יאיר כתב:בספטמבר 2016 נפגש דונלד טראמפ עם בנימין נתניהו, ואמר שאם ייבחר, ארצות הברית תכיר בירושלים כבירתה של ישראל, וכחלק מהכרה זו תועבר השגרירות האמריקנית בישראל לירושלים. במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות ארצות הברית 2016 חזר טראמפ על הצהרה זו מספר פעמים. לאחר בחירתו אמרה היועצת שלו קליאן קונוויי: "העברת השגרירות לירושלים - בעדיפות עליונה של טראמפ. זה משהו שישראל, החברה שלנו במזרח התיכון, תעריך מאוד."[4] בדצמבר אותה שנה החל צוות אמריקאי לבצע בדיקות שטח עם נציגים ממשרד החוץ ומשרד הקליטה על מנת לבדוק אופציות שונות להעברת מבנה השגרירות לירושלים.[5]
שר החוץ של ארצות הברית ג'ון קרי אמר שהחלטה כזו עלולה להביא להתלקחות אלימה באזור: "יהיה פיצוץ מוחלט באזור. לא רק בגדה המערבית ואולי גם בתוך ישראל, אלא בכל רחבי האזור. יש בעולם הערבי התעניינות עצומה במה שקורה בחראם א-שריף, בהר הבית, בכיפה (כיפת הסלע). זה אתר קדוש עבור העולם הערבי. אם פתאום ירושלים תוכרז כמקום מושבה של השגרירות שלנו, תהיה לכך השלכה על סוגיית הריבונות ועל סוגיות של חוקיות".[6]
נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס, אמר: "העברת שגרירות ארצות הברית לירושלים תביא את השלום למבוי סתום ... זהו קו אדום שלא נסכים לו. ירושלים המזרחית היא בירת מדינתנו."[7] גם שר ההסברה של ירדן, מוחמד אל-מומאני, אמר כי העברת השגרירות לירושלים תהווה חצייה של "קו אדום" וכי יהיו למהלך "השלכות קטסטרופליות".[6]
מנגד הצהיר ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו: "ביחס לרעיון פתיחת שגרירות אמריקנית בירושלים אני משיב על כך במילה אחת – גרייט. אדיר. טראמפ הולך בכיוון של תמיכה במדינת ישראל ויודע להעריך את הרצון שלנו לשלום."[8] ההצעה זכתה לתמיכה גם מרון דרמר, שגריר ישראל בארצות הברית,[9] דייוויד פרידמן, המיועד לתפקיד שגריר ארצות הברית בישראל,[10] וניר ברקת, ראש עיריית ירושלים.[11]
שלושה סנאטורים מהמפלגה הרפובליקנית, מרקו רוביו, טד קרוז ודין הלר, הגישו הצעת חוק בקונגרס שתאלץ את נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, להעביר את השגרירות האמריקאית בישראל מתל אביב לירושלים. על פי הצעת החוק, יקוצץ תקציב מחלקת המדינה של ארצות הברית אם השגרירות לא תועבר.
------
לדעתי זו טעות להעביר, אא"כ אנו 'מחפשים' עוד איזו מלחמה [גדולה]...
חבצלת השרון כתב:אז בעצם שגרירות ארה''ב בירושלים זה חוק?
גאליציינער כתב:אני לא חושב שיש למישהו איזה תועלת ממשית מהעברת השגרירות לירושלים, זה רק יצית מלחמות ומנגד אין בזה שום תועלת ממשית.
אני חושב שבמקום זה יציע נתניהו לטראמפ שיתחילו להכיר בירושלים כבירת מדינת ישראל למרות שהשגרירות לא שמה, לזה יש הרבה יותר תועלת, וגם שבדרכונים יציינו לאלו שנולדו בירושלים שנולדו במדינת ישראל ולא כפי שמצויין כיום, לזה יהיה בעתיד הרבה השלכות משפטיות.
כוכב כתב:גאליציינער כתב:אני לא חושב שיש למישהו איזה תועלת ממשית מהעברת השגרירות לירושלים, זה רק יצית מלחמות ומנגד אין בזה שום תועלת ממשית.
אני חושב שבמקום זה יציע נתניהו לטראמפ שיתחילו להכיר בירושלים כבירת מדינת ישראל למרות שהשגרירות לא שמה, לזה יש הרבה יותר תועלת, וגם שבדרכונים יציינו לאלו שנולדו בירושלים שנולדו במדינת ישראל ולא כפי שמצויין כיום, לזה יהיה בעתיד הרבה השלכות משפטיות.
צודק,
אבל מה שכבוד תורתו מציע זה בדיוק להעביר את השגרירות לי-ם, זה היינו הך.
אגב. אני מציע שיתחילו עכשיו בליץ של דיבורים מעוד שגרירויות להעביר לי-ם, זה ישבור את אבו מאזן מוראלית.
יאיר כתב:אולי בגלל שבצרפת אחוז המוסלמים הוא מהגדולים בעולם.
מרדכי שמואל כתב:מה כ"כ הנפק"מ אם בירת מדינת ישראל יהיה בירושלים או בת"א?
ומה זה נפק"מ לחרדים?
אם יש בה ספק שפיכות דם ישראל חלילה מה לנו ולצרה הזאת?
מרדכי שמואל כתב:מה כ"כ הנפק"מ אם בירת מדינת ישראל יהיה בירושלים או בת"א?
ומה זה נפק"מ לחרדים?
גאליציינער כתב:מרדכי שמואל כתב:מה כ"כ הנפק"מ אם בירת מדינת ישראל יהיה בירושלים או בת"א?
ומה זה נפק"מ לחרדים?
ברוך הבא \ הנמצא \ השב \ השוהה...
מרדכי שמואל כתב:גאליציינער כתב:מרדכי שמואל כתב:מה כ"כ הנפק"מ אם בירת מדינת ישראל יהיה בירושלים או בת"א?
ומה זה נפק"מ לחרדים?
ברוכים תהא
אני חסיד סאטמאר, גר בניו יארק וכתב היברו שלי הוא במינימום מילא אינו כותב כ"כ, אבל אני גולש שרוף על האתר ואני אוהב האתר, קוראים אותם בענגליש "ארויס פון אייגענעם באקס", לקרות ולשמוע מצד "האחר".
yehuda כתב:מרדכי שמואל כתב:גאליציינער כתב:מרדכי שמואל כתב:מה כ"כ הנפק"מ אם בירת מדינת ישראל יהיה בירושלים או בת"א?
ומה זה נפק"מ לחרדים?
ברוכים תהא
אני חסיד סאטמאר, גר בניו יארק וכתב היברו שלי הוא במינימום מילא אינו כותב כ"כ, אבל אני גולש שרוף על האתר ואני אוהב האתר, קוראים אותם בענגליש "ארויס פון אייגענעם באקס", לקרות ולשמוע מצד "האחר".
תדייק: באידיש מתובלת באנגלית.
חבצלת השרון כתב:גפני: "להעביר את השגרירות לי-ם? לא הייתי הולך לכיוון שירגיז את השכנים שלנו"
טשולנט כתב:צריך להודות לה' שזה לא הועבר
תארו לכם כמה שפיכות דמים ההתגרות המיותרת הזאת היתה ח"ו גורמת.
אחד ויחיד כתב:טשולנט כתב:צריך להודות לה' שזה לא הועבר
אבל זה מגיע לנו
חבצלת השרון כתב:אחד ויחיד כתב:טשולנט כתב:צריך להודות לה' שזה לא הועבר
אבל זה מגיע לנו
בני דודינו יכולים למצוא סיבות תמיד למה להתעצבן ככה שלא משנה - מה שנעשה לא יהיה טוב.
יאיר כתב:לדעתי זו טעות להעביר, אא"כ אנו 'מחפשים' עוד איזו מלחמה [גדולה]...
יאיר כתב:מה פירוש? הם רוצים שתהיה הכרה עולמית שירושלים היא בירת ישראל ולא בירת פלסטין (ואז זה יכול להועיל בעתיד בכל מיני עניינים).
אני פה כתב:היום שבעים שנה להכרה של המדינות בזכות למדינה = כט בנובמר. ומחר שלושים שנה לאינתיפאדה. יש מקורות בזוהר על שבעים שנה שלטון ערב רב לפני הגאולה שווה לעקוב..
יוסים כתב:מי יכול להביא את סרט הנאום של טראמפ עם תרגום לעברית. סימולטני או כיתובית [עדיף] תודה.
אבן הפינה כתב:עדכון:
בנטורי קרתא מאיימים בעזיבת הארץ אם ארה"ב תכיר בירושלים כבירת ישראל
אולי בגלל זה כל השמחה שלנו ??
משתמשים הגולשים בפורום זה: אני פה, חמו, משה יודלזון ו־103 אורחים