ברוך השם כתב:ביהמ"ש קיבל את העתירה לפסילת יצחק פינדרוס מהתמודדות לראשות העיר אלעד, לאחר ששוכנע כי אינו בן המקום אלא תושב ירושלים • הלם במטות דגל התורה ובש"ס; שמחה במטה פרוש (חרדים)
חכם מכל אדם כתב:והעיר אלעד צהלה ושמחה
אני פה כתב:אין אפשרות לערער!
זלמן1 כתב:האמת, זה היה מאוד צפוי.
מה יעשה עכשיו פינדרוס? הוא יכול לחזור לירושלים?
זלמן1 כתב:האמת, זה היה מאוד צפוי.
א יודעלע כתב:זלמן1 כתב:האמת, זה היה מאוד צפוי.
הוא לא צריך לחזור, הוא שם מלכתחילה.
אני פה כתב:מטה פינדרוס: נערער על החלטת בית המשפט
המטה של יצחק פינדרוס, שנפסל מלהתמודד על ראשות עיריית אלעד הודיע כי יערער על החלטת בית המשפט המחוזי בנושא.
אני פה כתב:אחר ההלם הראשוני, מההחלטה הדרמטית והצורבת, אומרים כעת ב'דגל' כי בכוונתם לעתור נגדה לבית המשפט העליון. "לא יתכן כי החלטה שיפוטית לקונית תכריע הלכה למעשה תוצאות בחירות במדינה דמוקרטית", טוענים בתנועה הליטאית.
לשם כך, אף שכרה דגל התורה את שירותיו של עו"ד עמית חדד, ממשרד וינרוט ושות', שייציג אותם בעתירה המתוכננת נגד החלטת בית המשפט המחוזי.
במטהו של ראש העיר המכהן ישראל פרוש (אגודת ישראל) אומרים ל'כיכר השבת" כי אינם שבעי רצון מההחלטה, וכי דווקא היו שמחים להמשך התמודדות הוגנת, בה לטענתם הם היו מביסים את פינדרוס בקלפיות.
אני פה כתב:אפי' אם יזכה בערעור זה יהיה ממש סמוך לבחירות ובינתיים דגל לא יוכלו לעשות עצרת גדולה כמו שתכננו באלעד. בקיצור העניינים מתחילים להשתבש, כולנו למערכה בירושלים..
אברהם משה כתב:האם למפלה של רחוב רשב"ם תהיה השפעה גם על הבחירות בירושלים בנוגע ליוסי דייטש ? והאם בחצר רשב"ם חושדים ביעקב אשר ? העלילה רק מתחילה.
אברהם משה כתב:המועמד שזכה לתמיכה וברכות חמות מהרב קנייבסקי , נפסל , וכל מילה נוספת מיותרת.
אני פה כתב:זלמן1 כתב:זה אכן מה שהיה לפני 5 שנים, הלך קצת קשה, אבל בסוף הוא צלח את זה.
עכשיו יהיה כמעט בלתי אפשרי כי חסר לו 3 של דגל. הוא צריך נס, ויקבל...
אני פה כתב:זלמן1 כתב:זה אכן מה שהיה לפני 5 שנים, הלך קצת קשה, אבל בסוף הוא צלח את זה.
עכשיו יהיה כמעט בלתי אפשרי כי חסר לו 3 של דגל. הוא צריך נס, ויקבל...
עלה זית כתב:אינני מבין - מי העותר, הוא עצניק או מזרוחניק??
אני פה כתב:לא קשור, פינדרוס נפסל בגלל שהוא תושב ירושלים.
אני פה כתב:לא יעזור לפרוש שום התנצלות רק התפטרות שלו מידית תסיר את החרפה...
אני פה כתב:עץ אין להם 1200 קולות למנדט.
פעמון זהב ורימון כתב:שימו לב:
הפסילה הזו מראה באצבע על נקודת התורפה שלנו כציבור החרדי, איך אנחנו ננהל את המדינה...
יש איזה ילדון חצי מתבגר בשם יצחק פ' שזכה לתמיכה מצד ילד אחר שמתנהג כמו ילד בתשב"ר ומנהל את העולם מרח' רשב"ם.
וכמו שטיבל הכי פרוע בשיטת הקריצות, בת בנה של שיטת ה"סמוך", הם מנסים לנהל את המדינה.
בעינים של שופט ובעצם של כל אדם מיושב, זו התנהלות של "נדמה לי" ושל "כאילו" בלבד.
משחקים בכיתה בבחירות, אז מזיזים מפה לשם בכאילו, ועובדים על כולם בעיניים.
המדינה עם כל הבוז שיש לי כלפיה, מתנהלת במשחק קצת יותר בוגר.
תנסו להזכר בנציגים המבוגרים במעט של הציבור החרדי,
הם התנהגו בממלכתיות, באחריות. במידת האמת.
גם התחמנים שבין העסקנים ז"ל לא עשו כאלו שטויות שאפשר לתפוס בנקל ובבזיון.
טוב שפינדרוס נפסל, והלוואי שיתעשתו מנהיגי הדור הילדותיים ויתנו לאנשים מעל גיל 50 לנהל את הדברים, כך כך אנחנו ניראים, וכך תיראה המדינה בעוד שנים לא רבות,
וכדי בזיון.
אני פה כתב:גיחזיים.
פעמון זהב ורימון כתב:יש איזה ילדון חצי מתבגר בשם יצחק פ'
זעיר שם כתב:אני פה כתב:לא קשור, פינדרוס נפסל בגלל שהוא תושב ירושלים.
במה הוא שונה מאלקין שהעביר לירושלים?
המוזיקאי כתב:בקיצור כל כותבי הפורום הם חסידים ובזמן שאתם מקשקשים את השכל הליטאים יושבים ללמוד לכן כל התגובות כאן נוטות לצד אחד
פעמון זהב ורימון כתב:שימו לב:
הפסילה הזו מראה באצבע על נקודת התורפה שלנו כציבור החרדי, איך אנחנו ננהל את המדינה...
יש איזה ילדון חצי מתבגר בשם יצחק פ' שזכה לתמיכה מצד ילד אחר שמתנהג כמו ילד בתשב"ר ומנהל את העולם מרח' רשב"ם.
וכמו שטיבל הכי פרוע בשיטת הקריצות, בת בנה של שיטת ה"סמוך", הם מנסים לנהל את המדינה.
בעינים של שופט ובעצם של כל אדם מיושב, זו התנהלות של "נדמה לי" ושל "כאילו" בלבד.
משחקים בכיתה בבחירות, אז מזיזים מפה לשם בכאילו, ועובדים על כולם בעיניים.
המדינה עם כל הבוז שיש לי כלפיה, מתנהלת במשחק קצת יותר בוגר.
תנסו להזכר בנציגים המבוגרים במעט של הציבור החרדי,
הם התנהגו בממלכתיות, באחריות. במידת האמת.
גם התחמנים שבין העסקנים ז"ל לא עשו כאלו שטויות שאפשר לתפוס בנקל ובבזיון.
טוב שפינדרוס נפסל, והלוואי שיתעשתו מנהיגי הדור הילדותיים ויתנו לאנשים מעל גיל 50 לנהל את הדברים, כך כך אנחנו ניראים, וכך תיראה המדינה בעוד שנים לא רבות,
וכדי בזיון.
אני פה כתב:פינדרוס בתמימותו הגיש תצהיר שמשפחתו לא מתכוונת לגור באלעד אלא לבוא לבקרו מידי פעם, ומשום כך נפסל.
עקיב'לה כתב:למה, עלה זית ופך שמן ומשולש ויוסי 1 ועוד , (אלא שרק אלו צצו לי כעת בראש), הם ליטאים וכותבים תגובות בין סוגיה לרעותה
המוזיקאי כתב:בקיצור כל כותבי הפורום הם חסידים ובזמן שאתם מקשקשים את השכל הליטאים יושבים ללמוד לכן כל התגובות כאן נוטות לצד אחד
אני פה כתב:הוא הצהיר בתגובה לעתירות, כי זה האמת שהוא ומשפחתו אוהבים את הדירה והסביבה שלהם בעיר העתיקה מול הכותל יותר מאשר את ראשות העיר אלעד, ואם הוא יצהיר שהוא עובר יפסלו אותו עוד חודשיים על תצהיר שקר.
הוא לא רק התפלל להיפסל, הוא הצהיר שמשפחתו תישאר לגור בי-ם במטרה להיפסל. הוא ידע בדיוק מה החוק אומר, והצהרה שהם מתכוונים לעבור הייתה משאירה אותו מועמד, וגם אם אח"כ הם לא היו עוברים, אפשר תמיד לומר ששינו דעתם. אחרי שנבחר אין שוב משמעות למקום מגורי המשפחה. זה לא מתמימות, הוא רצה להיפסל.אני פה כתב:לא אופתע אם יוודע בעתיד כי מי שהתפלל שבית המשפט יפסול אותו היה לא אחר מאשר יצחק פינדרוס שנקלע למאבק שלא רצה בו, הכריחו אותו וכאשר הגיע לאלעד למד כי זה הרבה יותר קשה ממה שחשב, לא האמין כמה חזק ישראל פרוש בעיר, וכי הציבור הספרדי חלקו הגדול יילכו עם פרוש ולא עימו, וכי גם בקרב הליטאים כולל מדגל התורה חלק לפחות בקלפי לא יצביעו בשבילו, הוא חיפש דרך לצאת מן הצרה הזו, ובית המשפט הציל אותו
באלעד כפי שזה נראה כרגע אין סיכוי לפינדרוס לנצח, כל חישוב של חלוקת ההצעה בעיר מובילה לטובתו של פרוש, ואם היה מפסיד הוא היה נושא את הכתם הזה על שכמו. הוא כבר הפסיד בביתר ולא טוב לו עוד הפסד כזה מפני שאז הוא שרוף לעולם, המצב הזה שבית המשפט פסל אותו מונע ממנו את הבזיון של לחתמודד ולהפסיד
מה שבטוח אלו ששלחו אותו לאלעד לא ביקשו את טובתו הם השתמשו בו כמקל נגד מי שהם מבקשים להכות, הללו הוכו עתה קשות. גם אם יערער וגם אם יצליח לחזור להתמודדות זה יהיה מאוחר ומצבו יהיה קשה פי כמה
אם נמצא את פינדרוס בלילה מגיע לכותל לא אופתע, הוא יבא להודות לה' על החסד הגדול שעשה עמו
משיב. כתב:הוא לא רק התפלל להיפסל, הוא הצהיר שמשפחתו תישאר לגור בי-ם במטרה להיפסל. הוא ידע בדיוק מה החוק אומר, והצהרה שהם מתכוונים לעבור הייתה משאירה אותו מועמד, וגם אם אח"כ הם לא היו עוברים, אפשר תמיד לומר ששינו דעתם. אחרי שנבחר אין שוב משמעות למקום מגורי המשפחה. זה לא מתמימות, הוא רצה להיפסל.אני פה כתב:לא אופתע אם יוודע בעתיד כי מי שהתפלל שבית המשפט יפסול אותו היה לא אחר מאשר יצחק פינדרוס שנקלע למאבק שלא רצה בו, הכריחו אותו וכאשר הגיע לאלעד למד כי זה הרבה יותר קשה ממה שחשב, לא האמין כמה חזק ישראל פרוש בעיר, וכי הציבור הספרדי חלקו הגדול יילכו עם פרוש ולא עימו, וכי גם בקרב הליטאים כולל מדגל התורה חלק לפחות בקלפי לא יצביעו בשבילו, הוא חיפש דרך לצאת מן הצרה הזו, ובית המשפט הציל אותו
באלעד כפי שזה נראה כרגע אין סיכוי לפינדרוס לנצח, כל חישוב של חלוקת ההצעה בעיר מובילה לטובתו של פרוש, ואם היה מפסיד הוא היה נושא את הכתם הזה על שכמו. הוא כבר הפסיד בביתר ולא טוב לו עוד הפסד כזה מפני שאז הוא שרוף לעולם, המצב הזה שבית המשפט פסל אותו מונע ממנו את הבזיון של לחתמודד ולהפסיד
מה שבטוח אלו ששלחו אותו לאלעד לא ביקשו את טובתו הם השתמשו בו כמקל נגד מי שהם מבקשים להכות, הללו הוכו עתה קשות. גם אם יערער וגם אם יצליח לחזור להתמודדות זה יהיה מאוחר ומצבו יהיה קשה פי כמה
אם נמצא את פינדרוס בלילה מגיע לכותל לא אופתע, הוא יבא להודות לה' על החסד הגדול שעשה עמו
הסיבה היא הקריאה של 28 רבני קהילות ספרדים, שמתפללי בתי הכנסת שלהם מהווים למעלה מ 75% מהספרדים בעיר.
כבר קודם הוא גילה אהדה גדולה מאד אצל רוב הספרדים לפרוש, אבל עדיין האמין שקריאת מועצת החכמים תשפיע, ברגע שרוב מוחץ של רבני הקהילות בעיר מורה להצביע לפרוש, וזה בנוסף להגר"מ מאזוז והרב ארוש שכבר יצאו בעד פרוש, הוא הבין שהוא הולך להפסיד בפער גדול, וההפסד יירשם על שמו.
משיב. כתב:הוא לא רק התפלל להיפסל, הוא הצהיר שמשפחתו תישאר לגור בי-ם במטרה להיפסל. הוא ידע בדיוק מה החוק אומר, והצהרה שהם מתכוונים לעבור הייתה משאירה אותו מועמד, וגם אם אח"כ הם לא היו עוברים, אפשר תמיד לומר ששינו דעתם. אחרי שנבחר אין שוב משמעות למקום מגורי המשפחה. זה לא מתמימות, הוא רצה להיפסל.אני פה כתב:לא אופתע אם יוודע בעתיד כי מי שהתפלל שבית המשפט יפסול אותו היה לא אחר מאשר יצחק פינדרוס שנקלע למאבק שלא רצה בו, הכריחו אותו וכאשר הגיע לאלעד למד כי זה הרבה יותר קשה ממה שחשב, לא האמין כמה חזק ישראל פרוש בעיר, וכי הציבור הספרדי חלקו הגדול יילכו עם פרוש ולא עימו, וכי גם בקרב הליטאים כולל מדגל התורה חלק לפחות בקלפי לא יצביעו בשבילו, הוא חיפש דרך לצאת מן הצרה הזו, ובית המשפט הציל אותו
הסיבה היא הקריאה של 28 רבני קהילות ספרדים, שמתפללי בתי הכנסת שלהם מהווים למעלה מ 75% מהספרדים בעיר.
כבר קודם הוא גילה אהדה גדולה מאד אצל רוב הספרדים לפרוש, אבל עדיין האמין שקריאת מועצת החכמים תשפיע, ברגע שרוב מוחץ של רבני הקהילות בעיר מורה להצביע לפרוש, וזה בנוסף להגר"מ מאזוז והרב ארוש שכבר יצאו בעד פרוש, הוא הבין שהוא הולך להפסיד בפער גדול, וההפסד יירשם על שמו.
להלן החלטה בשאלה האם ראש העיר חייב לגור בעיר:אני פה כתב:כבר היה לעולמים. לפני כעשר שנים באלעד הגיש חבר מפד"ל מאלעד מר בן חורין עתירה לבג"ץ נגד הרב יצחק עידן שהיה מועמד ש"ס ודגל בטענה שעיקר מגוריו בבני ברק, אלא שאז בג"ץ דחה את הטענה כי באמת עבר לאלעד.
1010 כתב:המוזיקאי כתב:בקיצור כל כותבי הפורום הם חסידים ובזמן שאתם מקשקשים את השכל הליטאים יושבים ללמוד לכן כל התגובות כאן נוטות לצד אחד
בזמן שהחסידים מקשקשים כאן, הליטאים נמצאים במוקמות גרועים פי אלף.
אני פה כתב:הם לא כ"כ מסכנים, יש להם את בני ברק, מודיעין, טלז סטון. חיפה בדרך...
לא.ירושלים של מעלה כתב:לא יצאתי ברור
הוא גם פסל את רשימת דגל התורה?
ירושלים של מעלה כתב:אני פה כתב:הם לא כ"כ מסכנים, יש להם את בני ברק, מודיעין, טלז סטון. חיפה בדרך...
בני ברק אין מתחרה
מודיעין ממש לא דגל......
וחיפה כבר לא
נשאר רק טלז
ווהוווווווווווווווווווווווווו
עלה זית כתב:ירושלים של מעלה כתב:אני פה כתב:הם לא כ"כ מסכנים, יש להם את בני ברק, מודיעין, טלז סטון. חיפה בדרך...
בני ברק אין מתחרה
מודיעין ממש לא דגל......
וחיפה כבר לא
נשאר רק טלז
שלשום טענתי לחבר שלי, איש חסיד, שהעזוז החסידי למאבק מול הליטאים, מה שקיים הרבה פחות אצל ליטאים, מוכיח שאצל החסידים נשארה בלב איזו צלקת מהחרם של הגר"א. הוא ניסה בכה וכה, אך בסוף נאלץ להודות.
דומה שהודעה בזויה זו של ירושלים של 'מעלה' מוכיחה כדברי.
עלה זית כתב:ירושלים של מעלה כתב:אני פה כתב:הם לא כ"כ מסכנים, יש להם את בני ברק, מודיעין, טלז סטון. חיפה בדרך...
בני ברק אין מתחרה
מודיעין ממש לא דגל......
וחיפה כבר לא
נשאר רק טלז
שלשום טענתי לחבר שלי, איש חסיד, שהעזוז החסידי למאבק מול הליטאים, מה שקיים הרבה פחות אצל ליטאים, מוכיח שאצל החסידים נשארה בלב איזו צלקת מהחרם של הגר"א. הוא ניסה בכה וכה, אך בסוף נאלץ להודות.
אני פה כתב:. המועמדים שנותרו במירוץ הם: ישראל פרוש, ברק צברי, העותר שי נתן, ואבי דיין. בית המשפט לענינים מינהליים קבע בשעתו כי פסק הדין יהיה סופי ואין לערער עליו.
אני פה כתב:שבתי כתב:אני מאמין כי כל הצמרת של הליטאים וש"ס והחכי"ם גפני דרעי וכל השאר ועמם הגדוילים שלהם יגוייסו במלואו למען הסרת הפסילה והכל על מקומו ישוב "בשלום"...
קשה לי להאמין שכך ישאר... מוקדם מדי לקפוץ ולרקוד על הדם
מזל שפרוש לא הלך לדין תורה ומסיר מועמדות אחרת צברי היה ראש העיר.
ירושלים של מעלה כתב:עלה זית כתב:ירושלים של מעלה כתב:אני פה כתב:הם לא כ"כ מסכנים, יש להם את בני ברק, מודיעין, טלז סטון. חיפה בדרך...
בני ברק אין מתחרה
מודיעין ממש לא דגל......
וחיפה כבר לא
נשאר רק טלז
נראה לי הפוך
אבל לענייניו אנשים שמחפשים תככים ומריבות איפה שרק יכולים להמר אפילו עם יודעים שאין הרבה סיכוי
ומפסידים פעם אחר פעם ולא מבינים
אז לפחות במקום שהם כן מצליחים
אנו אומרים ווהווווווווווווווווווווו
חכם מכל אדם כתב:אני פה כתב:מטה פינדרוס: נערער על החלטת בית המשפט
המטה של יצחק פינדרוס, שנפסל מלהתמודד על ראשות עיריית אלעד הודיע כי יערער על החלטת בית המשפט המחוזי בנושא.
כתבת קודם שאין אפשרות ערעור, הסבר בבקשה..
עלה זית כתב:אל תדאגו לפינדרוס. יש לו עניינים פרטיים והוא לא ממש ירעב ללחם.
(ובינינו, גם הוא ידע שהוא לא ייקח את אלעד וכבר מוכן נפשית לזה)
אני פה כתב:עץ אין להם 1200 קולות למנדט.
זלמן1 כתב:אני פה כתב:אחר ההלם הראשוני, מההחלטה הדרמטית והצורבת, אומרים כעת ב'דגל' כי בכוונתם לעתור נגדה לבית המשפט העליון. "לא יתכן כי החלטה שיפוטית לקונית תכריע הלכה למעשה תוצאות בחירות במדינה דמוקרטית", טוענים בתנועה הליטאית.
לשם כך, אף שכרה דגל התורה את שירותיו של עו"ד עמית חדד, ממשרד וינרוט ושות', שייציג אותם בעתירה המתוכננת נגד החלטת בית המשפט המחוזי.
במטהו של ראש העיר המכהן ישראל פרוש (אגודת ישראל) אומרים ל'כיכר השבת" כי אינם שבעי רצון מההחלטה, וכי דווקא היו שמחים להמשך התמודדות הוגנת, בה לטענתם הם היו מביסים את פינדרוס בקלפיות.
מה לא יתכן?
במדינה דמוקרטית יש חוקים!
שבפעם הבאה לא יהיו כאלו לוזרים. ויחשבו לפני כן איך לפעול.
ובאמת, לא היה להם את מי להריץ מתושבי אלעד?
ואיפה הנציגים מהקדנציה האחרונה? הם לא רצו לקבל ראשות אם דגל מריצים מועמד?
נראה לי שאם היו מריצים מועמד תושה מקומי, גם התושבים היו יותר בעד...
1010 כתב:ולדגל התורה נאמר: תארו לעצמכם שפרוש היה מנצח את הבחירות, הרי אז הבודות היו עשרת מונים גדולות יותר, ומי יודע מה בית המשפט חסך עכשיו מכם...
עכ"פ פינדרוס בחייו האישיים הצטייר כלוזר אחד גדול, מסכן...
הרי את ירושלים לא עזב כי בטח בראשות באלעד, אלא כי סימנו לו את הדרך החוצה, עכשיו הוא נשאר קירח מכל הצדדים.
בני ברק אין מתחרה
מודיעין ממש לא דגל......
וחיפה כבר לא
נשאר רק טלז
בני ברק אין מתחרה
מודיעין ממש לא דגל......
וחיפה כבר לא
נשאר רק טלז
עלה זית כתב:עזוז הוא המרץ, ה'אש בעיניים' לדפוק את הליטאים, וכמובן השמחה לאיד במפלתם. לא תמצא את זה אצל ליטאים מעל גיל ישי"ק.
ואם ירושלים של מעלה לא נחון בתכונות מופלאות אלו - הרי התנצלותי לפניו.
הכותרת הרשמית למכתב הרבנים הספרדיים צריכה להיות: ש"ס - תעודת פטירה.
גאליציינער כתב:אני פה כתב:עץ אין להם 1200 קולות למנדט.
למנדט אין להם, אבל להכריע מי יהיה ראש העיר הם כן יכולים....
![]()
![]()
![]()
גאליציינער כתב:אני עם טעם חמוץ בפה על פסילת פינדרוס מההתמודדות, זה לא מגיע לו, הוא בנ"א טוב ועסקן מסור ונמרץ בכל מקום שהוא.
אבל מצד שני רווח לי בלב, כי בליבי קיננה כל העת חשש שמא יארע המאורע וישראל פרוש היה נבחר לראשות העיר [כפי שנטו רוב התושבים לתמוך בו], איזה חילול השם נורא ואיום היה יוצא מזה, שהיה יוצא שחלק גדול מאוד מהציבור לא היה מקשיב לקול רבותיו והיה מצביע למועמד האחר.
על ספק זה לבד היה שווה לפסול את פינדרוס ובכך ניצלה כבודם של כמה גדו"י.
אלו הם הרהורי ליבי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־103 אורחים