מצקת כתב:לאחרונה אני שומר על עצמי קצת.
ממתוקים אני נגמל די בסדר, לא נמשך כל כך לשוקולדים ועוגות וכדומה, גם לא לסוכר. אין לי בעיה לשתות ולאכול דבר שלא ממותק.
אבל ממטוגנים קשה לי מאד להיגמל. קשה לי לעמוד נגד שניצל טרי, פשטידה ריחנית וכדומה.
האם יש עצות כיצד להיגמל מזה?
1.פשטידה - זה דבר אפוי, לא מטוגן, אז שיהיה לך לבריאות.
2. לא חייבים להיגמל לחלוטין ממטוגן, אלא אם כן יש בעיה רפואית שדורשת את זה (מחלות כבד, למשל), אבל אם מדובר פשוט על תזונה בריאה, אז לא צריך לשלול מטוגן, מספיק להגביל את צריכתו, נגיד לפעם-פעמים בשבוע. והעיקר - לא לטגן באותו שמן פעמיים ולא לטגן בשמן עמוק.
3.שניצל - ניתן לאשות בתנור. אפוי הוא רק מרוויח.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/