יאיר כתב:אוקיי, סליחה.
אבל מדובר על משפטים, ביטויים או דברים שנונים, לא מילים בודדות.
יישר כח.
המשוטט כתב:1. שקלתי הרבה לפני שהחלטתי לעשות דיאטה.
2. חיפשתי את עצמי בויקיפדיה, לא מצאתי. מרגיש חסר ערך.
3. - תגיד לי אתה מבין בבטריות? - פלוס מינוס.
4
5. אם הבעיה שלך היא כסף ואין לך כסף אז אין לך בעיה לא?
6. הבוקר קניתי במאפיה קוראסון ובורקס. הקוראסון לא היה טעים, אבל הבורקס
פיצה.
8. יש לי חבר שלא יודע מאיפה מגיעים מי מעיין. זה נובע מבורות.
9. תמיד כשאומרים לי שאני כוכב אני ישר מאדים. ובצדק.
10. רציתי להפתיע את החבר שלי בעבודה בפרחים, אבל במקום שהוא עובד יש שלט שאוסר כניסה לזרים. הכנסתי פרח פרח.
11. לדעתי הסלוגן של זק"א צריך להיות - שירות סוף הדרך...
12. הדברים הכי מוזרים שהאדם החליט לעשות מהם אוכל: דג מ-לוח חלב מ-פוסטר שוקולד מ-ריר.
13. לבקש עזרה עם המקש F1 זה בדיוק כמו לבקש עזרה מאף אחד.
14. תפסיקו לצחוק על ג'ינג'ים, זה לא מנומש!
15. תאומים זהים - היינו אח.
16. היום אחד העיר לי שהזקן שלי על הפנים, אמרתי לו, וכי מה חשבת שהוא יהיה על כף היד?!...
17. ידיד שלי ציפה עוגה בשוקלד נוזלי שהזהרתי אותו מראש שיתלכלך, אכן חולצתו הוכתמה בשחור, אמרתי לו: "למה ציפית?!"...
קלונימוס הזקן כתב:המשוטט כתב:1. שקלתי הרבה לפני שהחלטתי לעשות דיאטה.
2. חיפשתי את עצמי בויקיפדיה, לא מצאתי. מרגיש חסר ערך.
3. - תגיד לי אתה מבין בבטריות? - פלוס מינוס.
4
5. אם הבעיה שלך היא כסף ואין לך כסף אז אין לך בעיה לא?
6. הבוקר קניתי במאפיה קוראסון ובורקס. הקוראסון לא היה טעים, אבל הבורקס
פיצה.
8. יש לי חבר שלא יודע מאיפה מגיעים מי מעיין. זה נובע מבורות.
9. תמיד כשאומרים לי שאני כוכב אני ישר מאדים. ובצדק.
10. רציתי להפתיע את החבר שלי בעבודה בפרחים, אבל במקום שהוא עובד יש שלט שאוסר כניסה לזרים. הכנסתי פרח פרח.
11. לדעתי הסלוגן של זק"א צריך להיות - שירות סוף הדרך...
12. הדברים הכי מוזרים שהאדם החליט לעשות מהם אוכל: דג מ-לוח חלב מ-פוסטר שוקולד מ-ריר.
13. לבקש עזרה עם המקש F1 זה בדיוק כמו לבקש עזרה מאף אחד.
14. תפסיקו לצחוק על ג'ינג'ים, זה לא מנומש!
15. תאומים זהים - היינו אח.
16. היום אחד העיר לי שהזקן שלי על הפנים, אמרתי לו, וכי מה חשבת שהוא יהיה על כף היד?!...
17. ידיד שלי ציפה עוגה בשוקלד נוזלי שהזהרתי אותו מראש שיתלכלך, אכן חולצתו הוכתמה בשחור, אמרתי לו: "למה ציפית?!"...
את כל הכפלשון הללו הבאתי כבר בעבר... נמצא שזה סתם כפל(שון)...
יאיר כתב:ב"ה וב"ש
ברוך הוא וברוך שמו
בית הלל ובית שמאי
יאיר כתב:עוד לא שמעתי מי שאמר 'בזכות ה' '
יאיר כתב:ביתי כל הזמן משתמשת במילה 'כאילו' כמילת קישור, אמרתי לה כאילו או באמת?
ענתה לי: "וואי זה קשה לי לא להשתמש במילה הזו, כאילו באמת..."
מספרים על צפונית שחזרה בתשובה ושמעו אותה מברכת על מיץ "ברוך אתה ה'..שהכל..כאילו מה זה שהכל...נהיה בדברו"
יאיר כתב:ביתי כל הזמן משתמשת במילה 'כאילו' כמילת קישור, אמרתי לה כאילו או באמת?
מספרים על צפונית שחזרה בתשובה ושמעו אותה מברכת על מיץ "ברוך אתה ה'..שהכל..כאילו מה זה שהכל...נהיה בדברו"
חסיד נמרץ כתב:יאיר כתב:ביתי כל הזמן משתמשת במילה 'כאילו' כמילת קישור, אמרתי לה כאילו או באמת?
חזק היה כדאי![]()
אחד כתב:חסיד נמרץ כתב:יאיר כתב:ביתי כל הזמן משתמשת במילה 'כאילו' כמילת קישור, אמרתי לה כאילו או באמת?
חזק היה כדאי![]()
כן, בהחלט...
קלונימוס הזקן כתב:פרס פרס וקיבל פרס.
יאיר כתב:חדש! 3 אותיות!
מאודה לך [מאוד אודה לך]
גאליציינער כתב:דברעים
עטרת תפארת כתב:http://www.forum.ladaat.info/viewtopic.php?f=1&t=8341&p=323636&hilit=%D7%A2%D7%98%D7%A8%D7%AA%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%AA#p323636
יאיר כתב: viewtopic.php?p=341445#p341445
קלונימוס הזקן כתב:עטרת תפארת כתב:http://www.forum.ladaat.info/viewtopic.php?f=1&t=8341&p=323636&hilit=%D7%A2%D7%98%D7%A8%D7%AA%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%AA#p323636
נו... אז כתבתי כפלשון באשכול המיועד לכפלשון...
יאיר כתב:יאיר כתב: viewtopic.php?p=341445#p341445
כיו"ב אפ0
הועתק מפורום אחר:בקישור שבתחתית ההודעה (חומר שמופיע באתר משרד החינוך) יש אגדת עם על הרמב"ם וזה לשונה:
המורה של הרמב"ם לרפואה טען ברבים כי ייצר מרקחת רפואית סודית היכולה להבטיח את הנצחיות של האדם. הוא טען שבכך יכול האדם לקום לתחיה ולחיות לנצח. הוא השביע את הרמב"ם בתקיעת כף למלא אחר מותו את הוראותיו ולהחזירו לתחיה. על פי בקשתו, ביתר הרמב"ם את גופתו לאברים ועל פי הנחיותיו הושרו האברים השונים בצנצנת זכוכית גדולה שהכילה את המרקחת הנוזלית הסודית. ואכן, האברים החלו להתחבר זה לזה באורח פלאי. העור עלה על הגוף שוב וגם נראו בבירור פניו של הרופא המתבוננים ברמב"ם. אז נגלה לרמב"ם מלאך והוכיח את הרמב"ם: איך מלאך לבך להתחרות בבורא עולם ולהקים אדם מן המתים? הרמב"ם הפסיק את הטיפול באבריו של הרופא ולא ידע מה לעשות. הוא חיפש בניירותיו של הרופא וגילה מסמך שבו כתוב: אם אכן אחיה שוב, אמית את משה בן מימון ואודיע לכל העולם שאני חי חיי נצח. הרמב"ם רצה לשבור את הצנצנת, אך הרופא הושיט לו יד מתוך הצנצנת להזכיר לו שהסכימו על הדברים בתקיעת כף ועליו לכבד את שבועתו כרופא. בבהלה יצא הרמב"ם מן החדר, ואז נכנס לחדר תרנגול שהפיל את הצנצנת מן השולחן. כשחזר הרמב"ם לחדרו ראה את החלקים השבורים של הצנצנת ואת האברים השונים מפוזרים על הרצפה. הוא הורה לאסוף את החלקים ולהביאם לקבורה. וכך לא זכה הרופא לחיי נצח.
האם מישהו יודע מקור לאגדה משונה זו?
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j ... Tac53BfhaQ
כבר נודע שמקורה הטהור של אגדה זו בפתק קדוש שהוציאו מהבטן של הזאב שבלע את כיפה אדומה.
קלונימוס הזקן כתב:אשתי שלחה אותי לסופר: "מאמי, תביא חלב, ואם יש אבוקדו, תביא 6".
כשחזרתי, שאלה אותי בתדהמה: "למה הבאת 6 חלב?!"
עניתי: "היה אבוקדו..."
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G], אני פה, גליציא, המוזיקאי, יהיה טוב, ירושלים של מעלה, מקצועי, מרן ראש הממשלה שליט''א, עקיב'לה, פיקח עצום, שיינע איד, שמחת החיים, שמעון ווייס ו־66 אורחים