מנהל: יעל טוקצ'ינסקי
yehuda כתב:אילו סוגי דגים הם הבריאים ביותר?
יאיר כתב:באמת? דג אמנון לא בריא?
ודוקא נורווגי??
יאיר כתב:אם כך נ"ל שאני פשוט אגווע ברעב...
בשרי אני כבר שנתיים לא אוכל, חלב את אומרת לא בריא, דגים גם לא, שאר דברים, ירוקים וירקות (כולל אגוזים וכו') אני ממש לא אוהב (חוץ מכמה)...
יעל טוקצ'ינסקי כתב:יאיר כתב:אם כך נ"ל שאני פשוט אגווע ברעב...
בשרי אני כבר שנתיים לא אוכל, חלב את אומרת לא בריא, דגים גם לא, שאר דברים, ירוקים וירקות (כולל אגוזים וכו') אני ממש לא אוהב (חוץ מכמה)...
קודם כל, סלומון - זה מאד טוב. וגם ניתן להכין לכל טעם שיהיה טעים.
וגם מניתי עוד כמה סוגי דגים.
ירקות - ניתן להכין בכל מיני צורות לכל טעם. קשה לי גם לדמיין שאתה לא אוהב את כל סוגי הירקות. אולי בילדותך או בישיבה נתנו לך משהו אחד ומשהו אחד הזה היה לא מוצלח. אז אל תאכל את זה. תאכל דברים אחרים. יש אין סוף סוגי הכנה לירקות וכל יום ניתן להמציא משהו חדש. מרקים, פשטידות, קציצות, לביבות, עוגות ודברי מאפה אחרים עם ירקות, ממולאים, סלטים מבושלים וטריים, סופלה... בטח תאהב משהו מכל השפע הזה!
יש גם פירות.
יש גם קטניות.
יש גם פטריות.
ויש גם דגנים.
ויש גם אגוזים וזרעים.
ויש ביצים.
ויש גם כל מיני נגזרות מהם (ממרחים דוגמת ממרח חרובים או ממרח בוטנים; טחינה וחומוס ופלאפל; טופו ומעדני סויה; דברי מאפה אין סופיים...)
כל הדברים הללו אפשר גם לשלב באין סוף צורות.
יש לך את כל המגוון האין-סופי של מזון - גם אם תשבית ירקות לא תצליח לגוות מרעב....
אבל למה להשבית?
יאיר כתב:אוח עוגות גזר...מזכיר לי את הבדיחה על הארנב שנכנס למכולת וביקש עוגת גזר במשך כמה ימים רצופים ולא היה בנמצא. לבסוף כשהתרצה החנווני והביא לו את העוגה אמר לו השפן "נכון שזה איכס?"
viewtopic.php?p=85828#p85828
יאיר כתב:עוגות כאלו לא מדברות אלי, רק כאלו עם שוקולד, קצפת וכדומה...
כרוב, כוסמת, פטריות כנ"ל
טופו אני רוצה לנסות ועוד לא יצא לי
תודה רבה!
יאיר כתב:את מתכוונת שבאחד האשכולות שבלינקים הגבת ולא רואים את התגובות?
כי באחד האשכולות שם ראיתי שיש תגובות שלך
יעל טוקצ'ינסקי כתב:yehuda כתב:אילו סוגי דגים הם הבריאים ביותר?
מקום ראשון, שני ושלישי - סלומון נורווגי.
אחריו - סרדינים, טונה ומקרל.
כל השאר - לא למאכל אדם ולא למאכל בעל חי. אבל טובים לדישון.
יאיר כתב:יעל טוקצ'ינסקי כתב:yehuda כתב:אילו סוגי דגים הם הבריאים ביותר?
מקום ראשון, שני ושלישי - סלומון נורווגי.
אחריו - סרדינים, טונה ומקרל.
כל השאר - לא למאכל אדם ולא למאכל בעל חי. אבל טובים לדישון.
והרינג...
http://forum.ladaat.info/viewtopic.php?p=430255#p430255
ולא קשיא כאן עם השריה ושם בלי השריה
יאיר כתב:אמרתי במילים אחרות שגם הרינג בריא בתנאי שמשרים אותו במים קרים כדי להוציא את המלח כמו שכתבת היום באשכול אחר בפורום
חיננית כתב:האם יש ענין [חוץ מהטריות] להעדיף סלומון טרי מקפוא?
חיננית כתב:תודה ד"ר יעל,
לא ידעתי שמגדלים גם סלומון בברכות.
הבנתי שמביאים אותם מנורבגיה.
איך מבררים כאלה דברים? !
חיננית כתב:אם כך אפשר פשוט לשאול את המוכר על הסלומון הטרי אם הוא נורבגי או 'ישראלי'. וכך לקנות דג טרי אבל בריא..
נתן יעקובוביץ כתב:אוי, זה נכון ?????????????????????????????
יעל טוקצ'ינסקי כתב:נתן יעקובוביץ כתב:אוי, זה נכון ?????????????????????????????
מה נכון? שהוא כשר?
זה שאלת רב...
בכל מקרה, הנדסה גנטית עוברים דגי ברכה ולא דגי ים.
נתן יעקובוביץ כתב:יעל טוקצ'ינסקי כתב:נתן יעקובוביץ כתב:אוי, זה נכון ?????????????????????????????
מה נכון? שהוא כשר?
זה שאלת רב...
בכל מקרה, הנדסה גנטית עוברים דגי ברכה ולא דגי ים.
האם זה נכון ש"מזריקים לתוכו תאים גנטיים של עכברים וחולדות" ?????????????
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים