האח הקטן כתב:ודרך אגב מילצקי היה נחשב הגבאי הראשי שם, עד שהגיע יצחק שיינין וכל החבורה וסייעו לו (לקראת סוף חייו, מתברר) להפוך את איצקו למה שהוא היום.
אני גם מכיר אישית את מי שעשה (שעשתה, בעצם) את הזכוכיות בביהמ"ד ה'חדש' למעלה, של י"ב השבטים, אבל זה כבר נושא אחר.
האח הקטן כתב:אתה צודק! נחום מילצקי היה הגבאי, לא ד"ר רוטשילד! והוא היה זה שמלווה את הרב שטינמן הביתה - בזמנו הוא היה נקרא המשבק שלו.
אני לא יודע מתי המנין שם התחיל, הזכרון שלי בענין הוא רק 18 שנה.
אם מישהו זוכר עוד דמויות מהמנין הזה - יבורך.
שילת כתב:צריך להביא לכאן איזה זקן מופלג שיספר חוויות מתקופת ילדותו...
אני בסה"כ נזכרתי בבני ברק של לפני עשרים שנה ויותר.
הנה משהו בשביל ההתחלה: מישהו זוכר את הסוסיתא (בטח יש כאן כאלו שלא יודעים מה זה) הלבנה שהייתה חונה ברחוב חפץ חיים ליד המקווה?
שילת כתב:האח הקטן כתב:ודרך אגב מילצקי היה נחשב הגבאי הראשי שם, עד שהגיע יצחק שיינין וכל החבורה וסייעו לו (לקראת סוף חייו, מתברר) להפוך את איצקו למה שהוא היום.
אני גם מכיר אישית את מי שעשה (שעשתה, בעצם) את הזכוכיות בביהמ"ד ה'חדש' למעלה, של י"ב השבטים, אבל זה כבר נושא אחר.
אם כבר הזכוכיות, כתוב שם היארצייט של השבטים, ושם קלטתי דבר נורא פשוט, מתי היום הולדת של בנימין בן יעקב... מישהו יודע?
אריה ענק משער האריות כתב:שכחתם משהו קטן עליו
(יש כמה בדיחות על זה, אבל בדיחות זה לא הקטע שלי לכן שכחתי אותם)
בכל אופן משהו מיוחד מתאפיין אצלו
שיותר קל להביא את המשיח
מאשר להוציא ממנו מרשם לאנטיביוטיקה...
שילת כתב:האח הקטן כתב:אתה צודק! נחום מילצקי היה הגבאי, לא ד"ר רוטשילד! והוא היה זה שמלווה את הרב שטינמן הביתה - בזמנו הוא היה נקרא המשבק שלו.
ר' וועלוול איידלמן לא היה מתפלל שם?
האח הקטן כתב:האח הגדול, ספר מה היה לך עם הרב שך.
האח הקטן כתב:האח הגדול, ספר מה היה לך עם הרב שך.
mmw כתב:האח הקטן כתב:האח הגדול, ספר מה היה לך עם הרב שך.
מי זה האח הגדול ?
האח הקטן כתב:שילת כתב:האח הקטן כתב:אתה צודק! נחום מילצקי היה הגבאי, לא ד"ר רוטשילד! והוא היה זה שמלווה את הרב שטינמן הביתה - בזמנו הוא היה נקרא המשבק שלו.
ר' וועלוול איידלמן לא היה מתפלל שם?
אני לא זוכר אותו משם - אני מניח שאם הוא היה שם הייתי זוכר.
דרך אגב, בסוף ימיו היה לו בחור תימני שהיה צמוד אליו ועוזר לו - מישהו יודע מי הוא?
אני זוכר שהיה לי מוזר ומופלא כאחת שר' וועלוול שהיה כמובן בריסקר בכל נימי נשמתו היה מתיחס אליו בצורה של 'אל תחשוב שאני קונה את כל גינוני הכבוד שאתה מנסה להשית עלי'
שילת כתב:צריך להביא לכאן איזה זקן מופלג שיספר חוויות מתקופת ילדותו...
אני בסה"כ נזכרתי בבני ברק של לפני עשרים שנה ויותר.
הנה משהו בשביל ההתחלה: מישהו זוכר את הסוסיתא (בטח יש כאן כאלו שלא יודעים מה זה) הלבנה שהייתה חונה ברחוב חפץ חיים ליד המקווה?
mmw כתב:כי זה לא הכי מקום נחמד וגם פעם זה היה סוג של כפר היום זה כבר מאד עיר
וזה עיר שחונקת כל דבר שאתה עושה כולם יודעים
פעם חשבתי כתב:ר' ועלוול אידלמן היה ממתפללי נץ של כולל הלפרין עשרות שנים, ועבר איתם יחד לאיצקוביץ'. אבל בתקופת איצקוביץ' כבר היה זקן וחולה וסדר היום שלו היה מבולבל כנראה בגלל מחלה או חולשה, לכן לא זוכרים אותו שם.
היו לו כמה שהסתובבו איתו, אחד עמרני, אח של המוכר של הבאזר, שהיו בנים של המנקה של הבית שלו. ועוד אחד בעל תשובה בשם גל שילון שנהרג בפיגוע בעימנואל הי"ד.
מי שרוצה לראות נוסטלגיה בעיניים והיה ילד בנהברקי בשנות ה-80 שרץ בהתרגשות לראות את הרב שך, קחו משהו מעניין:
האולדסמוביל של הרב שך, זוכרים??
זה נטוע היום בשלמותו באדמה בחצר בית פרטי ברחוב גורדון מספר 7. חתיכת נוסטלגיה פשוטה כמשמעה, כשראיתי את זה בלי משים, פתאום צצו לי אסוציאציות... לכו לראות.
האח הקטן כתב:אתם יכולים להגדיר את ב"ב איך שאתם רוצים, אבל אני בטוח שלילדים שם היום יש חוויות שתהפכנה לנוסטלגיות בבוא הזמן.
האח הקטן כתב:סוד...
עכשיו אתה מבין את משמעות הניק שלי?...
3128000 כתב:פעם חשבתי כתב:ר' ועלוול אידלמן היה ממתפללי נץ של כולל הלפרין עשרות שנים, ועבר איתם יחד לאיצקוביץ'. אבל בתקופת איצקוביץ' כבר היה זקן וחולה וסדר היום שלו היה מבולבל כנראה בגלל מחלה או חולשה, לכן לא זוכרים אותו שם.
היו לו כמה שהסתובבו איתו, אחד עמרני, אח של המוכר של הבאזר, שהיו בנים של המנקה של הבית שלו. ועוד אחד בעל תשובה בשם גל שילון שנהרג בפיגוע בעימנואל הי"ד.
מי שרוצה לראות נוסטלגיה בעיניים והיה ילד בנהברקי בשנות ה-80 שרץ בהתרגשות לראות את הרב שך, קחו משהו מעניין:
האולדסמוביל של הרב שך, זוכרים??
זה נטוע היום בשלמותו באדמה בחצר בית פרטי ברחוב גורדון מספר 7. חתיכת נוסטלגיה פשוטה כמשמעה, כשראיתי את זה בלי משים, פתאום צצו לי אסוציאציות... לכו לראות.
ר' פע"ח, תרשה לי להעיר את תשומת ליבך, אך הרב עמרני מוכר מאוד על רבים בבני ברק וגם עליי אישית ולא נעים שאתה מציין את זאת שהוא ראה כזכות לנקות את ביתו של הצדיק הנשגב הזה, שבעיני אנשים פשוטים יכול לפרש על האדם כאדם נחות שמנקה בתים.
מהיכרות אישית אני יכול הלעיד לך שמדובר בירא שמים מופלג ביותר ות"ח שמכבד כל אדם במאור פנים ולא מוצדק לציין פרט שיכול להמעיט מכבודו בעיני אנשים שלא ידעו להביט בזה נכון.
אישית הייתי רואה בכך זכות לנקות את ביתו של ר' שמואל אוייערבאך או של ר' חיים וכו' אך לא כולם מבינים זאת בצורה חיובית.
ע"כ אודה במאוד אם כבוד הוד מע"כ ימחק פרט שולי זה וישמור על כבודו, ובהתאם לכך גם ימחק את הודעתי זו..
שילת כתב:מצאתי תמונה של גל שילון הי"ד, מהאתר של היישוב עמנואל.
השמאלי למעלה.
שימי כתב:איי בני ברק מכורתי...
ערבי החגים על שלל המכירות שעל המדרכות...
ה"מכשושות" ו"המכשושים": סטרילה - ליד שומרי אמונים, האיש כחול, האיש הגבוה, האומללה עם השקית הריקה, ראובן - "אני רעב"... ועוד ועוד...
"ביצים טריות"...
הרעבי'ס והראש ישיבות שהלכו ברחוב לבדם בפשטות. לא יכול לשכוח את ר' יענקל - היום הרבי מגור, צועד בהליכה-ריצה, וכולם מפנים לו ביראת כבוד את הדרך...
ואיך אפשר בני ברק בלי תקופות של בחירות...
האלמנה איצקוביץ שגרה בדירת חדר בקומת בית הכנסת.
הקבצן הקיטע התימני(?) שרעדתי מפחד כשעברתי לידו ברחוב ר"ע פינת חזו"א....
היו ימים... ותודה על הזכרונות...
אורח נוטה ללון כתב:וחלילה לא לשכוח את הקבצן אולי הכי מפורסם יוסף לא זוכר איך כינו אותו ושנראה לי שאמרו שהיה גאון
ולהבדיל את ההומלס המפורסם מנשה שליל שבת אחד פרץ בסערה לבני ברק והיה יושן ברחובות והיה ענק כעוג מלך הבשן עם קול מהאגדות
וכמובן איך לא נזכור מה שנטבע בדמינו את הנאום של הרב שך בירחי כלה שכולם היו עולים לגבעת הישיבה, גם מי שלא הבין אידיש , אך, אביהם של ישראל..
אורח נוטה ללון כתב:ומי זוכר את ה"בית מרזח" של נהגי המוניות בר' עקיבא למעלה לפני הפניה להרב קוק שהיו שותים ספלי בירה גדולים. האם זה קיים?
מבין דבר מתוך דבר כתב:גבעה בדרום בני ברק - רחוב צפת . עד לאזור זה הגיע המחנה הצבאי בו המצוי כיום מתחם השלישות (ברמת גן). עצי הקליפטוסים הינם השריד האחרון לנוכחות הבריטית במקום.
שילת כתב:היה את הצבעי עם הקסקט שהיה נוסע על אופניים עם שלושה גלגלים.
והיה את "פרנקל" של החומרי נקיון ליד חב"ד ברחוב רש"י. חנות מפוזרת להדהים, ממש אמנות, אבל מחירים ברצפה.
והזכירו את המשגעים, האיש הכחול, מנשה, ראובן. ומי זוכר את "אטלס"?
אבי כתב:ועכשיו על צדיקי בני ברק
ר' דוד לייב שהיינו אוהבים לשמוע הברכות 'וואקסען א גרוסע חנוייוק'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־103 אורחים