פך שמן כתב:הוא גיסו, והוא האיש אשר "אנס" את כל המערכת לתמוך בו, אף שהיו מועמגים הרבה יותר רציינים
פך שמן כתב:הוא גיסו, והוא האיש אשר "אנס" את כל המערכת לתמוך בו, אף שהיו מועמגים הרבה יותר רציינים
משולש כתב:נציג "עץ" תמך ברב שמרן הגרא"מ שך החרים
מועצת העיר ירושלים שהתכנסה אמש, אישרה את 12 יקירי ירושלים לשנת 2017. בין האישים שאושרו: הרב עדין שטיינזלץ, נגדו יצאו כל גדולי הדור בשעתו. ומי תמך? נציג "הפלג" חיים אפשטיין
בחדרי חרדים
מועצת העיר ירושלים התכנסה אמש (ראשון) ואישרה את 12 יקירי ירושלים לשנת 2017. בין האישים שאושרו נמצא גם הרב עדין שטיינזלץ, נגדו יצאו כל גדולי ישראל בשעתו, ובראשם מרן הרב שך זצוק"ל.
נודע כי שלושת נציגי 'דגל התורה' יצאו בזמן ההצבעה ולא השתתפו בה. מנגד, חיים אפשטיין, נציג "עץ" מהפלג, שמתיימרים כביכול לייצג את הרב שך והרב אלישיב, תמך במינוי.
בסוף שנות ה-80 יצאו כל גדולי ישראל נגד "תלמוד שטיינזלץ", בראשם מרן הגרא"מ שך זצוק"ל שכתב כי על ידי הלימוד ב"תלמוד שטיינזלץ" "סר כל זיק של קדושה ואמונה" והדבר יביא לשכחת התלמוד.
עוד תקף את חיבוריו האחרים וטען "שיש בהם דברי מינות ואפיקורסות וחילול כבוד התורה" וכי הרב שטיינזלץ "מעז לדבר בזלזול נורא על האבות הקדושים, התנאים והאמוראים, אשר אין לנו כלל תפיסה בגודל מדריגתם והשגתם" ו"ספריו צריכים גניזה, ואסור ללמוד ולעיין בהם ולהכניסם לבית המדרש, והירא דבר ה' ישמור נפשו מלהחזיקם בביתו".
אל קריאתו של הרב שך הצטרפו רבים מגדולי ישראל, ביניהם מרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל ומרן הגר"ש וואזנר זצוק"ל, ויבלחט"א מרן הגראי"ל שטיינמן, מרן הגר"נ קרליץ, מרן הגר"ח קניבסקי, ומרן הגר"ש בעדני, שליט"א.
קודם לכן קיבל הרב עדין שטיינזלץ הכשר מבד"ץ 'העדה החרדית' על ספריו, אלא שדרשו כמה תיקונים במקצת ספריו, והוא הוציא הודעה שיתקן את הנדרש. אך מרן הגרא"מ שך זצוק"ל לא הסתפק בכך ויצא בחריפות נגד כל ספריו וכל המהלך, ואליו הצטרפו גדולי ישראל זצוק"ל ויבלחט"א.
גורמים ליטאיים הגיבו להצבעה ואמרו כי "נראה שמעת שפרשו 'הפלג' מדרכו של הרב שך וממסורת רבותינו, ותחת זאת חברו ל'העדה החרדית' לצורך שיתופי פעולה פוליטיים, הם כבר מקבלים את דעתם של 'העדה החרדית' גם בנוגע לזה".
משולש כתב:זה לא הרב שך אלא הרבה מאוד מגדולי ישראל כולל הגרי"ש אלישיב. וזה לא קשור לחב"ד בכלל אלא לכפירה והמינות בכתביו של המחבר.
ובכלל מאי נ"מ מה היה כותב הגראי"ל היום או לא.
גאליציינער כתב:משולש כתב:זה לא הרב שך אלא הרבה מאוד מגדולי ישראל כולל הגרי"ש אלישיב. וזה לא קשור לחב"ד בכלל אלא לכפירה והמינות בכתביו של המחבר.
אל תיצא למלחמה על דבר שהגנרל שלך לא היה נלחם כיום, למלחמה נגד הרב שטיינזלץ אני בטוח שהרב שטיינמן לא היה מרוצה לשמוע את זה..
קטןודל כתב:אין לי זמן כראוי להגיב ולהעיר, אך אכתוב הערה כוללת:
כל הדברים המובאים כאן ע"י 'משולש' אודות הפילוג בציבור הליטאי, ונגד הפלג הירושלמי והגר"ש אויערבאך שליט"א, נלקחים מהמייל היומי היו"ל ע"י הפלג הבני ברק בשם 'מרכז החדשות'. ועל דרך זה יש בכל יום מייל הפוך מהפלג הירושלמי בשם 'קו במערכה' - לכן מי שרוצה להתעדכן אודות שני הצדדים בשוה אובייקטיבית, עליו לראות מה שכותבים שניהם ולא רק מה שמביאים כאן מצד אחד.
ובזה יצאתי ידי חובתי. יום טוב.
משולש כתב:זה לא הרב שך אלא הרבה מאוד מגדולי ישראל כולל הגרי"ש אלישיב. וזה לא קשור לחב"ד בכלל אלא לכפירה והמינות בכתביו של המחבר.
שים שלום כתב:משולש כתב:זה לא הרב שך אלא הרבה מאוד מגדולי ישראל כולל הגרי"ש אלישיב. וזה לא קשור לחב"ד בכלל אלא לכפירה והמינות בכתביו של המחבר.
עם כל הכבוד אין ספק שהרב ש"ך תיעב את ליובאויטש ומוסדותיה ואנשיה באופן לא מוצדק בעליל,
כך שלשחזר את דבריו כעת זוהי שטות
אין ספק שהרב אבן ישראל ראוי וזכאי להיות יקיר ירושלים, הוא קירב יהודים והקל עליהם את הלמידה בארמית באופן נהדר וה' ישלם שכרו
משולש כתב:שים שלום כתב:משולש כתב:זה לא הרב שך אלא הרבה מאוד מגדולי ישראל כולל הגרי"ש אלישיב. וזה לא קשור לחב"ד בכלל אלא לכפירה והמינות בכתביו של המחבר.
עם כל הכבוד אין ספק שהרב ש"ך תיעב את ליובאויטש ומוסדותיה ואנשיה באופן לא מוצדק בעליל,
כך שלשחזר את דבריו כעת זוהי שטות
אין ספק שהרב אבן ישראל ראוי וזכאי להיות יקיר ירושלים, הוא קירב יהודים והקל עליהם את הלמידה בארמית באופן נהדר וה' ישלם שכרו
למה מי אתה שתדבר מה היה מוצדק בדבריו ומה לא.
משולש כתב:הוא לא שנא אלא הזהיר מפניו, מה שעשו גם הרבה גדולי ישראל אחרים (כמו הגרע"י והרב אהרן קוטלר ועוד רבים), וכמו שגם עושים חביריך המשיחיסטים שממחישים לכל העולם את הסכנה שהרב שך ראה בעיני הבדולח שלו.
משולש כתב:קטןודל כתב:אין לי זמן כראוי להגיב ולהעיר, אך אכתוב הערה כוללת:
כל הדברים המובאים כאן ע"י 'משולש' אודות הפילוג בציבור הליטאי, ונגד הפלג הירושלמי והגר"ש אויערבאך שליט"א, נלקחים מהמייל היומי היו"ל ע"י הפלג הבני ברק בשם 'מרכז החדשות'. ועל דרך זה יש בכל יום מייל הפוך מהפלג הירושלמי בשם 'קו במערכה' - לכן מי שרוצה להתעדכן אודות שני הצדדים בשוה אובייקטיבית, עליו לראות מה שכותבים שניהם ולא רק מה שמביאים כאן מצד אחד.
אני יודע שיש במערכה, אני פשוט חוסך מגולשי הפורום את הכיעור והדומה לו.
עלה זית כתב:בעניין חב"ד, מה שהיה היה.
כיום, אין למרן הגראי"ל ולא לאף אחד מתלמידיו איזו טענה על החב"דניקים, ובלבד שיאחזו שהרבי כבר נפטר.
הסיפור של שטיינזלץ לא קשור לחב"דיותו.
אמנם דומה שאצל חב"ד עדיין קיימת שנאה שורשית לליטאים. אשמח לשמוע הכחשה.
קטןודל כתב:משולש כתב:קטןודל כתב:אין לי זמן כראוי להגיב ולהעיר, אך אכתוב הערה כוללת:
ידידי, אין לי שום טענות עליך, זכותך לעמוד לאיזה צד שתרצה ובכבוד גדול.
דבריי נכתבו לשאר גולשי הפורום שאינם משתייכים לשום צד, בכדי שיֵדעו ויבינו שיש בהחלט 'עוד צד' לכל מה שאתה מביא פה.
ובזה אצא בשים שלום טובה וברכה.
כיום, אין למרן הגראי"ל ולא לאף אחד מתלמידיו איזו טענה על החב"דניקים, ובלבד שיאחזו שהרבי כבר נפטר.
פך שמן כתב:קטןודל כתב:משולש כתב:קטןודל כתב:אין לי זמן כראוי להגיב ולהעיר, אך אכתוב הערה כוללת:
דבריי נכתבו לשאר גולשי הפורום שאינם משתייכים לשום צד, בכדי שיֵדעו ויבינו שיש בהחלט 'עוד צד' לכל מה שאתה מביא פה.
רק תאמר לי איזה 'עוד צד' יש למשורר ביאליק או לסינגפור או איך שקוראים לו,[היום ילד בן 9 מבין מה שאדם בן תשעים לא מבין,עפ"ל,] וע"כ התנצלותי
קטןודל כתב:פך שמן כתב:קטןודל כתב:משולש כתב:קטןודל כתב:אין לי זמן כראוי להגיב ולהעיר, אך אכתוב הערה כוללת:
רק תאמר לי איזה 'עוד צד' יש למשורר ביאליק או לסינגפור או איך שקוראים לו,[היום ילד בן 9 מבין מה שאדם בן תשעים לא מבין,עפ"ל,] וע"כ התנצלותי
אז אתה חושב שפתאום בגיל שמונים לחייו נהפך הגאון הגדול הנפלא, מרא דכולא תלמודא, לאפיק...?! (ח"ו)
פך שמן כתב:קטןודל כתב:פך שמן כתב:קטןודל כתב:משולש כתב:קטןודל כתב:אין לי זמן כראוי להגיב ולהעיר, אך אכתוב הערה כוללת:
אז אתה חושב שפתאום בגיל שמונים לחייו נהפך הגאון הגדול הנפלא, מרא דכולא תלמודא, לאפיק...?! (ח"ו)
ככל שהבנתי התענינותו בשירי ביאליק או שיחותיו הרבות עם ש"י עגנון היו בבחרותו,
ובדרך אגב מי שמתעניין בביאליק נהיה אפיקורס..???
אדרבה הוא לקח את השירים לצד הקדושה וציטט משירי ביאליק במכתבו לבני הישיבות...
[בנוסף בלי קשר לר' שמואל,מה כ"כ תמוה לך, וכי אינך מכיר את הגמ' על רבי ישמעאל כה"ג שנהיה צדוקי בגיל שמונים..... ]
שים שלום כתב:עלה זית כתב:בעניין חב"ד, מה שהיה היה.
יתכן (ומסיבה מוצדקת אחר כל הרדיפות העלובות שעשו להם אנשי הר' שך), אבל אני גם רואה הרבה ליטאים ממחנהו של יתד נאמן אשר שונאים את חב"ד שנאה שורשית, על אף שהר' שטיינמן הראה שאין טעם לכך
נחמן כתב:מעוניין איך היו תגובת ההנהלה אם היו מעלים כאן כתבה כזה 'מישראל היום' - רק בכיוון הפוך!
סערה רבה ביתד עקב הדברים שנחשפו ב'כתבת התדמית'
מבוכה וסכסוכים בפלג לנוכח הדברים שנחשפו בכתבה ב'ישראל היום' על מנהיג היתד
שניאור מרקוביץ - מרכז החדשות
הכתבה ב'ישראל היום' שנעשתה על ידי כת היתד לשיפור תדמיתם, חוללה סערה רבה בקרב אנשי הכת. החשיפה שם כי מנהיג היתד הרב יודא לייב שטיינמן מגלה הרבה 'פתיחות' לעולם החילוני והוא 'פתוח לכל אפיקי המחשבה', והוא אף בקי בכתבי ביאליק ושייקספיר ופילוסופיה וכיו''ב, מעוררת שם אי נוחות רבה ותסיסה גדולה.
(לצורך הבנה: הסופר חיים נחמן ביאליק שר"י למד זמן מה בוולוז'ין, נתפס להשכלה ופרק מעליו עול תורה ומצוות, חיבר שירי מינות ופריצות רח"ל, ונקרא 'המשורר הלאומי' של הציונים. המחזאי והמשורר הגוי מלפני למעלה מ-400 שנה ויליאם שייקספיר, חיבר מחזות תיאטרון מלאי דברים שפלים, תאוות ופריצות, ואף מחזה נגוע באנטישמיות).
ממידע שהתקבל עולה, כי הדבר שנוי במחלוקת בין העומדים בראשות המערכת, הגבאי הותיק יוסי פטרוב המרואיין שסיפר על הדברים, לבין העורך הידוע שטוען כי פרסום הדברים יש בהם נזק רב מדי, וזה לא משתלם. לעזרתו של העורך גויסו מספר דוברים, שאף יצאו בהתקפה נגד פטרוב ישירות.
אחד הדוברים הידועים פירסם: "כשלדוגמא התלמיד מביע את התחבטויותיו ומבוכותיו בנוגע לכל מיני מושגים שקלט בנערותו בסביבה מנוכרת, ורואה שהרב יודע להתמודד ולהלך כנגד רוחו כדי ליישר אורחות תלמידו, ואח"כ הוא הולך למכור את פרשנותו שהרב פתוח בכל נושא, וכו' וכו', זהו פשוט נסיון עלוב לעוות את המציאות בפרשנות מעוותת, והכל לצורך שיווק ויח"צנות זולה בעיני הפריץ החילוני".
בכך הוא רומז למה שידוע על תחילת התקרבותו של הגבאי פטרוב בהיותו בחור צעיר אל הרב שטיינמן, כאשר הוא חקר ולמד את הדתות למיניהן, והסתבך בזה מאוד, והרב שטיינמן הראה לו בקיאות נרחבת בדתות ובכתבי הנצרות בפרט, והצליח להצילו מרדת שחת לגמרי. כעת הוחלט שם לתקוף את פטרוב חזיתית בסיפור זה, כאמור.
כך גם הם טענו שהרב שטיינמן לא היה מסכים לפרסום זה, ולכל הכתבה השיווקית בכלל, ואילו היה יודע היה גוער בו. אך למותר לציין, כי אין מי שבקי ויודע ומבין בדעת רבו ובמעשיו יותר מהגבאי פטרוב, שהרב שטיינמן אף שולח אליו הרבה מן הדברים להכרעה, וסומך על שיקול דעתו לחלוטין, (ואף יתכן כי תיאם את הדברים אתו מראש).
נודע כי מי שעומד מאחורי התסיסה, הוא משגיח ישיבת כנסת יצחק חדרה הרב טוביה נוביק, שיצא חוצץ נגד הכתבה, בטענה שזה לא ראוי הן מבחינה עצמית והן מבחינת ההשפעה. לדבריו 'יש חשש גדול שכעת נערי יתד יתחילו לעיין בספרים חיצוניים הללו, בהסתמך על כך שהרי גם הרב שטיינמן קרא בהם'.
בשיחות סגורות הוא אומר, "אכן ידעתי מזמן על דברים שונים ושמועות שונות בנוגע להרב שטיינמן, העובדה שיש גושפנקא רשמית לידיעה שהוא בקי בספרים חיצוניים, מוכיחה שוב שהוא אינו האדם המתאים להביע 'דעת תורה' והוראות לציבור". כזכור, כאשר הרב שטיינמן הספיד את מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל, בניגוד להוראות האחרונות של מרן הרב שך בענינו והנהוג על ידם, התבטא הרב נוביק בחריפות ואמר "להרב שטיינמן שומעים רק כאשר הוא אומר על ימין שהוא ימין".
יצויין, כי בין בכירי הכת ישנם הדורשים פיקוח על מעשיו של פטרוב, (שכן לדבריהם, אף שהכתבה היתה על דעת כולם, הסיכום הסופי על תוכן הדברים נעשה על ידו). לדבריהם 'הפעם יצאנו בזול יחסית, אם לא נשגיח הוא יכול להוציא דברים גרועים וחמורים הרבה יותר'. אך לא נראה שיש סיכוי לדבר שכזה, מאחר והוא האיש הנאמן והקרוב ביותר אל הרב שטיינמן.
יש להדגיש, כי מה שמובא בכתבה בישראל היום בשם 'גורמים מדגל התורה', גם זה חלק ממה שנתנו ביתד לכתב לכתוב, על שם גורמים מדגה"ת כביכול. הדברים מופרכים ולא יצאו מאף גורם, ולא לחינם הובאו הדברים בעילום שם. למותר לציין, כי אילו באמת היו מביאים תגובה מגורמים בדגה"ת, התגובה היתה אחרת לגמרי, אמיתית וחריפה. אדרבה, הכתב פנה בבקשה לקבל מידע מאנשים בדגה"ת, אך לא הביא את דבריהם כלל.
המנהלים נרדמו בשמירה!
עלה זית כתב:שים שלום כתב:עלה זית כתב:בעניין חב"ד, מה שהיה היה.
יתכן (ומסיבה מוצדקת אחר כל הרדיפות העלובות שעשו להם אנשי הר' שך), אבל אני גם רואה הרבה ליטאים ממחנהו של יתד נאמן אשר שונאים את חב"ד שנאה שורשית, על אף שהר' שטיינמן הראה שאין טעם לכך
אם לחב"דניקים מותר לשנוא את הליטאים בגלל מאורעות עתיקים ולא רלוונטיים, מדוע שהליטאים לא ישנאו את החב"דניקים בגלל אותם מאורעות עצמם?!
משולש כתב:המלמד שלי בכתה היה מסביר לי: "בדיוק בגלל זה אני כועס עליך, בגלל שלא עשית כלום!!"
גאליציינער כתב:משולש כתב:המלמד שלי בכתה היה מסביר לי: "בדיוק בגלל זה אני כועס עליך, בגלל שלא עשית כלום!!"
זה רק מראה כמה שאתה לא צודק...
משולש כתב:גאליציינער כתב:משולש כתב:המלמד שלי בכתה היה מסביר לי: "בדיוק בגלל זה אני כועס עליך, בגלל שלא עשית כלום!!"
נראה לי שלא הבנת כוונתי. אחד מהטענות של גדולי הדור על חב"ד היו שמעולם הם לא התחברו ליהדות החרדית בשום מאבק למען היהדות (חוץ מ"מיהו יהודי" שגם שם הם עמדו מנגד לרוב גדולי הדור ובוודאי הליטאיים).
שים שלום כתב:ובמיהו יהודי, מה מצאת הפעם בגנזכי המתנגדים?
משולש כתב:שים שלום כתב:ובמיהו יהודי, מה מצאת הפעם בגנזכי המתנגדים?
(ביטוי אומלל שחסידי חב"ד הם היחידים שעדיין ממשיכים להשתמש בו בדבקות)
שחב"ד הם גרמו למחלוקת והפירוד של אגודת ישראל מדגל התורה בעיקר בגלל החוק הנ"ל.
שים שלום כתב:משולש כתב:שים שלום כתב:ובמיהו יהודי, מה מצאת הפעם בגנזכי המתנגדים?
(ביטוי אומלל שחסידי חב"ד הם היחידים שעדיין ממשיכים להשתמש בו בדבקות)
שחב"ד הם גרמו למחלוקת והפירוד של אגודת ישראל מדגל התורה בעיקר בגלל החוק הנ"ל.
למה? מה קרה?
אין לך כלום חוץ מדמגוגיה זולה?
משולש כתב:גאליציינער כתב:משולש כתב:המלמד שלי בכתה היה מסביר לי: "בדיוק בגלל זה אני כועס עליך, בגלל שלא עשית כלום!!"
נראה לי שלא הבנת כוונתי. אחד מהטענות של גדולי הדור על חב"ד היו שמעולם הם לא התחברו ליהדות החרדית בשום מאבק למען היהדות (חוץ מ"מיהו יהודי" שגם שם הם עמדו מנגד לרוב גדולי הדור ובוודאי הליטאיים).
פך שמן כתב:קבלו כתבה צבועה שקרית ונבזית מבית נתי.............
אמש: כנס מחאה במודיעין עילית בהשתתפות גדולי תורה בעקבות רדיפה והתנכלות חמורה לאחד מחשובי הרבנים ומורי הוראה בשעת קריאת התורה וכנגד ספר תורה פתוח
והנה הסיפור לפניכם:
אמש דווח, כי במהלך התפילה בשבת בבית הכנסת המרכזי נחלת חפציבה במודיעין עילית, החלה מהומת ענק של הפלג מול ספר התורה שהיה פתוח. ה' אהרן מיטלמן מאנשי הפלג שמחשיב את עצמו לרב בית הכנסת רצה לקבל את המפטיר, ודחף בגסות את החיוב שעלה למפטיר (שקלים) והתעמת בכח עם הגבאים, תוך שהוא מבזה את ספר התורה שנשאר פתוח על הבימה כרבע שעה. לאחר מכן עזבו שאר המתפללים ועברו לבית שני והשאירוהו ללא מנין.
לנוכח הכחשות הפלג, הציגו המתפללים תיעוד וידאו ממצלמות האבטחה של המהומה בבית הכנסת שם נראה בבירור כיצד ה' מיטלמן ניגש למקום בכח, דוחף בחזקה ובגסות, וממשיך במהומה מול ספר התורה הפתוח. (כדרכנו, נמנענו מלהביא את הוידאו מפני שצולם בשבת ולא חרגנו ממנהגינו, אך הוא התפרסם וכל הרוצה יוכל להשיגו, ויראה בעצמו את מה שהבאנו. עם זאת ראוי לציין, שהצבת המצלמות נעשתה ע"פ היתר ממרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל מפני הצורך).
דבר המעשה עורר זעזוע רב ברחבי הציבור החרדי. בכדי לטשטש את הרושם ממה שנראה לעין כל, ערכו היום אנשי כת הפלג כנס מחאה על ביזוי כבודו של ה' מיטלמן, תוך שהם מתקשים להסביר על מה המחאה, מלבד הנסיון להסיט ולטשטש את העובדה שהוא תקף בצורה אגרסיבית ולא ראויה את המתפללים שעמדו סמוך לבימה ואת העולה לתורה (ה'חיוב') שנקרא ע"י הגבאים, שלא שיתפו פעולה עם היוזמה של אנשי הכת להעלות אותו לתורה על חשבון בעל ה"חיוב", ללא שום הצדקה.
מדובר בעצם בחלק מנסיון אנשי הכת להמשיך את השתלטותו של ה' אהרן מיטלמן על תושבי שכונת חפציבה, ועל בית הכנסת עליו השתלט לפני מספר שנים והכריז על עצמו כ"רב" במקום. אך למעשה כל זה גורם לתוצאה ההפוכה, כאשר זה מגביר את הסלידה והתיעוב ממעשי הכת, ומגביר את הרצון להתרחק ממנו ולהפסיק עם מה שניתן לו בחסד עד עתה. כך גם גוברים הקריאות בשכונה להרחיק את הפורעים מבית הכנסת ולמנות רב לבית הכנסת ולשכונה.
יצויין, כי מאחר וה' מיטלמן זוכה לאופוזיציה רחבה אף בקרב אנשי הכת תושבי השכונה, בין היתר ע"י תושב השכונה חיליק בלוי מראשי כת הפלג, הכנס נערך דווקא בבית הכנסת של הפלג בשכונה אחרת שכונת נופי עילית, כאשר לצורך כך הביאו לחמם ממרחק ולמקום הוזמנו כמה מרבני כת הפלג בבני ברק.
מני כתב:פך שמן כתב:קבלו כתבה צבועה שקרית ונבזית מבית נתי.............
אמש: כנס מחאה במודיעין עילית בהשתתפות גדולי תורה בעקבות רדיפה והתנכלות חמורה לאחד מחשובי הרבנים ומורי הוראה בשעת קריאת התורה וכנגד ספר תורה פתוח
והנה הסיפור לפניכם:
אמש דווח, כי במהלך התפילה בשבת בבית הכנסת המרכזי נחלת חפציבה במודיעין עילית, החלה מהומת ענק של הפלג מול ספר התורה שהיה פתוח. ה' אהרן מיטלמן מאנשי הפלג שמחשיב את עצמו לרב בית הכנסת רצה לקבל את המפטיר, ודחף בגסות את החיוב שעלה למפטיר (שקלים) והתעמת בכח עם הגבאים, תוך שהוא מבזה את ספר התורה שנשאר פתוח על הבימה כרבע שעה. לאחר מכן עזבו שאר המתפללים ועברו לבית שני והשאירוהו ללא מנין.
לנוכח הכחשות הפלג, הציגו המתפללים תיעוד וידאו ממצלמות האבטחה של המהומה בבית הכנסת שם נראה בבירור כיצד ה' מיטלמן ניגש למקום בכח, דוחף בחזקה ובגסות, וממשיך במהומה מול ספר התורה הפתוח. (כדרכנו, נמנענו מלהביא את הוידאו מפני שצולם בשבת ולא חרגנו ממנהגינו, אך הוא התפרסם וכל הרוצה יוכל להשיגו, ויראה בעצמו את מה שהבאנו. עם זאת ראוי לציין, שהצבת המצלמות נעשתה ע"פ היתר ממרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל מפני הצורך).
דבר המעשה עורר זעזוע רב ברחבי הציבור החרדי. בכדי לטשטש את הרושם ממה שנראה לעין כל, ערכו היום אנשי כת הפלג כנס מחאה על ביזוי כבודו של ה' מיטלמן, תוך שהם מתקשים להסביר על מה המחאה, מלבד הנסיון להסיט ולטשטש את העובדה שהוא תקף בצורה אגרסיבית ולא ראויה את המתפללים שעמדו סמוך לבימה ואת העולה לתורה (ה'חיוב') שנקרא ע"י הגבאים, שלא שיתפו פעולה עם היוזמה של אנשי הכת להעלות אותו לתורה על חשבון בעל ה"חיוב", ללא שום הצדקה.
מדובר בעצם בחלק מנסיון אנשי הכת להמשיך את השתלטותו של ה' אהרן מיטלמן על תושבי שכונת חפציבה, ועל בית הכנסת עליו השתלט לפני מספר שנים והכריז על עצמו כ"רב" במקום. אך למעשה כל זה גורם לתוצאה ההפוכה, כאשר זה מגביר את הסלידה והתיעוב ממעשי הכת, ומגביר את הרצון להתרחק ממנו ולהפסיק עם מה שניתן לו בחסד עד עתה. כך גם גוברים הקריאות בשכונה להרחיק את הפורעים מבית הכנסת ולמנות רב לבית הכנסת ולשכונה.
יצויין, כי מאחר וה' מיטלמן זוכה לאופוזיציה רחבה אף בקרב אנשי הכת תושבי השכונה, בין היתר ע"י תושב השכונה חיליק בלוי מראשי כת הפלג, הכנס נערך דווקא בבית הכנסת של הפלג בשכונה אחרת שכונת נופי עילית, כאשר לצורך כך הביאו לחמם ממרחק ולמקום הוזמנו כמה מרבני כת הפלג בבני ברק.
מי יכול להביא את ההסרטה הגדולה ממה שנעשה שם בשבת ההסרטה פורסמה באתרים רבים אך לי זה חסום
פך שמן כתב:צריך לעשות שאלת רב אם מותר להנות מוידאו שכזה?
משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
לוי כתב:משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
ואם אין יכול/רוצה להתגבר על התאווה הזה "שלא ליהנות", מותר לספר לשון הרע? (כמובן "לתועלת"...)
לוי כתב:משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
ואם אין יכול/רוצה להתגבר על התאווה הזה "שלא ליהנות", מותר לספר לשון הרע? (כמובן "לתועלת"...)
פך שמן כתב:פרק ג' בסדרה:
בעיתון הפלג 'הבטיחו' כתבות על האירוע בהמשך, וכתבו שסקירה נרחבת תהיה בימים הקרובים, כנראה שעדיין לא הצליחו למצוא גירסא שתתאים לכל הפרטים.
כך גם פורסם על ידם מכתב מגוף עלום בשם 'בד"ץ הדרת קודש' המזהה עצמו עם הר' מרדכי גרוס, בו נעשית "מחאה" על ביזוי כבוד התורה של ה' מיטלמן, אולם על המכתב לא הופיע שום חתימה. כל זה כאמור כחלק מנסיון טשטוש העובדות, שלא מצליח.
זכריה כתב:עכשיו בואו תבינו על מה יוצאים להפגנות
דרמה בנתב"ג. ישראל כהן ב'כיכר': אליהו טומבק מבכירי עסקני ׳הפלג׳ מנהל תלמודי התורה של הגר"ש אויערבך נעצר בחשד להלבנת הון. נבדק הקשר לקמפיין נגד גיוס חרדים. המשטרה תבקש להאריך את מעצרו. בת"ת של 'הפלג' אמרו תהילים. הם מאשימים את היועמ"ש ואת צמרת משרד הביטחון ומאיימים: "הארץ תבער כפי שלא ראו אותה מעולם בוערת".
משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
(חפץ חיים, הלכות לשון הרע כלל י' הלכות לשון הרע לתועלת: שֶׁיְּכַוֵּן לְתוֹעֶלֶת, וּכְמוֹ שֶׁנְּבָאֵר לְקַמָן בְּסָעִיף ד', וְלֹא לֵהָנוֹת, חַס וְשָׁלוֹם, מֵהַפְּגָם הַהוּא, שֶׁהוּא נוֹתֵן בַּחֲבֵרוֹ, וְלֹא מִצַד שִׂנְאָה, שֶׁיֵּשׁ לוֹ עָלָיו מִכְּבָר).
גאליציינער כתב:משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
(חפץ חיים, הלכות לשון הרע כלל י' הלכות לשון הרע לתועלת: שֶׁיְּכַוֵּן לְתוֹעֶלֶת, וּכְמוֹ שֶׁנְּבָאֵר לְקַמָן בְּסָעִיף ד', וְלֹא לֵהָנוֹת, חַס וְשָׁלוֹם, מֵהַפְּגָם הַהוּא, שֶׁהוּא נוֹתֵן בַּחֲבֵרוֹ, וְלֹא מִצַד שִׂנְאָה, שֶׁיֵּשׁ לוֹ עָלָיו מִכְּבָר).
איזה תועלת יש לי מלשמוע לה"ר על בנ"א שאני כלל לא הכרתי עד עכשיו ואין לי שום שייכות איתו ??
...נקודה למחשבה.
משולש כתב:גאליציינער כתב:משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
איזה תועלת יש לי מלשמוע לה"ר על בנ"א שאני כלל לא הכרתי עד עכשיו ואין לי שום שייכות איתו ??
...נקודה למחשבה.
לפי תגובותיך אתה שייך לשם עמוק עמוק ואתה אפילו לא מרגיש את זה.
(אין נ"מ אם אתה מכיר אישית את שמערל או בערל, אבל אתה כל הזמן מסנגר על הנרדפים המסכנים שבס"ה מקיימים הוראת רבם שאמר לשרוף פחים ולהתעמת בצמתים עם שיקצעס).
משולש כתב:הנרדפים המסכנים שבס"ה מקיימים הוראת רבם שאמר לשרוף פחים ולהתעמת בצמתים עם שיקצעס.
משולש כתב:אז למה הם שורפים פחים ורבים עם שיקצעס?
לוי כתב:משולש כתב:אז למה הם שורפים פחים ורבים עם שיקצעס?
תשאל אותם,
אבל זה לא הוראת רבותיהם (גם אתה יודע זאת).
ישיביש כתב: כביש 443 ישאר פתוח היום כי אח של יוסי פטרוף מחתן הערב בבני ברק, ואם יהיה חסום הוא לא יוכל להגיע לחופה.
ישיביש כתב: כביש 443 ישאר פתוח היום כי אח של יוסי פטרוף מחתן הערב בבני ברק, ואם יהיה חסום הוא לא יוכל להגיע לחופה.
במקביל לפעילות הפלג להטיח בוץ במערכות החינוך המפוארות של הציבור החרדי המוכוונות ע"י מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א, בתקופה האחרונה בפלג מנהלים מסע רישום לסמינר החדש של הפלג המוקם בירושלים, שנפתח כסניף לסמינר אהל רחל בבני ברק, שכזכור 'מרכז החדשות' חשף לפני מספר חודשים כי הוא נרשם לתוכנית עוז לתמורה של משרד החינוך שהוגדרה בעיתון הפלס כתוכנית שנועדה לחלן את הציבור החרדי.הצביעות חוגגת, לאחר הכחשות נמרצות ושקרים מפלצתיים עתה נחשף
פך שמן כתב:משולש כתב:גאליציינער כתב:משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
...נקודה למחשבה.
(אין נ"מ אם אתה מכיר אישית את שמערל או בערל, אבל אתה כל הזמן מסנגר על הנרדפים המסכנים שבס"ה מקיימים הוראת רבם שאמר לשרוף פחים ולהתעמת בצמתים עם שיקצעס).
משולש, גאלייציענר כבר הודיע בפה מלא בהודעותיו הקודמות, עכשיו לא נותר אלא להתפלל עליו שיפקח את עיניו ושכלו,
גאליציינער כתב:פך שמן כתב:משולש כתב:גאליציינער כתב:משולש כתב:אכן, אסור להנות מלשון הרע לתועלת, אבל אין זה פוטר מלומר אותו. וצריך להתאמץ להתגבר על התאווה בזה.
...נקודה למחשבה.
משולש, גאלייציענר כבר הודיע בפה מלא בהודעותיו הקודמות, עכשיו לא נותר אלא להתפלל עליו שיפקח את עיניו ושכלו,
משולש, אתה יודע בדיוק לאיפה אני משתייך...
פך שמן, איך הם התפילות עלי ? עשית לפחות איזה תפילת רבים ??
תפסיקו כבר עם כל הדמיונות שאתה מסתובבים ומסובבים את עצמכם סביב זה..
משולש כתב:אני חושב שבשלב זה גם אם נתעלם מהם הם יקבלו את הצומי שלהם. לכן עדיף שלכל הפחות הם יקבלו צומי שלילי.
גאליציינער כתב:משולש כתב:אני חושב שבשלב זה גם אם נתעלם מהם הם יקבלו את הצומי שלהם. לכן עדיף שלכל הפחות הם יקבלו צומי שלילי.
צומי זה אומר תשומת לב, וזה לא משנה להם אם יש להם תשומת לב חיובית או שלילית, עכשיו יש להם תשומת לב שלילית אבל מצד שני הם מאוד מבוקשים בתשקורת והם כעת בכותרות, יבוא יום והם יהפכו את כל המומנטום לטובתם... הם אנשים מאוד מוכשרים בתקשורת, ותראה שזה מה שיהיה בסוף...
אם לא היו מדברים מהם, לענ"ד הם היו מתפוררים מעצמם, מי שיודע יודע שגם שמה יש ביניהם המון חילוקי דיעות וכל אחד מושך לצד אחר, עכשיו כשהם מותקפים מבחוץ הם איחדו את השורות כלפי האויב החיצוני, כשזה יסתיים הם יפנו את הכל הכח והמרץ כלפי פנים...
יש שמה את הגר"ש אויערבאך שהוא רשמית היום המנהיג של הפלג, ובאנשי ביתו יש כאלו המושכים כלפי שותפות עם העה"ח, שזה אומר לא לקחת תקציבים ולא להצביע בבחירות וכולי, ומצד שני יש פלג מתון שלא רוצה להפסיד את הכל, וזה רק אצל ביתו...
יש גם את הגר"ש מרקוביץ ר"י פאנאוויטש שהוא לא כפוף להגרש"א ויש לו דיעה די עצמאית, יש גם את הגר"ט נוביק משגיח ישיבת חדרה, שמי שיודע מה הולך שמה יודע שהוא בנ"א לעצמו וגם לא קיבל את מרות הגרש"א.
ויש עוד כמה...
משולש כתב:גאליציינער כתב:משולש כתב:אני חושב שבשלב זה גם אם נתעלם מהם הם יקבלו את הצומי שלהם. לכן עדיף שלכל הפחות הם יקבלו צומי שלילי.
צומי זה אומר תשומת לב, וזה לא משנה להם אם יש להם תשומת לב חיובית או שלילית, עכשיו יש להם תשומת לב שלילית אבל מצד שני הם מאוד מבוקשים בתשקורת והם כעת בכותרות, יבוא יום והם יהפכו את כל המומנטום לטובתם... הם אנשים מאוד מוכשרים בתקשורת, ותראה שזה מה שיהיה בסוף...
אם לא היו מדברים מהם, לענ"ד הם היו מתפוררים מעצמם, מי שיודע יודע שגם שמה יש ביניהם המון חילוקי דיעות וכל אחד מושך לצד אחר, עכשיו כשהם מותקפים מבחוץ הם איחדו את השורות כלפי האויב החיצוני, כשזה יסתיים הם יפנו את הכל הכח והמרץ כלפי פנים...
יש שמה את הגר"ש אויערבאך שהוא רשמית היום המנהיג של הפלג, ובאנשי ביתו יש כאלו המושכים כלפי שותפות עם העה"ח, שזה אומר לא לקחת תקציבים ולא להצביע בבחירות וכולי, ומצד שני יש פלג מתון שלא רוצה להפסיד את הכל, וזה רק אצל ביתו...
יש גם את הגר"ש מרקוביץ ר"י פאנאוויטש שהוא לא כפוף להגרש"א ויש לו דיעה די עצמאית, יש גם את הגר"ט נוביק משגיח ישיבת חדרה, שמי שיודע מה הולך שמה יודע שהוא בנ"א לעצמו וגם לא קיבל את מרות הגרש"א.
ויש עוד כמה...
אבל לא אנחנו נותנים להם את הצומי, הם לוקחים אותו בכוח ע"י שהם מענים ומתעללים ברבבות אנשים בהמתנה של שעות בפקקים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אני פה, חסיד ליובאוויטש, פך שמן ו־149 אורחים