקים לא ירוץ בעיר כנזכר בדברי הרמב״ם ז״ל.
מי שגר בעיר ורוצה לרוץ כחלק מפגילות גופנית לחיזוק גופו, היכן ירוץ?
חבלזון כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 41247
לכבוד הרב שלום רב
חיפשתי חנייה לחבר באיזה מקום ,וכאשר מצאתי שמרתי לו עד שיגיע עם המכונית שלו,לבנתיים מישהו הגיע לפניו ורצה להיכנס לחנייה ומנעתי ממנו.הוא טען שאני עושה חילול ד' ,האם זה נכון?
תשובה
הוא עשה חילול השם, כי אתה נשלחת לשמור חניה ואתה קודם.
יש להקשות שאסור מדין תופס לבעל חוב במקום שחב לאחריני. וצ"ע.
גדול הדור כתב:חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40466
לכבוד הרב שלום וברכה!
שמעתי שהרב בן ציון אבא שאול זצק"ל היה אומר הלל בברכה ביון ירושלים, רציתי לשאול דבר זה נכון כי ידוע לי שכבוד הרב הכיר את הרב בן ציון עליו השלום היטב וברצוני לדעת אם שמועה זו ששמעתי נכונה.
תודה!
תשובה
שקר גמור ומוחלט.
לגבי הלל בברכה ביום העצמאות כתב הגר"ש משאש: "יום העצמאות - ודאי שהוא יום גדול, שזכינו בארצנו הקדושה. ותקנו הרבנים הראשיים בזמנם לגמור את ההלל בברכה, ומי שכבר נהג כמותם - יישארו במנהגם, ומי שעדיין לא נהגו - לא יברכו, כי נתחדשו דעות שלא יברכו, וספק ברכות להקל".
אז בוודאי שדעתו כך גם לגבי הלל ביום ירושלים.
גדול הדור כתב:לינקזעצער כתב:חיים שיש בהם כתב:לכבוד הרב שלום רב: לחבר שלי יש פלאפון כשר והוא מטיף מוסר על זה לכולם,אבל מצד שני הוא שומע בטלפון זה זמרים שמרקידים מעורב
תשובה
רוב הפוסקים חולקים עליו ודעתו בטילה בשישים, כולם מתירים לשמוע זמרים.
מי למשל מתיר? מעניין אותי לדעת.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 41121
שלום לרב הגדול והצדיק.
במהלך השיטפונות שהיו בנגב לפני כשלושה ימים ניכנסתי לטבול בשיטפונות שהציפו את הכבישים..כמובן שזה היה במקום צנוע אך שאלתי האם זה ניקרא טבילה ?כי אלה מים שירדו אורגינל מהשמיים והגיעו לגובה של 2 מטר?
תשובה
זו עבירה חמורה של הפקרת חיים.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40585
שלום לרבינו מורנו שליט"א .איך אני רואה נשים חרדיות שהולכות עם פאות? מה הם לא יודעים את ההלכה?כל הרבים יוצאים נגד זה..רק חב"ד מתירים,לא?
תשובה
הם לא חרדיות כלל.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 40779
בס"ד
לכבוד הרב
אני מעל גיל 30 יוצא לשידוכים ונאלץ לא לצאת כשאני שומע שהבחורה רוצה פאה. ת"ח עימם התייעצתי אומרים שאם זה רק בעיה של פאה לא כדאי לבטל שידוך. אני מאוד לא רוצה פאה אך יצאתי מבולבל-מדוע לא צריך להתעקש גם על זה? מה הרב מייעץ לי לעשות? האם לצאת לשידוכים ולא להעלות את נושא הפיאה אלא רק מאוחר יותר למרות שאני יודע שהבחורה רוצה רק פיאה?
תודה רבה.
תשובה
לא ידעתי מנין להם דיעה זו, הרי בת שדורשת פיאה דורשת עניני עולם הזה נוספים, שאי אפשר היום לצפותם, ונגררת אחרי נשים הנקראות חרדיות ואפילו רבניות, ואין להם מושג ביראת שמים כלל. ואין זה דרך התורה וההשקפה הנכונה.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 100318
לכבוד הרב שלום
בבית ספר יש מדריכה הולנדית יהודיה והיא טוענת
שההולנדים שומרים שעה בין בשר וחלב ויש לציין שאני
לומדת באולפנא דתית,זה נכון?או לימחות נגד זאת
בנוכחותה תודה
תשובה
מדברת שטויות וקשקושים, ההלכה לא נקבעת לפי מדינות, מנהגים, ועדות, או מקומות. ברוך השם יש לנו תורה, יש לנו הרמב״ם ז״ל ושלחן ערוך ולהם נקשיב. וצריכים להמתין שש שעות.
חיים שיש בהם כתב:שאלה - 100275
לכבוד הרב
הרב כבר אמר מספר פעמים שאין להשתתף בחתונה בריקודים מעורבים. רב,פוסק,חיתן את הזוג ונישאר גם בריקודים מעורבים כשהוא יושב ואוכל מאחורי מחיצה.האם מותר הדבר?
תשובה
כנראה שלא ראה אוכל זה שבע שנים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים