יאיר כתב:הרב קוק מטבריה
מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:איזה בית דין ואיזה בטיח
שלושה רבנים תלמידי חכמים ששונאים שנאת מוות את האיש ופעליו
זה בערך כמו שבית המשפט הישראלי הוא לא שמאל מובהק אלא ענייני...
ובכוונה לא כתבתי להבדיל.
מי שיודע על עוד פסק שיצא מהפייק-בית-דין הזה מוזמן להעלות כאן.
אני לא חסיד של רב ברלנד.
אבל השנאה העיוורת והצביעות כביכול אין צד אחר פשוט מגעילה כל אחד מהצד הנייטרלי.
מתלמידיו של אהרון כתב:כמה מחברי הטובים ביותר לכודים ברשת הזאת, ביניהם מעט מברסלב, הרוב ליטאים או ספרדים. הם מאבדים את אמונתם, ואת שלום ביתם, ואף את כל כספם עבורו. (שמעת על המושג "כת"?)
אני חושב שחובתי היא לפרסם את הדברים כדי לתת לאנשים את ההזדמנות לעצור ולחשוב, לבדוק ולברר ענינית.
אני פה כתב:רב אחד אמר לי שרבי יעקב מאיר שכטר אמר לו שעל אף שהיה צריך לצאת כנגדו מ"מ הוא מתפלל עליו כל יום. וזה גם צריך ללמד אותנו שלא נעשה מכל הפרשה "מטעמים" בשביל לשנוא את השני, אלא מצד אחד יש להתרחק מהם, אך מצד שני לא לשמוח במפלת אף אחד אלא להתפלל מקרב לב שכולם יחזרו בתשובה ויתיישרו כל ההדורים בלי שום נזק וחילול השם.
רעבישע אייניקל כתב:רק לי נמאס המיילים היומיים המטורפים נגד ברלנד?
בסדר, כולם יודעים כבר בדיוק מה שהוא, מה זה חסר כל יום עם מילות זעזוע?
כבר נודף ריח של שנאה אישית
מספיק, תעבירו דף
רעבישע אייניקל כתב:הכל אמת ונכון, אבל עד מתי ימשיכו עם הפשקווילים וההחתמות האין סופיות?
כולם כבר יודעים מה שהוא, וזהו. מה זה מוסיף? מי שמאמין בו - מאמין, מי שלא - לא.
אבן הפינה כתב:התומכים של הרב ברלנד מכים בחזרה:
קיבלתי תגובה ארוכה ומנומקת שלהם בו הם שואלים שאלות קשות לב"ד ולרבנים
אעלה זאת אם הציבור ידרוש זאת
נ.ב. איני שייך לאף אחד מהקבוצות כך שאין לי שום צד בענין ואני מביא רק מה שאני רואה
אבי יואלי כתב:לצערינו אלו שנלחמים בברסלב (ואני לא מתכוון חלילה לרבנים אלא לאלו שרצו לרבנים וכו') מונעים מאינטרסים לא טהורים
ולכן גם אם טענותיהם נכונות הציבור לא קונה אותם,
כי כל מוצר שקונים מסתכלים על המוצר אבל גם על המוכר...
מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:כשברסלב'רס מאשימים זה את זה בשבתאות.
זה גורם לתחושה של דה-ז'ה-וו בקרב יודעי ההיסטוריה
כשהחולקים על ברסלב האשימו אותם בהאשמה זו.
...
חיובי כתב:אתה- לא חסיד ברסלב ורחוק מזה
אתה- גם חושב מה שאתם חושבים עליו אחרי כל הסרטונים
אבל על אחוז אחד שאולי זה לא נכון הייתי מציע הזהרו בגחלתן.....
דודגדול כתב:רק רציתי לברר אם הדיין בבית הדין בצלאל גלינסקי הוא בנו של ר' יעקב? שהיה גר ברמות ועבר למא"ש? או שזה מישהוא אחר
חיובי כתב:אתה- לא חסיד ברסלב ורחוק מזה
אתה- גם חושב מה שאתם חושבים עליו אחרי כל הסרטונים
אבל על אחוז אחד שאולי זה לא נכון הייתי מציע הזהרו בגחלתן.....
מתלמידיו של אהרון כתב:יש פה משהו פורומי באתר שהופך כל א-נ-י לא-ת-ה?
אני פה כתב:נראה לי לעניות דעתי שהנפילה שלו התחילה בגלל שהוא האמין בעצמו ובכוחו שבן אנוש יכול לפרוץ כל הגבולות הגשמיים של בשר ודם. ובכוחו להביא את המשיח וכו' וכו'. ואז היצר הרע מביא האדם לידי דימיונות שוא שהוא כמעט כמו הקב"ה וכו' וכו', שזה דבר מסוכן כידוע ומכונה בשם "שבירת הכלים". וידוע מאמר הספרים לא תעלה במעלות על מזבחי...
אריה ענק משער האריות כתב:וכדי שלא יגידו שאני נגד
אני מביא כאן קישור בעדו שמצאתי
https://drive.google.com/drive/folders/ ... BnV0O3Cbrk
ליטאי כתב:מה הויכוח פה, האם באמת עשה מעשים אלו? או שגם אם עשה מעשים אלו יש ויכוח?
אריה ענק משער האריות כתב:
אני פה כתב:אני חושב שהמכתב הנ"ל הוא דבר חיובי ביותר. ויש לתת מקום לכל אחד אפ' אם ח"ו נפל לחזור בתשובה. ועצם זה שמגלים דעתם שרצונם לשמור על כל התורה בלי עיוותים זה התקדמות גדולה. ואם באמת יתברר ששב בתשובה, אין לבזות אותו יותר. ולא להוציא אותו ח"ו מעם ישראל.
ליטאי כתב:הקובץ פגום
אריה ענק משער האריות כתב:
וכדי שלא יגידו שאני נגד
אני פה כתב:אם רוב דבריו הם דברי שיגעון וכפירה ניחא. אבל ללכת ללקט מכל דבריו במשך 40 שנה כמה התפרצויות, ועוד כמה של השנים האחרונות אחרי שהיה בכלא ואיבד משפיותו זה פשע לא יכופר.
יאיר כתב:אני כבר לפני הרבה שניםםם זיהיתי שהוא ''לא בסדררר' בצורה קיצוניתת ובלשון המעטה (כמוניייי)
בשיא הרצינותתת
השאלה איך אתה נפלת ברשתווו בהתחלההה???
יאיר כתב:אריה ענק משער האריות כתב:
וכדי שלא יגידו שאני נגד
viewtopic.php?p=423827#p423827
יצא החתול מן השקקק
אתה בעד ברלנד וגם כתבת כך לפני מס' שבועות כמדומני
אריה ענק משער האריות כתב:מן המעט שניסיתי לחקור את הנושא לא יצא לי שום דבר ברור.
אריה ענק משער האריות כתב:או ירד מדעתו או עלה למעלה מדעתו...
חויזר כתב:הוא קובע באופן הנחרץ ביותר כי מאות שנים לא היה אסון כזה בעם ישראל, אסון שלדעתו חמור יותר גם ממה שקרה אצל שבתי צבי והפרנקיסטים יש"ו. ושבתקופת הסנהדרין היו מסלקים את ברלנד מהעולם ללא אומר ודברים.
1010 כתב:חויזר כתב:הוא קובע באופן הנחרץ ביותר כי מאות שנים לא היה אסון כזה בעם ישראל, אסון שלדעתו חמור יותר גם ממה שקרה אצל שבתי צבי והפרנקיסטים יש"ו. ושבתקופת הסנהדרין היו מסלקים את ברלנד מהעולם ללא אומר ודברים.
למה זה אסון יותר גדול משבתי צבי והפרנקיסטים ימ"ש?
אני לא מאמין שהוא אמר את זה, זה בכלל לא דברים להשוואה.
מדובר בס"ה בבן אדם שאין לו השפעה על יותר מ500 איש.
1010 כתב:חויזר כתב:הוא קובע באופן הנחרץ ביותר כי מאות שנים לא היה אסון כזה בעם ישראל, אסון שלדעתו חמור יותר גם ממה שקרה אצל שבתי צבי והפרנקיסטים יש"ו. ושבתקופת הסנהדרין היו מסלקים את ברלנד מהעולם ללא אומר ודברים.
למה זה אסון יותר גדול משבתי צבי והפרנקיסטים ימ"ש?
אני לא מאמין שהוא אמר את זה, זה בכלל לא דברים להשוואה.
מדובר בס"ה בבן אדם שאין לו השפעה על יותר מ500 איש.
משולש כתב:לפי עניות דעתי, האיש הוא ת"ח ללא ספק, אפי' ת"ח גדול.
אמנם הוא סרח, ומסכן את הציבור, ולכן צריך להזהיר אנשים מפניו. אמנם יש לעשות זאת כמי שכפאו שד ובצער גדול, על כבוד התורה שמתחלל לעינינו ובעל כרחנו.
ועל כן להזהר שלא לערב עוד הנאות כמו תאוות ניצוח, או הנאת נתינת דופי בבני אדם.
חויזר כתב:...אחד מגדולי ישראל הראשונים שקבוצת הפעילים פנתה אליהם היה הגאון הרב משה שפירא זצ"ל
מי שמתוקף תפקידו כמלווה את ציבור בעלי התשובה בישראל במשך עשרות שנים הכיר את הנושא מקרוב יותר יחסית לגדולי ישראל אחרים. הרב משה שפירא נשמע במשך כל השיחה מזועזע עד עמקי נשמתו, הוא מספר מיד בתחילת השיחה כי גם אליו הגיעו מזה שנים עדויות מכלי ראשון על מעשיו החמורים של ברלנד.
הוא קובע באופן הנחרץ ביותר כי מאות שנים לא היה אסון כזה בעם ישראל, אסון שלדעתו חמור יותר גם ממה שקרה אצל שבתי צבי והפרנקיסטים יש"ו. ושבתקופת הסנהדרין היו מסלקים את ברלנד מהעולם ללא אומר ודברים.
וכמובן ללא כל ניסיון לגביית עדות והתראה ובקשת תגובת הצד השני
מצווה רבה, הוא פוסק, לשתף פעולה עם הרשויות ולהביא לכך שיימק בכלא.
בסיום השיחה הוא מעודד את הפעילים להוציא קול קורא מגדולי ישראל נגד ברלנד ולהכריז עליו ועל כל פרסומיו ודברי תורתו כתועבה גמורה שיש לבערה מן העולם!
במהלך השיחה אומר הרב שפירא זצ"ל כי לדעתו יש בפעילות זו סכנת חיים מכיוון שאנשי שובו בנים מתירים דמו של אדם כפשוטו ללא כל קושי.
בינתיים האלימות מופיעה כאן מצד אחד בלבד בשתיקת צד שובו בנים לחלוטין, על כל רדיפות הצד השני למעט מקרים מינוריים לעומת הכפשה בלתי פוסקת
בשעתו, כאשר נודע לבאי ביתו של הרב שפירא שהשיחה מוקלטת הם פנו לעסקנים החשובים וביקשו מהם בשמו של הרב לא לפרסם את ההקלטה מחשש לשלומו ולחייו. העסקנים כיבדו את הבקשה למרות התנופה האדירה שהמערכה היתה זוכה לה בעקבות פרסום הדברים.
מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:]בינתיים האלימות מופיעה כאן מצד אחד בלבד בשתיקת צד שובו בנים לחלוטין, על כל רדיפות הצד השני למעט מקרים מינוריים לעומת הכפשה בלתי פוסקת
משולש כתב:אם אפשר להעלות לאיזה שיתוף כמו גמבו ודומיו.
משולש כתב:אם אפשר להעלות לאיזה שיתוף כמו גמבו ודומיו.
חזן כתב:צריכים לדון אותו לכף זכות - כמו שרבי יעקב מאיר שכטר שליט"א אמר:
נטרפה דעתו! נטרפה דעתו!
כמו שכתבתי כבר לעיל שלפני שנה וחצי כשנשאל רי"מ שכטר איך יתכן גאון בתורה בלי ירא"ש, והוא השיב 'מיט יראת שמים, אבער ער איז א משוגענער...' (עם ירא"ש, אבל הוא משוגענער)מחשבה טובה כתב:חזן כתב:צריכים לדון אותו לכף זכות - כמו שרבי יעקב מאיר שכטר שליט"א אמר:
נטרפה דעתו! נטרפה דעתו!
ברור
ולא לשמוח כשמישהו שובר את הראש (הרי"מ שכטר).
בחייכון וביומיכון כתב:כמו שכתבתי כבר לעיל שלפני שנה וחצי כשנשאל רי"מ שכטר איך יתכן גאון בתורה בלי ירא"ש, והוא השיב 'מיט יראת שמים, אבער ער איז א משוגענער...' (עם ירא"ש, אבל הוא משוגענער)מחשבה טובה כתב:חזן כתב:צריכים לדון אותו לכף זכות - כמו שרבי יעקב מאיר שכטר שליט"א אמר:
נטרפה דעתו! נטרפה דעתו!
ברור
ולא לשמוח כשמישהו שובר את הראש (הרי"מ שכטר).
משולש כתב:בשם של הג'מבו שקישרת לי כתוב בטעות בלי תואר "הרב" ונא לשנות בבקשה, כי לוחות ושברי לוחות מונחים בארון.
משולש כתב:לא מכיר.
אבל מכיר מהסביבה הקרובה אנשים ספרדים שמתחברים לתורת ברסלב, והם אינם קשורים אליו כלל, רק הם בטוחים שהוא צדיק גדול והכל זה רק עלילות שקר של מעשה שטן.
בחייכון וביומיכון כתב:צריך להזהר עם הנושאים האלה, כי עוד יבואו משוגעים ויגידו (כמו שכבר היו בעבר) על כל החסידויות שהם כתות.
כי במבט של גויים או חילונים, כל מי שמכניע דעתו בפני אחר זה כבר מעין כת, ומי שמכניע דעתו לגמרי ומתבטל כעפרא דארעא בפני מנהיגו הרוחני, הרי שלפי הגדרת חוקרי הכתות הגויים הוא כבר שבוי בתוך כת...
ומי שמפריש מממונו פדיונות או תרומות לרבו, ועושה ככל אשר מצוה עליו אפילו אומר על ימין שהוא שמאל וכו' אז הוא כבר ממש 'שבוי' לגמרי...
צריך זהירות!
בחייכון וביומיכון כתב:תראה, זה לא כ"כ קשה להבין אותם, סך הכל מדובר כאן באדם שמוחזק כצדיק ועובד ה' מופלג במשך חמישים שנה! זה המון זמן!
ומצד שני הדברים שמאשימים אותו בהם הם עניינים שכל כך רחוקים מהעולם שלנו, אפילו לדבר ע"ז אי אפשר... לכן שאדם ישתכנע שיש כאן ממש זה מאד מאד קשה, דברים כאלה מאד קשה לאדם לקבל כל זמן שלא רואה בעיניים, אתם לא הרתם אותו כל השנים אז אתם קונים בקלות את הסיפור, לי לקח כמה שנים טובות עד שעיכלתי והפנמתי שכזה ראה וקדש ויש דברים בגו.
ציירו לעצמכם לדוגמא גדול בישראל ומנהיג, לדוגמא שמישהו יספר לכם על להבדיל רבי חיים קניבסקי שליט"א ויציג מכתבים חתומים וכו' אתם תזרקו אותו מכל המדריגות, אותו דבר מי שהכיר את האדם הזה במשך כל השנים הכירו כצדיק מופלג יוצא מגדר הרגיל, ופתאום לקנות דברים מנותקים כאלה לא הולך בקלות בכלל...
וויי וויי כמה אנשים אני קיללתי כששמעתי אותם מדברים עליו...עד ש... ה' ירחם עלינו
אני פה כתב:הבעיה היום ש(כמעט) כולם נהיו קרירים לכל הענינים שבקדושה. הכל מותר. מותר אייפונים (כמובן לצורך פרנסה...) מותר ללמוד במכללות, מותר ללבוש פאות ארוכות וכו' וכו', לא נורא אם הלכת לצבא, העבירה הכי גדולה זה למחות ולהעיר למישהו, רק לרחם. כמעט כמו המזרחי של פעם...
כתבן כתב:חזן כתב:לא תגורו מפני איש!
מעשה נורא
יש מקור לסיפור?
1010 כתב:מה הענין להפריך את הסיפור?
1010 כתב:כתבן כתב:חזן כתב:לא תגורו מפני איש!
מעשה נורא
יש מקור לסיפור?
מה הענין להפריך את הסיפור?
עטרת תפארת כתב:רק שבספר כתוב בלשון נקיה יותר.
חזן כתב:1010 כתב:מה הענין להפריך את הסיפור?
כמו הענין להוסיף הזנבות שלא מהענין...
viewtopic.php?p=425824#p425824
עטרת תפארת כתב:רק שבספר כתוב בלשון נקיה יותר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־75 אורחים