פעמון זהב ורימון כתב:איך הוא אמור לקבל מזה מזומנים אם אין לו חשבון בנק?
אולי כוונת העוזר שלו טובה,
אבל מדובר באדם שספק אם הוא יהודי (הקבצן) הרוצה להחזיר בעזרת הכספים הללו גויה לארץ,
כמה חבל שבדיוק לזה הוא מצא לעזור.
פעמון זהב ורימון כתב:איך הוא אמור לקבל מזה מזומנים אם אין לו חשבון בנק?
יצחק הספרן כתב:הדאלאי למה: אין טרוריסטים מוסלמים או נוצרים (לא לקפוץ הסבר בהמשך)
המנהיג ה"רוחני" הגולה של העם הטיבטי חי בהודו מאז שברח מסין בשנת 1959.
בביקור ראשון שלו בעיר מאניפור התבטא ביחס למעשי טרור והסביר כי אדם שבחר להיות בדרך הטרור מפסיק להיות דתי ואינו מוסלמי, נוצרי או מאמין בכל דת אחרת.
אבן הפינה כתב:"הרס העולם על ידי מי ???
בשנת 2017 ביקר ריבונו של עולם אצל נח, שהתגורר לא הרחק מהים ואמר לו,
בני האדם על כדור הארץ שוב מושחתים והמקום הפך לבלתי נסבל, אני מתכוון להתערב.
עשה לך תיבה וכנס אליה זוג מכל החי על פני האדמה,
אתה רשאי לצרף גם כמה מבני האדם, מהטובים שנותרו בהם.
אני מקציב לך חצי שנה כדי לסיים את הבניה כולל כינוס החיות, שכן בדעתי להמטיר מבול 40 יום ו-40 לילה...'
כחלוף 6 חודשים, מסתכל רבש'ע למטה ורואה את נח מטאטא את החצר ותיבה אין!
'נח!!!, פונה אליו רבש'ע בכעס, היכן התיבה?'
'יסלח לי רבש'ע' מתחנן נח 'אבל אתה חייב להבין, הזמנים השתנו, זה לא מה שהיה פעם !!!
כיום, לא ניתן להתחיל לבנות ללא אישור בניה. במסגרת מערכת ההתניות להיתר,
אני מנהל מזה כמה חודשים, דין ודברים עם התחבורה בקשר לציר התנועה של החיות,
עם מכבי אש, בקשר למערכת האזעקה של התיבה במקרה של שריפה,
בין לבין התכנסו כל השכנים שלי והגישו התנגדות לוועדה המחוזית,
כיוון שלדעתם התכנית של בניית התיבה חורגת מהתב'ע המקומית,
ושהבנייה החדשה תחסום להם את הנוף...
בשלב זה אני מצוי בהליך גישור כדי לקבל את הסכמתם...
בינתיים, הוועדה המחוזית דרשה ממני להכין אומדן עלויות למעבר התיבה לים.
ניסיתי להסביר להם שאין צורך, כי הרי הים יגיע ממילא עד התיבה. זה פשוט לא מעניין אותם !
להשיג עצים בכמות הנדרשת, גם זה סיפור לא קטן, נתקלתי בחסמים של הירוקים,
הם טוענים שאספקת כמות כזו של עצים תפגע באיכות הסביבה,
ושזה גם יגרום להכחדת מיני מינים ותת מינים של בעלי חיים, ויסכן גם את האחרים...
נסיתי להסביר להם, שבדיוק ההיפך, שהרי התיבה אמורה להציל מינים רבים מהמבול, הם לא השתכנעו!
כאשר התחלתי בינתיים את איסוף זוגות בעלי החיים, התערבו החברה להגנת הטבע,
הקרן העולמית לשימור חיות הבר, ( WWF ) התנפלה עלי בטענה שאני מתכנן לפגוע בבעלי חיים וביניהם טורפים בכך שאני מתעתד לכלוא אותם נגד רצונם בתאים קטנים מדי, ובעשותי כך, אני מתאכזר לחיות...
בנוסף, קיבלתי דרישה מהמינהל לפיתוח בר קיימא, לתת להם תסקיר השפעות המבול המדובר על הסביבה...
בד בבד, נאלצתי להתמודד עם משרד התמ'ת , משרד הפנים ושירות התעסוקה בקשר להעסקת עובדים זרים לבניית התיבה, משטרת ההגירה החלה לרדת לחיי ולקנוס אותי כאשר נמצאו ליד התיבה עובדים לא מורשים, ההסתדרות מצידה חייבה אותי להעסיק עובדים מקצועיים בתחום בניית תיבות, שהם כמובן חברי הסתדרות...
לבסוף, רשות המיסים הטילה עיקול על התיבה המיועדת תוך שהגישה נגדי שתי תביעות,
האחת, בטוענה שיש בכוונתי לעזוב את המדינה בדרכים בלתי לגאליות,
התביעה השניה הוגשה מטעם אגף המכס, נסיון להבריח בגבול, חיות יקרות ערך.
ובכן, אנא, סלח נא לי, ריבונו של עולם ! אבל עם כל אלה, איני בטוח שאוכל
אפילו ב-10 שנים לבנות את התיבה...'
מיד התפזרו כל העננים. קשת מדהימה הופיעה ברקיע השמים.
נח הרים את עיניו השמימה ושאל ריבונו של עולם האם אתה מתכנן באמת להרוס את כל העולם ?
'אין כבר צורך' ענה לו רבש'ע
'רשויות השלטון והפקידות, כבר ידאגו לכך יפה מאד ...'
חסיד ליובאוויטש כתב:הקדמה:
http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=107279
הסיפור המוזר עצמו:
http://www.col.org.il/show_news.rtx?fro ... tID=107327
1010 כתב:הוא גם יודע לנגב את הילדים כשצריך?
זה יהיה באמת מושלם.
פעמון זהב ורימון כתב:משל ידוע
מישהו מיוחד כתב:פעמון זהב ורימון כתב:משל ידוע
צריך לפרגן קצת.... [כדי שאנשים ימשיכו לכתוב כאן].
zeevi כתב:הסיפור הבא מכה גלים בקרב הרבנים ומורי ההוראה לאחר שהתברר בשבת בבוקר כי יש בעיה בטבעת איתה קידש החתן את הכלה, הורה הגאון רבי שמואל גריינמן לקיים חופה חוזרת מיידית, ולהסתמך על דברי הרמ"א המתיר זאת בשעת הצורך
ביום שני האחרון, התקיימה שמחת נישואי בת הגאון רבי שמואל בויאר. במהלך השבת התברר כי יש בעיה בטבעת איתה קידש החתן את הכלה ובפסיקת בגאון רבי שמואל גריינמן שליט"א, ערכו בני הזוג שוב חופה בשבת בבוקר.
כידוע, על פי דין, הטבעת איתה מקדש הבעל את אשתו, צריכה להיות שייכת לו בקניין מוחלט. אך הכלה סיפרה כמשיחה לפי תומה כי הטבעת איתה קידש אותה בעלה, אינה הטבעת שהוזמנה מלכתחילה…
בתום דיון הלכתי מעמיק, הכריע כאמור הגר"ש גריינמן כי במקרה כזה ניתן להסתמך על דברי הרמ"א המתיר בשעת הצורך לקדש אישה גם בשבת, והורה לקיים חופה חדשה במיידי.
אחד שחושב שיודע כתב:הרבה פעמים קונים את הטבעת ביחד עם הכלה, כדי שהיא תתאים לאצבע של הכלה, ולכן היא יכלה לדעת שזו לא הטבעת הנכונה
אריה ענק משער האריות כתב:חתן וכלה שנישאו בשבוע שעבר בשעה טובה ומוצלחת צעדו בשבת האחרונה ברגל במשך 8 שעות בכדי להגיע לשבת שבע ברכות שנחגגה בבני ברק.
לדברי אחד מבני המשפחה "בני הזוג היו אמורים לצאת ביום שישי בהסעה מירושלים, ולאחר שלא התארגנו בזמן פספסו את ההסעה שארגנה המשפחה, הם ניסו לתפוס טרמפים ואוטובוסים אך לשווא. בשעה 15:45 הם יצאו במונית מירושלים עם נהג ערבי".
הם נתקעו במחסום מכבים בכביש 443 והם נאלצו לרדת מהרכב מאחר והשקיעה כבר נראתה באופק. הזוג הניחו את המוקצה ביישוב הסמוך למודיעין וצעדו משם רגלית לעיר התורה והחסידות בני ברק.
ובינתיים באולם באחת השכונות בקרית הרצוג בבני ברק, השבת-חתן נחגגת ללא החתן והכלה, ההורים והמחותנים דואגים ובוכים על הזוג הטרי שלא הגיע. אחד הגיסים עדכן את המשפחה כי הוא קיבל טלפון מהחתן לפני שבת שהוא נתקע והוא מחפש מקום להיות בו.
אחד הבחורים חברו של החתן סיפר שהשתתף בסעודה "זה היה נראה סעודת אבלים ההורים והמחותנים בכו. בני המשפחה היו ממש אובדי עצות כולם מחכים. לא ידענו מה לעשות ניסינו לשמח אותם כמה שאפשר. חזרנו בלילה לישיבה בידיעה שבבוקר לא נלך לאכול שם, אך בבוקר באו להודיע לנו שהחתן והכלה הגיעו בשלוש בלילה לבית הוריו שחיכו לו כל הזמן.
יש לציין שלפי ההלכה היה צריך להיכנס לדירה ראשונה שהוא יכול להיות בה ולנוח בשבת ובכדי שלא ידאגו היה מותר לו להודיע בשבת בכדי שלא יחפשו אותו. וגם זה שלא היה מגיע לשבע ברכות זה לא מעכב מבחינה ההלכתית והדין הוא שאסור לו היה להמשיך ברגל.
אבן הפינה כתב:איזה חוף ?
פה בארץ ?
גאליציינער כתב:למה בפרטי ?
טריסקער כתב:גאליציינער כתב:למה בפרטי ?
בפרטי בגלל הבושה, שלא ידע שהמילים וזכרתם אותו אינם בפרשיות התפילין אלא בפרשת ציצית
השכרת רכבים יהיה. ברור שיהיה. הרבה יותר משיש היום. כי כל אחד יוכל לשכור ולא רק בעלי רשיון נהיגה.זלמן1 כתב:עוד כמה שנים לא יהיו רשיונות נהיגה.
ולא נהגי מוניות ולא חברות השכרת רכבים....
זלמן1 כתב:מי ישכור רכב כשיש לך מוניות ללא נהגים?
פעמון זהב ורימון כתב:מזל טוב לרבנית קרן פלס, להולדת הבת!!
ולאדמו"ר הצדיק הרב דוב הכהן קוק מטבריה, אשר היא סמוכה על שולחנו ואוכלת מזונות מכספו כידוע.
ולהנהלת הספארי!!
הקרנפית קרן פלס המליטה גורה בספארי רמת גן.
פעמון זהב ורימון כתב:התרומות ותרומת מעשר של השוק הסיטונאי [הרבנות] מדי יום אמור להיות מושמד וזה חתיכת סירבול,
אז היתה הקנאה לפני עשרות שנים של הבמהות בספארי לכהן שגר ברמת גן בשעתו, רב חשוב ובולט מאוד, אביו מולידו ומורישו של הצדיק מטבריה. ומאז כל התרומות מובאות למאכל הספארי בחינם מדין בהמת כהן שגם בזמן הזה אוכלת בתרומה טמאה.
גאליציאנער כתב:פעמון זהב ורימון כתב:התרומות ותרומת מעשר של השוק הסיטונאי [הרבנות] מדי יום אמור להיות מושמד וזה חתיכת סירבול,
אז היתה הקנאה לפני עשרות שנים של הבמהות בספארי לכהן שגר ברמת גן בשעתו, רב חשוב ובולט מאוד, אביו מולידו ומורישו של הצדיק מטבריה. ומאז כל התרומות מובאות למאכל הספארי בחינם מדין בהמת כהן שגם בזמן הזה אוכלת בתרומה טמאה.
אהה, לא ידעתי על הפטנט הזה.
רק הרבנות משתמשת עם רעיון זה ???
הספארי משלמת עבור זה ?? הם מוציאים על זה חשבוניות מס ??
יאיר כתב:זה ליטר אחד לא 1.5...
יאיר כתב:לא יודע
ולמה של שקית מחמיץ הכי מהר?
מי זה כתב:
זלמן1 כתב:מי זה כתב:
התכתבות פנימית... כנראה גם האבא וגם המורה עובדים במשרדי ממשלה...
רגע, לא מתכתבים בוואצאפ?
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G] ו־74 אורחים