גאליציינער כתב:משולש כתב:גאליציינער כתב:בקיצור אתר לא ממש חרדי ומוטה לצד אחד במחלוקת הליטאית...
מה פירוש מוטה לצד אחד??
שהוא מסקר את זה בדיוק כמו "מרכז החדשות"...
משולש כתב:גאליציינער כתב:משולש כתב:גאליציינער כתב:בקיצור אתר לא ממש חרדי ומוטה לצד אחד במחלוקת הליטאית...
מה פירוש מוטה לצד אחד??
שהוא מסקר את זה בדיוק כמו "מרכז החדשות"...
גם המשטרה מדברת כמו "מרכז החדשות" וגם בית המשפט אותו דבר.
ב"ה שעדיין נשארו לנו כמה "משקיפי או"ם" ניטראלים בודדים שנותנים יחס שוויוני למחבלים ולקרבנותיהם...
ישיביש כתב:לאחר 48 ימים בכלא הצבאי שוחרר הבוקר האסיר ישראל מאיר טולידנו, תושב אופקים שנעצר בעוון עריקות לאחר שלא התייצב בלשכת הגיוס כהוראת רבותיו מ'הפלג הירושלמי'.
טולידנו נעצר וספג עונש משמעותי של 55 ימי מחבוש, כאשר לפני חג הפסח פעלו שרים וחברי כנסת, לצד עסקנים נוספים, על מנת לסייע בשחרורו והצליחו לאפשר לו חופשה במהלך ליל הסדר.
בעקבות מעצרו של טולידנו - ומעצר דומה של צבי פרידמן מבית שמש - הורה מנהיג 'הפלג' הגר"ש אוירבך לצאת להפגנות סוערות, ואכן בפעילות הוועד ל"הצלת עולם התורה" נערכו במשך מספר שבועות הפגנות, תוך חסימת כבישים בכל רחבי הארץ.
בהפגנות שהיו כאמור סוערות במיוחד התרחשו תקריות רבות בין שוטרים לבין אברכים ותלמידי ישיבות המזוהים עם 'הפלג' ובמהלכם נעצרו עשרות מהם בשל הפרת הסדר הציבורי.
הבוקר שוחרר טולידנו ושב לביתו, כשהוא צפוי כבר בימים הקרובים להתחיל את 'זמן קיץ' בישיבה.
מזהב ומפז כתב: מריח גזעני אבל חזק ואמיתי
הוא פסע מעדנות החוצה בעיני רוחו צפה הוא ברכב הלימוזינה המפואר שממתין לו, בעשרות בחורים עם שלטים ודגלים. כל הלילה הוא חלם על התהלוכה הגדולה שתיהיה לכבודו אולי אפילו עם חופה אמיתית של ס"ת כמו שהבטיחו לו. איך הוא אמר לאמא מסעודה אתמול בטלפון האחרון- זה לא יתאים שתבואי לשם זה יהיה אירוע ענק כמו חתונה. ואם הם לא יבואו איך תחזור ? היא שאלה. אבל הוא הזדעזע מעצם השאלה מה זה הם לא יבואו לא יכול להיות !הם בטח כבר בחוץ ממתינים שאגמור את השליחות שהם בעצמם שלחו אותי והסבירו לי כמה זה חשוב וכמה כבוד אני יקבל אח"כ. והנה אני כאן לבד ! לא לימוזינה ולא תהלוכה. לא שיירה בכבישים ולא דגלים. הוא חושב לעצמו בטח משטרת השמד לא הרשתה להם לעמוד כ"כ קרוב אבל הם מעבר לצומת. הוא הרים טלפון לחבר קרוב ושאל בזהירות אז איפה אתם עכשיו. החבר ענה קצרות אני במערכת בהר חוצבים. צריך משהו ? דבר קצר יש גזירת שמד של פריצת החומות זה נורא נוראות ! כאן הוא כבר התבלבל ממש. מה שמד אני מהגזירת שמד זה טולידאנו מהכלא מוסר הנפש. אה, ביטל הדובר זה היה השמד של אתמול זה השמד הישן והפשרן. היום זה השמד האמיתי. צליל של ניתוק שיחה נשמע מבעד לאפרכסת. כולם עסוקים עכשיו בגזירה הנוראה אין זמן לאיזה פרענק תמים שישב בכלא 50 יום. וטולידנו ? הוא עוד מחכה שמישהו יבוא לאסוף אותו משערי כלא 4. יש מישהו עם רכב בסביבה ?
נעשה ונשמע כתב:עלה זית כתב:בעיות לא פותרים עם סיסמאות וזעקות. רק עם פתרונות. כן, פתרונות.
ופתרונות יש בעיקר אצל הצד שלנו (הפלאפון המוגן, הכנסת מקצועות לסמינרים, ועוד)
ועיין עוד בקונטרס החדש: 'התבוננות. מבט פנימה'.
משולש, הצלחתי, תודה.
מ ז ע ז ע, אין מילים. דור של אנרכיסטים גדל פה.
איך משיגים קונטרס זה?
המבקש כתב:האם מחבר הקונטרס חיבר גם את 'בהירות', ו'בסוגיא דהנהגת הדור' וכו' ? כמו''כ אם יש לך קונטרסים הנ''ל ועוד מהסוג הזה נא להעלות [בתנאי שלא נמכר בכסף, למען נמנע ידינו מעושק].
ש. בחורים שמשתתפים בהפגנה ובאה אשה פרוצה ורוצה לבעוט בהם ולדחוף אותם, האם יברחו, ישארו במקומם, או יבעטו בה בחזרה, שרק יצעקו עליה "שיקצע"?
ת.
ש. אמבולנס שבתוכו חולה במצב חרום ורוצה לעבור, האם מותר לפתוח את הכביש או שעדיף לקיים בו "יהרג ואל יעבור".
ת.
ש. האם ללכת לחסום כבישים כשיודע שהולך להתעמת ולהתווכח עם כופרים ואפיקורסים שישמיעו באזניו דברי כפירה וניבול פה?
ת.
ש. האם המצווה לחסום כבישים ולעכב רבבות אנשים ולהפסידם פרנסתם חלה גם כשיש חתונה של עיתונאי מהפלס, או ששם אפשר להקל ולדחות את ההפגנה למחר?
ת.
ש. האם גם ראשי ישיבות ורבנים צריכים לצאת להשתולל ולהכות עוברי אורח, או שרק ילדים ובחורים מצווים על קידוש השם??
ת.
ש. האם מותר להזיק ולהשחית בידים רכוש ציבורי כמו פחי אשפה של העירייה, ניידות של המשטרה, וכדומה, דלכאורה הוא ק"ו מאם התירו להפסיד רכוש פרטי שרבבות אנשים מאבדים את פרנסתם ע"י הפסד שעות עבודה, פגישות קריטיות, ובכללם חולים בדרכם לטיפולים רפואיים ל"ע, וכו' וכו', על אחת כמה וכמה שיתירו להשחית רכוש ציבורי.
ת.
ש. האם מותר לפצוע שוטרים/ות במהלך ההפגנה, דלכאורה על דעת זה באים שיודעים שהמפגינים יעמדו על נפשם.
ת.
עטרת תפארת כתב:אחד המפגרים שם צועק לרב.. אין לך טיפת בושה... לא יאומןןןןןןן
משולש כתב:פירסמו כאילו הגר"ש אמר "ביטולה זהו קיומה"
אז אני לא מבין: שלושה שבועות להשתולל ברחובות עם פרוצים ופרוצות, זה בסדר, כי ביטולה זהו קיומה. ארבעים וחמשה בחורים ואברכים ישנים בפנימיית מהר"ן (ראשי תיבות "מורנו הרב נרקומן) למשך תקופות מחבוש שונות, (לסיים שם מסכת ואחר כך להפוך לחילוני) זה בסדר כי ביטולה זהו קיומה.
אבל חמש דקות להכנס כל הישיבה ביחד להגיש טופס דיחוי וללמוד שנה שטייגן בשקיעות ובעמקות, זה מסוכן?
אבן הפינה כתב:משולש כתב:פירסמו כאילו הגר"ש אמר "ביטולה זהו קיומה"
אז אני לא מבין: שלושה שבועות להשתולל ברחובות עם פרוצים ופרוצות, זה בסדר, כי ביטולה זהו קיומה. ארבעים וחמשה בחורים ואברכים ישנים בפנימיית מהר"ן (ראשי תיבות "מורנו הרב נרקומן) למשך תקופות מחבוש שונות, (לסיים שם מסכת ואחר כך להפוך לחילוני) זה בסדר כי ביטולה זהו קיומה.
אבל חמש דקות להכנס כל הישיבה ביחד להגיש טופס דיחוי וללמוד שנה שטייגן בשקיעות ובעמקות, זה מסוכן?
זה מסוכן כי הוא עלול להגיע לצד ה"שונאים" ואילו כשהוא נהפך לחילוני הוא נשאר "מחבל"
משולש כתב:"לא יכולה עוד": הפן הכואב של הפגנות הפלג - בעיות בשלום בית
מאחורי כל מפגין בהפגנות הפלג שהתיעודים הרבים מהם מופצים ברחבי הרשת - יש שם ומשפחה. מתברר כי לא מעט מנשות הפלג אינן מתחברות להפגנות ומסרי הפלג ומצויות במצוקה של ממש • הגר"ש אויערבאך על קשיי הנשים בפלג: "זה רוחניות. על האשה להיכנע ולהשפיל את עצמה"
שיפי חריטן 20:15 24/10/2017
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90 הפן הכואב של הפגנות הפלג - בעיות בשלום בית: בתחילת השבוע הבאנו את דבר התגייסות נשות הפלג הירושלמי לסיוע הדדי במשפחות בהן יש עצורים שלא הסדירו את מעמד תורתם אמנותם.
כעת עולה תמונה חדשה על צד שונה בנושא. נשים מאוכזבות ושאינן שלמות עם עמדתן בעליהן בעניין ההפגנות, ההשתתפות בהן וכו'.
ביקורת זו נעשית בסודיות, בהסתר, אך הבעיות צצות וצפות מעל פני השטח. זהו הפן המשפחתי הכואב עמו מתמודדות חלק מנשותיהן של אנשי הפלג.
לידי מערכת 'בחדרי' הגיעו בתקופות האחרונות סיפוריהן של נשים לבעלים המשתייכים לפלג, הן מספרות על קושי עצום בקבלת עמדת בעליהן בנושא המחלוקת הליטאית.
אחד מהמקרים צף ועלה היום, בגל ההפגנות הנוכחי, והוא מעורר סערה ברשת בשעות האחרונות, זהו סיפורה של אישה כזו ששיגרה בקשת יעוץ כשהיא חשה שאינה יכולה להחזיק עוד מעמד.
בקבוצת 'ישנן' בפייסבוק קיימת אפשרות לשליחת הודעות אנונימיות לשם התייעצות. מנהלות הקבוצה מבררות את אמינות הסיפור ובמקרי צורך אף מעבירות פרטים לרווחה, משטרה ועוד. לתיבת ההתייעצות הזו הגיעו אלפי סיפורים בנושאים שונים, גם הרגישים ביותר במגזר כגון אלימות והטרדות וזכו לטיפול מקצועי הולם.
היום, כאמור, התפרסמה בקשתה של האישה הצעירה שקצה נפשה בהתנהגות בעלה והיא מבקשת עזרה. דברי האישה מעלים תמונה מטרידה מאוד, לפיה ההקצנה בשיטת אנשי הפלג הירושלמי, פוגעת בחלק מהמקרים בשלום בית של בני זוג.
"גם במשפחה שלי וגם בעבודה, יום אחרי ההפגנות אני מרגישה מושפלת ברמות", כתבה האישה. "כשאני אומרת לו משהו הוא נפגע ואומר שאני צריכה לכבד את רצונותיו ואת הליכתו אחרי רבותיו. אני לא יכולה יותר. כואב לי. מרגישה שהוא 'מתחרפן' לי מול העיניים'.
מבדיקה מעמיקה של 'לובי נשי - בחדרי חרדים', עולה כי כל פרטי הסיפור אמינים, וכי מאחורי הדברים ניצבת אישה אמיתית לחלוטין.
עוד היא מוסיפה כי לאחר צפיה בסרטונים מההפגנות היא רוצה לקבור את עצמה. "התחתנתי לפני שהתחיל הסכסוך הזה ואני מרגישה שזה לא אותו בן אדם. זו סטירה לחי מצלצלת. מה אתן ממליצות לי לעשות? מרגישה ממש מיואשת".
חזן כתב:שני אברכים התגרשו אתמול בבי"ד
שני אברכים הוזמנו ע"י נשותיהם בבית דין, ובקשה בפיהן שהן רוצות גט פיטורין, בטענה "מאוס עלי", אחרי שיש להם ריח רע מההפגנות...
והרבנים ענו שהן צודקות, ובאותו יום כבר עשו הגט לשניהם.
משולש כתב:[16:22, 25/10/2017] +: בדקות אלו החל המבצע הלוגיסטי בישיבת כנסת יצחק חדרה להעתקת הישיבה לשערי כלא 6. משאיות הובלה מעמיסים כעת מאות סטנדרים וגמרות. כאשר בדקות הקרובות יעלו מאות התלמידים למשאיות בדרכם לסדר ב' בכניסה לכלא.
ראש ישיבת חדרה, הגאון הגדול רבי יהושע ארנברג צפוי למסור בשעה רבע לשש שיעור כללי במקום.
אני פה כתב:אם הייתי ליטאי הייתי מצטרף לעצניקים , אטרקציות בשפע: בואש, כנסת, משאיות, צעדות, מכות, תלישת מראות, קידוש ה', משיכת זנבות, הפשטת מכנסיים, הדבקת מנעולים, עוד היד נטויה..
משולש כתב:בשעה האחרונה הוסגרו לידי המשטרה הצבאית 2 אסירי עולם התחתון נוספים שנעצרו היום במחאות שהתקיימו ב'ציר בר לב' בירושלים.
העריקים -האברך אברהם צבי לדרמן, והאברך - פנחס פריימן יובאו מחר לדיון בבית משפט צבאי.
zeevi כתב:משולש כתב:בשעה האחרונה הוסגרו לידי המשטרה הצבאית 2 אסירי עולם התחתון נוספים שנעצרו היום במחאות שהתקיימו ב'ציר בר לב' בירושלים.
העריקים -האברך אברהם צבי לדרמן, והאברך - פנחס פריימן יובאו מחר לדיון בבית משפט צבאי.
מחר??????
משולש כתב:
מפקדת בסיס הכליאה הצבאי סא"ל מיטל שפר החליטה שלא להכנס איתם לעימות ופתרה את הבעייה בכך ששיבצו את בחורי הפלג הירושלמי שנעצרו בהפגנות במהלך השבועיים האחרונים - בתאים ללא מסך לצפייה בטלווזיה.
גאליציינער כתב:פך שמן כתב:גאליציינער כתב:פך שמן כתב:גאליציינער כתב:פך שמן כתב:גאליציינער כתב:למה אתה משוכנע שהציבור החסידי מושפע מהגראי"ל ??
תתחיל לבדוק את זה ותגיד לי איפה בדיוק הם מושפעים ומי מהם קיבל את מרותו..
מי בדיוק גור ? בעלזא ? ויז'ניץ ?
הירושלמים ??
תפרט לי בדיוק...
את מרותו הם לא אמורים לקבל, אך את דעתו ורצונו הם מקבלים, ובגדול!!
אינך מתכחש שהחינוך העצמאי נמצא תחת שליטתו המוחלטת של הגראי"ל, החכי"ם הדומיינטים ביותר במפלגה תחת מרותו ומימלא החסידים נתונים להחלטותיו, לא שזה מעלה מיוחדת אך זה המצב בשטח.
אני לא מתכחש לזה כמו שאני לא מתכחש לזה שלב לאחים נמצא תחת שליטתו המוחלטת של לייזער סורוצקין, רוב החסידים עזבו את זה בגלל שהוא ברובו מוסד ליטאי. [הוספת גאליציינער: ?]
חוץ ממאיר פרוש שזה המוסדות הגדולים היחידים שהוא יכול לשים עליהם את היד וגער שהריחה שמה כסף...
והאדמו"ר מבעלזא ויתר על זכיותיו בחיהע"צ למען השלום...
[אני מאמין שמאיר פרוש (או גער) עוד ישתלט על המוסד הזה אי פעם, תזכור את מה שאני אמרתי לך...]
ובמפלגת יהדות התורה הבעל הבית למעשה הוא יענקל ליצמן ובכל פרט ופרט עושה כל אחד שבת לעצמו, אם אתה מעודכן...
אבל בגדול אני מסכים עם מה שאמרת שרוב האדמו"רים מתחשבים בדעתו, [ומבין האדמו"רים הגדולים זה רק האדמו"ר מבעלזא, תן לי שם של אדמו"ר אחר - אם יש לך.]
כנראה שהתכוונת חינוך העצמאי,
לא שמעתי שרוב החסידים זה חסידות בלז, כמעט 90% מהחסידויות נמנים על מוסדות החינוך העצמאי, ואך חסידויות שמעולם לא היו הצטרפו כגון סערט ויזניץ,
גפני יכול לעשות שבת לעצמו בכל פרט ופרט בדיוק כמו ליצמן, העניין שהוא טיפוס עם אחריות ולא פולישער' ציני שמוכן לעשות שבת לעצמו בשביל אינטרסים..[אם כי כאיש ברמה הציבורית אני מאד מעריך אותו]
ג. האדמורי"ם מהמועצת הם בלז, ויזניץ,צאנז, מודזיץ סלונים סדיגורא ואני לא זוכר מי עוד שם...
ראשית כל, לא, לא טעיתי, אמרתי שהחיה"ע הוא שייך לדגה"ת בדיוק כמו שלב לאחים שייך ללייזר, כלומר שזה שייך אליו ב-100 % וזה שייך אליהם ב-100 %, וכוונתי לומר שממילא רוב הת"ת שתחת רשותם הם ת"תים ליטאים.
ורוב הת"ת החסידיים הם לא תחת החינוך העצמאי, ולא ידעתי שכזה חסידויות הם 90 %, רוב החיידרים הם עצמאיים, מיעוטם בחינוך העצמאי ומיעוטם בש"ס.
וסערט ויז'ניץ שציינת בדרך אגב, הצטרפו רק בשנים האחרונות [חלק מהמוסדות], אחרי ההשתלטות הליטאית.
לגבי מה שכתבתי על יענקל ליצמן זה היה בתגובה למה שאמרת שהח"כים הדומיננטיים הם תחת מרות הגראי"ל, ע"כ תשובתי שיענקל ליצמן הוא לענ"ד הח"כ הדומיננטי ביהדות התורה, והוא לא כפוף בשום היכי תימצי למרן הגראי"ל..
- תסביר לי בבקשה מה ענית לי על זה עם השבת של גפני, תודה.
למה כתבת פירוט של האדמו"רים מהמועצת ? אני רוצה שתעלה לי הוראה אחת בחסידות אחת שמראה איזה קשר אפילו עקיף להגראי"ל, חיפשתי ולא ממש מצאתי, מחכה ממך...
[הרשימה המלאה של אדמו"רי המועצת הם האדמורי"ם מ: גור, בעלזא, ויז'ניץ, צאנז, באיאן, סלונים, ויז'ניץ מרכז, ביאלא, סערט ויז'ניץ, סאדיגורא, מודז'יץ וערלוי.]
[למה הדגשת את שם האדמו"ר מסלונים ?]
לילה טוב.
אתחיל על ראשון ראשון ואחרון אחרון
א. צודק, קראתי מידי מהר
ב. דברתי בעיקר על בתי הספר של הציבור החסידי ונרלי שגם רובם של החיידרים הליטאים הם עצמאייםץ
ג. ליצמן דומיינטי בסקרים ובטיסות לחו"ל, למעשה לצרכי הציבור החרדי כמו הישיבות, עמותות ,כספים שזה החמצן של הציבור החרדי גפני הבעל הבית. מבלי לזלזל כלל בפיעלות הברוכה של ליצמן בשיניים וברפורמת הסיעוד וכו'
ד. השבת של גפני היית כתגובה על משפט שכתבת שליצמן עושה שבת לעצמו בכל עניין אמרתי שגם גפני יכול לעשות רק הוא טיפוס אחראי כי גם איפה שלא הכי השתלם לו ויכל לשתוק ולא להתערב ולהרוויח הרבה בכ"א נלחם במה שהאמין , ליצמן כפוף גם בלי לרצות לגראי"ל מכח היותו בתוך סיעה ששלושה מתוכה כפפופים לאדם אחד משא"כ לליטאים יש 4 חברי כנסת כל אחד עם פטרון אחר, וכמו שהיו דברים מעולם שסגרו דילים עם אחד מאחרי גבו של השני
ה. בקשר לאדמורים זה הסבר קצת ארוך בעז"ה לכשירווח הזמן
ג] המציאות היא שליצמן, מתוקף תפקידו כיו"ר יהדות התורה מנהל בשם הסיעה כולה על דרישותיה, הוא קובע את סדר היום שלה, זה מציאות.
ואם אתה רוצה דוגמה הפוכה למה שאמרת, במחלוקת בסיעה לגבי הדרישה להקמת ועדה לרישוי הת"תים נאלץ יעקב אשר להיכנע למאיר פרוש ולהילחם עימו נגד משרד החינוך - בניגוד לדעת ח"כ גפני...
ותתן לי בבקשה דוגמא או פעם אחת שבו היה יענקל ליצמן כפוף באיזה החלטה שהיא למרן הגראי"ל שליט"א...
ד] אני מחכה, לכשירווח זמנך...
משולש כתב:את מי הן משרתות ובמי הן פוגעות??
כתגובה להפגנות הפלג, יאיר לפיד עלה בסקרים עליה תלולה (וש"ס בצניחה חופשית).
אנשי הפלג הם רודפים של כלל ישראל, כשרוממות א-ל בגרונם.
חזן כתב:משולש כתב:את מי הן משרתות ובמי הן פוגעות??
כתגובה להפגנות הפלג, יאיר לפיד עלה בסקרים עליה תלולה (וש"ס בצניחה חופשית).
אנשי הפלג הם רודפים של כלל ישראל, כשרוממות א-ל בגרונם.
כשיאיר לפיד עלה לפני כמה שנים, מי היה אשם?...
יאיר כתב:(מזל"ט לאשכול על 1000 הודעות...)
סולידי כתב:אז בהפגנה הבאה נראה אותם עם מעילים?
משולש כתב:גם הגיעו עדויות ממכבסה שקיבלה כמות בגדים מתלמידי ישיבה שהשתתפו בהפגנה, אך לצערם היו חייבים להשבית את המכונת כביסה למספר ימים עד שהריח יעזוב את המכונה. לדיווח זה לא התקבל אישור מבעלי המכבסה.
חזן כתב:משולש כתב:גם הגיעו עדויות ממכבסה שקיבלה כמות בגדים מתלמידי ישיבה שהשתתפו בהפגנה, אך לצערם היו חייבים להשבית את המכונת כביסה למספר ימים עד שהריח יעזוב את המכונה. לדיווח זה לא התקבל אישור מבעלי המכבסה.
יש עדויות - אבל אין אישור...![]()
סגנון השקר של 'בחדרי'.
משולש כתב:איני נציג של בחדרי, אבל הקושיא מעיקרא ליתא. העדיות מאנשים מהרחוב שראו את זה, אבל אין אישור רשמי מבעלי המכבסה.
חזן כתב:משולש כתב:איני נציג של בחדרי, אבל הקושיא מעיקרא ליתא. העדיות מאנשים מהרחוב שראו את זה, אבל אין אישור רשמי מבעלי המכבסה.
לא כוונתי אליך כלל אלא על 'בחדרי'.
ולא הקשיתי קושיא, אלא אמרתי מה שיש לו לומר על 'בחדרי', (וכנראה שלא הבנת כוונתי), והיה שלום.
משולש כתב:הבנתי מראש את כוונתך. ובכל זאת רציתי לפלפל בדבריך להגדיל תורה ולהאדירה...
eliyahu כתב:סליחה.
הוא הביא ציטוט שאם אינני טועה המרואיין פרש לארגון הלל.
אז יתכן ויש שם פרצות - אבל לקחו לראיון אדם מאוד קיצוני...
אם תפנה לארגון הלל תקבל מידע "מטלטל" על כל היהדות החרדית הנאמנה
1010 כתב:הוא אמר פעם בדרשה בלשכת הגיוס, ששמע שיש שישים אלף בחורים ואברכים היושבים בכלא הצבאי בעוון ההשטתמטות....
אפשר למכור לו את כל הלוקשים שבעולם, ואין לו בעיה לטוחן אותם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G], אני פה, יעבץ, ראש בטטה ו־113 אורחים