1010 כתב:או שדגל תדבר שוב על הסיכוי של יצחק פינדרוס....
פעמון זהב ורימון כתב:מה הביא את ליצמן לתמיכה? מעניין מתי ייחשף המחיר...
פעמון זהב ורימון כתב:מה הביא את ליצמן לתמיכה? מעניין מתי ייחשף המחיר...
1010 כתב:פעמון זהב ורימון כתב:מה הביא את ליצמן לתמיכה? מעניין מתי ייחשף המחיר...
אין לו מה להפסיד....
בסך הכל הוא קבר סופית את משה ליאון, ועכשיו שהנערים ישחקו לפניהם..., או שזה יצליח ואז דייטש ייתן לו את צרכיו, או שזה לא יצליח ואז אלקין ייתן לו את זה...
עכ"פ, משום מה דייטש לא נחשב כשלומי אמוניםניק כמו פרוש.
הן בכך שהוא לא ביריבות עם האנשים שפרוש רב איתם (ובכללם גור), והן בכך שהוא נכנע וצייתן אמיתי לדעת תורה.
לב טוב כתב:פעמון זהב ורימון כתב:מה הביא את ליצמן לתמיכה? מעניין מתי ייחשף המחיר...
למה לא?
בזמנו עם מאיר פרוש זה היה סיפור אחר עם החינוך העצמאי.
gilonot כתב:ולזכור שדייטש מול אלקין זה לא פרוש מול ברקת כי חילונים שמאלנים שונאים יותר מתנחלים לאומניים מחרדים וזה עוד כמה עשרות אלף קולות לטובת דייטש.
חויזר כתב:gilonot כתב:ולזכור שדייטש מול אלקין זה לא פרוש מול ברקת כי חילונים שמאלנים שונאים יותר מתנחלים לאומניים מחרדים וזה עוד כמה עשרות אלף קולות לטובת דייטש.
הפכת את אלקין לימני קיצוני כדוג' 'עוצמה יהודית',
מבחינת המצביע החילוני המצוי ברגע שיש את יוסי דייטש שהוא מועמד חרדי אל מול אלקין מועמד חילוני ציוני ויחסית מתון, אין כאן בכלל שאלה.
פעמון זהב ורימון כתב:1010 כתב:פעמון זהב ורימון כתב:מה הביא את ליצמן לתמיכה? מעניין מתי ייחשף המחיר...
אין לו מה להפסיד....
בסך הכל הוא קבר סופית את משה ליאון, ועכשיו שהנערים ישחקו לפניהם..., או שזה יצליח ואז דייטש ייתן לו את צרכיו, או שזה לא יצליח ואז אלקין ייתן לו את זה...
עכ"פ, משום מה דייטש לא נחשב כשלומי אמוניםניק כמו פרוש.
הן בכך שהוא לא ביריבות עם האנשים שפרוש רב איתם (ובכללם גור), והן בכך שהוא נכנע וצייתן אמיתי לדעת תורה.
אם יפסיד למה שאלקין יתן לו? היה יכול לתמוך באלקין ישר, ולתת לו יותר סיכויים.
עברי אנוכי כתב:ללא ספק! כל מי שלא תומך בליאון, ולא עושה כפי הוראות מרן הרב גפני ונעריו, הוא קורח, ואפיקורוס וכופר בכל הצדיקים ממשה רבינו ועד המשיח.
שבתי כתב: לפלא גדול שעכשיו כאשר עדה ליטאית שלמה בהוראת מרן רה"י הרב גפני שליט"א שבחר להורות נכון לעכשיו באיש רודף התורה ובני הישיבות איווט ליברמן מר משה ליאון על פני מועמד חרדי, ואין פוצה פה ומצפצף כנגד התופעה המבישה...
שבתי כתב:בשעתו לפני עשר שנים, היו כל הפיות (כולל הפיות הליטאים גם כן) נגד חסידות גור והעומד בראשה מרן האדמו"ר מגור שליט"א בגלל שהם לא הביעו דעה והמלצה לבחור במועמד חרדי [למרות שסיכוייו שאפו לאפס מול סיכוייו של מר ברקת, וכפי שהוכח במפורש לבסוף], לפלא גדול שעכשיו כאשר עדה ליטאית שלמה בהוראת מרן רה"י הרב גפני שליט"א שבחר להורות נכון לעכשיו באיש רודף התורה ובני הישיבות איווט ליברמן מר משה ליאון על פני מועמד חרדי, ואין פוצה פה ומצפצף כנגד התופעה המבישה...
1010 כתב:לגור אין עשרים אלף קולות
שים שלום כתב:שבתי כתב:בשעתו לפני עשר שנים, היו כל הפיות (כולל הפיות הליטאים גם כן) נגד חסידות גור והעומד בראשה מרן האדמו"ר מגור שליט"א בגלל שהם לא הביעו דעה והמלצה לבחור במועמד חרדי [למרות שסיכוייו שאפו לאפס מול סיכוייו של מר ברקת, וכפי שהוכח במפורש לבסוף], לפלא גדול שעכשיו כאשר עדה ליטאית שלמה בהוראת מרן רה"י הרב גפני שליט"א שבחר להורות נכון לעכשיו באיש רודף התורה ובני הישיבות איווט ליברמן מר משה ליאון על פני מועמד חרדי, ואין פוצה פה ומצפצף כנגד התופעה המבישה...
אתה מדבר שטיות,
20000 קולות הפרש זה ממש לא שאפו לאפס, ואם גור החצופה הייתה מתגייסת לעזרת מאיר פרוש היה לו סיכוי מצוין
עקיב'לה כתב:שים שלום. מי זו גור החצופה, למי בדיוק התכוונת ומתי תלמדו לסתום את הפה שלכם, שחצנים קטנים. האם עוד לא התרגלתם לכך שחסידות גור המפוארת על עשרות רבניה הגאונים ורבבות חסידיה לא חייבים לעשות בדיוק מה שמר גפני ונעריו ''בני התורה'' רוצים ? ולא. אינני חסיד גור, אני בכלל שייך ל''חסידויות הקטנות'' שמשוייכים פוליטית ל''מאיר פרוש'', אבל השפה שלכם, השחצנות, עזות הפנים, כמה אפשר לסבול את זה. קצת צניעות, עדינות כל כך הייתה עוזרת לכם, בפרט עכשיו כאשר הגולם קם על יוצרו וקיצוני הפלג הם תלמידים המחכימים את רבותיהם פרקים נבחרים בהלכות חוצפה ושחצנות, אולי קצת חשבון נפש?
שים שלום כתב:1010 כתב:לגור אין עשרים אלף קולות
כמובן, אבל אם הייתה מנסה לעזור לפרוש גם לברקת היה יורד מספר הקולות, והיו דתיים שהייתה תעמולה משפיעה עליהם
1010 כתב:שים שלום כתב:1010 כתב:לגור אין עשרים אלף קולות
כמובן, אבל אם הייתה מנסה לעזור לפרוש גם לברקת היה יורד מספר הקולות, והיו דתיים שהייתה תעמולה משפיעה עליהם
זה לא נכון עובדתית, ברור שלו גור היתה עוזרת למאיר פרוש, עדיין לא היו מצליחים שייבחר לראשות העיר.
אגב, חלק מהאשם באי הצלחת פרוש הוא גם דגל התורה שאז גררו את המצב כמו היום ורק בסוף ממש הכריזו על תמיכה במאיר פרוש, ובמשך כל הזמן עד אז השאירו אותו תלוי על העץ ללא שידעו אם תומכים בו או לא וכך נוצר מצב שלא היה לו מספיק זמן להתרומם.
בהיסטוריה רק זוכרים שדגל תמכה אבל באמת כולם יודעים שהשתההו הרבה זמן בכדי להזיק למועמדות שלו, עכשיו ההיסטוריה חוזרת על עצמה, וכולם כאן תמהים ושואלים למה צועקים על דגל שלא תומכת ביוסי דייטש, הלוא לא שמענו שום החלטה שלא תומכים בו וכו'?
ובכן, גם אם בסוף דגל תתמוך בו, נזכור כולנו את החודש- חודשיים הראשונים למועמדות של דייטש שלא יכלה לצבור תאוצה בגלל קרבות אגו של משה גפני שבמו ידיו מפספס ראשות עיר בעיר ירושלים לצרכים בזויים ושפלים.
(ושכחנו לכתוב שזה בהסכמת גדולי ישראל ומעוצת גדולי התורה של דגל.)
עקיב'לה כתב:מחלוקת ופירוד זה תמיד מיותר, ואני כבר שואל הרבה זמן את עצמי ואת חבריי ומעולם לא קבלתי תשובה, מה הרוויחו הליטאים מאז שפתחו לעצמם מפלגה וברוב להיטות התסיסו את הנוער שלהם נגד חסידים ורבותיהם, בואו חשבון. עד אז היה חסר משהו למוסדות שלהם? לקהילות? לכוללים? לישיבות? ההיפך הוא הנכון. בגלל שלדאבוננו השואה הרסה את יהדות אירופה שהייתה ברובה חסידית הרי שלאחריה הרבה צעירים מבתים חסידיים כבר גדלו לתוך האווירה הישראלית הליטאית שהייתה אז יותר קלה לעיכול עבור רוב הצעירים כידוע ואכמ"ל, וכי סוד הוא שרוב הליטאיים הם נכדי חסידים.? וכי סוד הוא שכל רשת בית יעקב והישיבות התנהלו בהווי ישראלי ליטאי? אבל מאז שהמחלוקת הקדושה פרצה בעוז ותעצומות, חלה ההפרדה המוחלטת, חסידים אין להם, בדרך כלל, שום עניין בישיבות ליטאיות, ליטאים אין להם שום ידיעה בנועם ואור החסידות חוץ מלזלזל במה שהם אפילו לא מבינים. שתי קהילות גדולות ועצומות שאיש אינו מבין מדוע הן מפולגות? מדוע צריך שני עיתונים או שלוש או ארבע? ומידי כמה שנים כשמתרגשת מערכת בחירות מייללים הליטאים כי אינם שווי זכויות והם כבר לא ישתקו ותיכף יפתחו מפלגה, וילמדו את החסידים לקח,
עקיב'לה כתב:מחלוקת ופירוד זה תמיד מיותר, ואני כבר שואל הרבה זמן את עצמי ואת חבריי ומעולם לא קבלתי תשובה, מה הרוויחו הליטאים מאז שפתחו לעצמם מפלגה וברוב להיטות התסיסו את הנוער שלהם נגד חסידים ורבותיהם, בואו חשבון. עד אז היה חסר משהו למוסדות שלהם? לקהילות? לכוללים? לישיבות? ההיפך הוא הנכון. בגלל שלדאבוננו השואה הרסה את יהדות אירופה שהייתה ברובה חסידית הרי שלאחריה הרבה צעירים מבתים חסידיים כבר גדלו לתוך האווירה הישראלית הליטאית שהייתה אז יותר קלה לעיכול עבור רוב הצעירים כידוע ואכמ"ל, וכי סוד הוא שרוב הליטאיים הם נכדי חסידים.? וכי סוד הוא שכל רשת בית יעקב והישיבות התנהלו בהווי ישראלי ליטאי? אבל מאז שהמחלוקת הקדושה פרצה בעוז ותעצומות, חלה ההפרדה המוחלטת, חסידים אין להם, בדרך כלל, שום עניין בישיבות ליטאיות, ליטאים אין להם שום ידיעה בנועם ואור החסידות חוץ מלזלזל במה שהם אפילו לא מבינים. שתי קהילות גדולות ועצומות שאיש אינו מבין מדוע הן מפולגות? מדוע צריך שני עיתונים או שלוש או ארבע? ומידי כמה שנים כשמתרגשת מערכת בחירות מייללים הליטאים כי אינם שווי זכויות והם כבר לא ישתקו ותיכף יפתחו מפלגה, וילמדו את החסידים לקח, והבן הקטן והתמים עומד ומתבונן ושואל את עצמו: מה העבודה הזאת לכם? למה זה טוב המחלוקת הזו ומי מרוויח הימנה? אני נזכר שלפני כמה שנים בוועידת דגל התורה יצאו בתחקיר נהדר ולפיו הליטאיים גדולים פי כמה וכמה מהחסידים, ואף הוכיחו זאת במספרים של כיתות ח' וט' וישיבות וכו'. באותה תקופה הייתי אברך כולל ואחד הראה לי את הנתונים וראיתי עד כמה הם מעוותים. הם הציגו את כמות כיתות ח' מהחיידרים החסידיים בכרבע ממספרם האמיתי ובזה נוכחנו אחרי חשבון קצר מאוד של כמות החיידרים החסידיים בבני ברק לבדה. גם אז בתשמ"ט , לאחר ההסכמים עם בעלז ועם מרביצי התורה הספרדים בקושי גירדו הליטאים את אחוז החסימה , נו, מה קרה מאז? וכי רק להם היה גידול טבעי? החסידים התמעטו משום מה? האם אין להם ילודה?
אני באמת תוהה ביני לבין עצמי מדוע הליטאים נהנים מתחושת קיפוח? וכי באמת החיידרים שלהם ובתי הספר אינם מתוקצבים מספיק? אינם בבניינים מרווחים מספיק? וכי גני ילדים ובתי ספר של בית יעקב אינם מרווחים דיים ? להיפך, החסידים שברובם אינם שייכים לחינוך העצמאי לא בנים ולא בנות המה מקופחים, וכי זה סוד? אז מה רוצים המה להרוויח ביללותיהם על דבר הקיפוחים הנוראים?
כך או כך, הנושא כבר נדוש ומטופש ואני בעוניי כבר מתקרב לעשור הרביעי של חיי ואיני מבין מה עניין יש במחלוקת זו, ומדוע שנה לפני הבחירות לעיריות כבר עסוקים במערכות העיתונים בשאלות הגורליות האלו שאינני יודע אם יש עוד אוכלוסיה אחת בעולם שזה מעניין אותה.
פעמון זהב ורימון כתב:כל אחד רואה את הטוב שבו והמחלוקות של הצד השני.
זה לא נכון לומר שמהצד שכנגד חבד אין מורשת עניפה. אין ישיבות? אין כוללים? אין קהילות? אין מפעלי חסד?
נכון שיש התפצלויות, כמו בכל מקום, וזה גורם למחלוקת כשכל אחד חושב שהוא ההמשך המקורי והשני סתם חקיין וזייפן ומשנה מדעת המורה המקורי. אבל עדיף להעלים מזה עין במידת האפשר... זה נמצא בכל מקום ב"ה...
פעמון זהב ורימון כתב:עוד לא נולד ההרינג הגדול שניתן לעטוף אותו בכתבה הזו
עקיב'לה כתב:אז ר' אני פה פשוט אחד מהפלג הירושלמי, ואני לתומי חשבתי שהדיונים כאן עמו הם עניינים (הוא אף סיפר כי ''גם הוא חשב כמונו עד שגייסו לו בן משפחה וכו'...''). ומשכך, אין שום טעם להמשיך ולהתדיין עמו בפורומים השונים העוסקים בגיוס וכו' כי לדעתי מי ששייך לפלג אי אפשר לנהל עמו שיח בענייניות על הנושא הנ"ל כי זה לא מגיע אצלם ממקום נורמלי אלא מתאוות ניצוח ומניעים פוליטיים.
גאליציינער כתב:עקיב'לה כתב:אז ר' אני פה פשוט אחד מהפלג הירושלמי, ואני לתומי חשבתי שהדיונים כאן עמו הם עניינים (הוא אף סיפר כי ''גם הוא חשב כמונו עד שגייסו לו בן משפחה וכו'...''). ומשכך, אין שום טעם להמשיך ולהתדיין עמו בפורומים השונים העוסקים בגיוס וכו' כי לדעתי מי ששייך לפלג אי אפשר לנהל עמו שיח בענייניות על הנושא הנ"ל כי זה לא מגיע אצלם ממקום נורמלי אלא מתאוות ניצוח ומניעים פוליטיים.
לצערך, הוא חסיד.
כנראה של אחד מאדמו"רי ב"ב...
1010 כתב:20 שקל למי שקרא את הכתבה.
יוסי 1 כתב:1010 כתב:20 שקל למי שקרא את הכתבה.
קראתי.
פרטי החשבון
12 446 57328
ע"ש יוסי 1
יוסי 1 כתב:יוסי 1 כתב:1010 כתב:20 שקל למי שקרא את הכתבה.
קראתי.
פרטי החשבון
12 446 57328
ע"ש יוסי 1
בעצם אני מאוד זהיר בדיני ממונות ואולי פספסתי איזו מילה
אני פה כתב:אני קראתי פעמיים מגיע לי 40 ש"ח.
אני פה כתב:חשיפה: רבני "דגל התורה" נוטים לתמוך במשה ליאון בי-ם
רבני דגל העלו בפני גדולי ישראל את נושא ראשות העיר ירושלים. הגר"ח הביע עדיפות למועמד חרדי עם סיכוי. בכיר ב'דגל': "הכיוון נטה לטובת ליאון". בנתיים, ב'אגודה' תוקפים את הסקר של 'דגל'
נ.ב עכשיו הכל הולך ומתבהר דרעי וגפני עשו דיל עם ליברמן על חוק הגיוס שיהיה כצלמו של חוק שקד פחות או יותר תמורת תמיכה במשה ליאון, הם היו בטוחים שהחסידים יצטרפו אליהם, ולפתע אגודה מתנגדת לגיוס וממילא לא מחוייבים למשה ליאון.
1010 כתב:אני פה כתב:חשיפה: רבני "דגל התורה" נוטים לתמוך במשה ליאון בי-ם
רבני דגל העלו בפני גדולי ישראל את נושא ראשות העיר ירושלים. הגר"ח הביע עדיפות למועמד חרדי עם סיכוי. בכיר ב'דגל': "הכיוון נטה לטובת ליאון". בנתיים, ב'אגודה' תוקפים את הסקר של 'דגל'
נ.ב עכשיו הכל הולך ומתבהר דרעי וגפני עשו דיל עם ליברמן על חוק הגיוס שיהיה כצלמו של חוק שקד פחות או יותר תמורת תמיכה במשה ליאון, הם היו בטוחים שהחסידים יצטרפו אליהם, ולפתע אגודה מתנגדת לגיוס וממילא לא מחוייבים למשה ליאון.
מה החשיפה כאן?
הרי בבחירות האחרונות גם העדיפו אותו?
אבל מה לעשות שהעולם לא הולך לפי העדיפות שלהם, אין שום קונסטלציה שהאיש הזה ייבחר, המקסימום שדגל יכולה לעשות [ובינתיים עושה זאת בהצלחה יתירה...] זה להרוס את הסיכויים של המועמד יוסי דייטש...
פך שמן כתב:1010 כתב:אני פה כתב:חשיפה: רבני "דגל התורה" נוטים לתמוך במשה ליאון בי-ם
מה החשיפה כאן?
הרי בבחירות האחרונות גם העדיפו אותו?
אבל מה לעשות שהעולם לא הולך לפי העדיפות שלהם, אין שום קונסטלציה שהאיש הזה ייבחר, המקסימום שדגל יכולה לעשות [ובינתיים עושה זאת בהצלחה יתירה...] זה להרוס את הסיכויים של המועמד יוסי דייטש...
התכוונת להרוס את הסיכויים שאין לו, ש"ס לעולם לא יצביעו עבור יוסי דייטש הם מחכי ליום שיוכלו לנקום בפרוש על אלעד ולעולם לא יתנו לשלו"א את המתנה הזאת, וגם א"כ יהיה לאחר לחצים וכדי לא להבדל מכל הציבור החרדי זה יהיה הכרזה רשמית, מעשית הם לא יצביעו עבורו
א יודעלע כתב:להזכירך אין נתונים מדויקים על מס' הקולות של ש"ס ודגל.
ש"ס לפי כל הסקרים מתרסקת.
ודגל הכל השערות.
בכל מקרה המספר שהפרחת מוגזם לכל הדיעות,
אם רק ש"ס ודגל הם 90 אלף קול,
איך זה שליאון לא ניצח בגדול בבחירות שעברו?
אתה באמת סבור שפרוש + הקהל המסורתי + ליברמן שווים 4 אלף קול?
(ובסוגריים:
בבחירות הקודמות כל הקולות של ש"ס + יהדות התורה היו פחות מ-90 אלף.
לפי המספרים המדויקים שלך אגודת ישראל מונה בקושי 10 אלף קולות, וזה אחרי הריבוי הטבעי של חמשת השנים האחרונות![]()
לא להאמין עד כמה דגל מדומינים)
גאליציינער כתב:אבל, כפי שאני רואה איך שהליטאים מדברים ומברברים כל הזמן, הם 'מומחים' בלהפריח מספרים שאין להם שום קשר למציאות.
מילא אם הם אומרים מספרים לגבי גודלם שלהם, אבל להגיד כמה אגו"י תשיג וכו' זה שטות מוחלט.
יוסי 1 כתב:שמעתי כבר לפני כמה חודשים שהביקור של הגרי"ג אדלשטיין אצל האדמו"ר מגור היה בשביל לסכם שאין החלטות לבד בירושלים.
למה לנו, אם כן, כי נלין דווקא על דגל שלא מייד מתבטלים להחלטה (של מי בדיוק?) להריץ את יוסי דייטש?
יוסי 1 כתב:אם אפשר להחזיר את הנושא לאשכול המיועד לו.
יש מי שמאוד מתעניינים בשאלה ובמצב שיהיה ראש עיר חרדי בירושלים. ומנגד כלל וכלל לא מעניין אותם האם האברכים בגילה וקרית יובל הם פחות ממשפרי הדיור העשירים הגערערס שקנו דירה בשנלר ותנובת הארץ.
אני פה כתב:היא תתמוך במשה ליאון כך מעריכים הפרשנים. יש דיל על הגיוס עם ליברמן. סתם כך ליברמן מסכים לחוק גיוס מתון מבחינתו?
אני פה כתב:לא להאמין איך שתוך 6 שנים הציבור כ"כ התפלג גם הספרדים גם האשכנזים, ועכשיו גם יש כמעט פלג חסידי, וגם בעדה החרדית, זה סימן משמים שנתפלל למשיח. לא מן הנמנע שחלק גדול מהציבור יצביע למי שבא לו ולא לפי הקול קורא ברחוב.
חויזר כתב:אני פה כתב:היא תתמוך במשה ליאון כך מעריכים הפרשנים. יש דיל על הגיוס עם ליברמן. סתם כך ליברמן מסכים לחוק גיוס מתון מבחינתו?
ייתכן,ואם אכן כנים הדברים ויוסי דייטש ירוץ עד הסוף,בטוחני שהרבה מאד ממצביעי דגל התורה יבחרו להצביע לדייטש ולא לליאון.
אני פה כתב:ישראל כהן בטוויטר: בסביבת שר הבטחון ליברמן הבהירו לראשי המפלגות החרדיות כי תמיכתם בליאון תסייע להם בהחלטות על תיקון חוק הגיוס. זה חלק ממה שהכריע את הכף לטובתו בבתי גדולי ישראל.
1010 כתב:בטוח שליאון ינצח, אם יתמכו בו אגודת ישראל, והיום גם בנט הצטרף לתמיכה בו.
בעבר היה לו בסקים שוה בשוה עם ברקוביץ, ועכשיו ברור שיש לו עליונות.
חויזר כתב:1010 כתב:בטוח שליאון ינצח, אם יתמכו בו אגודת ישראל, והיום גם בנט הצטרף לתמיכה בו.
בעבר היה לו בסקים שוה בשוה עם ברקוביץ, ועכשיו ברור שיש לו עליונות.
התכוונת לאלקין כמובן.
גאליציינער כתב:מה פשר הדיבורים לגבי בית שמש ?
ליצמן כבר הכריז על תמיכה באבוטבול !!
משהו מוזר פה...
חויזר כתב:גאליציינער כתב:מה פשר הדיבורים לגבי בית שמש ?
משהו מוזר פה...
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.
אבוטובול סגור בבי''ש.
סודנא כתב:חויזר כתב:גאליציינער כתב:מה פשר הדיבורים לגבי בית שמש ?
משהו מוזר פה...
אבוטובול סגור בבי''ש.
אבוטבול סגור מבחינת העסקנים למיניהם של הפולטיקה הארצית
בכלל לא מבחינת התושבים.
לא חסרים אנשים שלא יופתעו אם הוא לא ינצח, ואני בתוכם.
סודנא כתב:חויזר כתב:גאליציינער כתב:מה פשר הדיבורים לגבי בית שמש ?
משהו מוזר פה...
אבוטובול סגור בבי''ש.
אבוטבול סגור מבחינת העסקנים למיניהם של הפולטיקה הארצית
בכלל לא מבחינת התושבים.
לא חסרים אנשים שלא יופתעו אם הוא לא ינצח, ואני בתוכם.
אני פה כתב:תגידו מה יהיה עוד פעם בחירות מלוכלכות עם רבבות לשון הרע ומחלוקות, למי זה חסר, בא נתפלל כולנו שכולם יתעשתו ויגיעו למועמדים מוסכמים בכל הארץ.
אני פה כתב:דרמה בביתר דגל התורה מריצה מועמד חסידי לראשות העיר
הסקופים: דגל התורה מריצה מועמד חסידי לראשות העיר
אני פה כתב:נראה הנפצה, נחיה ונראה. זה נראה שדגל הולכים לנקום בפרוש בכל החזיתות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אני פה, מרן ראש הממשלה שליט''א, מתלמידיו של אהרון, שמעון ווייס ו־83 אורחים